Skocz do zawartości

Kraków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

oo no prosze widze, że popularne sie robi ;] dla mnie antycafe to obecnie knajpa nr jeden, jeśli chodzi o spokojne spotkanie ze znajomymi przy piwku.

Gdzie chodzicie obiady ? od siebie polecam:

-kwadrans na grodzkiej i karmelickiej) - teraz najczęsciej tam sie stołuje, 13 zeta zupa z drugim daniem, solidne porcje, naprawde smaczne i świeże. A przynajmniej takie się wydają. Chociaż znajomy pracował na kuchni i mówil, że troche syf tam jest. Ale to samo słyszałem o takim wierzynku. Generlanie kogo znam kto tam jadł to zadowolony. 12 pln super palcki po węgiersku.

-coco na gołebiej - 14 pln obiad, podobnie jak wyżej, dużo i smacznie

-polakowski przy pl wszystkich świetych - jedyne co tam jadam to nalesniki ze szpinakiem (2 szt. - 8 pln), smiało moge polecić, bardzo dobre, porcja nie jest wybitnie duża, ale zapycha

-słoneczna restauracja - w radiu krakow przy grottgera i na św. tomasza w akademii muzycznej na 6 piętrze (zaje.bisty widok) - 10 zeta drugie danie - w miare dobre, ale bez szału

Opublikowano

-coco na gołebiej - 14 pln obiad, podobnie jak wyżej, dużo i smacznie

Koko :D Polecam - swietne jedzenie. Jak nie ma miejsca to po drugiej stronie ulicy jest Bordo - za 13,90 jest zestaw obiadowy, bardzo dobre jedzenie.

Ja chodziłem na pierogi do Jadłodajni u Babci Maliny w Polskiej Akademii Umiejętności, ul. Sławkowska 27. Ok 100 m od rynku. Polecam, zadbane, porcje dosyć spore.

Przypominaja mi sie czasy jak u babci maliny na slawkowskiej za 9zl bralo sie zupe i pierogi :(

• 5 tygodni później...
Opublikowano

I jedno miesjce, które trzeba odwiedzić koniecznie - kamienica na wielopolu. Na kazdym piętrze kluby, i na samej górze, najsłynniejszy Kitsh.. Jedna wielka speluna, kible zasyfione ale zawsze tam jest tłum ludzi i dużo chetnych niewiast w przedziale wiekowym 15-30. W weekedny impreza jest do 8. Niestety liżacy sie geje to też nie najrzadszy widok.

hahaha no i skonczyła sie rozpusta xD

http://www.tvn24.pl/-1,1723309,0,1,schody-zarwaly-sie-pod-klubowiczami,wiadomosc.html

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Drodzy krakowianie/krakowiacy/mieszkańcy Krakowa - jak najwygodniej dostać się z okolic dworca na ulicę Pietrusińskiego w waszym pięknym mieście? Oczywiście jest mowa o komunikacji miejskiej. Oraz drugie pytanie powiązane - czy macie u siebie coś takiego jak bilety 3dniowe lub coś w tym stylu, czy tylko dobowe?

• 2 lata później...
Opublikowano (edytowane)

najlepsza przygoda z krakowa to jak mnie jakiś zkacowany profesor poprosił o pomoc pod sukiennicami w niedzielę rano bo zgubił komórkę i nie mógł się skontaktować ze swoją konkubiną. wszystko skończyło się dobrze.

Edytowane przez tk___tk
  • 5 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...
Gość mate5
Opublikowano

Już pewnie pisałem to samo na poprzednich stronach, ale noce.pl

• 1 rok później...
Opublikowano

Jakieś ciekawe miejsca na weekendowe wypady ~50km wokół Kraka? Ostatnio nawiedziliśmy zamek w Lipowcu. Bardzo ciekawe ruiny, klimat jak z Kaer Mohren xd. Kilka kondygnacji i wieża z widokiem na okolicę. Potem jeszcze przydrożna karczma dla dopełnienia dnia i gra gitara. Szukam więcej tego typu rozrywek.

Z oczywistości oczywistych obcykany już Ojcowski Park Narodowy pieszo i rowerowo, grota Łokietka, Niepołomice, Tyniec z klasztorem benedyktynów.

Moar?

• 3 tygodnie później...
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Rzadko tam autem jadę, ale z reguły jest. Zależy też, jaki dzień tygodnia i pora dnia. O tym, że są tam strefy płatnego parkowania wspominać nie muszę ? No i trzeba się pilnować, bo w ścisłe centrum przez większość dnia w ogóle jest zakaz wjazdu (wewnątrz Plant, ogólnie mówiąc). 

Opublikowano
1 godzinę temu, standby napisał:

w krk nie ma problemu z zaparkowaniem w centrum ????

Jest. W drugie święto krążyłem pod Wawelem 40 min wśród łańcuszka aut, zanim znalazłem miejsce. Zresztą, zależy gdzie chcesz stawać. Jakiej miejscówki szukasz?

Ewentualnie na krótki (2-3h) postój to tak jak wyżej, w Galerii lub na parkingu dworca PKP. Stamtąd jest dobry wypad na Rynek i Kazimierz. Pierwsza godzina gratis, potem chyba 2 zeta a każda kolejna 4 zł każda. Coś w ten deseń.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Darmowy parking przy basenie AGH jeśli studenciary nie zajmą wszystkiego xd ogólnie wzdłuż agiehu nie ma jeszcze chyba strefy możesz spróbować nie jest jakoś specjalnie daleko do centrum a przy okazji można sobie zrobić spacerek odwiedzajac park jordana i błonia.

Edytowane przez kes
  • Plusik 1
Opublikowano
W dniu 27.12.2017 o 18:47, standby napisał:

centrum wlasnie ale nie chce wydawać milonow na parking

Sprecyzuj trochę, np. dzień tygodnia, miejscówka (centrum to trochę ogólne pojęcie, jest Rynek, Wawel, okolice Dworca/Galerii, wszystko można podciągnąć pod ten obszar), na jak długo chcesz zostawić auto. W weekendy strefa jest bodajże darmowa, w tygodniu wieczorem też (musiałbyś sprawdzić). Parkingi płatne masz niemal na każdej uliczce, a czy trafisz na wolne miejsce, to już zależy. Jak nie, to, jak wspominali przedmówcy, galeria. Z AGH jest mimo wszystko spory kawałek na Rynek. 

Poczytaj :

http://mi.krakow.pl/strefa-platnego-parkowania/mapa-strefy

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

jest jeszcze parking pod Muzeum Narodowym, stamtąd jest wszędzie rzut beretem (10min spaceru do rynku), miejsc wolnych jest zawsze sporo, a kosztuje on tyle co zostawienie auta na chodniku w strefie (3zł/h) z tą różnicą że nie musisz myśleć o biletach z parkomatów, bo płacisz przy wyjeździe.

Edytowane przez ofsajd
  • Plusik 1