Skocz do zawartości

Wody, napoje, soki itp.

Zaton.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

No u mnie w galerii za 5zł w sklepie z żarciem eko itp

Edytowane przez _Be_
Opublikowano

Wczoraj kupiłem sobie puszkę 0,33l Mountain Dew, bo dawno tego nie piłem. Patrzę na oznaczenia, a tam informacja, że 1 puszka = 47% dziennego zapotrzebowania na cukier.

Nic dziwnego, że hamburgery są grube.

Opublikowano

Pewnie tak. Tylko ja zazwyczaj piję wodę i soki. Napoje gazowane praktycznie tylko przy imprezie (do popijania, drinków itp.). Dziwne, że jeszcze tego nie próbowali uregulować prawnie (nie licząc NY, ale tam ograniczyli tylko kubki w restauracjach). Masakra.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A sprawdzałeś ile cukru mają soki, które pijesz?

Ostatnio pijam Tymbark Owoce Świata w tych szklanych buteleczkach. Smakiem gaszą Frugo.

Gość Orzeszek
Opublikowano

Wczoraj kupiłem sobie puszkę 0,33l Mountain Dew, bo dawno tego nie piłem. Patrzę na oznaczenia, a tam informacja, że 1 puszka = 47% dziennego zapotrzebowania na cukier.

Nic dziwnego, że hamburgery są grube.

w stanach napoje są słodzone syropem kukurydzianym nie cukrem, pan Dębski wytłumaczy:

Opublikowano (edytowane)

Hamburgery używają syrop kukurydziany nie dlatego że jest zdrowszy ale dużo dużo tańszy. A czy zdrowszy to inna sprawa. Najważniejsze jest że powoduję  jakieś bodźce przez które nie czujesz sytości.

Więc jeśli wypijasz takie coś lub jesz produkt z dodatkiem syropu kukurydzianego to chcesz więcej i więcej :). A żyjemy w świecie gdzie bardzo dużo produktów zawiera ten składnik, nawet jeśli wprost tak nie piszę, gdyż jest znany pod różnymi nazwami. Czyli chodzi o kasę i zwiększanie konsumpcji 

Edytowane przez marekjw2523
Opublikowano

Z wód mineralnych najlepsza jaką piłem to BORJOMI. Do kupienia np. w Kauflandzie w butelkach szklanych 0.5L w cenie 5.99.

Jest to woda luksusowa ale też wyjątkowa, o smaku wręcz kosmicznym :D

Opublikowano

W Żabce pojawił się napój bogów:

Schweppes-ginger-ale-1.5l-500x500.jpg

Ciekawe czy zagości do innych sklepów, bo do tej pory dostępny był tylko w restauracjach (szklane buteleczki 0,2l).

od dawna w zabce jest, tylko w 1l butelkach

Gość ragus
Opublikowano

Ostatnio strasznie posmakowały mi soki pomidorowe. Bezapelacyjnym królem jest dla mnie ten ostry od Tymbarka (z przyprawami). Polecam.

Opublikowano

Ostatnio strasznie posmakowały mi soki pomidorowe. Bezapelacyjnym królem jest dla mnie ten ostry od Tymbarka (z przyprawami). Polecam.

Zgadzam się bezapelacyjnie :) w ustach czuć lekko nutę ostrości. Choć trochę za drogi dla osoby która ma karton soku pomidorowego na dwa dni. Więc kupuję w biedronce sok za 1,89 przelewam do dzbanka, napierdalam dużo pieprzu, i pastę z papryczek chilli :) z własnej uprawy i mieszam.

Opublikowano

Podobno w żabce pojawił się na nowe Doctor Pepper :) (pipi) jak to dziwnie a jednocześnie za(pipi)iście smakowało 

ale że nowy smak jakiś?