Skocz do zawartości

Prince of Persia

TomisH

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 359
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zadnego nie zauważyłem, ale jeśli chodzi Ci o tego achieva za przejście gry w mniej niż 12h, to nie będziesz miał problemu, ja spokojnie przechodziłem grę i na pewno grałem coś koło 10 godzin, może i mniej.

Opublikowano

Ale nie trzeba chyba pisać, że niemożliwym jest zrobienie wszystkich aczików przy speedrunie. Zasad jest taka: jak najszybciej zbierasz te 550 wymaganych ziaren światła (potem dac sobie spokój ze zbieractwem) , czesto robić savy, jak coś nie wyjdzie, przedłuży się wczytujesz.

Opublikowano (edytowane)

Jak wyleczysz wszystkie obszary na mapce będziesz musiał udac sie z powrotem do świątyni. Nie rób tego, tylko zrób zapiskę (nadpisz któryś ze wcześniejszych zapisów). Teraz możesz wejśc do świątyni, zająć się bossem i czymś innym po nim, obejrzeć krótkie zakończenie i po sprawie. Potem władować poprzedni stan gry i zbierać ziarna światła.

Marioo- po walce z końcowym bossem nie mozna zebrac juz ani jednego ziarna światła. A konsola oczywiście nadpsiuje poprzedni autosave :P

Edytowane przez jojok21
Opublikowano (edytowane)

Chyba chciałeś powiedzieć 'kilka' i to w miarę łatwych lokacji :| Naprawdę nie wiem jak zdobyć np. jakieś ziarenko na terenie Alchemika które leży praktycznie na samym dole mapy, a jak tam skoczę to już mnie Elika ratuje.

Edytowane przez Nadrill
Opublikowano (edytowane)

Bez żadnych poradników spokojnie da sie uzbierać ponad 900. Trudniejsze mogą być te przeoczone, ostatnie.

Jeśli jakieś ziarno światła wisi w powietrzu nad przepaścią, a ty nie możesz tam doskoczyć, albo cie Elika ratuje, to poszukaj płyt mocy. Pamiętaj, że widziałes po drodze pewnie z parę płyt, ale nie mogłes z nich korzystać, bo nie miałes wykupionej potrzebnej mocy. Może nadal jej nie masz. To zalezy jak daleko zaszedłeś.

Co do Konkubiny to nie wiem kto podkłada jej głos w polskiej wersji, ale ta osoba zasługuje na duże brawa!

Edytowane przez jojok21
Opublikowano (edytowane)
Chyba chciałeś powiedzieć 'kilka' i to w miarę łatwych lokacji :| Naprawdę nie wiem jak zdobyć np. jakieś ziarenko na terenie Alchemika które leży praktycznie na samym dole mapy, a jak tam skoczę to już mnie Elika ratuje.

Nie , nie , nie ! To ty musisz nauczyć się szukać.

Na pierwszych dwóch stronach masz 12 różnych lokacji, dalej nie chciało mi się liczyć.

http://pl.youtube.com/results?search_query...rsia&page=1

Osobiście , po ukończeniu gry najpierw spróbuje swoich sił w poszukiwaniach ziarenek , dopiero w ostateczności sięgne do powyższego linka ;)

No i speedruny , już zacieram rączki.

Edytowane przez TheBesTia
Opublikowano
Nadrill, daj fotkę to spróbujemy pomóc ;)

Ok

Pierwszy

dscn6221so0.jpg

W sumie zapomniałem gdzie to było ._.

dscn6223fj0.jpg

To na jakiejś lokacji u alchemika

dscn6224dx4.jpg

To u wojownika, kulka jest słabo widoczna ale jest

Sorri za jakość, ale Xbox nie ma print screena :/

Coś mnie trafi z tymi ziarnami, mam już 9 lokacji na tip-top(45/45) i wiele w których jest zwykle 43/45, 42/45 i ni cholery nie wiem gdzie jest więcej, patrzę wszędzie, a jak już coś znajdę i cieszę się to okazuje się, że to ziarno liczy się do innej lokacji... >.< Filmiki na YT niewiele dają, albo już mam porobione lokacje o których są filmiki, albo ich nie mam i na YT filmiku też nie ma. Ech...

BTW. Jak zrobić aczika Explorer?