DantePL 10 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 TWEWY, probuje sie przekonac do systemu walki Cytuj
Mastachi 75 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 Puzzle Quest 2 - w sumie jedynka duzo lepsza ale dwojeczka nadrabia fajnymi patentami. Cytuj
django 549 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 Hotel Dusk: Room 215 świetne świetne świetne. Super napisane, bardzo dobrze przetłumaczone, dobry klimat, dobry główny bohater, świetne patenty. A niedługo sequel! Cytuj
ciwa22 856 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 Ragnarok DS, ale chyba nie skończę bo nudzę się masakrycznie, zieeeeeeeeeew Cytuj
tomsecret1993 20 Opublikowano 12 września 2010 Opublikowano 12 września 2010 W końcu się zabrałem za Clash of Heroes - ZA(pipi)ISTE! Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 14 października 2010 Opublikowano 14 października 2010 Tales of innocence, gra w koncu doczekala sie nieoficialnego tlumaczenia. 2 lata to trwało, ale widać soki, nie jest to jakieś gówniane, dosłowne tłumaczenie. Plus jest to chyba najlepiej wygladająca gra na NDS xD Cytuj
tomsecret1993 20 Opublikowano 15 października 2010 Opublikowano 15 października 2010 Pierwszy Layton - nie wiedziałem, że to ma taki zaje.bisty klimacik, zassało mnie bardzo. Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 21 października 2010 Opublikowano 21 października 2010 "Dopiero" 10h na liczniku - gra jest naprawdę dobra, aczkolwiek parę rzeczy "nie zagrało". Więcej napiszę w najbliższym czasie - NDS się naładował... Cytuj
Suavek 4 696 Opublikowano 26 października 2010 Opublikowano 26 października 2010 Rune Factory 2: A Fantasy Harvest Moon Harvest Moon + gra RPG = "to już piąta rano?" Naprawdę, gra ma swoje wady, ale jeśli ktoś lubi RPGi, a w dodatku łatwo ulega urokowi wszelakich HM, to jest to gra dla niego. Co prawda dwójka to jedyny RF w jakiego grałem, ale z tego co widziałem to wszystkie są podobne, więc nie polecę konkretnej części. Gra się super, a elementy RPGowe naprawdę nadają nowego wymiaru tradycyjnej uprawie roli. Gdyby nie fakt, że mnie trochę kciuk cierpnie od jakiegoś czasu przy graniu na handheldach, to pewnie bym życia nie miał przez tę grę ;>. Cytuj
Sarge 6 Opublikowano 29 października 2010 Opublikowano 29 października 2010 Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies Początek mnie nie przekonał, ale im dalej tym bardziej jakoś gra wciąga . Na razie kilkanaście godzin na liczniku... Cytuj
ciwa22 856 Opublikowano 27 listopada 2010 Opublikowano 27 listopada 2010 Ja ostatnio pogoniłem padakę w postaci Ragnaroka - dawno się tak nie nudziłem, a generalnie widzę w grach raczej zalety niż wady. Na szczęście narkotyki na DSie to coś naturalnego i tym razem wciągnąłem kapitalne pożeracze czasu w postaci Ninjatown oraz Puzzle Quest 1. Ta pierwsza produkcja nieco lepsza, odciagał mnie od niej tylko sen (dobrze dla mojej realnej egzystencji, że w końcu ukończyłem ). Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 19 grudnia 2010 Opublikowano 19 grudnia 2010 METEOS polećcie jeszcze gry w takim stylu - szybka, efektona gierka (moga byc logiczne) coby w 5-10 min pograc dla relaksu Cytuj
philipo 149 Opublikowano 20 grudnia 2010 Opublikowano 20 grudnia 2010 Final Fantasy XII Revenant Wings Cytuj
tomsecret1993 20 Opublikowano 20 grudnia 2010 Opublikowano 20 grudnia 2010 METEOS polećcie jeszcze gry w takim stylu - szybka, efektona gierka (moga byc logiczne) coby w 5-10 min pograc dla relaksu tetris DS i party deluxe, Picross 3D. Najlepsza logiczna, relaksująca gierka(i) to seria Proffesor Layton ale to nie na chwilę bo wciąga na kilka godzin. Ekstra angielski klimacik mimo, że gra japońska. Jest oczywiście przetłumaczona. Cytuj
know_naim 1 Opublikowano 21 grudnia 2010 Opublikowano 21 grudnia 2010 Z puzzlowatych to jeszcze bym polecił Planet Puzzle League. Na DSi z samej serii Art Style jest jeszcze parę tego typu pozycji, no ale to DSiWare niestety... Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 5 lutego 2011 Opublikowano 5 lutego 2011 Gram w Inazuma Eleven, nareszcie po angielsku. Ale teraz czekam na jakas wersje z podmienionymi imionami zawodnikow i japonskimi glosami bo ten angielski dubbing i imiona to smiech na sali (tak,mimo wszystko zamowilem oryginal,ale mam zamiar grac na shakowanym romie). Cytuj
Kukles 8 Opublikowano 11 lutego 2011 Opublikowano 11 lutego 2011 Ghost Trick i jest to moja pierwsza gra na DS. Cytuj
xbor 54 Opublikowano 11 lutego 2011 Opublikowano 11 lutego 2011 Blue Dragon plus, także pierwsza gra na DS'a Cytuj
ciwa22 856 Opublikowano 17 lutego 2011 Opublikowano 17 lutego 2011 Po 75h walki wymasterowałem wreszcie Wizard of Oz: Beyond Yellow Brick Road. Bardzo przyjemny rpg w stylu Dragon Quest z własnym, baśniowym klimatem. O dziwo niektóre walki z bossami naprawdę trudne, grafika też bardzo dobra. Świat z filmu konkretnie odwzorowany, dsowska "wyższa półka". Cytuj
Suavek 4 696 Opublikowano 17 lutego 2011 Opublikowano 17 lutego 2011 Ostatnie dwie noce miałem raczej nieprzespane, a wszystko przez 999: Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors. W najnowszym PE była recenzja, więc w sumie nie widzę sensu się powtarzać. W razie czego polecam też ten filmik z cyklu YCPT. Od siebie powiem tylko, że zgadzam się z większością przedstawionych argumentów i prawdę mówiąc dziwię się, że gra jest tak słabo rozreklamowana. Faktem jest, że gdyby historia była zwykłą książką, to pewnie umknęłaby gdzieś w otchłani innych jej podobnych, ale w formie interaktywnej visual novel, z kilkoma możliwymi zakończeniami i samodzielnemu wybieraniu dialogów i akcji, całość naprawdę sporo zyskuję. Mówię, siedzę do późna w nocy, bo nie chcę tego przerywać, tylko przekonać się co będzie dalej. Udało mi się "gierkę" (w cudzysłowie, gdyż z ~70-80% to tekst tak naprawdę) dorwać, gdy na Play-Asia była promocja 20% na cały asortyment, ale mimo wszystko sugeruję jej poszukać wśród różnych ofert, gdyż warto. Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 17 lutego 2011 Opublikowano 17 lutego 2011 Szkoda że za pierwszym razem nie można jej naprawde przejść. Osobiście chyba miałem 6 prób zdobycia true ending. Ale gra jest superkozak. Cytuj
Paladyn 0 Opublikowano 17 lutego 2011 Opublikowano 17 lutego 2011 Nie miałem jeszcze okazji dorwać się do 999, ale jeżeli jest chociaż w części tak dobry jak inny tytuł tego autora - Ever17 -the out of infinity- (który stanowczo przy okazji polecam), to szykuje się znakomity rollercoaster. Aktualnie kończę 4 sprawę w Ace Attorney Investigations i jestem w trakcie masterowania HeartGolda jako przymiarki do nieuchronnie zbliżającej się premiery nowej generacji. 120 h na liczniku and counting. Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 23 lutego 2011 Opublikowano 23 lutego 2011 Wracam do gitarek w wersji przenośnej wszystkie jakie wyszły, kiedy tylko mogę i jak długo się da! Jeszcze trochę i będę potrzebował operacji nadgarstka Cytuj
tomsecret1993 20 Opublikowano 12 marca 2011 Opublikowano 12 marca 2011 Pokemansy White! WEEEEE! Cytuj
QQmore 0 Opublikowano 16 maja 2011 Opublikowano 16 maja 2011 Huh, ostatnio w akcie desperacji kupilem gre na DS, od City Interactive i tak milo sie rozczarowalem, ze az musze napsiac. Looknijcie to http://www.youtube.com/watch?v=WO6gVEJziBM Osobiscie bardzo lubie gierki typu match 3 (zoo keeper <3, czy tez Azkend na iPhone) i to wg. mnie bardzo dobra gierka. Tym bardziej, ze n DS posucha juz;/ Jak ktos lubi te klimaty to polecam zerknac. Ja jestem na 4 "swiecie" juz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi