Cris 120 Opublikowano 22 kwietnia 2008 Opublikowano 22 kwietnia 2008 (edytowane) Polski zespół rockowy, założony w roku 1982 jako T.Love Alternative przez grupkę kumpli z IV Liceum Ogólnokształcącego w Częstochowie. W skład zespołu wchodzili: Zygmunt Muniek Staszczyk (wokalista), Janusz Konorowski (gitarzysta), Dariusz Zając (keyboarder) i Jacek Wudecki (perkusista). Członkowie zespołu przyznają, że inspiracją do działania był punk-rock i nowa fala (new wave), a dokładniej Sex Pistols, czy The Clash. Tak, ja sam zacząłem doceniać T.Love po ich koncercie w moim mieście kilka lat temu, chłopaki świetnie zagrali, dobrze się wybawiłem w tłumie podskakujących ludzi. Kto nie zna pieśni "Warszawa" , "Ajrisz" , "Nie nie nie" , "I love you" , hm? chyba nie ma takiego. T.Love kładę na równi z Perfectem i Lady Punk, czyli pozytywnie. A co wy myślicie o T.Love? Edytowane 22 kwietnia 2008 przez Cris Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 22 kwietnia 2008 Opublikowano 22 kwietnia 2008 masz jakies linki? Bo posluchalbym sobie a ze pamiec w fonie mi padla to zostalo mi tylko potrzebuje wczoraj Cytuj
Cris 120 Opublikowano 22 kwietnia 2008 Autor Opublikowano 22 kwietnia 2008 Warszawa Ajrisz jutub nie gryzie ;] Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 22 kwietnia 2008 Opublikowano 22 kwietnia 2008 (edytowane) A może chłopak chce miec na HDD edit. był link ale dupny. Edytowane 23 kwietnia 2008 przez _Be_ Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 23 kwietnia 2008 Opublikowano 23 kwietnia 2008 (edytowane) o mp3 mi chodzilo, thx bartezoo XD edyta a dupa, nie dziala ;f Edytowane 23 kwietnia 2008 przez MasterShake Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 23 kwietnia 2008 Opublikowano 23 kwietnia 2008 (edytowane) Działający Best of 01. Zero.mp3 02. Jak żądło.mp3 03. Potrzebuję wczoraj.mp3 04. Garaż.mp3 05. Chłopaki nie płaczą.mp3 06. Dzikość serca.mp3 07. King.mp3 08. Warszawa.mp3 09. Ewa.mp3 10. Karuzela a'capella.mp3 11. I love you.mp3 12. Stany.mp3 13. 1996.mp3 14. Na bruku.mp3 15. Bóg.mp3 16. Dzień.mp3 17. Autobusy i tramwaje.mp3 18. IV LO '98.mp3 19. Wychowanie.mp3 http://rapidshare.com/files/40801534/T.Lov...Love.grupa8.rar pass grupa8 Edytowane 23 kwietnia 2008 przez _Be_ Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 23 kwietnia 2008 Opublikowano 23 kwietnia 2008 Nie słucham, ale na koncertach się można pogibać. U nas grają tera na Juwenaliach 17. maja. Cytuj
Junkhead 33 Opublikowano 23 kwietnia 2008 Opublikowano 23 kwietnia 2008 (edytowane) A co wy myślicie o T.Love? Myślę, że to pedalskie gów,no. PS. Ale też się dobrze bawiłem na koncercie parę lat temu . Edytowane 23 kwietnia 2008 przez Junkhead Cytuj
Cris 120 Opublikowano 4 lipca 2008 Autor Opublikowano 4 lipca 2008 (edytowane) A co wy myślicie o T.Love? Myślę, że to pedalskie gów,no. no to jestem pedał. Dzięki , że mnie uświadomiłeś ( to pewnie dlatego lubie swoich kumpli )\ 1996 , niezły kawałek. Edytowane 4 lipca 2008 przez Cris Cytuj
ghost. 60 Opublikowano 4 lipca 2008 Opublikowano 4 lipca 2008 Serio, gardzę tym band'em, nie widze w nim nic ciekawego, a Muniek jest IMO totalnie irytujący. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 4 lipca 2008 Opublikowano 4 lipca 2008 (edytowane) Także uważam że to pedalskie gów'no.Nie wiem,w ogóle co to robi w underze. Edytowane 4 lipca 2008 przez _Be_ Cytuj
Blok 6 Opublikowano 4 lipca 2008 Opublikowano 4 lipca 2008 będą u mnie w mieście na dniach mojego miasta :potter:, wypiję parę piwek i będę oglądał z bezpiecznej odległości 1km, to rozmawiając ze znajomymi, to nucąc sobie pod nosem teksty, które znam z radia. innego zastosowania dla tej 'kapeli' nie widzę, no ale co kto lubi przecież. Cytuj
Cris 120 Opublikowano 4 lipca 2008 Autor Opublikowano 4 lipca 2008 Dlaczego odnoszę wrażenie , że gdyby ktoś z większym "forumowym fejmem" założył ten topic to zespół byłby wychwalany pod niebiosa? A może chłopak chce miec na HDD edit. był link ale dupny. Działający Best of 01. Zero.mp3 02. Jak żądło.mp3 03. Potrzebuję wczoraj.mp3 04. Garaż.mp3 05. Chłopaki nie płaczą.mp3 06. Dzikość serca.mp3 07. King.mp3 08. Warszawa.mp3 09. Ewa.mp3 10. Karuzela a'capella.mp3 11. I love you.mp3 12. Stany.mp3 13. 1996.mp3 14. Na bruku.mp3 15. Bóg.mp3 16. Dzień.mp3 17. Autobusy i tramwaje.mp3 18. IV LO '98.mp3 19. Wychowanie.mp3 http://rapidshare.com/files/40801534/T.Lov...Love.grupa8.rar pass grupa8 Także uważam że to pedalskie gów'no.Nie wiem,w ogóle co to robi w underze. HA! Cytuj
ghost. 60 Opublikowano 5 lipca 2008 Opublikowano 5 lipca 2008 Dlaczego odnoszę wrażenie , że gdyby ktoś z większym "forumowym fejmem" założył ten topic to zespół byłby wychwalany pod niebiosa? Raczej odnosisz mylne wrażenie. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 5 lipca 2008 Opublikowano 5 lipca 2008 I co to że wrzuciłem linki,to już znaczy że lubię? Pomyśl.Do tematu z Feel'em,też zarzuciłem płytką.W takim razie,jestem fanem T.Love i Feel. Cytuj
Royal 620 Opublikowano 5 lipca 2008 Opublikowano 5 lipca 2008 Nie zapominaj, że jeszcze lubisz HIM oraz Fall Out Boy. Cytuj
Manor 645 Opublikowano 5 lipca 2008 Opublikowano 5 lipca 2008 nie napisze że gó.wno, bo będzie że opieram się na opinii forumowych fejmów ;] No ale ten zespół to raczej nic ciekawego, typowy zespół do puszczania w radiu. ale jak byłem młodszy to bardzo lubiłem piosenkę, gdzie śpiewał o Bogu, że chciałby być jego kumplem. Cytuj
Totamten 123 Opublikowano 5 lipca 2008 Opublikowano 5 lipca 2008 Dobra muza pod piwko. Jak grają na jakimś lokalnym festiwalu za darmochę to wpadam. Jak leci w radiu to nie przełączam. Ot, poczciwa kapela rokenrolowa. Cytuj
Mikes 65 Opublikowano 5 lipca 2008 Opublikowano 5 lipca 2008 Nie lubię wokalisty. tzn. nic do niego nie mam ale (pipi)a, z takim głosem do śpiewania? -__-' to nie jest oryginalny glos, oryginalny to jest Czesław Spiewa, muniek jest zwyczajnie bez talentu. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 5 lipca 2008 Opublikowano 5 lipca 2008 Nie zapominaj, że jeszcze lubisz HIM oraz Fall Out Boy. Fakt,ja ich nie lubię ja je koFFam! pozdrawiam i czekam na opinie. Cytuj
aux 3 807 Opublikowano 5 lipca 2008 Opublikowano 5 lipca 2008 Kocham Muńka i T.Love. We wczesnej podstawówce słuchało się głównie 'Warszawy' i 'I Love You'. Potem pojawił się kapitalny rock'n'rollowy 'Prymityw' i to była pierwsza ich kaseta jaką kupiłem. W 1996 wyszedł 'Al Capone' i właśnie ten album cenię najbardziej. Kolorowy, gitarowy, zabawny i ciekawy. W zasadzie każda piosenka inna, od britpopu, przez pop, ska aż do parodii disco. Świetne teksty tam są, miłość i polityka (o Kwachu fajny tekst że wciska się od tyłu). No i ten krakowski hejnał zagrany a'la Hendrix, miodzik. Kolejna płyta była żartem ('Chłopaki') ale tłuszcza pokochała pierwszego singla i zespół był na szczycie. Nie przepadam za tą płytą, ale za to następną uwielbiam ('Antyidol'). Powrót do źródeł i odcięcie się od 'Chłopaków'. Następnie był równie udany i nowoczesny 'Model 01'. T.Love na miarę XXI wieku. Później nie działo się dobrze w zespole, Muniek miał deprechę i myślałem że to koniec. Wydany w 2006 roku 'I hate Rock'n'Roll' jest dla mnie kontrowersyjny. Są tam piosenki których nie cierpię i takie które kocham. Mam nadzieję że usłyszę jeszcze ich kolejne piosenki. Muńka kocham bo to szczery, zabawny i konkretny koleś. Nie robi z siebie (pipi)ej gwiazdy, ma dystans do świata. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 9 lipca 2008 Opublikowano 9 lipca 2008 Serio, gardzę tym band'em, nie widze w nim nic ciekawego, a Muniek jest IMO totalnie irytujący. wpisik. ch,ujowo jest sluchac takiej muzy, jak widze motloch co zaczyna tanczyc bo slyszy aj law ju, to mam ciary ;] 1996 -jedyny fajny kawalek, ktory sobie spiewam jak slysze ;], nawet tanczylismy do niewgo z kumplami na miniliscie xD Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 9 lipca 2008 Opublikowano 9 lipca 2008 Moja piękna jak się do mnie wprowadzała to przywiozła kilkanaście płyt, a wśród nich "perełki" typu T.Love. Powiedziałem, że mój sprzęt niszczy takie płyty, więc albo cdki wracają do mamy, albo słuchasz ich jak mnie nie ma w domu. Teraz leży cd'ek u teściowej w pustym pokoju tuż obok Myslovitz i innych polskich nie dających się słuchać wyjców. Nie ma to jak partnerstwo i tolerancja Cytuj
bajej 28 Opublikowano 29 lipca 2008 Opublikowano 29 lipca 2008 rzoncisz twardą renkom! . do t-love nic nie mam w sumie. Tacy obojetni dla mnie. 1-3 piosenki mi się podobają, ale nigdy zadnej plyty nie mialem czy cus Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 6 sierpnia 2008 Opublikowano 6 sierpnia 2008 Moja piękna jak się do mnie wprowadzała to przywiozła kilkanaście płyt, a wśród nich "perełki" typu T.Love. Powiedziałem, że mój sprzęt niszczy takie płyty, więc albo cdki wracają do mamy, albo słuchasz ich jak mnie nie ma w domu. Teraz leży cd'ek u teściowej w pustym pokoju tuż obok Myslovitz i innych polskich nie dających się słuchać wyjców. Nie ma to jak partnerstwo i tolerancja Kocham konstruktywną krytykę. Strasznie irytuje mnie totalny olew i brak szacunku dla ludzi, którzy ciężko pracują, przełamują pewne szlaki w polskiej muzyce, i chcą coś przekazać, ale są zjeżdżani przez ludzi, którzy na branży znają się tylko z "słuchu". Bez urazy kroolik, ale po prostu wkurzają mnie takie posty. A do MYSLOVITZ daleko większości zespołów na obecnej scenie (nie tylko polskiej). Te "wycie" ma przynajmniej jakiś klimat. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi