Skocz do zawartości

Tales of Vesperia

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor
  sakiu napisał(a):
Tak jak Sonata, tylko żeby nie kazali mi sprowadzać z USA znowu :/ bo wydanie EU będzie z kilku miesięcznym opóźnieniem.

Na all.. pewnie sie "wyrwie" wiec nie wiem dlaczego martwisz sie o sprowadzanie ;)

• Odpowiedzi 309
  • Wyświetleń 53,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

all to drożyzna będzie....dla mnie nie problem sprowadzić, tylko to czekanie na przesyłki z USA :o dlatego wolałbym aby w EU wyszło też w tym samym czasie :/

Opublikowano

Fajnie, że ostatnio powiększa się biblioteka jRPG na PS3. Jestem na głodzie, że tak powiem. Z chęcią zagram w Tales of Vesperia.

Opublikowano

Mi akurat nie podeszło to że ToV zostanie wydany na PS3 bo dla tej gry kupiłem X360, chociaż mogłem się spodziewać tego że tak zrobią jak w przypadku Eternal Sonaty. Dobije mnie tylko to jeżeli ToV na PS3 zostanie szybciej wydany niż wersja EU na X360.

Opublikowano
  Sanryu napisał(a):
  sakiu napisał(a):
Tak jak Sonata, tylko żeby nie kazali mi sprowadzać z USA znowu :/ bo wydanie EU będzie z kilku miesięcznym opóźnieniem.

Na all.. pewnie sie "wyrwie" wiec nie wiem dlaczego martwisz sie o sprowadzanie ;)

Tylko ,ze na all.. to niebardzo przy kursie dolara 3.3 :D

.

Gra za 50$ (przy wiekszej ilosci no chyba ,ze sklepowa cena bedzie tansza to ok 40$ w hurcie) + przesylka + clo = ZA DROGO zeby sie oplacalo sprowadzic i jeszcze na tym zarobic.

Przy 40$ bedzie to z kosztami(dla sklepu) ok 160zl(+ podatek + prowizja allegro) Kupicie ta gre za 200+ zl?

Sprowadzajac indywidulalnie 50-60$ + 10$ przesylka = 190-210zl

Edytowane przez Welna

Opublikowano
  • Autor
  Welna napisał(a):
  Sanryu napisał(a):
  sakiu napisał(a):

Tylko ,ze na all.. to niebardzo przy kursie dolara 3.3 :D

.

Gra za 50$ (przy wiekszej ilosci no chyba ,ze sklepowa cena bedzie tansza to ok 40$ w hurcie) + przesylka + clo = ZA DROGO zeby sie oplacalo sprowadzic i jeszcze na tym zarobic.

Przy 40$ bedzie to z kosztami(dla sklepu) ok 160zl(+ podatek + prowizja allegro) Kupicie ta gre za 200+ zl?

Sprowadzajac indywidulalnie 50-60$ + 10$ przesylka = 190-210zl

TAK KUPIE :D

Dla mnie to priorytet by miec ToV jak najszybciej :twisted2:

Opublikowano

Jeżeli masz konsole NTSC-U to możesz sprowadzać w innym przypadku nie masz po co bo gra nie jest region-free. Cóż do czerwca niedaleko i sobie cierpliwie poczekam, przy okazji może skończe padaczkowatego Last Remnant.

Opublikowano
  • Autor
  chrno-x napisał(a):
Jeżeli masz konsole NTSC-U to możesz sprowadzać w innym przypadku nie masz po co bo gra nie jest region-free. Cóż do czerwca niedaleko i sobie cierpliwie poczekam, przy okazji może skończe padaczkowatego Last Remnant.

Chodzilo mi, ze kupie wersje Ps3 jak tylko bedzie w zrozumialym jezyku dostepna ;) (oczywiscie najpierw kupie wersje na XO w Czerwcu :) )

Opublikowano

Mi sie zdaje czy achievementy w ToV sa cholernie dziwne i wymagaja ostrego spoilowania jak sie chce wiekszosc za pierwszym przejsciem zrobic?

Opublikowano

Tak są dziwne i nie wiem jak wy ale w moim przypadku nie mam zamiaru się na nich skupiać podczas pierwszego przechodzenia, chce najpierw ten tytuł przejść dla przyjemności a potem (pipi)wać jakie te achievementy są zryte.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pograłem sobie dwie godzinki i gra robi zdecydowanie lepsze wrażenie od SO4.Kilka ciekawych rozwiązań(dialogi podczas podróży po dungeonach i mapie,które aktywujemy "selectem" na padzie).Bardzo podoba mi się,że każda zmiana broni,jest nie tylko widoczna podczas walki,ale również podczas zwykłego chodzenia po mieście.Voice acting na poziomie,graficznie świetnie - nic tylko grać :)

Opublikowano
  • Autor
  Ader napisał(a):
Pograłem sobie dwie godzinki i gra robi zdecydowanie lepsze wrażenie od SO4.Kilka ciekawych rozwiązań(dialogi podczas podróży po dungeonach i mapie,które aktywujemy "selectem" na padzie).Bardzo podoba mi się,że każda zmiana broni,jest nie tylko widoczna podczas walki,ale również podczas zwykłego chodzenia po mieście.Voice acting na poziomie,graficznie świetnie - nic tylko grać :)

Te ciekawe rozwiazania to tzw. "Skits" (jezeli dobrze pamietam) dostepne przynajmniej w dwoch ostatnich czesciach "Tales of..." ;)

Opublikowano

Fajnie jakby Suikodeny tak ładnie wyglądały. Tesknił bym za taką 2-jką w takiej grafice... Bo te nowsze to nie idzie mi się do nich dobrać. Wizualnie jest odpychająca za bardzo.

Opublikowano

Po około 4 godzinach spędzonych z grą mogę śmiało powiedzieć że gra jest ciekawa i wciągająca,poziom trudnośi jak w demie bardzo wysoki szczególnie przy bossach ,skity są fajne i nawet niektóre zabawne także narazie jest bardzo dobrze,ciekawe jak po spędzeniu większej ilości godzin ale na razie pozytywnie.

Opublikowano
  Sanryu napisał(a):
Ja kupilem tutaj http://xmaniac.pl/tales-vesperia-xbox-p-183.html ale ten sklep najprawdopodobniej nie ma jej na stanie tylko wysyla zza granicy(dostalem ja z tydzien pozniej jak kupilem na all...).

W sumie w nowym PE jest niby reklama ToV za 199zl, ale jak wejdziesz na ich strone to nie widac tam "Tales'a".

ok ja zamówiłem w tamtym sklepie się zobaczy. Skoro do ciebie doszła to może ja też będę miał szczęście.

W sumie dziwne że nawet na allegro nie ma ani jednej aukcji tej gry ... Czy nikt w Polsce nie gra w jRPG :] ?

Edytowane przez blantman

Opublikowano
  • Autor

Tales of Vesperia od razu jest(przynajmniej dla mnie) najlepszym reprezentantem swojego gatunku w tej generacji. Pieniadze dobrze zainwestowane ^_^

PS.Nom niestety :( Jakby nie patrzec "Japanese Role Playing Games" nie sa dla kazdego. Dlatego jestem za tym by jrpg'i byly multiplatformowe by zarabialy na siebie.

Opublikowano
  Sanryu napisał(a):
Tales of Vesperia od razu jest(przynajmniej dla mnie) najlepszym reprezentantem swojego gatunku w tej generacji. Pieniadze dobrze zainwestowane ^_^

Dlaczego 'od razu' ?

Opublikowano

O ile mi wiadomo premiera gry w Europie miała mieć miejsce 30 czerwca 2009. Dlaczego nie ma na allegro ? Jest w ogóle jakikolwiek sklep, który prowadzi sprzedaż owej gry ?

Opublikowano
  • Autor
  diesvindu napisał(a):
  Sanryu napisał(a):

Dlaczego 'od razu' ?

Prawde mowiac to nie mialem zadnych watpliwosci, ze ten "Tales" bedzie lepszy niz to co do tej pory sie ukazalo.

Kazdy, kto gral w poprzednie odslony poczuje sie jak ryba w wodzie(co nie znaczy, ze nie ma tutaj paru nowosci ;) ). Musze przyznac, ze bardzo mi sie podoba angielski VA( porzadna robota ludzi podkladajacych glosy :good: ). Wielki plus takze za "glosy" podczas tzw. skits. W koncu nie tylko skosnoocy gracze maja lepiej. Walki sa dla mnie...wrecz przyjemne, a to za sprawa naprawde milej grafiki dla oka(nie wiem jak gra wyglada w SD, ale w HD swietnie).

Zaznaczyc trzeba, ze Tales of Vesperia nie spodoba sie osobom, ktorym poprzednie czesci sie nie podobaly.

"Od razu" tj. po 20 godzinach grania...no dobra tak jak powiedzial "wyrob czekoladopodobny" :twisted2: czyli od spojrzenia na okladke ;)

Ps. Przepraszam za tak odpowiedz, ktora zapewne nic nie mowi, ale chce wrocic do gry ;)

Opublikowano

Grając w Eternal Sonata na SD nie widzę zbytnich różnic w porównaniu do HD. Różnice było widać w Lost Odyssey. ;)

Mam nadzieję, że ToV jest lepsze od ToA. :)

Opublikowano
  4ny4 napisał(a):
O ile mi wiadomo premiera gry w Europie miała mieć miejsce 30 czerwca 2009. Dlaczego nie ma na allegro ? Jest w ogóle jakikolwiek sklep, który prowadzi sprzedaż owej gry ?

bo to polska jest zamów w tym sklepie który proponował sanryu albo pozostał ci ebay lub czekanie aż wreszcie ktoś ten produkt będzie miał na sprzedaż :/

Opublikowano

Fajny bohater z tego Yuriego jest w nim coś innego niż w innych bohaterach jRPG nie jest on do niewinnym chłopcem ma swoje zasady i się nimi kieruje co fajnie pokazuje w kontraście do Flynna.