Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

No ja po prostu nie widzę sensu w podniecie grzybami, o to mi głównie chodziło.

• Odpowiedzi 71
  • Wyświetleń 5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• CHodzi ktoś z Was na grzybobrania do lasu? Ja uwielbiam wstawać wcześnie we wrześniowe poranki i chodzić po mokrej od rosy gęstwinie w poszukiwaniu tych owoców lasu. Szczególnie gdy promienie słoneczn

• smażone w panierce czubajki kanie, orgazm dla zmysłów

• Hehe, najlepszy kurs miałem z dziadkami. Dziadek był leśniczym i pierwsze 3 lata życia spędziłem na leśniczówce. W środku lasu. Potem przyjeżdżałem tam na wakacje, nawet ostanio wpadłem na chwilę, zob

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jaki fajny temat! Wypowiem się więc jakem techik technolog żywienia zbiorowego z nieuprawianego zawodu.

Grzyby zasuszone wrzucamy do wcześniej zaparzonej kawy rozpuszczalnej lub innego bezfusowego naparu o zdecydowanym smaku (barszcz? vifon? hmmm teraz na to wpadłem!), czekamy aż będą aldente i wypijamy nie ociagając się zbytnio. Ewentualne pozostalości denne, wyskrobujemy i również wprowadzamy poprzez jamę ustną do organizmu.

Święta a taką grzybową nigdy nie będą już takie same... już nigdy... (tu wchodzi głos Bogusia Lindy przy akompaniamencie Świetlików)

Edytowane przez Łebi

Opublikowano

Opienki i kozlaki, dzis zebrane, usmazone z cebulka, na gastro fazie. (pipi)a mac jakie dobre

Opublikowano

Borowiki w śmietanie. Ja j.ebie jakie to jest wykur.wiste.

Oby wiecej padąło bo mimo tych opadów jak dzisiaj byłem to jeszcze jest sucho jak na grzybobrania xD

Opublikowano

Widziałem niedawno przy drodze wielkiego grzyba, potem wracałem, a babka jechała autem, zatrzymała się i go zabrała :(

Krótka historia pewnego grzyba

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W dolnoslaskim lipa z grzybami. Ale za to pierwszy raz zbieralem opienki (tylko te sa xD). Zayebiste grzyby i jak znajdziesz to kosisz jak trawe. Obgotowac kapelutki 5-7min a potem jak kto lubi, ja usmazylem na masle, pieprz+sol, nic wiecej. Polecam opienki, zwlaszcza ze jeszcze powinny byc bo zaczal sie sezon na nie. Marynowane sa rownie zayebiste, ale to za rok.

Opublikowano

Sezon na opienki? przeciez w nocy jest mroz lel

Opublikowano

maślaczki na maśle z cebulą GOTY 

ogólnie każdy grzybek na maśle z cebulą GOTY

lubię pieczarki, ale sam nie lubię chodzić na grzyby. nie mam do tego smykałki, potrafię przejść 5 cm obok wielkiego kozaka i go nie zauważyć no i przede wszystkim - nie znam się na grzybach, a niektóre trujący są cholernie podobne do jadalnych

Opublikowano

pieczarki to nie grzyby

Opublikowano

Sezon na opienki? przeciez w nocy jest mroz lel

Chyba u ciebie w polsce B.

Opublikowano

no w łódzkim mój ojciec mówi, że też lipa. rok temu trochę nazbieraliśmy, więc suszonych na wigilię starczy xDDDD

a co do grzybków, to ja do nich jeszcze jajo wbijam albo ze śmietaną robię, zawsze sobie taką kolacyjkę robiliśmy z ojcem po wyprawie. dobra rzecz. ;d

Opublikowano

Albo w sosie albo sobie zapanieruj co wieksze w jajku i bulce i na patelni obsmaz.

Opublikowano

Najlepsze to sól, pieprz, panierka jak do schabowego i na MAŚLE smażone.

Opublikowano

Jaki ku.rwa niewdziecznik yebany jeden, gdyby nie zapil to by nie dal, a nalezalo sie ;/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jakie sa ulubione grzyby uzytkownika grzybiarz?

zboczniaki

he he he heeee