Skocz do zawartości

Wody, napoje, soki itp.

Zaton.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Podatek objął też napoje bez cukru, tylko największy wzrost cen zanotowały napoje z dużą ilością cukru. Chociaż byla określona maksymalna stawką wzrostu, więc od pewnego poziomu zawartości cukru i kofeiny wzrost był jeden, maksymalny.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W Biedrze widziałem nową colę zero, nowa puszka, cała czerwona tylko napis czarny. Inny, zdecydowanie lepszy smak, coraz bardziej przypomina klasyczną minus cukier. Good job cola. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie jestem specjalistą od smaku coli, ale zauważyłem w TV reklamę nowego smaku zerówki to stwierdziłem, że przy najbliższej okazji spróbuję. No i kupiłem no i nic. Jak dla mnie nie różni się od zwykłej coli bez cukru, którą miałem okazję co jakiś czas wypić. Znaczy pamiętam smak coli zero sprzed 10 lat to jest niebo i ziemia, bo wtedy chciało mi się po niej zwymiotować, a teraz jest ok, ale jednak nie potrafię wskazać różnicy między colą zero sprzed roku a teraz. 

Opublikowano

A ja można powiedzieć, że jestem specjalistą od Coli Zero bo niestety piję tego bardzo dużo od dość dawna.

Nowa jest wyraźnie słodsza a sama słodycz jest mniej "aspartanowa".

Teraz Cola Zero jest zdecydowanie bliżej Coli z cukrem. Jak dla mnie to trochę słabo, bo przyzwyczaiłem się już do smaku Zero.

Opublikowano

W Carrefour Express jest Cola Zero Orange Vanilla. Smakuje jak Ballantines Brasil, czyli słabo. Jak jakiś syrop, lek.

Opublikowano

Już nie kupuje butelkowanych napojów gazowanych. Na urodziny dostałem saturator, teraz tylko dolewam z koncentratu jaki chce smak i wychodzi jak ze sklepu. Plus tego jest taki że zawsze mam zgazowany mocno napój. A jak wiadomo butelka kupiona w sklepie po czasie straci gaz i na dnie zostanie woda o smaku napoju który piliśmy. Na początku odkręcasz korek i pierwszy łyk wchodzi jak złoto ale pod koniec gdy już nie ma gazu wylewałem do kibla to co zostawało w butelce. A dzięki saturatorowi mogę w dowolnej chwili dolać wodę i zagazować na nowo. A samych koncentratów o różnych smakach jest bardzo dużo. Nawet redbulla można dostać. :mog:

Opublikowano
1 hour ago, Plugawy said:

Fajna zabawa tym saturatorem, ale nie można po prostu wlac odmierzonej dawki syropu do szklanki z gazowaną wodą? :)

Można ale wówczas kupujesz wodę gazowaną w butelkach, i w zasadzie obracasz plastikiem. No i z gazowaną wodą w butelce mam ten sam problem co z colą lub inną pepsi, na końcu ostatnie 250 ml to już zwykła woda bez gazu.

1 hour ago, Paolo de Vesir said:

@u55r czy to jest model Spirit? Chciałbym kupić mojej taki saturator.

Tak to ten.

Dostałem taki zestaw, dwie małe butelki i dwie duże i dwa naboje. Ten jeden pocisk ma zapewnić 80 litrów gazowanej wody, nie wiem na ile to prawda ale każdą butelkę spisuję do kajecika i gdy nabój będzie już pusty to okaże się na ile strzałów rzeczywiście mi wystarczył.

20210405-082214.jpg

Opublikowano
W dniu 13.04.2021 o 20:09, Bartolinsky napisał:

W Selgrosie są 2l butle nowej zero. Całkiem w pytę, zdecydowanie bliżej smakiem do normalnej.

Myślałem, że ściema z tym smakiem, ale faktycznie się zmienił. Szkoda, że teraz takie rarytasy 7,5zł za 1,5l

Opublikowano
22 godziny temu, u55r napisał:

Można ale wówczas kupujesz wodę gazowaną w butelkach, i w zasadzie obracasz plastikiem. No i z gazowaną wodą w butelce mam ten sam problem co z colą lub inną pepsi, na końcu ostatnie 250 ml to już zwykła woda bez gazu.

Tak to ten.

Dostałem taki zestaw, dwie małe butelki i dwie duże i dwa naboje. Ten jeden pocisk ma zapewnić 80 litrów gazowanej wody, nie wiem na ile to prawda ale każdą butelkę spisuję do kajecika i gdy nabój będzie już pusty to okaże się na ile strzałów rzeczywiście mi wystarczył.

20210405-082214.jpg

A jest koncentrat pepsi zero?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Vaniliowa cola bez curu z zabki. No nie polecam mocno. Je.bie jakas chemia przy pierwszym lyku a dalej nie jest lepiej. Kto chorowal w latach 90 na bank rozpozna ten smak lekarstwa.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Mejm napisał:

Vaniliowa cola bez curu z zabki. No nie polecam mocno. Je.bie jakas chemia przy pierwszym lyku a dalej nie jest lepiej. Kto chorowal w latach 90 na bank rozpozna ten smak lekarstwa.

Z dziwnych Col to polecam tą Coca cola life. Smak ciekawy, i nie wali tak chemią jak ww.

Cytat

Nazywana "Zieloną Colą" CocaCola Life to pierwszy napój z rodziny Coca-Cola, w którym do słodzenia użyto stewi

Edytowane przez oFi
Opublikowano

No stewiowa jest dobra. Ja sie znowu skusilem na vaniliowa bo mi zawsze jej malo ale wiedzialem, ze ta bez cukru jest ch.ujowa a mimo to mialem nadzieje, ze to tylko moj mozg mi zle podpowiada. No nie, podpowiadal dobrze. Od dzis tylko napoje z cukrem.

Opublikowano

Nie mogę się pogodzić, że miętowa pepsi zastąpiła cytrynową. Smakuje jakbym się nażarł tic-taców czy innych orbitów i potem nagle przepił to kwasem fosforowym. No nie, to smakuje jak płukanka do ust.

Opublikowano

Do Żabki wjechało dużo napojów zero - Fanta truskawa kiwi, Sprite miętowy, Fruze Tea jakas nowa i jeszcze inne napojem, z cukrem też. W Żappce można sprawdzić.

Żabka otworzyła nam drzwi do napojów z zachodu.

• Dzięki 1
Opublikowano
W dniu 9.07.2021 o 20:51, krupek napisał:

Do Żabki wjechało dużo napojów zero - Sprite miętowy

Nie przyśnil ci sie ten sprite? Z 10 żabek odwiedziłem i w zadnej o tym nie słyszeli, jest tylko zwyķły zero