krupek 15 482 Opublikowano 4 września 2015 Opublikowano 4 września 2015 No ja po prostu nie widzę sensu w podniecie grzybami, o to mi głównie chodziło. Cytuj
Okie from Muskogee 2 852 Opublikowano 4 września 2015 Opublikowano 4 września 2015 No, ale co dziwnego jest w podniecaniu się grzybami, które zwyczajnie fantastycznie smakują? Cytuj
krupek 15 482 Opublikowano 4 września 2015 Opublikowano 4 września 2015 Kwestia gustu kulinarnego, kolego. Cytuj
Okie from Muskogee 2 852 Opublikowano 4 września 2015 Opublikowano 4 września 2015 No proste. Ale to nie znaczy, że twój dobry jest ;P Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 27 września 2015 Opublikowano 27 września 2015 (edytowane) Jaki fajny temat! Wypowiem się więc jakem techik technolog żywienia zbiorowego z nieuprawianego zawodu. Grzyby zasuszone wrzucamy do wcześniej zaparzonej kawy rozpuszczalnej lub innego bezfusowego naparu o zdecydowanym smaku (barszcz? vifon? hmmm teraz na to wpadłem!), czekamy aż będą aldente i wypijamy nie ociagając się zbytnio. Ewentualne pozostalości denne, wyskrobujemy i również wprowadzamy poprzez jamę ustną do organizmu. Święta a taką grzybową nigdy nie będą już takie same... już nigdy... (tu wchodzi głos Bogusia Lindy przy akompaniamencie Świetlików) Edytowane 27 września 2015 przez Łebi Cytuj
Tommo 1 003 Opublikowano 27 września 2015 Opublikowano 27 września 2015 Opienki i kozlaki, dzis zebrane, usmazone z cebulka, na gastro fazie. (pipi)a mac jakie dobre Cytuj
kanabis 22 573 Opublikowano 27 września 2015 Opublikowano 27 września 2015 Borowiki w śmietanie. Ja j.ebie jakie to jest wykur.wiste. Oby wiecej padąło bo mimo tych opadów jak dzisiaj byłem to jeszcze jest sucho jak na grzybobrania xD 1 Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 30 września 2015 Opublikowano 30 września 2015 Widziałem niedawno przy drodze wielkiego grzyba, potem wracałem, a babka jechała autem, zatrzymała się i go zabrała Krótka historia pewnego grzyba Cytuj
Mejm 15 336 Opublikowano 13 października 2015 Opublikowano 13 października 2015 W dolnoslaskim lipa z grzybami. Ale za to pierwszy raz zbieralem opienki (tylko te sa xD). Zayebiste grzyby i jak znajdziesz to kosisz jak trawe. Obgotowac kapelutki 5-7min a potem jak kto lubi, ja usmazylem na masle, pieprz+sol, nic wiecej. Polecam opienki, zwlaszcza ze jeszcze powinny byc bo zaczal sie sezon na nie. Marynowane sa rownie zayebiste, ale to za rok. Cytuj
Tommo 1 003 Opublikowano 13 października 2015 Opublikowano 13 października 2015 Sezon na opienki? przeciez w nocy jest mroz lel Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 13 października 2015 Opublikowano 13 października 2015 maślaczki na maśle z cebulą GOTY ogólnie każdy grzybek na maśle z cebulą GOTY lubię pieczarki, ale sam nie lubię chodzić na grzyby. nie mam do tego smykałki, potrafię przejść 5 cm obok wielkiego kozaka i go nie zauważyć no i przede wszystkim - nie znam się na grzybach, a niektóre trujący są cholernie podobne do jadalnych Cytuj
Tommo 1 003 Opublikowano 13 października 2015 Opublikowano 13 października 2015 pieczarki to nie grzyby Cytuj
Mejm 15 336 Opublikowano 13 października 2015 Opublikowano 13 października 2015 Sezon na opienki? przeciez w nocy jest mroz lel Chyba u ciebie w polsce B. Cytuj
Lain 107 Opublikowano 13 października 2015 Opublikowano 13 października 2015 no w łódzkim mój ojciec mówi, że też lipa. rok temu trochę nazbieraliśmy, więc suszonych na wigilię starczy xDDDD a co do grzybków, to ja do nich jeszcze jajo wbijam albo ze śmietaną robię, zawsze sobie taką kolacyjkę robiliśmy z ojcem po wyprawie. dobra rzecz. ;d Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 Kupiłem w Polo boczniaki, dobre są? Jak je zrobić? Cytuj
Mejm 15 336 Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 Albo w sosie albo sobie zapanieruj co wieksze w jajku i bulce i na patelni obsmaz. 1 Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 Najlepsze to sól, pieprz, panierka jak do schabowego i na MAŚLE smażone. 1 Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 Dałem wam tak łatwo plusy, bo po piwie jestem. Cytuj
Mejm 15 336 Opublikowano 19 października 2015 Opublikowano 19 października 2015 Jaki ku.rwa niewdziecznik yebany jeden, gdyby nie zapil to by nie dal, a nalezalo sie ;/ Cytuj
Plugawy 3 697 Opublikowano 1 listopada 2015 Opublikowano 1 listopada 2015 Grzybu daje tylko po piwie XD Cytuj
Mejm 15 336 Opublikowano 2 listopada 2015 Opublikowano 2 listopada 2015 Jakie sa ulubione grzyby uzytkownika grzybiarz? zboczniaki he he he heeee Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.