Katana 0 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 (edytowane) Heh, posiadam obie konsole i żadna z nich nie jest dla mnie LEPSZA, bo każda ma "cos" czego druga moze nie miec i na odwrót, więc dla Ciebie Fanboy'em nie zostanę, a skoro zaczynasz, to byś pewnie chciał dyskusji. Chodziło mi tylko o to, że mogło być zwykłe złącze SATA i tyle... byłoby fajnie, temu chyba nie zaprzeczysz, co? Nie będę wdawał się w dyskusję, bo to jest nikomu nie potrzebne... Edytowane 23 Sierpnia 2008 przez Katana Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 (edytowane) ...byłoby fajnie, temu chyba nie zaprzeczysz, co? wolalbym w totka wygrac, a i znalazlyby sie jeszcze fajneijsze sprawy od biadolenia na rzeczy oczywiste na ktore wplywu juz ani Ty ani nikt z nas nie ma "Chodziło mi tylko o to, że mogło być zwykłe złącze SATA i tyle" dysk od X0 ma zlacze SATA i jest identycznym rodzajem dysku jaki masz w PS3... a to ze jest wlozony w specjalna kieszen to oczywiste, jest tak pomyslany by byl przenosny, w PS3 tego nie masz ze naciskasz przycisk i masz dysk w reku, idziesz do koelgi podlaczas jednym ruchem i dzialasz dalej na nim, a co najwazniejsze kazdy laik jest w stanie taki dysk odpiac i zalozyc z powrotem i nei ma prawa nic uszkodzic itp. w PC tak samo sa pomyslane kieszenie i tam nikt nie placze bo to po to sluzy, jak nie rozumiesz sensu takich rozwiazan to trudno PS. a ze dyski musza byc odpowiednie i sa okreslonej pojemnosci z wgranym odpowiednim systemem plikow, no coz takie zycie, kazdy sie zabepziecza jak mzoe zeby miec jakis wplyw na swoj sprzet i zarabiac na tym kase to tak samo jakby miec pretensje ze programy komercyjne maja jakies klucze, gry jakies zbapezieczenia przed kopiowaniem itp. jakby nie bylo takich zabezpieczen to wszelki sens Xboxow premium, elite, halo itp by upadl, a jedyna konsola bylby core-arcade i by kosztowal tyle co elite zapewne tak samo mozna sie czepiac do PS3, czemu nie ma wersji bez hdd? moge sobie kupic sam dowolny i zapewne taniej niz sony sobie za to dolicza... temat rzeka i bez sensu wiec trzymajmy sie jednak tego watku i konkretow... Edytowane 23 Sierpnia 2008 przez Juchy Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 (edytowane) Linki z pierwszego posta nie dzialaja, moze ktos je zaktualizuje na dzialajace. Zna ktos strone z opisem krok po kroku jak wymienic ten HDD w X360 ? Edytowane 23 Sierpnia 2008 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
grykom 283 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Wszystko jest opisane w tym temacie. To tylko 6 stron. Cytuj Odnośnik do komentarza
Abdul 0 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 jakby ktoś był zainteresowany(elo posiadacze arcade/core) to jest wystawione 20 kieszeni na alledrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza
sznurek 10 Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Póki co za drogo, lepiej kupic uszkodzony dysk i się pobawic w majsterkowicza. Ja i tak poczekam na ruch M$, wtedy przeczytam temat od poczatku, albo oddam do jakiegosserwisu kieszeń i dysk co sie na tym znaja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 (edytowane) Co drogo? Jak pisalem w innym temacie - mnie taka wymiana kosztowala tylko 90zl za dysk (jesli ktos chce sie bawic w to to niech odejmie ze 40zl za robocizne) a mam Arcade + 20gb a teraz bialy ELITE (ktory bardziej mi sie podoba niz czarny, ten kolor bardziej pasowal do X1) Tylko trzeba troche pomyslec Edytowane 22 Września 2008 przez signap Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 http://forum.xboxonline.pl/viewtopic.php?t=17031&start=0 jak ktoś ma kasę a wie, że nie będzie banów to polecam - sam się zastanawiam. (pipi)a ino dokładam do tego interesu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 No dokladasz troche ale masz za to 6x wiekszy hdd, mozesz zawsze sprzedac obecny X by kupic ten 60gb. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 (edytowane) Więcej jest signap, coś ponad 8 licząc to co odejmie sobie dla siebie X360. Hm, co mnie zastanowiło dziś u kumpla co on zauważył, że na jego X360 z moim 120GB (on ma premium 20GB) szybciej mu się wszystko w dashu ładuje, w sensie Marketplace, przeglądająć gry, achievementy itp. Też to może odczuliście po przesiadce? @Down Right... Edytowane 27 Września 2008 przez Fisiu Cytuj Odnośnik do komentarza
grykom 283 Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 "I tutaj niespodzianka bo w moim odczuciu dysk działa szybciej. Dla przykładu, listing dostępnych na dysku gier na starej dwudziestce trwał kilka sekund. W nowym jest to dostępne praktycznie od razu" @ lipiec Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 potwierdzam, nawet demko Jericho ktore mam na hdd wg mnie wczytalo sie szybciej niz na poprzednim hdd - by moc zaczac grac trzeba bylo przeczekac az napisza sie 4 linijki textu zas na 120 wystarczylo tylko ze 2 - 2,5. Juchy - wiesz moze do jakiej formy sa zgrywane gry na podstawie bety dasha? Bo napewno nie bedzie to jak w X1 (folder i masa plikow gry) lecz obstawiam jak gry na Marketplace - w 1 pliku Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) zaklada katalog na partycji 3 w content/00000000000000/tutaj robi katalog o nazwie takiej samej jak sejwy do tej gry czyli np 453654564E/tutaj zaklada katalog kolejny typu 56456546465465/ i tu sa juz pliki o nazwach DATA0000, DATA0001 itd. i kazdy plik zajmuje 162MB (ostatni plik oczywiscie tyle ile wyjdzie ale nie wiecej niz 162MB) Edytowane 28 Września 2008 przez Juchy Cytuj Odnośnik do komentarza
bebbop 282 Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Juchy sprawdzales moze czy dyski 60GB roznia sie parametrami od dyskow 20 GB? 60 maja szybszy czas dostepu, wieksza predkosc obrotowa talerzy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 (edytowane) oryginalna 120 jaka siedzi m.in. w xowych hdd: http://www.fujitsu.com/global/services/com...-mhy2250bh.html 60Gb jest np taki model oryginalnie http://www.hitachigst.com/portal/site/en/m...15a653eac4f0a0/ a jedna z 20 w Xie to np taki http://www.geeks.com/details.asp?invtid=ST...S-R&cat=HDD mozna sobie samemu porownac paramatery ale predkosci obrotowe to wszsytkie (20-60-120) maja te same, wiec jedyne parametry ktore moga przechylac szale na korzysc jakiegos dysku to chyba czas dostepu, ktory jest rozny i wydaje sie ze wlasnie 60Gb ma najlepszy ten parametr, a 20GB najgorszy wiec tylko jeden wniosek moze sie nasuwac... tak na szybkiego jeszcze przetestowalem odczyt z dysku xboxowego po USB (przez sata moze byc tylko wiekszy) i np wyszla srednia predkosc odczytu 26MB/s a jak mozna latwo obliczyc z DVD x12 bo taki naped max w Xie mamy da nam niecale 16MB/s wiec teoretycznie jesli odczyt bedzie szedl z dysku powinien byc ze 2 razy szybszy, ale jak zwykle teoria teoria a w praktyce inaczej... Edytowane 8 Października 2008 przez Juchy Cytuj Odnośnik do komentarza
Gromi 10 Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Jest ktoś kto się zajmuję tym wymienianiem dysków? Mam swoją 20 i zamieniłbym ją na 60 lub 120. Polecicie mi kogos? Cytuj Odnośnik do komentarza
sznurek 10 Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Też się nad tym zastanawiałem. Ja myślę, że najlepiej podjechac do jakiegoś punktu gdzie można wymienic\kupic gry, kupic konsole, czy zrobić przeróbke. Z tym ja się jednak wstrzymam do premiery NXE. Cytuj Odnośnik do komentarza
P@cj3nt 1 Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Czy ktoś już próbował podłączyć ten dysk do X360? I czy działa bez problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza
grykom 283 Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 A czytałeś ten temat, czy idziesz na łatwiznę? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kroolik 7 Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Ja bym chciał skorzystać z takiej usługi, bo przeczytałem temat od początku i wiem mniej niż przed czytaniem... (zielono mi) Jak to mówił mój kuzyn (elektryk/serwisant/magik kabelków) "Fajnie się majsterkuje, bo to proste (...) Ale jak się nie znasz to daj fachowcowi, bo jeszcze coś spi...lisz". Szkoda, że nie ma czasu mi to zrobić (żona/praca/hobby) Cytuj Odnośnik do komentarza
Keymaker 25 Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Krótka symulacja: montuję sobie taką customową 120-stkę. Mam na stanie obecnie 20 GB. Czy będzie możliwe przegranie danych z tego starego na nowy (głownie chodzi o save'y) ? Bo w sumie taka zaoszczędzona w stosunku do oficjalnego dysku sumka piechotą nie chodzi Ba ! Nawet autobusem się nie wozi, a sprawa zdecydowania warta uwagi, jeżeli ktoś jest za pan brat z techniką Cytuj Odnośnik do komentarza
kold 8 Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Da sie. Bedziesz musial to przekopiowac jakos przy pomocy peceta i programow zczytujacych partycje Xowe ;o. Troche roboty przy tym jest, ale poszukaj na xbox-scene.com 'narzedzi' do dyskow 360 - tam powinien byc jakis program przeznaczony do tego. Wtedy zdaje sie pod Winda to wszystko sie robi, ale sie nie znam ;o. Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 program sie nazywa Xplorer360 Cytuj Odnośnik do komentarza
kold 8 Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 http://x-scene.com/tools-xbox360.php Sekcja harddrive tools Cytuj Odnośnik do komentarza
Keymaker 25 Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 A kabel od transferu danych nie sprawdzi się tutaj ? I czy system na taki samodzielnie zmajstrowany dysk instaluje się przy pomocy komputera czy to samo się robi z poziomu konsoli ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi