Skocz do zawartości

Wody, napoje, soki itp.

Featured Replies

Opublikowano

Najgorsze jest to, że są aloesowe za 10-15 zł konserwowane chemicznie i teraz jak osioł musze czytać dokłądnie etykietę aby się nie naciąć. Ostatnio w tesco tak kupiłem, jeden z droższych a w domu okazuje się, że zonk. Zawsze sprawdzam etykietki ale nie sądziłem, że muszę studiować dokładnie etykietkęjakiejś aloe very czy tam pochodnej za ponad 10 zeta.

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Wyświetleń 157,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

Opublikowano

Piszesz o pojemności 1,5 l? Jak tak, to trudno, żeby dobry napój kosztował mniej. Tropical widziałem najtaniej za 12.5 zł, a jak ktoś kupił wersję konserwowaną chemicznie za 15zl to widocznie sprzedawca nakłada dużą marżę na napój, który można zwykle nabyć poniżej 10 zł.

Opublikowano

Tak, raczej 1,5 litra i nie psioczę na cenęnapoju aloesowego samą w sobie, tylko na te wały z tymi konserwantami.

Kupując taki napój, to raczej mam w głowie, że jest bardziej 'eko' niż mniej. Tak samo jakbym kupował sok jabłkowy z tymbarku to z automatu raczej spodziewam siędobrego jakościowo soku a nie jakiegoś chemika Tanie i Pewny tylk oz ładną etykietą.

Opublikowano

Zdziwiłbyś się, ile produktów jest chvjowych, a jest rzekomo uznanej marki.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

sa w polsce jakies napoje light z wyjatkiem wszystkich odmian coli/pepsi?

Opublikowano

Takie cos ostatnio widzialem.

thumb31_10174608.pngthumb31_10174621.png

Opublikowano

Nie widziałem poza właśnie oshee. Sprite jest słodzony glikozydami stewiowymi -30% kalorii. 

Opublikowano

Energetyki są też.

Opublikowano

Eenrgetykow nie pije. Za granica spory wybor, Sprite zero mi smakowal, u nas bieda widac.

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

Sprite zero? nie widziałem tego. Ten o którym pisałem i tak ma 15g cukrów na szklankę, no ale to zawsze trochę mniej i smakuje ok. Tzn ogólnie za spritem nie przepadam, ale lodowaty smakuje super.

Opublikowano

po sprajcie zawsze mnie zgaga pali. ale to prawda ze w niemcach jest duzo tych napojow zero. fanta, sprite, cola to wiadomo tez ale oni mieli zanim my w ogole wiedzielismy co to.

ostatnio mam malego pjerdolca na zdrowe dobre soki i pije sobie takie wlasnie. fortuna pomaranczowa, 100% sok bez zadnych substancji slodzacych bardzo dobry a dzisiaj sobie kupilem tymbark multiwitamina. 80iles % to mix kilku owocow a reszta to sok z marchwi tez pycha. ogolnie mysle zeby sobie czasami samemu wyciasnac owoce ale zwykle mi sie nie chce

Opublikowano

ja po sprajcie i generalnie gazowanych napojach zgagi nie mam, ale sok pomarańczowy lub truskawkowy kubuś (którego uwielbiam niestety) to gwarantowana nieprzespana noc

ostatnio doszły do tego banany, te napoje tymbark typu jabłko/mięta - noc zarwana masakra

soki 100% z jabłek, porzeczek lub owoców egzotycznych na propsie

Opublikowano

Tiger zero jest - polecam.

Opublikowano

W Lidlu jest ichni energetyk light w puszce, chyba nie więcej niż 1,50 zł. Jak na bezcukrowy napój, to całkiem dobry.

Chociaż i tak wszystkie energy drinki to jeden syf, tylko różnią się aromatem.

Z napojów posmakował mi ostatnio smoothie mango z Aldiego (ze zmiksowanych owoców). W lodówkach są buteleczki bodajże 300ml za 2,90 zł.

Opublikowano

Coca-cola-life.jpg

przygotujcie się na to, może za rok, dwa wejdzie do polski

Opublikowano

To oryginalna nie byla weganska? Z czym to, ze szpinakiem?

Opublikowano

z gu.wnem

Opublikowano

Mam tą stewię w domu. Guwno obesrane, serio, te wszystkie słodziki smakują 100 razy lepiej

Opublikowano

Mi też stewia nie podchodzi, piłem Fritz Colę z nim i wolę cukier brązowy jak już miałbym słodzić, ale chodzi o to, że produkcja stewii jest tańsza niż cukier, plus jest zdrowsza i mniej trzeba jej zużywać aby coś posłodzić. Cukier biała smierć nie słyszeliscie?

Opublikowano

Faktycznie zmarłe osoby z mojego otoczenia używały białego cukru, więc nie może to być przypadek. A brązowy goty wiadomo, bardziej mi smakuje niż biały, chociaż i tak raczej rzadko słodzę

Opublikowano

ja syropem z agawy jest super smaczny

Opublikowano

Jak się gdzieś natknę to zakupię. Btw ostatnio ktoś to się podniecał napojami aloesowymi. Kupiłem aloe king winogronwy chyba i nie dałem rady, gęste jak śluz z jakimiś syfami w środku i do tego słodkie w chuj ;/ są jakieś lepsze odmiany tego napoju czy one tak po prostu smakują?

Opublikowano

z gu.wnem

Jak z go.wnem to juz nie weganskie.

Bluber wciaz alergia na weganskie docinki, ja serio pytalem ;/

Opublikowano

Jak się gdzieś natknę to zakupię. Btw ostatnio ktoś to się podniecał napojami aloesowymi. Kupiłem aloe king winogronwy chyba i nie dałem rady, gęste jak śluz z jakimiś syfami w środku i do tego słodkie w chuj ;/ są jakieś lepsze odmiany tego napoju czy one tak po prostu smakują?

Sam czysty aloes jest mniej słodszy, ale one tak smakują i już. Co do syropu z agawy to w rossmanie jest za 20coś złotych za butelkę. Mejm no jak zielona to oczywiste, że stewią słodzone.

Opublikowano

Ja pierwsze slysze (o stewie i zielonej coli), musialem googlowac.