z3r0 0 Opublikowano 12 czerwca 2008 Opublikowano 12 czerwca 2008 Sprawdziłem wczoraj demo, przejście go zebrało mi z godzinę i po nim stwierdzam, że nie kupię tej gry za więcej niż 50 zł a najpewniej nie kupię go wcale, tylko pogram na pc w 4. Cytuj
CHINDOOS 7 Opublikowano 17 czerwca 2008 Opublikowano 17 czerwca 2008 Przeszedłem demo i jestem mile zaskoczony bo wbrew wcześniejszym przeczuciom gra się bardzo przyjemnie. Obawiam się tylko o wielkość świata i długość gry. Mam nadzieję że full wersja będzie większa i przede wszystkim bardzo długa. Cytuj
CHINDOOS 7 Opublikowano 20 czerwca 2008 Opublikowano 20 czerwca 2008 No właśnie z ciekawości odpaliłem 4 na PC i chyba nie będzie sensu kupować Revolution na PS3 skoro mam lepszą, większą i tańszą na PC. Gra będzie dobra dla początkujących strategów bo faktycznie w porównaniu z 4 jest prosta i przejrzysta. Doświadczeni stratedzy chyba nie mają czego szukać... a szkoda. Cytuj
tomek1906 18 Opublikowano 20 czerwca 2008 Opublikowano 20 czerwca 2008 no właśnie o to mi chodziło, obecnie można kupić Civilization 4: Complete za 99zł wersja podstawowa + 2 dodatki, płytka z modem dodająca polską nacje, książeczka, plakat. Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 20 czerwca 2008 Opublikowano 20 czerwca 2008 Mi osobiście demko się spodobało, jak gra stanieje poniżej stówy to pewnie sobie sprawię. Jedna rzecz mnie niepokoi (może drobiazg dla niektórych) - przy przesuwaniu kursora płynność animacji leci na pysk. Czy tylko w demie tak jest, czy w pełnej wersji jest tak samo? Czekają nas kulawe i niedopracowane gry? Bo chyba PS3 ma wystarczającą moc żeby przy grze jak Civilization nie było czkawek? Cytuj
Deadeye 2 Opublikowano 20 czerwca 2008 Opublikowano 20 czerwca 2008 Mi osobiście demko się spodobało, jak gra stanieje poniżej stówy to pewnie sobie sprawię. Jedna rzecz mnie niepokoi (może drobiazg dla niektórych) - przy przesuwaniu kursora płynność animacji leci na pysk. Czy tylko w demie tak jest, czy w pełnej wersji jest tak samo? Czekają nas kulawe i niedopracowane gry? Bo chyba PS3 ma wystarczającą moc żeby przy grze jak Civilization nie było czkawek? ja nie kojarze zeby mi sie tak dzialo w ogole o_O Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 21 czerwca 2008 Opublikowano 21 czerwca 2008 (edytowane) Ja dropy miałem jak wysyłałem galerę na górę mapy i szybko wracałem kursorem do miasta. Jeśli nikt tego nie zauważył to może jednak nie ma czegoś takiego w pełnej grze. W PS3 jest coś takiego jak czyszczenie cache dysku? Może tu tkwi problem. Edytowane 21 czerwca 2008 przez Kris77 Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 22 czerwca 2008 Opublikowano 22 czerwca 2008 Powiem jedno,gra mnie urzekła,upzredzając pytania nei grałem w zadną innącywilizacje ale tą kupie na bank,bardzo podoba mi się humor i styl grafiki,demo za krótkie .Tylko mi się laser zepsuł i musze oddać do gwarancji PS3 Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 21 lipca 2008 Opublikowano 21 lipca 2008 Zakupilem fulla w ciemno, bo demka mi sie nie chcialo testowac i musze przyznac, ze zabawa jest przednia. Poki co wprawdzie bawie sie na nizszych poziomach trudnosci, zeby rozpracowac kazda cywilizacje i pobadac cuda swiata. Gra wydaje sie byc splycona bardziej od genialnej i jedynej w swoim rodzaju jedynki. Ale IMO nie mozna narzekac. Panowie sprytnie przeniesli serie na konsole. Szkoda, ze w kampani nie wybieramy dlugosci rozgrywki i jestesmy ograniczeni jedynie do wyboru poziomu trudnosni i rasy. Dalej nie obadalem pozostalych opcji czy chociazby oferowanych scenariuszy bo po prostu chcialem zagrac sobie kampanie. Zabawa w laczenie jednostek w armie fajna. Szkoda, ze gra z pewnoscia po jakims czasie sie znudzi bo jedyne co oferuje to tworzenie jednostek i budowa budowli, reszta wyglada na automatyczna. Nawet nie zauwazylem nigdzie opcji irygacji settlersami. Drogi buduje sie z poziomu miasta i kopalnie rowniez. Troche to zawodzi. Brak manualnego rozmieszczania ludzi by okreslic kto sie czym zajmuje i trzeba kombinowac z dostepnymi opcjami. Ogolnie nie jest zle, ale gra nie bedzie raczej na dlugie lata jak to bylo w przypadku jedynki, a jedynie krotkim epizodem. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 23 lipca 2008 Opublikowano 23 lipca 2008 (edytowane) No właśnie,minusem jest to że jednostki praktycznie poza kolorem niczym się od siebie nie różnią,a powininna być różnica pomiedzy armiami(poza hoplitami i jeszcze kilkoma jednostkami).Dodatkowo wkurza fakt że ciagle chodzi o to samo,szybko zbudowac armie i wojna.Ale gra ogólnie się fajnie. Dzisiaj udało mi się wygrać kampanie francuzami na najwyższym poziomie(7 godzin grania),powiem jedno-Masakra,jak gra konsola.Zdominowałem świat,na szczescie mam save wcześniejszy i spróbuje wysłać Statek do Alfa Centauri,no i szkoda że można wywalić tylko jednego atoma Widze że pisze sam Udało się komuś wymyślić Future Technology?Gdy brakuje mi z 5 kolejek do wynalezienia tego,wygrywam gre przez dominacje i nie moge wszystkiego odblokować.Nawet ukradłem grekom naukowca(nie pamiętam nazwiska)który miał mi przyśpieszyć wynalezienie FT,ale zamiast 15 kolejek dostałem 14 do czekania,moze tego się nie da zrobić? Edytowane 27 lipca 2008 przez Litwin25 Cytuj
diolek 43 Opublikowano 27 lipca 2008 Opublikowano 27 lipca 2008 gierka jest pierwsza klasa, bardzo fajnie udalo sie tworcą dostosowac sterowanie do mozliwosci konsol . polecam gierke kazdemu ,zarowno starym wyjadaczą civilizacji dla ktorych bedzie to jakis powrot do przeszlosci w uproszczony sposob, a dla nowicjuszy w swiecie civilizacji niebedzie problemu z zalapaniem oco chodzi. szkoda tylko ze niemozna wygrac poprzez dominacje nuklearną , niestety tylko 1 atom . Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 27 lipca 2008 Opublikowano 27 lipca 2008 No właśnie to jest kiszka,powinny być źródła uranu zeby móc wywalić więcej rakiet.Online pusto,chciałem dzisiaj pograć.W końcu wiem co to jest to Future Tech.,miałem to już ale nei myślałem że to to .FT to jest SDI Defence,a ja głupi myślałem że beda jakieś lasery i wszystkie jednostki beda inaczej wyglądać Cytuj
diolek 43 Opublikowano 27 lipca 2008 Opublikowano 27 lipca 2008 litwin musimy zagrac kiedys na multi , sprawdzimy sie Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 27 lipca 2008 Opublikowano 27 lipca 2008 Na razie moje jedyne osiągniecie to wygrana w 2040 roku poprzez dominacje na najwyższym levelu,także nie czuje się an siłach Cytuj
xylaz 4 Opublikowano 27 lipca 2008 Opublikowano 27 lipca 2008 kupilem civ4 na pc za 39 zł i majac juz teraz porownanie nie wzialbym civ:revolution nawet za darmo, w ogole nie wiem po co wypuszczaja takie cos, chyba zeby mnie zdenerwowac. na ps store za pare złociszy mialoby to jaki sens... Cytuj
diolek 43 Opublikowano 28 lipca 2008 Opublikowano 28 lipca 2008 nieprzesadzaj, oczywiscie niema co porownywac rewolucji do pozostaalych cywilizacji pod wzgledem rozbudowania, no ale gameplay i miodnosc z gry pozostala na rownie wysokim poziomie i to jest najwazniejesze !. ja nieporownoje jej do poprzednikow , tylko ciesze sie tym ze jest . moge wygodnie usiac w fotelu i graaac, a powiem wam ze czas leci przy tej grze jak woda z kranu. wczoraj zaczalem grac o 14 , za chwilke patrze na zegarek a tu 20 . Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 29 lipca 2008 Opublikowano 29 lipca 2008 To fakt,srednia kampania to ok. 7 godzin,nie wiem jakie były poprzednie cywilizacje,ale ta ma super humor i przypadła mi do gustu Cytuj
rkBrain 28 Opublikowano 17 sierpnia 2008 Opublikowano 17 sierpnia 2008 Nie wiem po co do takich gier dają tryb online. Przecież to nie ma racji bytu. Nikt nie rozegra pięciogodzinnej gry po sieci. Chyba, że dokończy rozgrywkę z komputerem. Qiuterzy to największa zmora tej generacji. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 17 sierpnia 2008 Opublikowano 17 sierpnia 2008 Rzadko kto ma honor przegrać Cytuj
Andrzej5 0 Opublikowano 15 listopada 2008 Opublikowano 15 listopada 2008 Można w to grać w multi na jednej konsoli? Cytuj
rkBrain 28 Opublikowano 4 grudnia 2008 Opublikowano 4 grudnia 2008 Chyba nie można. Moim zdaniem Revolution jest lepsze od IV. Kto powiedział, że każda strategia musi być długa i nudna. Revolution jest wystarczająco rozbudowane a wszystkie cięcia sprawiły, że gra jest dynamiczna i można grać przez internet. Nie wyobrażam sobie gry w IV z inną osobą. Jak ktoś chce zagrać online to jestem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi