Skocz do zawartości

Bugi, błądy, narzekania itp.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie, to nie bug. Mi ten motyw akurat bardzo się spodobał. Euphoria daje bardzo fajne efekty, ale trzeba nad nią jeszcze popracować, bo często dziwnie się zachowuje w GTA IV, ale i tak jest dobrze, bo przymyka się na to oko :)

Warto sobie też obejrzeć filmiki o niej

Opublikowano
śmieszny motyw trafił mi sie z policją, stała na światłach w środku dwóch policjantów jednego wywaliłem za drzwi a drugi sam wyszedł ale chwycił sie klamki i nie puszczał gdy jechałem po autostradzie. <_<

Ale to nie jest bug. Czasami tak się zdarza, że kierowca może się chwycić klamki, bądź zderzaka i mamy możliwość ciągnięcia go ze sobą :) Najfajniej można go się pozbyć uderzając nim o samochód nadjeżdżający z naprzeciwka :P

Ostatnio właśnie często się tym bawię, moja ulubiona jazda to wywalenie taksówkarza (zawsze chcą auto odzyskać). Potem czekam, aż ten chwyci się auta i jadę na skocznię naprzeciwko :potter: Niekiedy w locie puszczają, niekiedy fajnie przy lądowaniu ich zgniata/wyrzuca.

Opublikowano

Chyba jest bug w wersji na PS3, a na X360 nie.

Otóż Ural w PE daje durną radę, by uciekać przed policją taksówkami jako pasażer. Jest to oczywiste glitchowanie. To nie działa na X360, bo taksówkarz od razu wysiada (bez względu na wanted level 1-6). Ale Ural raczej nie kłamie i jemu to działa na PS3. Więc pytanie: czy komuś to działa na X360 i czy każdemu to działa na PS3?

Opublikowano

Ja gram na PS3 i jak podczas pościgu wsiądzie się do taxi do kierowca wysiada i ucieka.

Poza tym Ural napisał, że u Romana są misje taksówkarskie... ja mam 100% u niego (like/respect/mission) i jedynie mogę zamówić taxi.

Kolejna sprawa to prostytutka na screenie, ktora lezy na łóżku w safehouse... Jak niby to możliwe?

Opublikowano (edytowane)

Emet, misje taksówkarskie są dostępne tylko do czasu. Po pewnych "incydentach" można już tylko zamawiać fure.

Edytowane przez Colin84
Opublikowano (edytowane)
Ja gram na PS3 i jak podczas pościgu wsiądzie się do taxi do kierowca wysiada i ucieka.

To raczej normalne, ze jak scigaja cie szmaty kierowca taxi ucieknie i nie bedzie cie wozil. Logika moj drogi...

Edytowane przez 2razyjot
Opublikowano (edytowane)

Garaż na 3 wyspie jest cholernie zbugowany <_< Dzisiaj zauważyłem czemu fury mi stamtąd znikają. Okazało się że zaparkowane auto samo zmienia miejsce w którym stoi, raz po prawej, raz po lewej. Dlatego warto tam stawiać tylko jeden samochód bo drugi i tak zniknie :P

Kolejna sprawa to prostytutka na screenie, ktora lezy na łóżku w safehouse... Jak niby to możliwe?

W 4 trailerze Niko jedzie też z jakąs panną w limuzynie. Nie pamietam żeby w trakcie fabuły był taki motyw więc też zastanawiające.

Edytowane przez Colin84
Opublikowano

Wyglądała na dziwke tylko chodzi o to że jechali z tyłu. Gdyby Niko kierował a ona obok to nic nadzwyczajnego przecież, bez przesady Fab3r :P

Opublikowano (edytowane)

Dżijzes <_< A może Niko ma rozdwojenie i jaźni i ciała? Potrafi prowadzić limuzynę i jednoczesnie siedzieć na tylnej kanapie. Albo zły rząd amerykański sklonował Bellica i nasłał jednego na drugiego by rozpętali wojnę w NY, dzięki czemu Bush miałby wymówkę aby najechać ruskich i zabrać i gaz, bo rope już ma. Normalnie temat do Strefy 11.

Edytowane przez Colin84
Opublikowano

W 4 trailerze Niko jedzie też z jakąs panną w limuzynie. Nie pamietam żeby w trakcie fabuły był taki motyw więc też zastanawiające.

Moze shot pochodzi z materialow prasowych?

Opublikowano

To raczej normalne, ze jak scigaja cie szmaty kierowca taxi ucieknie i nie bedzie cie wozil. Logika moj drogi...

Przeczytaj poprzednią stronę to zrozumiesz mój post <_<

Opublikowano
x360 - gdy chce jechac taxowka jako pasazer to Niko wchodzi i nic sie nie dzieje w czasie poscigu

Sprobuj gdy jestes w strefie poscigu ale paly cie nie widza (sa ulice dalej) - mozna wsiasc i odjechac. Gdy slychac syreny i szmaty maja cie w zasiegu wzroku nie da sie wsiasc jako pasazer, kierowca ucieka.

Opublikowano

Widziałem już gdzieś to w necie. To samo bywa z resztą kodów na pojazdy. Czasami w ścianie budynku (głównie heli) się pojawiają.

Spróbuj w domu (save) ciekawe co będzie.

No i z tego co wyczytałem na dachach budynków też podobno ciężko z pojazdami.

Opublikowano

No, generalnie często spawnują się w powietrzu, trzeba wyczuć do czego się twarzą ustawić, żeby na ziemi się pojawił (mówię o sytuacji gdy jesteś na dachu). Tak na ulicy to bywa że w ścianie się pojawi :potter: . Zresztą też można robić jazdy - lecisz helikopterem, dajesz kod na auto i ścinasz je śmigłami... Jedyni Jetmax nie zawisa w powietrzu.