Wyso 18 Opublikowano 25 maja 2008 Opublikowano 25 maja 2008 Występ Kuby Błaszczykowskiego stoi pod znakiem zapytania. http://www.dziennik.pl/sport/euro-2008/bia...ntuzjowany.html Cytuj
Saunter 3 Opublikowano 25 maja 2008 Opublikowano 25 maja 2008 Leo Beenhakker o: - MATUSIAKU - ma talent, którego nie wykorzystuje, na początku grał fatalnie, teraz robi postępy i zobaczymy - ŻURAWSKIM - przeżywa drugą młodość, gra wspaniale (tak mówi Leo) - SUPER, Żuraw w formie jest najlepszy wsród naszych kopaczy - KUBIE - nawet jeśli nie będzie gotowy na Niemcy weźmie go na Austrię i Chorwację, jest nieźle, powinien wrócić - BRONOWICKIM - ostrożnie, są możliwości zastąpienia go (Wawrzyniak, Golański, Żewłakow) - ROGERZE - "Jasiu Rogerski" jak mówi Leo świetnie się przyjął w grupie, dzisiaj ma 26 urodziny i mają małą imprezę Aha i odebrał paszport. Jutro nasi łupią z Macedonią, pojutrze (w TVP transmisja) z Albanią, a w dzień dziecka z Danią Nie wiem jak Wy, ale ja żyję tymi wydarzeniami z kadry - Leo to właściwy człowiek na właściwym miejscu Cytuj
Musiol 188 Opublikowano 25 maja 2008 Opublikowano 25 maja 2008 Nie wiem jak Wy, ale ja żyję tymi wydarzeniami z kadry - Leo to właściwy człowiek na właściwym miejscu Potrafi przede wszystkim rozluźnić kadrę, co ciężko przyszło Janasowi, jak naszych nie zje trema, będzie optymalna forma, to jest szansa na wyjście z grupy. Cytuj
Linek 187 Opublikowano 27 maja 2008 Opublikowano 27 maja 2008 (edytowane) Tak mi się jakoś skojarzył. Chyba nikt się nie obrazi, że to tu wrzucam Edytowane 27 maja 2008 przez Linek Cytuj
Lipa 512 Opublikowano 28 maja 2008 Opublikowano 28 maja 2008 Radosław Majewski, Grzegorz Bronowicki, Radosław Matusiak - Ta trójka nie jedzie na ME. Cytuj
Cris 120 Opublikowano 28 maja 2008 Opublikowano 28 maja 2008 O jak się cieszę , że Matusiak zostaje. Myślałem , że jak strzelił karnego w meczu z Macedonią to da mu pewne miejsce w kadrze. Cytuj
Saunter 3 Opublikowano 28 maja 2008 Opublikowano 28 maja 2008 Zaskoczył mnie Bronowicki, ale widocznie nie daje rady zdrowotnie. Pazdan jedzie IMO na wycieczkę, Majewski przy Rogerze, Żurawskim i Gargule musiał odpaść. Ciekawe jak teraz dług wdzięczności spłaci Saganowski. Cytuj
dr_hakenbusz 3 Opublikowano 28 maja 2008 Opublikowano 28 maja 2008 Z Saganowskiego to ja się akurat bardzo cieszę. Gra twardo i do końca, rozumie na czym polega gra dla drużyny i potrafi robić miejsce dla innych graczy. Tego wyraźnie brakuje Matusiakowi. (Zresztą dlatego nie grał w Herenwen, nie potrafił wykonywać założeń taktycznych). Wielka strata to brak Bronowickiego, ale może - kto wie? - Wawrzyniak okaże się odkryciem Mistrzostw tak jak Lahm dwa lata temu... Cytuj
Gość Słoik Opublikowano 28 maja 2008 Opublikowano 28 maja 2008 A moze Leo szykuje niespodzianke na lewa strone i zagra tam Krzynowek? Albo Golanski? Wawrzyniaka nie widze mimo wszystko w pierwszej jedenastce, zreszta Dudka takze moze wystepowac z boku, ale jak na moj gust jest troche za wolny na te pozycje ;] Cytuj
dr_hakenbusz 3 Opublikowano 29 maja 2008 Opublikowano 29 maja 2008 O ile pamiętam, to Dudka zmienił na lewej obronie Żewłaka w ostatnim meczu z Niemcami i wszyscy wiemy jak to się skończyło... A Krzynówka trochę szkoda na obronę dawać, bo dobrze robi z przodu. Golański spox, już ponoć próbował na tej stronie i też sobie radził. Cytuj
Cris 120 Opublikowano 29 maja 2008 Opublikowano 29 maja 2008 Kadra na Euro wraz z numerami Bramkarze: 1. Artur Boruc (Celtic) 22. Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn) 12.Tomasz Kuszczak (Manchester United) Obrońcy: 6. Jacek Bąk (Austria Wiedeń) 4. Paweł Golański (Steaua Bukareszt) 2. Mariusz Jop (FK Moskwa) 23. Adam Kokoszka (Wisła Kraków) 13. Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela) 3. Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa) 14. Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus) Pomocnicy: 16. Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund) 5. Dariusz Dudka (Wisła Kraków) 10. Łukasz Garguła (GKS Bełchatów) 20. Roger Guerreiro (Legia Warszawa) 8. Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg) 18. Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck) 19. Rafał Murawski (Lech Poznań) 15. Michał Pazdan (Górnik Zabrze) Napastnicy: 17. Wojciech Łobodziński (Wisła Kraków) 11. Marek Saganowski (Southampton) 7. Euzebiusz Smolarek (Racing Santander) 21. Tomasz Zahorski (Górnik Zabrze) 9. Maciej Żurawski (AE Larisa) Cytuj
Gość Słoik Opublikowano 1 czerwca 2008 Opublikowano 1 czerwca 2008 Cos mi wyglada na to, ze na lewej obronie zagra Paweł Golanski, zas na prawej Kuba Blaszczykowski. Wygladac to bedzie mniej wiecej nastepujaco (byc moze jeszcze nie z Dania, ale z Niemcami): - - - - - - - - - Boruc - - - - - - - - - - - - - - - Bak - - - - Zewlakow- - - - - Kuba - - - - - - - - - - - - - - Golanski - - - - - - Lewy - - Dudka - - - - - - - Łobodzinski - - - - - - - - Krzynówek - - - - - - - - - - Zurawski/Roger - - - - - - - - - - - Ebi - - - - - - - - - - - - - Srednia wieku, 27. Cytuj
dr_hakenbusz 3 Opublikowano 1 czerwca 2008 Opublikowano 1 czerwca 2008 Eeeee... Kuba na obronie..? Nieeeee, nie po to mamy Wasilewskiego, który się tam świetnie spisuje. Poza tym, i Błaszczykowski i Łobodziński dochodzą do siebie po kontuzjach, więc trener musi ich oszczędzać. Oba grają na RMF, a zmiennika dobrego na te pozycję nie ma. IMO będą grać na zmianę po jednej połowie na prawej pomocy. I też stawiam na Golańskiego na lewej obronie, bo - w obliczu braku Bronowickiego - trzeba go tam przyzwyczajać. Cytuj
Gość Słoik Opublikowano 1 czerwca 2008 Opublikowano 1 czerwca 2008 Wasilewski to najwieksze drewno ever. Nie wiem skad opinie, ze sie swietnie gdziekolwiek spisuje ; / Co widac dokladnie po pierwszej polowie meczu z Dania. Cytuj
Musiol 188 Opublikowano 5 czerwca 2008 Opublikowano 5 czerwca 2008 Kubie odnowiła się kontuzja ;/ Leo ściąga Piszczka. http://www.sport.pl/sport/1,90858,5284088,...a_Piszczka.html A kogo wy byście powołali w miejsce Kuby? Jest w Polsce/za granicą dobry prawoskrzydłowy w formie? Cytuj
masterlag 1 Opublikowano 5 czerwca 2008 Opublikowano 5 czerwca 2008 Imo tylko Jeleń//Piszczek innych nie bardzo moge sobie wyobrazic a Lobo mnie jakoś nie przekonuje. Cytuj
Saunter 3 Opublikowano 5 czerwca 2008 Opublikowano 5 czerwca 2008 (edytowane) Nie ma tego złego tak sobie myślę. Roger miał zostać na ławce, a teraz może jakoś Beenhakker znajdzie dla niego miejsce, bo warto. Tylko bardziej spodziewałbym się Łobodzińskiego, bo wariant ze Smolarkiem na prawej stronie jest nie sprawdzony. WARIANT A: ------------------------Żurawski--------------------------- -------------------------Roger------------------------------ Krzynówek------Dudka-----Lewandowski------Smolarek Co myślicie o takim wariancie? Czy lepiej sprawdzony WARIANT B: ------------------------Smolarek--------------------------- ------------------------Żurawski---------------------------- Krzynówek------Dudka-----Lewandowski------Łobodziński Edytowane 5 czerwca 2008 przez Saunter Cytuj
dr_hakenbusz 3 Opublikowano 6 czerwca 2008 Opublikowano 6 czerwca 2008 Zdecydowanie sprawdzony wariant B. Wystawienie eksperymentalnego ustawienia to nie w stylu Leo, bo takie zagranie jest oznaką słabości trenera, że liczy on na cud. W takiej chwili jak obecnie, trochę żal, że nie sprawdzał Jelenia, mógłby się przydać. O tyle szkoda, że Błaszczykowski był jednym z nielicznych reprezentantów, którzy potrafią mijać 1 na 1. Ale i tak będzie dobrze Cytuj
Wyso 18 Opublikowano 6 czerwca 2008 Opublikowano 6 czerwca 2008 Po Kubie Błaszczykowskim kolejny kontuzjowany w reprezentacji - Tomasz Kuszczak http://www.me2008.pl/artykul/1226/kuszczak...ojedzie-na-euro Tomek chyba nie podzieli losów Kuby. Jeśli tak się stanie to kogo obstawiacie na zmianę? Cytuj
Musiol 188 Opublikowano 6 czerwca 2008 Opublikowano 6 czerwca 2008 Niestety, Kuszczak także na wylocie. Kogo powoła Leo? Może Wojtka Szczęsnego? Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 6 czerwca 2008 Opublikowano 6 czerwca 2008 Nie wziac udzialu w Euro z powodu bolacego posladkaxD aaa sorry, kontuzja grzbietu co nie. No wezma pewnie Kowalewskiego, ale to zadna roznica, no chyba, ze jeszcze Boruc wylapie kontuzje. Byleby Smolarek i Krzynowek niczego nie wylapali, bo bez nich gra siadzie. Cytuj
Daffy 10 575 Opublikowano 6 czerwca 2008 Opublikowano 6 czerwca 2008 W tvn24 padło info ,że za Kuszczaka powołają Kowalewskiego...czyli w sumie nie ma niespodzianki. Boruc,Krzynówek,Błaszczykowski,Smolarek-jedyni gracze naszej kadry prezentujący dobry europejski poziom i bez nich nie wyobrażam sobie naszej reprezentacji na Euro.Odpadł Kuba i jeśli jeszcze ktoś znich odpadnie to całkowicie opadnie mój optymizm co do wyniku niedzielnego meczu i postawy naszych Orłów na imprezie Cytuj
Saunter 3 Opublikowano 6 czerwca 2008 Opublikowano 6 czerwca 2008 Ja myślę, że powinien jechać Szczęsny. Raz, że się z nimi przygotowywał, a Kowalewski się wypiął, a tak czy siak 3 bramkarz jedzie na wycieczkę. Młody niech chłonie atmosferę wielkiego turnieju. Cytuj
Gość Słoik Opublikowano 7 czerwca 2008 Opublikowano 7 czerwca 2008 Błaszczykowski: Wcale nie mam kontuzji Coraz więcej znaków zapytania w sprawie Kuby Błaszczykowskiego. Oficjalnie piłkarz musiał opuścić kadrę tuż przed Euro, bo odezwał się stary uraz. Ale plotka głosi, że pokłócił się on z trenerem. "Nie ma mowy o czymś takim. Ale mogę też powiedzieć, że nie odnowiła mi się kontuzja" - sam Kuba wiele nie wyjaśnia. Jakub Błaszczykowski opuścił zgrupowanie, a jego miejsce w polskiej kadrze na Euro 2008 zajął Łukasz Piszczek. Lekarz kadry Jerzy Grzywocz poinformował wszystkich, że "wszystko wskazuje na to, iż odnowiła mu się kontuzja mięśnia dwugłowego, pojawiły się większe dolegliwości bólowe". Tymczasem pomocnik Borussi Dortmund powiedział "Super Ekspressowi": "Nie pokłóciłem się z trenerem. Nie ma w ogóle mowy o czymś takim. Ale mogę też powiedzieć, że nie odnowiła mi się kontuzja. Najpierw usłyszałem, że nie zagrałbym w meczu z Niemcami, a później lekarz stwierdził, że w kolejnych też nie wystąpię. O tym, że mam wracać zadecydował trener... To wszystko... - więcej komentarzy nie będzie". Cała sprawa wygląda bardzo zagadkowo. Skoro Błaszczykowskiemu nie odnowił się uraz, to dlaczego musiał opuścić zgrupowanie? Trudno się spodziewać, że na dzień przed meczem z Niemcami, poznamy prawdziwe powody. ? Podejrzane wydaje sie odstrzelenie Kuszczaka i Kuby, na dwa dni przed arcyważnym meczem, z powodu kontuzji, ktora się nie odnowiła. Leo, Leonem, ale powoli zaczyna sie tworzyć atmosfera jak przed MS2002 - nikt juz dobrze nie wie, o co chodzi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi