Gooral 9 Opublikowano 6 lipca 2008 Opublikowano 6 lipca 2008 Rada jest jedna Panowie - nie kupować oryginalnych gier bez pudełek, bo się może zdarzyć tak, że przez skąpstwo i tak stracicie grę, która kupiliście taniej. Cytuj
DojlidyZubr 1 Opublikowano 6 lipca 2008 Opublikowano 6 lipca 2008 Najgorsze jest to se chyba bede oskarzony o nieumyslne paserstwo bo kupilem w styczniu wlecieli do mnie w kwietniu a wiec zdazylem juz sprzedac a gra miala pudelko okladke i instrukcje po prostu brakowalo tylko folii Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 26 lipca 2008 Autor Opublikowano 26 lipca 2008 (edytowane) A ja mam takie pytanko. Jak jest z grami PROMO? Dostaja je zapewnie jacys recenzacji,itp i oni nie moga ich sprzedawac - to sie tyczy rowniez zwyklych ludzi ktory (o ile to mozliwe) dostali gre PROMO w konkursie, byli na jakis targach,itp? Bo mam trzymac gre do konca zycia lub oferowac komus za free? Edytowane 26 lipca 2008 przez signap Cytuj
kendzior 21 Opublikowano 26 lipca 2008 Opublikowano 26 lipca 2008 No chyba możesz zrobić tylko tyle co napisałeś. Napis not for sale wyraźnie zaznacza co można ;] Cytuj
Flik 2 Opublikowano 26 lipca 2008 Opublikowano 26 lipca 2008 Not for sale jest tylko dla sklepow chlopaki. Gdzies juz kiedys czytalem jakas dyskusje, chyba bylo to w sprawie plytek dodawanych do czasopism. Sklep nie moze ich sprzedac osobno, ale jesli kupie gazete, to moge z nia zrobic co chce. Jesli sie myle to mnie poprawcie. Cytuj
Jędrek 3 Opublikowano 27 lipca 2008 Opublikowano 27 lipca 2008 Chodzi raczej o not for resale. Czyli gry dodawane do wszelkich bundle'ow, czasopism. Generalnie nie wolno ich sprzedawac ponownie Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 27 lipca 2008 Autor Opublikowano 27 lipca 2008 Not for sale jest tylko dla sklepow chlopaki. Gdzies juz kiedys czytalem jakas dyskusje, chyba bylo to w sprawie plytek dodawanych do czasopism. Sklep nie moze ich sprzedac osobno, ale jesli kupie gazete, to moge z nia zrobic co chce. Jesli sie myle to mnie poprawcie. Mam na mysli NOT FOR RESALE Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 27 lipca 2008 Opublikowano 27 lipca 2008 (edytowane) te adnotacje na plytach sa g... warte w dziecinny sposob mozna to obejsc aby bylo wszsytko w 100% zgodne z tym zapiskiem juz pisalem chyba w tym watku, podobna sytuacja z windowsem byla w tym przypadku wystarczy sprzedawac koperte na plyte czy opakowanie do tego z dopiskiem, plyta gratis... ale ogolnie mozna by zapytac prawnika czy majac cos na wlasnosc, ktos moze nam zabronic to odsprzedawac? jakby tak bylo to mogli by zaczac pisac to na kazdej plycie by ograniczyc rynek wtorny na ktorym producent nic przeciez nie zarabia... idac dalej to na kazdym sprzecie moznaby taka adnotacje dac... kupujac np. konsole z packiem gier nikt mnie nie informuje przy zakupie ze sa to gry ktorych nei mozna odsprzedawac czy sprzedawac... dla mnie to jedynie informacja dla nabywcy przez producenta aby wiedzial ze ta plyta jest dodawana do produktu gratis i nie powinien za to placic sprzedawcy dodatkowo jesli on by tego wymagal... Edytowane 27 lipca 2008 przez Juchy Cytuj
Flik 2 Opublikowano 27 lipca 2008 Opublikowano 27 lipca 2008 Chodzi raczej o not for resale. Czyli gry dodawane do wszelkich bundle'ow, czasopism. Generalnie nie wolno ich sprzedawac ponownie No tak generalnie, tylko widze, ze oboje sobie gdybamy bo nie mamy zupelnie nic na poparcie tych niby argumentow. Poza tym zawsze mozna rozegrac na sposob - tak jak wspomina Juchy. Cytuj
Wieslaw 2 360 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Opublikowano 27 sierpnia 2008 (edytowane) Ciekawe dlaczego Allegro zabrania sprzedaży oprogramowania NFR ? Edytowane 27 sierpnia 2008 przez Wieslawa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi