Skocz do zawartości

GTA IV online

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W multi da rade zrobić jakieś achivy możliwe do wykonania w singlu? Dzisja w party mode czy coś w ten klimat próbowałem Roll Over na lotnisku i du.pa <_<

Gdzieś wyczytałem, że nie da rady robić achievów w multi, sam jednak nie próbowałem.

Opublikowano
Online jest beznadziejny przez ludzi, którzy w niego grają. C&C to totalny chaos. Gra się rozpoczyna a ja stoję w miejscu i zastanawiam się gdzie zapiernicza reszta mojej drużyny. Każdy biegnie w inną stronę nie wiadomo z jakiego powodu. Chyba głupota nimi steruje. Dochodzi do tak kretyńskich akcji, że głowa mała. Sam w pojedynkę załatwiłem 3 uciekinierów znajdujących się już na łodzi. Pomijam resztę mojej drużyny, która nie wiem gdzie była i co robiła w tym czasie. Jakim cudem załatwiłem tych gości? Tym bardziej, że każda osoba jest wyświetlana na mapie. Nie wiedzieli jak się strzela? Najgorsze jest to, że wszyscy startują w jednym radiowozie. Jeśli osoba, która trzyma kierownice nie umie prowadzić to traci się przewagę i właściwie jest po grze. A opcji jest zbyt dużo do wyboru przez co mecze stają się niegrywalne. Zakończyłem 1 rundę C&C w 15 sekund podnosząc bazookę znajdującą się pięć kroków ode mnie i strzelając w radiowóz, w którym siedzieli wszyscy gracze z drużyny przeciwnej. Problem w tym, że reszta osób stała obok mnie i nikt na to nie wpadł. A deathmatch to śmiech na sali. Co drugiego "gracza" można załatwić chowając się za czymkolwiek. Gość podbiega jakby nigdy nic a wtedy jedna celna seria trafia ze 100% skutecznością. Z takiego bliska nie da się nie trafić.

Mam podobne odczucia... byłem ostatnio u kumpla na melanżu i padł pomysł żeby sprawdzić wkońcu online bo i ja i on graliśmy tylko singla. Pogralismy 30 minut i dupa moim zdaniem. Przeszliśmy do singla, do sklepu z bronią, save i ogień z policją... nie ma o czym mówić 10 razy większa zadyma. Rąbaliśmy tak ze 3 godziny :)

Gość Beka Wnusiu
Opublikowano

Pogra dziś ktoś w godzinach 20-24?

Gt: KamilTHC

Jak coś to pw z gt.

Opublikowano

PS 3 łącze 1 Mb - zero lagów .

Mam pytanie : jak mam kolesi wrzuconych do friend-listy , to powinno mnie wrzucać na ten sam serwer ,jeżeli akurat ten sam tytuł / w tym samym czasie męczymy online ?

Opublikowano

Mam ten sam problem co kolega na stronie piątej.

Chce grać ranked matche, ale pisze to samo.

Jedynie mogłem grać przez sieć na player matchu i party mode, na dodatek kolega mnie zaprosił(pozdro bajej :*).

W pudełku GTA IV jest trial golda na miesiąc, jak trzeba to wklepie. Na razie na kodach jadę.

Opublikowano

Wydaje mi się, że to wina tych zdrapek 48h. Grałem na nich i miałem takie same problemy. Kumpel ma Golda i bez problemu mu wyszukuje.

Opublikowano (edytowane)

Ta gra jednak ma coś w sobie... Dzisiaj bite 5 godzin jeździłem z 3ma znajomymi po samym lotnisku - skakanie na helikopter, zderzenia helikopterami, drifty po pasie, lądowanie na jadącym samolocie, walki na bazooki, wyścigi skuterami itd. itp. 5 godzin w tej jednej miejscówce :]

Moje osiągnięcie :D :

p2006080131sy3.th.jpg

p1906082303uu7.th.jpg

niedługo nakręcę jeszcze kilka filmików, jak stoję w trudno dostępnych miejscach - maszty, samolot itp. I na yt :) Wszędzie wyskoczyłem po prostu z helikoptera.

Edytowane przez Fab3r
Opublikowano
Ja na necie 1,5MB mam czasem lagi na x360.
Nie masz wcale 1,5Mb/s, bo się liczy upload. Do grania 256kbps starczy, do hostowania, to już trochę za mało, bo wolno łączy ale łączy.

A lagi są oczywiste, bo gra się z całym światem. O ile ping do USA (120-250ms) w wyścigach jest akceptowalny, to już nie w strzelance, gdzie chodzi o to by trafić idealnie w cel, a nie jak w wyścigach by widzieć mniej więcej rywala.

Co do zdrapek to wypisujecie bzdury, próbowałem na 3 srebrnych kontach (w tym jedno nigdy nie było złote) i chodzi bez problemu. Zapewne nie umiecie/nie chcecie przekierować portów, więc i nie możecie dołączyć (więc mogli zablokować wam psucie gier rankingowych). Albo, że nie wszystkie tryby są równie popularne i w niektóre trudno o rywali (szczególnie podczas meczów ME).

Opublikowano

Przy probie podlaczenia Online w GTA IV (PS3) wywala mnie z lobby zanim rozpocznie sie gra.

"The connection to one or more player have been lost" - to co kiedys bylo.

Jest na to jakis sposob ? :)

Opublikowano
Przy probie podlaczenia Online w GTA IV (PS3) wywala mnie z lobby zanim rozpocznie sie gra.

"The connection to one or more player have been lost" - to co kiedys bylo.

Jest na to jakis sposob ? :)

nie ma - może wreszcie coś poprawili tym nowym patchem, to będzie różnica. Ja wczoraj z kolegą chciałem pograć sobie z spokojnie my vs reszta świata, i za cholerę nie dało się wskoczyć w dwójkę na jeden mecz...co chwilę któryś z nas miał sławetne

"The connection to one or more player have been lost"

blee.....

Opublikowano

Mam małe pytanie, mianowicie grałem wczoraj wyścig na multi grand tour

przed samym końcem wyszedł ostatni uczestnik, wyświetlił mi się komunikat YOU ARE LAST PLAYER REMAINING za to dostałem 250$

czy zalicza mi to do wygranego wyścigu czy nie??

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, powiedzcie mi czy wy też wyczuwacie w rankingowych meczach że zostajecie zabici zbyt szybciutko. Gość strzela do mnei z pistoletu i zabija mnei 3 strzalami...a ja nawet 15 go nei powalę...nawet jak wiele razy to ja zacząłem nawalać w neigo...mam 512 łącze ale lagów nie widzę. Trochę mnie to irytuje;/ Czy twoja siła ma też coś wspólnego z levelem? No chyba nie ale nei wierze że koleś z takiej odległości wali mi heda...

Opublikowano
Panowie, powiedzcie mi czy wy też wyczuwacie w rankingowych meczach że zostajecie zabici zbyt szybciutko. Gość strzela do mnei z pistoletu i zabija mnei 3 strzalami...a ja nawet 15 go nei powalę...nawet jak wiele razy to ja zacząłem nawalać w neigo...mam 512 łącze ale lagów nie widzę. Trochę mnie to irytuje;/ Czy twoja siła ma też coś wspólnego z levelem? No chyba nie ale nei wierze że koleś z takiej odległości wali mi heda...

Może dostajesz 3 headshoty i po tobie a ty walisz w korpus?

Opublikowano

Może jest ktoś chętny dzisiaj lub jutro na ustawke Team Deathmatch? Zmontujemy teamy jakieś albo zbierzemy się w 1 team i będziemy kroić ;)

Wielu z nas nie ma headseta do Ps3 żeby pogadać więc moge zaproponować serwer Ventrillo.

Moj log: michael_x0

Opublikowano
To jak z tym onlien sprawa się ma?
Warto przykucnąć, by celność była większa.

A łącze 512 to nie żadne 512, ale 128, zapewne dl512/ul128, czyli za mało. Dodatkowo gramy z całym światem, a tu i 100Mbits nie pomoże, bo do USA zawsze będzie duży lag, a do Australii makabryczny.

Zapewne w pokoju unrankked z max.7 kumplami z Polski problemów mieć nie będziesz.

Opublikowano (edytowane)

Hmm może ktoś z Was mi powie co jest grane tak apropos?

Załączam dzisiaj <20.07.2008r> GTA IV Online a tu nagle patrze, że jestem pozbawiony sporej ilości pieniędzy przez co spadła mi jedna gwiazdka. O co kaman?

EDIT: O ja pierpapier ! Mamona wróciła ! CUD ! :D <21.07.2008r>

Edytowane przez Brainiac