qb3k 946 Opublikowano 16 stycznia 2009 Opublikowano 16 stycznia 2009 Łe tam ja jestem z mojej rok będowej perki zadowolony. Jedyne, co mi przeszkadzało to głośność, ale sajlensery już jej pomachały na dowidzenia. Niby te talerze w perce z GHWT, ale jak ją "usłyszałem" na YT to wcale nie jest taka cicha No i podobno pedał na niczym się nie "trzyma" tak jak na rurkach w przypadku RB O_o Jeżeli mój pedał podczas "Go With The Flow" przechodzi mi z prawej na lewą stronę od ilości uderzeń, to pedał z GH latałby po całym pokoju. Cytuj
TheBesTia 11 Opublikowano 16 stycznia 2009 Opublikowano 16 stycznia 2009 (edytowane) Na dywanie o dziwo się nie przesuwa - osobiście sprawdziłem. Jak spałujesz odpowiednio sprzęt audio , nie słychać nic poza muzą ewentualnie słuchawki na maxa na uszach... Edytowane 16 stycznia 2009 przez TheBesTia Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 16 stycznia 2009 Opublikowano 16 stycznia 2009 Na dywanie o dziwo się nie przesuwa - osobiście sprawdziłem. Jak spałujesz odpowiednio sprzęt audio , nie słychać nic poza muzą ewentualnie słuchawki na maxa na uszach... No tak, ale Tobie nikt nie psioczy nad uchem "czemu to jest takie głośne?!" Cytuj
Pelipe 236 Opublikowano 16 stycznia 2009 Opublikowano 16 stycznia 2009 Jedyna wada to jest to, że ta perka nie nadaje się do Rock Banda. I może też pedał, który nie wymaga prawie żadnego docisku. Przynajmniej ja przyzwyczajony z RB jestem, że naciskam zdecydowanym ruchem, a nie małym palcem lewej stopy. Cytuj
keetiv 5 Opublikowano 16 stycznia 2009 Opublikowano 16 stycznia 2009 (edytowane) Dlaczego się nie nadaje? Działa i z pierwszą, i z drugą częścią. Druga "blacha" nie jest używana, to wszystko. A granie z rękami skrzyżowanymi na pewno daje o wiele lepszy feeling Co do czułośći, z którą podobno są problemy - Activision wysyła jakieś urządzonka modujące, nie wiem dokładnie co, bo tylko na youtube widziałem. Edytowane 16 stycznia 2009 przez keetiv Cytuj
Pelipe 236 Opublikowano 16 stycznia 2009 Opublikowano 16 stycznia 2009 Dlaczego się nie nadaje? Działa i z pierwszą, i z drugą częścią. Druga "blacha" nie jest używana, to wszystko. A granie z rękami skrzyżowanymi na pewno daje o wiele lepszy feeling Co do czułośći, z którą podobno są problemy - Activision wysyła jakieś urządzonka modujące, nie wiem dokładnie co, bo tylko na youtube widziałem. Po prostu mylą się i tyle, może to też kwestia przyzwyczajenia, ale jako docelowo perki od GH brać do Rock Banda nie warto. Cytuj
Pleśniak 3 Opublikowano 19 stycznia 2009 Opublikowano 19 stycznia 2009 Macie jakieś sprawdzone sposoby na piszczący strum bar w gitarce od WT? ^_^ Cytuj
Pleśniak 3 Opublikowano 19 stycznia 2009 Opublikowano 19 stycznia 2009 Na początku tego nie było, potem sie pojawiło, może więc sie nie wyrobić... Cytuj
Amer 1 370 Opublikowano 20 stycznia 2009 Opublikowano 20 stycznia 2009 A jak jest z wadliwoscia tych perkusji? Radzę także uważać na gitarki z tego zestawu (taak, jasne... ciekawe jak). Moja ze*rała się po 3 dniach. Aktualnie struna działa sobie jak chce, często nie zaliczając uderzenia, a czasami rejestruje je jako 2-krotne. Kaszana generalnie - nie ma mowy o komfortowym graniu. Takich przypadków (z samego forum PE) było już kilka. Cytuj
Wallerot 5 Opublikowano 20 stycznia 2009 Opublikowano 20 stycznia 2009 Ja potraktowałem strunę WD-40 i chodzi jak marzenie. Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 20 stycznia 2009 Opublikowano 20 stycznia 2009 Czy majk z PS3/Wii/PCta współpracuje z Xboxem? Różnią się w ogóle czymś te wersje? Cytuj
s1ntex 0 Opublikowano 20 stycznia 2009 Opublikowano 20 stycznia 2009 Nie, każdy mikrofon USB będzie działał, jest to wejście USB uniwersalne. Cytuj
Mani 685 Opublikowano 31 stycznia 2009 Opublikowano 31 stycznia 2009 A jak jest z wadliwoscia tych perkusji? Radzę także uważać na gitarki z tego zestawu (taak, jasne... ciekawe jak). Moja ze*rała się po 3 dniach. Aktualnie struna działa sobie jak chce, często nie zaliczając uderzenia, a czasami rejestruje je jako 2-krotne. Kaszana generalnie - nie ma mowy o komfortowym graniu. Takich przypadków (z samego forum PE) było już kilka. Mam identyczny problem. Jakaś konkretna porada ? Rozebrać gitarke i co dalej ? Wkurza mnie to ze na końcu utworku kiedy juz widzimy "Perfect" , nagle słyszymy plum...i wszystko poszło sie pierd.. Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 31 stycznia 2009 Opublikowano 31 stycznia 2009 Ja pierwszą gitarę wymieniłem od po tym, jak cały wieczór nie mogłem normalnie ukończyć niektórych piosenek. Nie zawsze łapało ruch strum bara w dół. Co ciekawe, druga okazała się jeszcze większym rodzynem, bo w ogóle ruchu w górę nie rejestrowała. Już miałem jechać i opier***ić zdrowo ludzi w Robsonie, kiedy to magicznie wszystko zaczęło działać I tak trwa ten sprzęt w swojej niezawodności do dziś Ale racja, uważać trzeba na ten shit, dlatego zakupy w sklepie, do którego nie możemy się szybko przetransportować w celach wymiany nie ma sensu. Sport tylko do ludzi wyjątkowo ekstremalnych Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 31 stycznia 2009 Opublikowano 31 stycznia 2009 Łe tam ja jestem z mojej rok będowej perki zadowolony. Jedyne, co mi przeszkadzało to głośność, ale sajlensery już jej pomachały na dowidzenia. Niby te talerze w perce z GHWT, ale jak ją "usłyszałem" na YT to wcale nie jest taka cicha No i podobno pedał na niczym się nie "trzyma" tak jak na rurkach w przypadku RB O_o Jeżeli mój pedał podczas "Go With The Flow" przechodzi mi z prawej na lewą stronę od ilości uderzeń, to pedał z GH latałby po całym pokoju. Może śmieszny argument, ale to właśnie pedał jest duży minusem przy perce z GH, a właściwie brak jego mocowania. Swoją drogą tak jak pedał w perce od RB1 trzyma mi się, tak cała perka mi jeździ po pokoju. Co do ceny obu zestawów, to nic nie stoi na przeszkodzie by sobie ściągnąć instrumenty z Ebaya od RB2 za 790 zł, ja tak zrobiłem i wszystko wygląda na to, że mi całe przyjdzie, bez żadnych opłat . PS. qb3k, Go With The Flow, jest porąbane. Enter Sandman o wiele łatwiejszy moim odczuciu , tak samo jak ta ostatnia partia Green Grassa . Cytuj
Mani 685 Opublikowano 31 stycznia 2009 Opublikowano 31 stycznia 2009 Amer weź napisz jak sie Ty uporałeś ze swoją gitarką ? i Czy ten WD-40 pomoże ? Cytuj
Amer 1 370 Opublikowano 31 stycznia 2009 Opublikowano 31 stycznia 2009 Nie uporałem się niestety. Poszła do wymiany/naprawy i aktualnie czekam na nowy sprzęt (który będę chciał sprzedać). Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 1 lutego 2009 Opublikowano 1 lutego 2009 (edytowane) Siemano! Dostałem zastrzyk hajsu no i trzeba wykorzystać. Mój wybór padł na Guitar Hero ew. Rockband. Teraz moje pytania: 1. Czy gitara z GH:WT działa z Guitar Hero 2? 2. Czy gitara z GH II działa z Guitar Hero WT? 3. Czy gitara z GH: WT działa z Rock Band? 4. Czy gitara z GH II działa z Rock band? 5. Brać Guitar Hero II czy GH: WT czy RB? - niby kwestia gustu i upodobania soundtracków, ale może któraś z tych gier, ma "to coś"? Dziękuje ;* Edytowane 1 lutego 2009 przez Fisiu Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 1 lutego 2009 Opublikowano 1 lutego 2009 1, 2, 3, 4. Gitary z każdego Guitar Hero działają ze wszystkimi grami muzycznymi 5. Wybrałbym GH:WT chociażby z powodu dostępu do na bieżąco rozwijanego DLC, albumu Metallici "Death Magnetic" i kilku fajnych piosenek w samej grze. Najlepiej kup sobie gitarę z któregoś GH i Rock Banda pierwszego i drugiego, wyeksportuj piosenki z pierwszego, sprzedaj pierwszego, ciesz się piosenkami z obu części i tonami DLC Nie ma za co ;* Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 1 lutego 2009 Opublikowano 1 lutego 2009 (edytowane) A które wiosło the best? Na czym polega ten eksport soundtracków? Ah Klucznik ;* Edytowane 1 lutego 2009 przez Fisiu Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 1 lutego 2009 Opublikowano 1 lutego 2009 Wg. mnie to z Guitar Hero: World Tour wiosło de best. Struna jest super. Nie wiem jak z gitarką od RB2, muszę obczaić ją jak dojdzie (w czwartek napiszę ). Co do eksportu songów to tak: Kupujesz RB1, kupujesz w Music Store, klucz do importu piosenek do innych części RB, no i potem ściąga Ci te piosenki, no i masz je w innych RB (w tym przypadku RB2). Tylko minus jest taki, że najlepszy songów nie ma. Mojego ukochanego Enter Sandman, Run to the hills no i Monsoon wykonania Tokio Hotel . Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 1 lutego 2009 Opublikowano 1 lutego 2009 5. Wybrałbym GH:WT chociażby z powodu dostępu do na bieżąco rozwijanego DLC, albumu Metallici "Death Magnetic" i kilku fajnych piosenek w samej grze. Najlepiej kup sobie gitarę z któregoś GH i Rock Banda pierwszego i drugiego, wyeksportuj piosenki z pierwszego, sprzedaj pierwszego, ciesz się piosenkami z obu części i tonami DLC To jak w koncu.GH czy RB ? Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 1 lutego 2009 Opublikowano 1 lutego 2009 No i które GH na początek? Zaznaczam, że na perke póki co hajsu i miejsca brakuje. Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 1 lutego 2009 Opublikowano 1 lutego 2009 Za 400 możesz kupić perkę + grę... więc podobnie wychodzi gitara. Żadne GH... RB1/2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi