Skocz do zawartości

Guitar Hero World Tour

Mikes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Łe tam ja jestem z mojej rok będowej perki zadowolony. Jedyne, co mi przeszkadzało to głośność, ale sajlensery już jej pomachały na dowidzenia. Niby te talerze w perce z GHWT, ale jak ją "usłyszałem" na YT to wcale nie jest taka cicha :/ No i podobno pedał na niczym się nie "trzyma" tak jak na rurkach w przypadku RB O_o Jeżeli mój pedał podczas "Go With The Flow" przechodzi mi z prawej na lewą stronę od ilości uderzeń, to pedał z GH latałby po całym pokoju.

• Odpowiedzi 562
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Na dywanie o dziwo się nie przesuwa - osobiście sprawdziłem. Jak spałujesz odpowiednio sprzęt audio , nie słychać nic poza muzą ;) ewentualnie słuchawki na maxa na uszach...

No tak, ale Tobie nikt nie psioczy nad uchem "czemu to jest takie głośne?!" ;)

Opublikowano (edytowane)

Dlaczego się nie nadaje? Działa i z pierwszą, i z drugą częścią. Druga "blacha" nie jest używana, to wszystko. A granie z rękami skrzyżowanymi na pewno daje o wiele lepszy feeling :) Co do czułośći, z którą podobno są problemy - Activision wysyła jakieś urządzonka modujące, nie wiem dokładnie co, bo tylko na youtube widziałem.

Edytowane przez keetiv
Opublikowano
Dlaczego się nie nadaje? Działa i z pierwszą, i z drugą częścią. Druga "blacha" nie jest używana, to wszystko. A granie z rękami skrzyżowanymi na pewno daje o wiele lepszy feeling :) Co do czułośći, z którą podobno są problemy - Activision wysyła jakieś urządzonka modujące, nie wiem dokładnie co, bo tylko na youtube widziałem.

Po prostu mylą się i tyle, może to też kwestia przyzwyczajenia, ale jako docelowo perki od GH brać do Rock Banda nie warto.

Opublikowano
A jak jest z wadliwoscia tych perkusji?

Radzę także uważać na gitarki z tego zestawu (taak, jasne... ciekawe jak). Moja ze*rała się po 3 dniach. Aktualnie struna działa sobie jak chce, często nie zaliczając uderzenia, a czasami rejestruje je jako 2-krotne. Kaszana generalnie - nie ma mowy o komfortowym graniu.

Takich przypadków (z samego forum PE) było już kilka.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
A jak jest z wadliwoscia tych perkusji?

Radzę także uważać na gitarki z tego zestawu (taak, jasne... ciekawe jak). Moja ze*rała się po 3 dniach. Aktualnie struna działa sobie jak chce, często nie zaliczając uderzenia, a czasami rejestruje je jako 2-krotne. Kaszana generalnie - nie ma mowy o komfortowym graniu.

Takich przypadków (z samego forum PE) było już kilka.

Mam identyczny problem. Jakaś konkretna porada ? Rozebrać gitarke i co dalej ? Wkurza mnie to ze na końcu utworku kiedy juz widzimy "Perfect" , nagle słyszymy plum...i wszystko poszło sie pierd..

Opublikowano

Ja pierwszą gitarę wymieniłem od po tym, jak cały wieczór nie mogłem normalnie ukończyć niektórych piosenek. Nie zawsze łapało ruch strum bara w dół. Co ciekawe, druga okazała się jeszcze większym rodzynem, bo w ogóle ruchu w górę nie rejestrowała. Już miałem jechać i opier***ić zdrowo ludzi w Robsonie, kiedy to magicznie wszystko zaczęło działać :lol: I tak trwa ten sprzęt w swojej niezawodności do dziś ;)

Ale racja, uważać trzeba na ten shit, dlatego zakupy w sklepie, do którego nie możemy się szybko przetransportować w celach wymiany nie ma sensu. Sport tylko do ludzi wyjątkowo ekstremalnych :D

Opublikowano
Łe tam ja jestem z mojej rok będowej perki zadowolony. Jedyne, co mi przeszkadzało to głośność, ale sajlensery już jej pomachały na dowidzenia. Niby te talerze w perce z GHWT, ale jak ją "usłyszałem" na YT to wcale nie jest taka cicha :/ No i podobno pedał na niczym się nie "trzyma" tak jak na rurkach w przypadku RB O_o Jeżeli mój pedał podczas "Go With The Flow" przechodzi mi z prawej na lewą stronę od ilości uderzeń, to pedał z GH latałby po całym pokoju.

Może śmieszny argument, ale to właśnie pedał jest duży minusem przy perce z GH, a właściwie brak jego mocowania. Swoją drogą tak jak pedał w perce od RB1 trzyma mi się, tak cała perka mi jeździ po pokoju. Co do ceny obu zestawów, to nic nie stoi na przeszkodzie by sobie ściągnąć instrumenty z Ebaya od RB2 za 790 zł, ja tak zrobiłem i wszystko wygląda na to, że mi całe przyjdzie, bez żadnych opłat ;).

PS.

qb3k, Go With The Flow, jest porąbane. Enter Sandman o wiele łatwiejszy moim odczuciu :P, tak samo jak ta ostatnia partia Green Grassa :D.

Opublikowano (edytowane)

Siemano!

Dostałem zastrzyk hajsu no i trzeba wykorzystać. Mój wybór padł na Guitar Hero ew. Rockband.

Teraz moje pytania:

1. Czy gitara z GH:WT działa z Guitar Hero 2?

2. Czy gitara z GH II działa z Guitar Hero WT?

3. Czy gitara z GH: WT działa z Rock Band?

4. Czy gitara z GH II działa z Rock band?

5. Brać Guitar Hero II czy GH: WT czy RB? - niby kwestia gustu i upodobania soundtracków, ale może któraś z tych gier, ma "to coś"?

Dziękuje ;*

Edytowane przez Fisiu
Opublikowano

1, 2, 3, 4. Gitary z każdego Guitar Hero działają ze wszystkimi grami muzycznymi ;)

5. Wybrałbym GH:WT chociażby z powodu dostępu do na bieżąco rozwijanego DLC, albumu Metallici "Death Magnetic" i kilku fajnych piosenek w samej grze.

Najlepiej kup sobie gitarę z któregoś GH i Rock Banda pierwszego i drugiego, wyeksportuj piosenki z pierwszego, sprzedaj pierwszego, ciesz się piosenkami z obu części i tonami DLC :lol:

Nie ma za co ;*

Opublikowano

Wg. mnie to z Guitar Hero: World Tour wiosło de best. Struna jest super. Nie wiem jak z gitarką od RB2, muszę obczaić ją jak dojdzie (w czwartek napiszę :)).

Co do eksportu songów to tak:

Kupujesz RB1, kupujesz w Music Store, klucz do importu piosenek do innych części RB, no i potem ściąga Ci te piosenki, no i masz je w innych RB (w tym przypadku RB2). Tylko minus jest taki, że najlepszy songów nie ma. Mojego ukochanego Enter Sandman, Run to the hills no i Monsoon wykonania Tokio Hotel :P.

Opublikowano
5. Wybrałbym GH:WT chociażby z powodu dostępu do na bieżąco rozwijanego DLC, albumu Metallici "Death Magnetic" i kilku fajnych piosenek w samej grze.

Najlepiej kup sobie gitarę z któregoś GH i Rock Banda pierwszego i drugiego, wyeksportuj piosenki z pierwszego, sprzedaj pierwszego, ciesz się piosenkami z obu części i tonami DLC :lol:

To jak w koncu.GH czy RB ?