kopaa 0 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Opublikowano 19 kwietnia 2008 (edytowane) Często słyszy się że jakas gazeta jest niewiarygodna, że nie jest żadnym źródłem, że jest nieobiektywna blablabla. Jakie są według was najbardziej wiarygodne pisma w Polsce i dlaczego? Ja zaglosowałem na Rzeczpospolitą, oprócz prawicowego charakteru podobają mi się w niej rzetelne felietony przedstawione wraz z cała bibliografią, zdrowy rozsądek przy podchodzeniu do niektórych spraw (szczególnie w stosunku do homoseksualistów) i fajne, nie narzucające się niuwsy. Edytowane 19 kwietnia 2008 przez kopaa Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Najwyższy CZAS! Jedyna, której wierze. Czasem jeszcze wprost przeczytam. Cytuj
Prude 0 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Rzeczpospolita - ciekawe felietony, wyważone newsy, przejrzysty układ. Cytuj
Gość lukasz Opublikowano 19 kwietnia 2008 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Najbardziej lubię "NIE" Dlaczego? Wysoki poziom merytoryczny , dystans oraz poczucie humoru i ogólny talent pisarski naczelnego. Cenię sobie też lewicowy charakter oraz zdrowy rozsądek przy podchodzeniu do niektórych spraw (szczególnie w stosunku do homoseksualizmu) ;] edit: To jeśli chodzi o politykę , jeśli chodzi o informacje kulturowe , sportowe czy ogólne newsy to czasem przejrzę Dziennik i Wyborcza w szczególności przy piątku.Przekrój też jest ok jeśli oto chodzi. Cytuj
Saunter 3 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Gazeta Wyborcza - mnóstwo informacji ze wszystkich dziedzin (ekonomia, polityka, sport). Ciekawe felietony, ugruntowana pozycja na rynku. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Wprost, Newsweek itp. to nie gazety. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Nie ma znaczenia. Każdy wie o co chodzi. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Opublikowano 19 kwietnia 2008 To może jeszcze zacznijmy pisać "ktury" albo "neiwiem", bo przecież i tak będzie wiadomo, o co chodzi. 1 Cytuj
Fan 1 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Dziennik . Dużo tresci , komentarzy i docienk na temat wyglupow panow poslow i dodatek Europa w kazdy piateczek ;] Cytuj
bajej 28 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Fakt + SE -> nie ma to jak zaczac dzien od czytania brukowca xD, humor sam sie poprawia od tych brukowcowych mądrości... Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Opublikowano 19 kwietnia 2008 (edytowane) Kilka razy w tygodniu, w drodze do szkoły, wyrzucam na przystanku drobne na Wyborczą i Dziennik. Pierwszą cenię za niezależność, jaką zachowała za rządów PiS'u i walkę z tymże Lekko lewicowy charakter też zyskuje tej gazecie u mnie uznanie. Z innych czynników chociażby to, że swego czasu kolekcjonowałem "30 filmów wszech czasów" - udało sie A teraz zacząłem z "The Sopranos". Dziennik z uwagi na większe zróżnicowanie tematyczne niż w przypadku Wyborczej. Trochę lepiej też mi się czyta tę gazetę i tyle. Edytowane 19 kwietnia 2008 przez Keymaker Cytuj
kotlet_schabowy 2 689 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Opublikowano 19 kwietnia 2008 W domu bywa Dziennik Polski (nie "Polska" i nie "Polska, Europa, Świat). Ciekawe felietony, w sumie brak konkretnego ukierunkowania politycznego (jak szydzić to ze wszystkich), dobre wiadomości regionalne, to jego plusy. Niestety, nie bryluje w dodatkach typu filmy. Jednak co piątek jest "w zestawie" z dobrym programem TV. Oprócz tego Angora, dobre podsumowanie tygodnia z różnych punktów widzenia, oprócz tego bardzo ciekawe artykuły. Cytuj
Saunter 3 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Hmm, niby każdy ma prawo głosu, ale ankieta mówiła o rzetelnej i w miarę obiektywnej gazecie, a lewicowe (owszem GW też ma zaciągnięcia z lewicy, ale daleko jej do NIE) NIE Urbana. Hmm, chyba ktoś myli pojęcia gazety, która reprezentuje jego poglądy z gazetą rzetelną. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Jest też "Rzeczpospolita" i "Najwyższy czas", a nie ma np. "Polityki" (bez sensu, skoro już są inne popularne tygodniki). Dziwaczna ta ankieta. Cytuj
Tori 12 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Dziennik... bo ma najfajniesze filmy na dvd, dodawane do gazety :> Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Rzeczpospolita - nie czytam, ale doceniam Wybiórcza - główne źródło wiedzy o świecie. Ulubiony dział? - gospodarka Dziennik - nie czytam Newsweek - nie trafia do mnie, gazetka o wszystkim i niczym Wprost - ciekawy, lecz podchodzę z dystansem Przekrój - czytam sporadycznie, ale sentyment mam duży Fakt - dno, jeśli widzę człowieka czytający tę podkładkę do klatki z ptakami to zakładam, że mam styczność z osobą o raczej niskim poziomie Super Express - j.w. choć punkcik wyżej Nasz Dziennik - jak będę moherem to zacznę czytać, czyli nigdy Nie - bezkompromisowość, bezpośredniość + kontrowersyjny Urban, fajnie się czyta, lecz czasami zbyt rynsztokowo pisany Dziennik Polska - co? Najwyższy CZAS! - jak? Polityka - nie czytam Ogólnie gardzę tabloidami, brukowcami i gazetami katolickimi. 1 Cytuj
Gość lukasz Opublikowano 20 kwietnia 2008 Opublikowano 20 kwietnia 2008 Hmm, niby każdy ma prawo głosu, ale ankieta mówiła o rzetelnej i w miarę obiektywnej gazecie, a lewicowe (owszem GW też ma zaciągnięcia z lewicy, ale daleko jej do NIE) NIE Urbana. Hmm, chyba ktoś myli pojęcia gazety, która reprezentuje jego poglądy z gazetą rzetelną. bez sensu post. Więcej w ankiecie jest pism ciągnących w prawo , jest najwyższy czas , jest rzeczpospolita nawet nasz dziennik jest Cytuj
Gość Grzehoo Opublikowano 20 kwietnia 2008 Opublikowano 20 kwietnia 2008 Zazwyczaj co sobotę ukazują się w dzienniku "Polska" felietony Clarksona, które czytam. No i to wszystko. Taki oczytany jestem. Cytuj
ojejcu 86 Opublikowano 20 kwietnia 2008 Opublikowano 20 kwietnia 2008 Chwila dla Ciebie i Pani Domu. I kto zepsuł ankietę? O_o Cytuj
Gość Opublikowano 20 kwietnia 2008 Opublikowano 20 kwietnia 2008 Wybiórcza - czytam Świat , Gospodarkę i Sport Angorę - bo fajna rzecz poczytać co piszą na świecie Cytuj
STRETCH 30 Opublikowano 20 kwietnia 2008 Opublikowano 20 kwietnia 2008 internet czytasz to co cie interesuje a nie to co inni chca zebys wiedzial Cytuj
wietnam 0 Opublikowano 20 kwietnia 2008 Opublikowano 20 kwietnia 2008 newsweek-za felietony,za różne poglądy (od lewa do prawa),za ciekawe artykuły i ogólnie miło się czyta tyle,że jak wszyscy już wspominali to to nie jest gazeta ;] Cytuj
Gość lukasz Opublikowano 20 kwietnia 2008 Opublikowano 20 kwietnia 2008 Dlaczego w ankiecie były 4 glosy na NIE a teraz jest zero? o_____________O Cytuj
ghost. 60 Opublikowano 20 kwietnia 2008 Opublikowano 20 kwietnia 2008 ktoś chyba cała ankiete wyzerował i zaczeło sie od nowa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi