Heihajin 0 Opublikowano 13 lipca 2008 Opublikowano 13 lipca 2008 Też chciałbym prosić o pomoc w wyborze pierwszej gry na NDSa, którego wkrótce mam zamiar kupić. Lubie wszystkie gatunki poza tymi skrajnie popierdółkowatymi. Mam chrapkę na Phantom Hourglass i TWEWY, ale póki co potrzebuję jakiejś dłuuugiej gry z licznymi pobocznymi zadaniami, żeby starczała na cały sierpień spędzony na łonie natury Co moglibyście polecić? ^_^ Cytuj
Grabol 0 Opublikowano 13 lipca 2008 Opublikowano 13 lipca 2008 Też chciałbym prosić o pomoc w wyborze pierwszej gry na NDSa, którego wkrótce mam zamiar kupić. Lubie wszystkie gatunki poza tymi skrajnie popierdółkowatymi. Mam chrapkę na Phantom Hourglass i TWEWY, ale póki co potrzebuję jakiejś dłuuugiej gry z licznymi pobocznymi zadaniami, żeby starczała na cały sierpień spędzony na łonie natury Co moglibyście polecić? ^_^ Bierz TWEWY, chwilę potrwa zanim łykniesz system ale z grą można spędzić masę czasu. Ja mam 120h na liczniku. Zelda IMO jest przereklamowana. Na pierwszy rzut oka piękna grafika i świetna rozgrywka, na dłuższą metę nieciekawa i męcząca - odradzam! Cytuj
Ken Adams 274 Opublikowano 14 lipca 2008 Opublikowano 14 lipca 2008 gdybym dzisiaj mial kupowac ds to pierwsza gra byla by, bez cienia watpiwosci castlevania - dawno of sorrow, a zaraz po niej portrait of ruin. jak dla mnie bezkonkurencyjne i daja mase zabawy, jeden z najlepszych replay value z jakim sie spotkalem, duzo radosci Cytuj
Gość coopa Opublikowano 14 lipca 2008 Opublikowano 14 lipca 2008 (edytowane) Edytowane 25 czerwca 2011 przez coopa Cytuj
Paweł_PS 0 Opublikowano 31 lipca 2008 Opublikowano 31 lipca 2008 (edytowane) Szukam gry na PS2 lub NDS w której chodziłoby się po planszy, lub robiło jakieś misje po określonym 'szlaku'- obojętnie, ale żeby można tak było chodzić postacią i zdobywać itemki, bić się z potworami itp. Słyszałem, że coś takiego to seria FF, ale jeszcze wole Was zapytać ;P Pytam się także w tym temacie o grę także na PS2, wiem, że to jest forum NDS, ale nie będę robił takiego tematu także w dziale PS2, aby nie 'zaśmiecać' naszego forum.... na przyszlosc zobacz czy podobny temat juz nie istnieje - Coati Edytowane 31 lipca 2008 przez Coati Cytuj
Soban 4 052 Opublikowano 31 lipca 2008 Opublikowano 31 lipca 2008 Orcs&Elves całkiem fajny jest. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 31 lipca 2008 Opublikowano 31 lipca 2008 "Seria Final Fantasy jest czymś w rodzaju Tibii", no wybacz, padłem XD. No ale dobra, do zbierania przedmiotów i walki z potworami powinny się nadać Final Fantasy III oraz IV, może jeszcze XII i Crystal Chronicles, może Magical Starsign albo Luminous Arc czy Etrian Odyssey. Do chodzenia postacią to nie wiem, w wielu grach to się robi. Cytuj
Paweł_PS 0 Opublikowano 31 lipca 2008 Opublikowano 31 lipca 2008 Baldur's Gate: Dark Aliance 2 Co sądzicie o tej grze?? Cytuj
Paweł_PS 0 Opublikowano 31 lipca 2008 Opublikowano 31 lipca 2008 sadze, ze wyszla na PS2 Co to wnosi do rozmowy?? Cytuj
RoL 561 Opublikowano 31 lipca 2008 Opublikowano 31 lipca 2008 w sumie nic, tylko, ze to nie subforum o PS2 Cytuj
Paweł_PS 0 Opublikowano 1 sierpnia 2008 Opublikowano 1 sierpnia 2008 Lol, przecież uzasadniłem w 1 poście, czemu pytam się także o PS2... dobra, pomoże mi ktoś, bo tutaj się niepotrzebny off-top robi ;-/ Cytuj
Snake. 9 Opublikowano 1 sierpnia 2008 Opublikowano 1 sierpnia 2008 (edytowane) lol, offtopem jest właśnie pytanie o grę na PS2 w temacie o grach na DS'a. (Hint - http://www.psxextreme.info/index.php?showt...amp;start=2880) Edytowane 1 sierpnia 2008 przez Snake. Cytuj
lutoslav 0 Opublikowano 2 sierpnia 2008 Opublikowano 2 sierpnia 2008 Siemka, Poleccie jakas gre "puzzlowo-tetrisową" xD Wiecie, cos w stylu starutkiego Dr. Mario etc. Tak zeby moja mama mogla ogarnac zasady, a i ja zebym mogl pociupac zdrowo Cytuj
Gosiek 0 Opublikowano 2 sierpnia 2008 Opublikowano 2 sierpnia 2008 Z puzzli obowiązkowo Picross - gra wymaga nie tylko układania ale i sporego kombinowania, zwłaszcza na wyższych poziomach. Można też ściągnąć dodatkowe układanki z sieci. Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 3 sierpnia 2008 Opublikowano 3 sierpnia 2008 (edytowane) Słuchajcie, za niedługo skończę moją poczciwą Zeldę no i pytanie na co ją z handlować? New Super Mario Bros. czy na The World Ends With You? Chodzi mi przedewszystkim o to, żeby gra nie była monotonna. Edytowane 3 sierpnia 2008 przez marcin0903 Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 3 sierpnia 2008 Opublikowano 3 sierpnia 2008 NSMB to... nowe Super Mario Bros. Pewnie wiesz, co to jest za gra, więc sam się siebie spytaj, czy musisz w nią zagrać. Moim zdaniem musisz;]. Monotonia to chyba ostatnia rzecz, o jaką można oskarżyć platformówki z Mario. Nie wiem jak The World..., nie grałem. Co do gier "logicznych" - myślę, że warte zakupu jest Planet Puzzle League, czyli nowa inkarnacja Tetris Attack ze SNES-a, najlepszej gry "układankowej" w historii, z rozbudowanym trybem na wielu graczy lokalnie i sieciowo. Tetris DS też jest kapitalnie zrobiony - nie wiem, czy powstała jakaś lepsza wersja Tetrisa od tej. Cytuj
Sarge 6 Opublikowano 4 sierpnia 2008 Opublikowano 4 sierpnia 2008 Siemka, Poleccie jakas gre "puzzlowo-tetrisową" xD Wiecie, cos w stylu starutkiego Dr. Mario etc. Tak zeby moja mama mogla ogarnac zasady, a i ja zebym mogl pociupac zdrowo Polarium będzie bardzo dobry . Cytuj
STRETCH 30 Opublikowano 11 sierpnia 2008 Opublikowano 11 sierpnia 2008 mozecie polecic jakies gry wykorzystujace przede wszystkim ekran dotykowy, oryginalne, robione specjalnie pod dsa? zelda przypadla mi strasznie do gustu. szukam jeszcze czegos podobnego. Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 11 sierpnia 2008 Opublikowano 11 sierpnia 2008 The World Ends With You, z tego co słyszałem całkiem, całkiem. Cytuj
RoL 561 Opublikowano 11 sierpnia 2008 Opublikowano 11 sierpnia 2008 Another Code - niestety da sie ja ukonczyc w 3-4 godziny. Gdyby gra byla ze 2 razy dluzsza (a fabula sensownie rozwinieta), to by zaslugiwala gdzies tak na 8+/9-. Niestety, jak juz napisalem, jest strasznie krotka, a poza tym zagadki sa zbyt latwe, zas fabula - przewidywalna (od pewnego momentu). Mimo wszystko polecam. Gra ma zaje.bisty klimat i bardzo dobrze wykorzystano w niej oba ekrany. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 11 sierpnia 2008 Opublikowano 11 sierpnia 2008 Wario Ware, chociaż i tak najlepsza była pierwsza część. Kirby: Power Paintbrush - gra krótka i niekoniecznie genialna, ale swego czasu sterowanie robiło wrażenie. Podobnie Trauma Center. Nintendogs, Elite Beat Agents, może nie do końca się kwalifikuje, ale wykorzystanie ekranu dotykowego jest super. W każdym razie EBA to mus dla każdego, kto ma DS-a. Cytuj
Gość coopa Opublikowano 12 sierpnia 2008 Opublikowano 12 sierpnia 2008 (edytowane) Edytowane 25 czerwca 2011 przez coopa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi