sznurek 10 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 chodzi o to, że plastik pod wpływem gorąca jakoś negatywnie oddziałuje na wodę? to w sumie skąd brać tą wodę jak tylko w plastiku się sprzedaje? gdzieś czytałem, że ogólnie nawet woreczki foliowe w jakie się np chleb, wędliny pakuje jakoś negatywnie działa na produkty, raktwórczo dla nas czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
ghost. 60 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Tak, dokladnie o to chodzi. Generalnie, jak ktos juz kupije wode sobie w plastikowej butelce to niech nie ciagnie jej ze soba w lapie wszedzie, tylko chowa od dzialania slonca. Najlepsze rozwiazanie to sprzedaz w butelkach szklanych, aczkolwiek coraz trudniej niestety wode w butelkach szklanych dostac. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zimny sok jabłkowy, sok pomidorowy, najlepiej z selerem i pieprzem, woda mineralna zywiec Te mi najbardziej smakują, reszty nie piję. Cytuj Odnośnik do komentarza
sznurek 10 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Tak, dokladnie o to chodzi. Generalnie, jak ktos juz kupije wode sobie w plastikowej butelce to niech nie ciagnie jej ze soba w lapie wszedzie, tylko chowa od dzialania slonca. Najlepsze rozwiazanie to sprzedaz w butelkach szklanych, aczkolwiek coraz trudniej niestety wode w butelkach szklanych dostac. osobiścei to trzymam butelkę zawsze w torbie jak jestem na mieście, na wsi jeszcze mogę kupić w szkle ale niestety nie z lodówki :\ co lubię jeszcze pić to wszelkeij maści tymbarki, dobre są te przepowiednie ostatnio na lemoniada mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła, ale tam niestey nie ma wrózby na kapselku Cytuj Odnośnik do komentarza
John Smith 0 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 (edytowane) z tym kitraniem butelek z wodą z dala od słońca to chyba wiadomo, na każdej butelce stoi jak byk "aby zachować właściwości wody przechowywać ją w chłodnym i zaciemnionym miejscu". zwykłej niegazowanej wody w szklanych butelkach to chyba na oczy nie widziałem chociaż nawet gdyby była takowa dostępna to pewnie ludzie by woleli plastik bo to poręczniejsze/tańsze. sam uznaję tylko dwie wody - Żywca i Kroplę Beskidu, niegazowane. wszelkie inne arctici smakują jak kranówa, najgorsza woda jaką piłem to był jakiś wynalazek nestle. chciałem założyć oddzielne temaciwo o H2O ale nie będę już syfu robił <banita> więc jak to jest z tą wodą? najczęściej piję żywca, dużą 1,5l butelkę dziennie. z tego co wiem to najpopularniejsza woda ale też wcale nie tak dawno temu była afera bo wykryli w niej jakieś bakterie i przez pewien czas ludzie bali się kupować. można powiedzieć, że żywiec to najlepsza z najpopularniejszych obecnie dostępnych wód? poprosimy o zdanie eksperta <mikrofon> o, marek coś pisze. marek, jak to jest z tą wodą? Edytowane 11 Czerwca 2009 przez John Smith Cytuj Odnośnik do komentarza
ojejcu 86 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 to ghost cos piasl. na tej jego pollitechnice jakies proeksperymenty robili czy cos Ja też, ja też, nie ściemniaj. Tak, dokladnie o to chodzi. Generalnie, jak ktos juz kupije wode sobie w plastikowej butelce to niech nie ciagnie jej ze soba w lapie wszedzie, tylko chowa od dzialania slonca. Najlepsze rozwiazanie to sprzedaz w butelkach szklanych, aczkolwiek coraz trudniej niestety wode w butelkach szklanych dostac. Kiedyś na praktykach w Sanepidzie bawiliśmy się właśnie w coś takiego. Oddziaływanie opakowań na zawartość. Szczerze mówiąc wszystko przechodziło, bo normy nie są jakoś specjalnie wyśrubowane. Taka np. butelka, to musiałaby farbować chyba, przenosić zapach i całą chemię mieć ponad te normy. Niby wszystko jest okej, ale nie wiadomo czy to opakowanie nie byłoby szkodliwe po jakimś czasie czy też w innych, niekiedy ekstremalnych warunkach. A propos mineralki, to Cejrowski w swoim programie (czy książce, nie pamiętam) mówił, że przy wzmożonym wysiłku, wysokiej temperaturze, czy nawet na co dzień nie warto pić wody, bo pragnienia za szybo nie zaspokoimy, a w dodatku wypłuczemy potrzebne związki z organizmu. Lepiej jest wówczas pić soki, nawet te rozcieńczane z wodą, bo wtedy organizm dostaje sygnał, że musi coś strawić, woda dłużej w nim zostaje i jest lepiej nawodniony. Cytuj Odnośnik do komentarza
John Smith 0 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 cejrowski taki autorytet, że ch.uj. to już nawet picie wody jest niezdrowe, najlepiej się zamknę w hermetycznym worku foliowym bo już nie wiem co gorsze, te zarazki i bakterie czy ci debile stwarzający coraz to nowsze teorie na temat żywienia. Cytuj Odnośnik do komentarza
ojejcu 86 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Ch.uj z Cejrowskim. Podpisałbym jakimś nieznanym nazwiskiem i byś się nie czepiał. Ważne, że gada z sensem. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 No najlepiej jest pić wodę mineralną. Soki są chyba za słodkie żeby je tak pić non stop, poza tym mają za mało "płynu w płynie", żeby skutecznie nawodnić organizm. Natomiast faktem jest, że w przypadku zmęczenia/upału (ogólnie chodzi o momenty intensywnego pocenia) picie zwykłej wody również nie jest wskazane, bo minerały wylatują razem z potem. Wylatuje sód i w ten sposób mamy jeszcze większy niedobór wody, niż był. Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 602 Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Wypiłem przed chwilą Lipton Ice Tea w puszce i średnie to jest,pokuszę się o stwierdzenie,że ajs ti z Lidla jest lepsza,ale co kto woli.Mimo wszystko ta od Nestea to numer jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza
kamilpolpak 61 Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Ja pije wodę w upalne dni i podczas wysiłku a normalnie wypijamy hektolitry soku teraz akurat piję Hortex o smaku ananasu , marchwi i jabłka . Cytuj Odnośnik do komentarza
Kania 66 Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Wypijam litr wody niegazowanej dziennie- tylko kropla beskidu, żadna inna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 powerade o smaku mango ostatnio mi zasmakowal Cytuj Odnośnik do komentarza
sznurek 10 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 A propos mineralki, to Cejrowski w swoim programie (czy książce, nie pamiętam) mówił, że przy wzmożonym wysiłku, wysokiej temperaturze, czy nawet na co dzień nie warto pić wody, bo pragnienia za szybo nie zaspokoimy, a w dodatku wypłuczemy potrzebne związki z organizmu. Lepiej jest wówczas pić soki, nawet te rozcieńczane z wodą, bo wtedy organizm dostaje sygnał, że musi coś strawić, woda dłużej w nim zostaje i jest lepiej nawodniony. Pamietam to. Mówił o tym w jakimś programie jak był w amazonii. Chodziło o to aby wodę posłodzić (miał jakąś oronżadkę), bo wtedy jest sygnał, że trzeba to przetrawić bardziej intensywniej. A woda to tylko przelatuje. Nie wiem czy wypłukuje coś z nas jakoś mega bardzo. Kiedyś "mądrzy" naukowcy stwierdzili, że mleko wypłukuje wapń i że lepiej jeść przetworzone już jogurty i inne takie. Pewnie jakieś loby za tym stało. Obecnie też pijam więcej soków i odradzam kupno tych tańszych. Taki tańszy pomidorowy jest rozwodniony w stosunku do np hortexu. Najlepsza dla mnie fima to tymbark - wkręciłem się w tą lemoniadę, niby woda z cytryną, ale naprawde dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 dorwałem ostatnio czarne frugo, pyszne jest, myslalem ze juz tego nie produkuja Cytuj Odnośnik do komentarza
Figlarz 1 272 Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Jak to?! To jeszcze istnieje? Na pewno nie było daty ważności do 2001? Gdzie dorwałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 w normalnym spozywczaku, bylo zielone, czarne i pomaranczowe Cytuj Odnośnik do komentarza
COOLek 58 Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Slyszalem, ze w rossmanie to sprzedaja;P Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 tez i chyba w tesco Cytuj Odnośnik do komentarza
__bercik07 202 Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Dla mnie ostatnio tylko Hortex Light Grejpfrut-Ananas ymmmm......... Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 kupilem zielone i pomaranczowe frugo, smakuja jak jakies tanie napoje z biedronki nie polecam, za to czarne jest pyszne, wykupilem wszsystkie ;p pogorszenie smaku pewnie jest wina zmiany producenta, gerber to jednak co innego niz jakas krynica zdroj Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Grzegosz Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Frugo mi smakowało za gnoja, a i szklaną butelkę można było spektakularnie rozpier dolić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuo 134 Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Nom, świetne to było (czy nadal jest to nie wiem, dawno nie piłem). Białe najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
sznurek 10 Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Frugo mi smakowało za gnoja, a i szklaną butelkę można było spektakularnie rozpier dolić. To marnotrastwo! Ja do dziś mam w piwnicy soki z winogrona po bultekach z Frugo. Teraz wiem z kąd tyle szkła na ulicach pare lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza
Spyker 59 Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Ja tam z napoi gazowanych lubie Mirinde i Moutain Dew. Czasami Pepsi, ale mało. Z soków lubie takie nektary z biedrony multiwitamina i pomarańcza. Dobre i tanie. A jeżeli chodzi o wody to cytrynowe firmy Cymes, znośne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi