Masorz 13 215 Opublikowano 6 października 2011 Opublikowano 6 października 2011 Antycafe na Sławkowskiej przy Rynku jest za(pipi)iste \m/ Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 6 października 2011 Opublikowano 6 października 2011 (edytowane) Fajne psychodeliczne filmiki na rzutniku i faktycznie fajna atmosfera. Ostatnio byłem też w Społem, ale ludzi było tyle, że nie było miejsca. Edytowane 6 października 2011 przez MajorZero64 Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 6 października 2011 Autor Opublikowano 6 października 2011 Antycafe na Sławkowskiej przy Rynku jest za(pipi)iste \m/ moja ulubiona knajpa <piatka> Cytuj
puszkin 235 Opublikowano 6 października 2011 Opublikowano 6 października 2011 oo no prosze widze, że popularne sie robi ;] dla mnie antycafe to obecnie knajpa nr jeden, jeśli chodzi o spokojne spotkanie ze znajomymi przy piwku. Gdzie chodzicie obiady ? od siebie polecam: -kwadrans na grodzkiej i karmelickiej) - teraz najczęsciej tam sie stołuje, 13 zeta zupa z drugim daniem, solidne porcje, naprawde smaczne i świeże. A przynajmniej takie się wydają. Chociaż znajomy pracował na kuchni i mówil, że troche syf tam jest. Ale to samo słyszałem o takim wierzynku. Generlanie kogo znam kto tam jadł to zadowolony. 12 pln super palcki po węgiersku. -coco na gołebiej - 14 pln obiad, podobnie jak wyżej, dużo i smacznie -polakowski przy pl wszystkich świetych - jedyne co tam jadam to nalesniki ze szpinakiem (2 szt. - 8 pln), smiało moge polecić, bardzo dobre, porcja nie jest wybitnie duża, ale zapycha -słoneczna restauracja - w radiu krakow przy grottgera i na św. tomasza w akademii muzycznej na 6 piętrze (zaje.bisty widok) - 10 zeta drugie danie - w miare dobre, ale bez szału Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 6 października 2011 Opublikowano 6 października 2011 Ja chodziłem na pierogi do Jadłodajni u Babci Maliny w Polskiej Akademii Umiejętności, ul. Sławkowska 27. Ok 100 m od rynku. Polecam, zadbane, porcje dosyć spore. menu dla zainteresowanych Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 7 października 2011 Autor Opublikowano 7 października 2011 -coco na gołebiej - 14 pln obiad, podobnie jak wyżej, dużo i smacznie Koko Polecam - swietne jedzenie. Jak nie ma miejsca to po drugiej stronie ulicy jest Bordo - za 13,90 jest zestaw obiadowy, bardzo dobre jedzenie. Ja chodziłem na pierogi do Jadłodajni u Babci Maliny w Polskiej Akademii Umiejętności, ul. Sławkowska 27. Ok 100 m od rynku. Polecam, zadbane, porcje dosyć spore. Przypominaja mi sie czasy jak u babci maliny na slawkowskiej za 9zl bralo sie zupe i pierogi Cytuj
puszkin 235 Opublikowano 6 listopada 2011 Opublikowano 6 listopada 2011 I jedno miesjce, które trzeba odwiedzić koniecznie - kamienica na wielopolu. Na kazdym piętrze kluby, i na samej górze, najsłynniejszy Kitsh.. Jedna wielka speluna, kible zasyfione ale zawsze tam jest tłum ludzi i dużo chetnych niewiast w przedziale wiekowym 15-30. W weekedny impreza jest do 8. Niestety liżacy sie geje to też nie najrzadszy widok. hahaha no i skonczyła sie rozpusta xD http://www.tvn24.pl/-1,1723309,0,1,schody-zarwaly-sie-pod-klubowiczami,wiadomosc.html Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 15 grudnia 2011 Opublikowano 15 grudnia 2011 Drodzy krakowianie/krakowiacy/mieszkańcy Krakowa - jak najwygodniej dostać się z okolic dworca na ulicę Pietrusińskiego w waszym pięknym mieście? Oczywiście jest mowa o komunikacji miejskiej. Oraz drugie pytanie powiązane - czy macie u siebie coś takiego jak bilety 3dniowe lub coś w tym stylu, czy tylko dobowe? Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 17 grudnia 2011 Autor Opublikowano 17 grudnia 2011 1) Tramwaj nr 19 lub 2 2) http://www.mpk.krakow.pl/pl/bilety2/cenniki-biletow-jednoprzejazdowych-i-wieloprzejazdowych04082011/ - sa 3dniowe 1 Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 17 grudnia 2011 Opublikowano 17 grudnia 2011 Dzięki Ci, dobry człowieku. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 11 sierpnia 2014 Opublikowano 11 sierpnia 2014 (edytowane) najlepsza przygoda z krakowa to jak mnie jakiś zkacowany profesor poprosił o pomoc pod sukiennicami w niedzielę rano bo zgubił komórkę i nie mógł się skontaktować ze swoją konkubiną. wszystko skończyło się dobrze. Edytowane 11 sierpnia 2014 przez tk___tk Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 28 stycznia 2015 Opublikowano 28 stycznia 2015 Kolega szuka sprawdzonego noclegu 100zl/2 osoby. Zna ktos cos? Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 7 czerwca 2015 Opublikowano 7 czerwca 2015 (edytowane) poleccie fajny nocleg, bo chce sie wybrac na weekend do krakowa e: dwuosobowy Edytowane 7 czerwca 2015 przez Qvstra Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 8 czerwca 2015 Opublikowano 8 czerwca 2015 Już pewnie pisałem to samo na poprzednich stronach, ale noce.pl Cytuj
_Red_ 12 064 Opublikowano 13 grudnia 2016 Opublikowano 13 grudnia 2016 Jakieś ciekawe miejsca na weekendowe wypady ~50km wokół Kraka? Ostatnio nawiedziliśmy zamek w Lipowcu. Bardzo ciekawe ruiny, klimat jak z Kaer Mohren xd. Kilka kondygnacji i wieża z widokiem na okolicę. Potem jeszcze przydrożna karczma dla dopełnienia dnia i gra gitara. Szukam więcej tego typu rozrywek.Z oczywistości oczywistych obcykany już Ojcowski Park Narodowy pieszo i rowerowo, grota Łokietka, Niepołomice, Tyniec z klasztorem benedyktynów.Moar? Cytuj
Daffy 10 626 Opublikowano 29 grudnia 2016 Opublikowano 29 grudnia 2016 http://www.zamkipolskie.com/mapa/mapa.html kliknij po wojewodztwie, wszystkie zamki jakie sa w PL, jak jakis maja tylko z nazwy, a nie dokladny opis w bazie to wspomoz sie google Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 27 grudnia 2017 Opublikowano 27 grudnia 2017 w krk nie ma problemu z zaparkowaniem w centrum ???? Cytuj
kotlet_schabowy 2 732 Opublikowano 27 grudnia 2017 Opublikowano 27 grudnia 2017 Rzadko tam autem jadę, ale z reguły jest. Zależy też, jaki dzień tygodnia i pora dnia. O tym, że są tam strefy płatnego parkowania wspominać nie muszę ? No i trzeba się pilnować, bo w ścisłe centrum przez większość dnia w ogóle jest zakaz wjazdu (wewnątrz Plant, ogólnie mówiąc). Cytuj
messer88 6 588 Opublikowano 27 grudnia 2017 Opublikowano 27 grudnia 2017 Najłatwiej to zostawić auto na parkingu galerii krakowskiej. 1 Cytuj
_Red_ 12 064 Opublikowano 27 grudnia 2017 Opublikowano 27 grudnia 2017 1 godzinę temu, standby napisał: w krk nie ma problemu z zaparkowaniem w centrum ???? Jest. W drugie święto krążyłem pod Wawelem 40 min wśród łańcuszka aut, zanim znalazłem miejsce. Zresztą, zależy gdzie chcesz stawać. Jakiej miejscówki szukasz? Ewentualnie na krótki (2-3h) postój to tak jak wyżej, w Galerii lub na parkingu dworca PKP. Stamtąd jest dobry wypad na Rynek i Kazimierz. Pierwsza godzina gratis, potem chyba 2 zeta a każda kolejna 4 zł każda. Coś w ten deseń. 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 27 grudnia 2017 Opublikowano 27 grudnia 2017 centrum wlasnie ale nie chce wydawać milonow na parking Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 27 grudnia 2017 Opublikowano 27 grudnia 2017 stary kleparz jest spoko miejscowka, tam zawzwyczaj zostawialem auto, ewentualnie nowy kleparz ale to juz kawalek do rynku 1 Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 27 grudnia 2017 Opublikowano 27 grudnia 2017 (edytowane) Darmowy parking przy basenie AGH jeśli studenciary nie zajmą wszystkiego xd ogólnie wzdłuż agiehu nie ma jeszcze chyba strefy możesz spróbować nie jest jakoś specjalnie daleko do centrum a przy okazji można sobie zrobić spacerek odwiedzajac park jordana i błonia. Edytowane 27 grudnia 2017 przez kes 1 Cytuj
kotlet_schabowy 2 732 Opublikowano 29 grudnia 2017 Opublikowano 29 grudnia 2017 W dniu 27.12.2017 o 18:47, standby napisał: centrum wlasnie ale nie chce wydawać milonow na parking Sprecyzuj trochę, np. dzień tygodnia, miejscówka (centrum to trochę ogólne pojęcie, jest Rynek, Wawel, okolice Dworca/Galerii, wszystko można podciągnąć pod ten obszar), na jak długo chcesz zostawić auto. W weekendy strefa jest bodajże darmowa, w tygodniu wieczorem też (musiałbyś sprawdzić). Parkingi płatne masz niemal na każdej uliczce, a czy trafisz na wolne miejsce, to już zależy. Jak nie, to, jak wspominali przedmówcy, galeria. Z AGH jest mimo wszystko spory kawałek na Rynek. Poczytaj : http://mi.krakow.pl/strefa-platnego-parkowania/mapa-strefy 1 Cytuj
ofsajd 1 112 Opublikowano 29 grudnia 2017 Opublikowano 29 grudnia 2017 (edytowane) jest jeszcze parking pod Muzeum Narodowym, stamtąd jest wszędzie rzut beretem (10min spaceru do rynku), miejsc wolnych jest zawsze sporo, a kosztuje on tyle co zostawienie auta na chodniku w strefie (3zł/h) z tą różnicą że nie musisz myśleć o biletach z parkomatów, bo płacisz przy wyjeździe. Edytowane 29 grudnia 2017 przez ofsajd 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi