Opublikowano 28 kwietnia 200816 l Mogę??? P: Czy mogę kupić jakiś dom albo mieszkanie? O: Nie, wszystkie kryjówki dostajesz wraz z rozwojem fabuły. P: Można otworzyć bagażnik w aucie? O: Nie. P: Mogę wrzucać kierunkowskazy? O: Nie. P: Mogę skakać ze spadochronem? O: Nie. P: Mogę tuningować fury? O: Nie. P: Mogę latać samolotem? O: Nie. P: Mogę przejechać się kolejką górską albo skorzystać z innych atrakcji w parku rozrywki? O: Nie. Gdzie, jak i kiedy: P: Gdzie znajdę kafejkę internetową/bar/ klub ze striptizem itp.? O: Na mapce dołączonej do oryginalnej wersji GTA IV, albo mapce w grze, z tym że w tym przypadku dane miejscówki pojawiają się wraz z rozwojem fabuły. P: Chcę zadzwonić po policję/pogotowie/straż, jaki numer mam wybrać? O: Wybieramy 911 i w zależności od tego co chcemy wezwać wciskamy 1 - policja, 2 -, 3 -. P: Jak wchodzić na drabiny? O: Gdy jesteśmy przy takowej naciskamy Y/ :triangle: i wychylamy prawą gałkę. Jeśli chcemy wchodzić/schodzić szybciej, przytrzymujemy przycisk A/X. P: Jak w GTA IV wygląda sprawa z dodatkowymi misjami - w taksówce, radiowozie itp.? O: W stosunku do GTA na konsole poprzedniej generacji zmieniono ten system. Jako taksówkarz pracujemy dzwoniąc do naszego kuzyna Romana i wybierając opcję Job, chcąc bawić się w stróża prawa musimy ukraść radiowóz, gdy już jesteśmy w środku nacisnąć LB/L1 i wybrać opcję likwidowania osób na liście najbardziej poszukiwanych (Most Wanted), albo też ścigania przestępców, którzy popełnili wykroczenie przed momentem (Current Crimes). P: Chciałbym kupić nowszy model komórki, bo ten dostępny na początku jest nie teges. Gdzie mogę tego dokonać? O: Nigdzie. Telefon z kolorowym wyświetlaczem dostajesz od Playboya X , po wykonaniu dla niego drugiej misji w Algonquin. P: Gdzie mogę znaleźć/kupić bronie? O: Po pewnym czasie otrzymasz możliwość zakupu broni w punktach oznaczonych ikonką pistoletu na radarze. Jeśli dobrze zakupmlujesz się z Little Jacobem będziesz mógł kupić od niego pukawki w promocyjnych cenach (opcja Guns w telefonie, a następnie jedziesz na miejsce zaznaczone na mapie). Możesz ich także poszukać w różnych zakamarkach Liberty City. P: Gdzie jest garaż do przechowywania pojazdów? Obok kryjówek nie ma takiego. O: W GTA IV rolę garażu pełni teraz miejsce oznaczone żółtymi liniami przed każdym z naszych domów. P: Jak można odnawiać zdrowie? O: Kupując jedzenie w stoiskach rozsianych po prawie wszystkich chodnikach w mieście, lub też w restauracjach typu Burger Shot, które to są zaznaczone na mapie. P: Chciałbym polatać helikopterem, gdzie mogę go znaleźć? O: Można to zrobić dopiero po odblokowaniu Algonquin i udaniu się w miejsce oznaczone jako Helitours na południu tej dzielnicy. Helikoptery są rozmieszczone także w paru innych miejscach w mieście, musisz poszukać . P: Kiedy odblokuje mi się Algonquin/Alderney? O: Algonquin - po wykonaniu misji Snow Storm , Alderney - Three Leaves Clover . P: Chcę dostać się szybko na drugi koniec mapy, jak tego dokonać? O: Są 2 sposoby. Jeśli dbaliśmy odpowiednio o nasze dobre stosunki z Romanem, rewanżuje się on nam możliwością zamówienia darmowej taksówki (opcja Car Service w telefonie), która po krótkiej chwili podjeżdża w miejsce naszego pobytu (oznaczona jest zieloną kropką na mapie albo strzałką nad autem). Drugim sposobem jest skorzystanie z taksówek poruszających się w dużych ilościach po mieście. Zatrzymujemy takową (naciskając LB/L1 Niko gwiżdże i jeśli w taksówce nie ma pasażera, zatrzymuje się ona obok nas) albo też po prostu podchodząc do niej przytrzymujemy Y/ :triangle:. W środku wybieramy interesujący nas cel podróży (możemy zaznaczyć dowolne miejsce na mapie i wybrać "Waypoint" lub też skorzystać z któregoś "wpisanego" już do gry) i naciskamy A/X. Mamy także możliwość poproszenia o szybszą jazdę (X/ :square:) oraz dostania się bezpośrednio na miejsce (A/X), co kosztuje nas nieco więcej niż normalna podróż. P: Chcę się nieco "zabawić", jak to zrobić? O: Podjeżdżamy jakimś dobrym autem pod pannę dobrych obyczajów, naciskamy LB/L1, jedziemy w jakieś ustronne miejsce i wybieramy jedną z 3 dostępnych opcji: 20$ - robótka ręczna, 50$ - lodzik, 70$ - ujeżdżanie konia. Takie "ćwiczenia" regenerują nam odpowiednią do wydanych pieniędzy ilość energii. P: Czy są jakieś bonusy za utrzymywanie dobrych stosunków ze znajomymi? O: Tak. Po osiągnięciu pewnego pułapu % znajomości, otrzymujemy telefon, w którym dany przyjaciel oferuje nam pewną przysługę (wystarczy wybrać odpowiednią opcję dzwoniąc do niego). Wygląda to następująco: Roman - darmowa taksówka (Car Service) Little Jacob - bronie po okazyjnych cenach (Guns) Brucie - przelot helikopterem w dowolne miejsce (Helicopter) Packie - możliwość zakładania ładunków wybuchowych () Dwayne - możliwość wezwania ekipy "do pomocy" () P: Czy za zabicie wszystkich gołębi czeka na mnie jakaś nagroda? O: Tak. Annihilator pojawiający się na dachu komisariatu na północy Algonquin . P: Jak odpalić tryb multiplayer? O: Wystarczy wybrać odpowiednią opcję w telefonie komórkowym. P: Jak zmienić broń podczas jazdy? O: Naciśnij X/:square:. P: Gdzie znajdę czołg? O: Nigdzie. P: Gdzie mogę kupić rękawiczki? O: Nigdzie.
Opublikowano 28 kwietnia 200816 l W linku ponizej jest kilka ciekawych rzeczy: http://www.msxbox-world.com/forums/index.php?showtopic=10544
Opublikowano 29 kwietnia 200816 l Mi się zdaje czy w GTA IV nie ma dodatkowych misji w taksówce ? W sumie w wozie policyjnym też na razie nie mogę nic z komputerem zrobić, bo pokazuje błąd serwera. Ale co z tą taksówką....
Opublikowano 29 kwietnia 200816 l W wozie policyjnym są most wanted i vigilante (current crimes) - swoją drogą bardzo fajne rozwiązanie. Wydaje mi się jednak, że nie ma misji taksówką, karetką ani strażą. A szkoda Ciekawostka ode mnie - na pierwszej wyspie na rondzie, obok parku i Int.cafe można spotkać żydów... Normalnie z kapeluszami, pejsami, niekiedy jest i rabin. Jestem ciekaw kiedy ktoś się do tego doczepi... Woohoo! Mapa na gołębie! Edytowane 29 kwietnia 200816 l przez Fab3r
Opublikowano 29 kwietnia 200816 l Nie, zdobyto się na coś ambitniejszego i w miejsce paczek, orbów, flag, baloników umieszczone gołębie, które trzeba rozwalać
Opublikowano 29 kwietnia 200816 l Mi się zdaje czy w GTA IV nie ma dodatkowych misji w taksówce ? W sumie w wozie policyjnym też na razie nie mogę nic z komputerem zrobić, bo pokazuje błąd serwera. Ale co z tą taksówką.... Misje "Taksówkarza" można robić dzwoniąc do Romana Jak to jest z tym umawianiem się w kafejce tw@? Wybrałem przy paru profilach "date" i nic się nie dzieje, coś trzeba więcej zrobić? Edytowane 29 kwietnia 200816 l przez ShtaS
Opublikowano 29 kwietnia 200816 l Wie ktos co to za pikanie jest jak jestem w samochodzie i mam radio wlaczone? dzwiek jak w chrono triggerze jak sie kody wpisywalo zeby beczki poprzesuwac wczesniej tego nie mialem a od jakiejs godziny co chwile pika. Mial ktos cos takiego?
Opublikowano 29 kwietnia 200816 l Na "wyspie szczęścia" jest do zebrania specjalny strój (koszulka z motywem ze statuą wolności).
Opublikowano 29 kwietnia 200816 l Chciałem z kolegą iść na kręgle ale nie było obsługi :sad: To samo z drink barami, nie można na free roam ? Na jakimś innym trybie sie da ? Proszę o szybką odpowiedz bo chce iść grać dalej
Opublikowano 29 kwietnia 200816 l Bat, taxi wzywasz stojąc na ulicy i trzymająć LB czyli na PS3 pewno L1, ale nie jestem pewien. Psiarnie możesz wzywać przez telefon 2 razy strzałka do góry wtedy wprowadzasz numer i dajesz ok. Co mnie kompletnie rozwaliło idę sobie ulicą, i nagle na mapce pojawiła się ikona (niebieski ludzik) podchodze i włącza się scenka, jakiś młody typ chyba naćpany, mówi, że jest młody bogaty i wolny i daje mi 100 dolarów. I koniec haha, zyskałem 100, ale taka piedoła, a cieszy jak cholera, coś czuję, że wszystkich sekretów chyba, nie odkryje po pół roku grania. Gdzie jest ta kafejka internetowa ??
Opublikowano 29 kwietnia 200816 l Wie ktos co to za pikanie jest jak jestem w samochodzie i mam radio wlaczone? dzwiek jak w chrono triggerze jak sie kody wpisywalo zeby beczki poprzesuwac wczesniej tego nie mialem a od jakiejs godziny co chwile pika. Mial ktos cos takiego? O ile się nie mylę, to z GPS'u. Zeratul - jest zbieractwo i to mocno badziewne 200 gołębi, gdzie bez map podczas ok. 20h gry sam znalazłem 9... Mapy masz (W NECIE W GRZE!) na stronie www.whattheydonotwantyoutoknow.com, lub w prawdziwym świecie na http://guides.ign.com/guides/907969/ Inne dodatkowe stroje: -Gm - po misji z motorem i albańczykami -Rb - po misji ze śmieciarką i "lodem"
Opublikowano 30 kwietnia 200816 l Buszowałem w internecie, znalazłem fajny dzwonek ale nie mogę go kupić bo mój telefon "not support" czy coś. Inne dzwonki też nie chcą się wgrać. O co chodzi? Muszę zmienić komórkę? Ale jak?
Opublikowano 30 kwietnia 200816 l Nie mam pewności, ale wnioskuję, że taka "opcja" pojawi się wraz z rozwojem fabuły. Na pewno dadzą nam o tym znać w grze Ja też już nie mogę się doczekać nowego modelu i opcji robienia zdjęć
Opublikowano 30 kwietnia 200816 l Gdzie jest kafejka internetowa? Jak dojdziesz do tego momentu to będzie na mapie zaznaczona jako znaczek @. Swoją drogą nazwa Tw@ mnie rozwaliła.
Opublikowano 30 kwietnia 200816 l O co chodzi z tymi kafekjami? Jeśli nie mam podłączonego neta to mi nie zadziała to ??
Opublikowano 30 kwietnia 200816 l Ludzie:P wykonujcie misje to Wam się możliwości pootwierają Bez nich generalnie baaaardzo dużo jest niedostępne , łącznie z samochodami, które pojawiają się tak naprawdę wraz z rozwojem fabuły . Przejdziecie singla to się zacznijcie bawić bo bez tego macie znacząco mniej możliwości Na początku było może kilka miejsc na mapie, a teraz w samej pierwszej wyspie mam już ich blisko 20 )))
Opublikowano 30 kwietnia 200816 l mam problem. czy jadąc jakimś pojazdem da się włączyć AUTO LOCKING? bo mam free aima i mi ciężko trochę celować w zakrętach. a na dodatek jak wcisnę L1 to Nico cały czas strzela. Nie da się nacelować spokojnie tylko od razu strzela gdzie patrzę.
Opublikowano 30 kwietnia 200816 l Proponuje Ci wziąć furę ojca/matki, rozpędzić się do +/- 70 km/h i wejść w zakręt przy takiej prędkości bądź na ręcznym ładnego haka zrobić. Dodaj do tego wyjęcie ręki przez okno i celowanie w kogoś - dasz radę ? Prędzej łokieć poliżesz. Gra poszła w kilku elementach w stronę realizmu - to jest jeden z przykładów
Opublikowano 30 kwietnia 200816 l Mam głupie pytanie. Da się operować kierunkowskazami w furze tak jak to robią "cywile"??
Opublikowano 30 kwietnia 200816 l Proponuje Ci wziąć furę ojca/matki, rozpędzić się do +/- 70 km/h i wejść w zakręt przy takiej prędkości bądź na ręcznym ładnego haka zrobić. Dodaj do tego wyjęcie ręki przez okno i celowanie w kogoś - dasz radę ? Prędzej łokieć poliżesz. Gra poszła w kilku elementach w stronę realizmu - to jest jeden z przykładów Ty tam nie ucz ojca dzieci robić. przecież o tym wiem. ale się pytam. myślałem że może mi gdzieś jakaś wskazówka uciekła albo coś. Proponuje Ci wziąć furę ojca/matki a nie można własnego ? no właśnie