przegraj_kowal 0 Opublikowano 28 kwietnia 2008 Opublikowano 28 kwietnia 2008 Byl ktos moze w Egipcie?Ja bylem w Hurghadzie,w hotelu Seagull.bardzo mi sie podobalo,chyba najlepsze wakacje w zyciu jak na razie.pojechalem na jedna wycieczke fakultatywna do Kairu,zobaczyc piramidy i muzeum Egiptu,ale najbardziej podobalo mi sie nurkowanie.jak gosc mnie namawial na to,to gadal,ze ryby kolorowe,ze rafy itp.,troche mu nie wierzylem,ale jednak nie sciemnial planowalem pojechac do Egiptu rowniez w tym roku,tym razem do Sharm el Sheikh,ale skradziono mi ostatnio paszport,a mieszkam w UK wiec nie dam rady zdarzyc nowy zalatwic jedyne co denerwowalo mnie w Egipcie to sklepikarze,strasznie nagabywujacy,ruszyc sie za hotel prawie nie mozna bylo.to samo z napiwkami,tzw.bakshish.za kazda jedna przysluge trzeba dac jakis grosz.w sumie nie przeszkadzalo tak bardzo,tyle ze wypadalo zawsze ze soba jakies drobne nosic Cytuj
Gość lukasz Opublikowano 28 kwietnia 2008 Opublikowano 28 kwietnia 2008 Planowałem w tym okresie jechać do Dahabu oddalonego jakieś 60 km od Sharmu.Ten z tego co słyszałem to nasz Sopot , taka stricte turystyczna mieścina pełna kasyn , dyskotek czy burdeli.Jeśli ktoś tutaj był w Egipicie proszę o każdą informację o Aleksandrii , to jedno z miejsc , którę koniecznie chcę odwiedzieć.Dodatkowo mam pytanie: po ile tam jest arak? Cytuj
Lain 107 Opublikowano 20 maja 2008 Opublikowano 20 maja 2008 (edytowane) Byłam w lutym br. w Egipcie . Niedaleko Alexandrii {?} o ile dobrze pamiętam. Ja to nie mogłam wyjść z podziwu jak zobaczyłam niektóre miejsca nocą. a w hotelu to dopiero bajkę mieliśmy ; oooo I to u nich norma. A u nas byle żeby jako tako w środku wyglądało itp. :] Ogólnie ciężko mi się było przestawić, bo do samolotu wsiadałam w kozaczkach, a tam latałam w klapeczkach. ^_^ Byłam w Muzeum Egipskim, Dolinie Królów. <3 Widziałam Piramidę Cheopsa, Wielkiego Sfinksa. Ogólnie żeby tam wszystko dokładnie zobaczyć, to trzeba by pojechać na miesięczny urlopik. ;] Z chęcią powrócę do Egiptu jeszcze raz. Trochę dziwnie na mnie patrzyli na ulicy, po powrocie xD Edytowane 15 stycznia 2009 przez Lain Cytuj
apsnt 61 Opublikowano 6 kwietnia 2021 Opublikowano 6 kwietnia 2021 Kolejny wykop. Egipt to 3 rzeczy: zabytki, które są absolutnie niesamowite, pustynia - jak lubisz otwartą przestrzeń to ją pokochasz oraz Morze Czerwone - jedno z najpiękniejszych mórz świata. To, co się wyprawia w świecie podwodnym absolutnie mnie zafascynowało. Totalne spełnienie marzeń jeśli chodzi o kolory, słońce, ciepełko itd. Morze Czerwone stanowi doskonały kontrast dla pustyni - z jednej strony szał życia, a na brzegu piach gryzie skałę. Bieda i trochę upierdliwi ludzie, trzeba jechać do dobrego hotelu, ale za to jest tanio. Czasami absurdalnie tanio. Polecam wszystkim Grażynom i Januszom Cebulom. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi