Mustang 1 718 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Bionade spoko. W Polsce w ogóle gdzieś sprzedają w sklepie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) No u mnie w galerii za 5zł w sklepie z żarciem eko itp Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Wczoraj kupiłem sobie puszkę 0,33l Mountain Dew, bo dawno tego nie piłem. Patrzę na oznaczenia, a tam informacja, że 1 puszka = 47% dziennego zapotrzebowania na cukier. Nic dziwnego, że hamburgery są grube. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Czyli tak jak prawie każdy napój gazowany. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Pewnie tak. Tylko ja zazwyczaj piję wodę i soki. Napoje gazowane praktycznie tylko przy imprezie (do popijania, drinków itp.). Dziwne, że jeszcze tego nie próbowali uregulować prawnie (nie licząc NY, ale tam ograniczyli tylko kubki w restauracjach). Masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 A sprawdzałeś ile cukru mają soki, które pijesz? Ostatnio pijam Tymbark Owoce Świata w tych szklanych buteleczkach. Smakiem gaszą Frugo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Właśnie wkurza mnie, że soki mają aż tyle cukru. Bo co najlepsze wcale nie jest tyle potrzebne, jak dla mnie w smaku są za słodkie. Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Jak piszą że nie zawierają cukru, to i tak zawierają jakieś chemiczne zamienniki które są jeszcze gorsze . Przykład w prawdzie nie soku ale, Coca Cola Zero 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Mi mega podchodzi megnesia,smakowo dobra,tylko że akurat u mnie w mieście dostępna tylko w Real-u,mają też wersje smakowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Wczoraj kupiłem sobie puszkę 0,33l Mountain Dew, bo dawno tego nie piłem. Patrzę na oznaczenia, a tam informacja, że 1 puszka = 47% dziennego zapotrzebowania na cukier. Nic dziwnego, że hamburgery są grube. w stanach napoje są słodzone syropem kukurydzianym nie cukrem, pan Dębski wytłumaczy: Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 (edytowane) Hamburgery używają syrop kukurydziany nie dlatego że jest zdrowszy ale dużo dużo tańszy. A czy zdrowszy to inna sprawa. Najważniejsze jest że powoduję jakieś bodźce przez które nie czujesz sytości. Więc jeśli wypijasz takie coś lub jesz produkt z dodatkiem syropu kukurydzianego to chcesz więcej i więcej . A żyjemy w świecie gdzie bardzo dużo produktów zawiera ten składnik, nawet jeśli wprost tak nie piszę, gdyż jest znany pod różnymi nazwami. Czyli chodzi o kasę i zwiększanie konsumpcji Edytowane 5 Maja 2013 przez marekjw2523 Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Tak jest ze wszystkim słodkim,jeszcze nikt chyba nie ugasił pragnienia słodkimi napojami. Cytuj Odnośnik do komentarza
k0ntra 402 Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Z wód mineralnych najlepsza jaką piłem to BORJOMI. Do kupienia np. w Kauflandzie w butelkach szklanych 0.5L w cenie 5.99. Jest to woda luksusowa ale też wyjątkowa, o smaku wręcz kosmicznym Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Co do wód to ja takim snobem nie jestem i uwielbiam Veroni Mineral Perl a z tych tanich to Saguaro lekko gazowaną Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 W Żabce pojawił się napój bogów: Ciekawe czy zagości do innych sklepów, bo do tej pory dostępny był tylko w restauracjach (szklane buteleczki 0,2l). Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 A jaki to ma smak mniej więcej ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Robak 1 233 Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 No nie widzisz napisu ? Wyciąg z rudych. Dlatego nigdzie nie ma, bo nikt rozsądny tego nie kupi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 W Płocku w m.in. Polo Szłapers jest praktycznie od dawien dawna i wg mnie np. MD lepszy, choć od pewnego czasu gazowanych unikam, bo mi nie służą Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 25 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 W Żabce pojawił się napój bogów: Ciekawe czy zagości do innych sklepów, bo do tej pory dostępny był tylko w restauracjach (szklane buteleczki 0,2l). od dawna w zabce jest, tylko w 1l butelkach Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 25 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Kupilem dzis, bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Podobno w żabce pojawił się na nowe Doctor Pepper (pipi)a jak to dziwnie a jednocześnie za(pipi)iście smakowało Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Ostatnio strasznie posmakowały mi soki pomidorowe. Bezapelacyjnym królem jest dla mnie ten ostry od Tymbarka (z przyprawami). Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Ostatnio strasznie posmakowały mi soki pomidorowe. Bezapelacyjnym królem jest dla mnie ten ostry od Tymbarka (z przyprawami). Polecam. Zgadzam się bezapelacyjnie w ustach czuć lekko nutę ostrości. Choć trochę za drogi dla osoby która ma karton soku pomidorowego na dwa dni. Więc kupuję w biedronce sok za 1,89 przelewam do dzbanka, napierdalam dużo pieprzu, i pastę z papryczek chilli z własnej uprawy i mieszam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Podobno w żabce pojawił się na nowe Doctor Pepper (pipi) jak to dziwnie a jednocześnie za(pipi)iście smakowało ale że nowy smak jakiś? Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Podobno w żabce pojawił się na nowe Doctor Pepper (pipi) jak to dziwnie a jednocześnie za(pipi)iście smakowało ale że nowy smak jakiś? Nie:) "na nowe" bo dawno go już nie widziałem w sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi