Skocz do zawartości

Prasa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Często słyszy się że jakas gazeta jest niewiarygodna, że nie jest żadnym źródłem, że jest nieobiektywna blablabla. Jakie są według was najbardziej wiarygodne pisma w Polsce i dlaczego?

Ja zaglosowałem na Rzeczpospolitą, oprócz prawicowego charakteru podobają mi się w niej rzetelne felietony przedstawione wraz z cała bibliografią, zdrowy rozsądek przy podchodzeniu do niektórych spraw (szczególnie w stosunku do homoseksualistów) i fajne, nie narzucające się niuwsy.

Edytowane przez kopaa
Opublikowano

Najbardziej lubię "NIE"

Dlaczego? Wysoki poziom merytoryczny , dystans oraz poczucie humoru i ogólny talent pisarski naczelnego.

Cenię sobie też lewicowy charakter oraz zdrowy rozsądek przy podchodzeniu do niektórych spraw (szczególnie w stosunku do homoseksualizmu) ;]

edit: To jeśli chodzi o politykę , jeśli chodzi o informacje kulturowe , sportowe czy ogólne newsy to czasem przejrzę Dziennik i Wyborcza w szczególności przy piątku.Przekrój też jest ok jeśli oto chodzi.

Opublikowano (edytowane)

Kilka razy w tygodniu, w drodze do szkoły, wyrzucam na przystanku drobne na Wyborczą i Dziennik. Pierwszą cenię za niezależność, jaką zachowała za rządów PiS'u i walkę z tymże :) Lekko lewicowy charakter też zyskuje tej gazecie u mnie uznanie. Z innych czynników chociażby to, że swego czasu kolekcjonowałem "30 filmów wszech czasów" - udało sie :D A teraz zacząłem z "The Sopranos".

Dziennik z uwagi na większe zróżnicowanie tematyczne niż w przypadku Wyborczej. Trochę lepiej też mi się czyta tę gazetę i tyle.

Edytowane przez Keymaker
Opublikowano

W domu bywa Dziennik Polski (nie "Polska" i nie "Polska, Europa, Świat). Ciekawe felietony, w sumie brak konkretnego ukierunkowania politycznego (jak szydzić to ze wszystkich), dobre wiadomości regionalne, to jego plusy. Niestety, nie bryluje w dodatkach typu filmy. Jednak co piątek jest "w zestawie" z dobrym programem TV.

Oprócz tego Angora, dobre podsumowanie tygodnia z różnych punktów widzenia, oprócz tego bardzo ciekawe artykuły.

Opublikowano

Hmm, niby każdy ma prawo głosu, ale ankieta mówiła o rzetelnej i w miarę obiektywnej gazecie, a lewicowe (owszem GW też ma zaciągnięcia z lewicy, ale daleko jej do NIE) NIE Urbana. Hmm, chyba ktoś myli pojęcia gazety, która reprezentuje jego poglądy z gazetą rzetelną.

Opublikowano

Jest też "Rzeczpospolita" i "Najwyższy czas", a nie ma np. "Polityki" (bez sensu, skoro już są inne popularne tygodniki). Dziwaczna ta ankieta.

Opublikowano

Rzeczpospolita - nie czytam, ale doceniam

Wybiórcza - główne źródło wiedzy o świecie. Ulubiony dział? - gospodarka

Dziennik - nie czytam

Newsweek - nie trafia do mnie, gazetka o wszystkim i niczym

Wprost - ciekawy, lecz podchodzę z dystansem

Przekrój - czytam sporadycznie, ale sentyment mam duży

Fakt - dno, jeśli widzę człowieka czytający tę podkładkę do klatki z ptakami to zakładam, że mam styczność z osobą o raczej niskim poziomie

Super Express - j.w. choć punkcik wyżej

Nasz Dziennik - jak będę moherem to zacznę czytać, czyli nigdy

Nie - bezkompromisowość, bezpośredniość + kontrowersyjny Urban, fajnie się czyta, lecz czasami zbyt rynsztokowo pisany

Dziennik Polska - co?

Najwyższy CZAS! - jak?

Polityka - nie czytam

Ogólnie gardzę tabloidami, brukowcami i gazetami katolickimi.

• Plusik 1
Opublikowano
Hmm, niby każdy ma prawo głosu, ale ankieta mówiła o rzetelnej i w miarę obiektywnej gazecie, a lewicowe (owszem GW też ma zaciągnięcia z lewicy, ale daleko jej do NIE) NIE Urbana. Hmm, chyba ktoś myli pojęcia gazety, która reprezentuje jego poglądy z gazetą rzetelną.

bez sensu post.

Więcej w ankiecie jest pism ciągnących w prawo , jest najwyższy czas , jest rzeczpospolita nawet nasz dziennik jest :)

Gość Grzehoo
Opublikowano

Zazwyczaj co sobotę ukazują się w dzienniku "Polska" felietony Clarksona, które czytam.

No i to wszystko. Taki oczytany jestem.

Opublikowano

Wybiórcza - czytam Świat , Gospodarkę i Sport

Angorę - bo fajna rzecz poczytać co piszą na świecie

Opublikowano

newsweek-za felietony,za różne poglądy (od lewa do prawa),za ciekawe artykuły i ogólnie miło się czyta

tyle,że jak wszyscy już wspominali to to nie jest gazeta ;]

Opublikowano

Dlaczego w ankiecie były 4 glosy na NIE a teraz jest zero? o_____________O