grykom 283 Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Co do kabla to nie wiem jak to działa, ja przenosiłem dane ręcznie, czyli oryginalny 20GB do kompa (trzeba było go rozebrać), i kopiowanie plików na 120GB. Oczywiście wszystko przez program Xplorer360. Można też to robić z karty pamięci, i gdybym drugi raz to miał robić to właśnie tak bym to robił Metoda Xplorer360 nie jest taka łatwa, jest kilka wersji tego programu, dużo poradników i metodą prób i błędów trzeba było samemu kombinować. No chyba że teraz się coś zmieniło... Keymaker - o jaki system chodzi? Po przerobieniu dysku wkładasz go do konsoli, formatujesz w x'ie i wszystko działa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Keymaker 25 Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 System=Dashboard Czyli montuję dysk, formatuję go i potem ewentualnie przeprowadzam transfer danych kablem i pozamiatane. Dobre to jest ! Cytuj Odnośnik do komentarza
porschman 3 Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Co do kabla to nie wiem jak to działa, ja przenosiłem dane ręcznie, czyli oryginalny 20GB do kompa (trzeba było go rozebrać), i kopiowanie plików na 120GB. Oczywiście wszystko przez program Xplorer360. Można też to robić z karty pamięci, i gdybym drugi raz to miał robić to właśnie tak bym to robił Metoda Xplorer360 nie jest taka łatwa, jest kilka wersji tego programu, dużo poradników i metodą prób i błędów trzeba było samemu kombinować. No chyba że teraz się coś zmieniło... Keymaker - o jaki system chodzi? Po przerobieniu dysku wkładasz go do konsoli, formatujesz w x'ie i wszystko działa. Czyli na kartę można bez problemu skopiować sevy ? Na starym X-ie nie z każdą grą jest tak fajnie... o Forzie można pomarzyć <_< Cytuj Odnośnik do komentarza
kold 8 Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Bo memorka do starego Xa miala za mala pojemnosc. KOTOR tez by nie wszedl. Teraz memorki sa spore i spokojnie nadaja sie do przenoszenia sejwow . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gromi 10 Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Jest ktoś kto się zajmuję tym wymienianiem dysków? Mam swoją 20 i zamieniłbym ją na 60 lub 120. Polecicie mi kogos? Ponawiam pytanie. Jest ktoś w tym kraju kto czyni takie usługi ? Kiedyś słyszałem ,że jakiś gość z forum onlinecentre. Szukałem i nie znalazłem go. Cytuj Odnośnik do komentarza
xenionq 0 Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Gdzie można kupić ten Hitachi 60 GB? 120 GB to dla mnie za dużo, a 60 GB będzie w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza
kold 8 Opublikowano 16 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Jak nie ma na Allegro to nie kupisz. Poza tym jak jest to juz duzo bardziej oplaca sie kupic 120ke, a i ten dysk trudno znalezc ;/. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tomaszek88 1 Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Czyli wiecej niz 120GB nie podlacze? Kurde bo tak szukam i szukam i znalesc nie moge jak to zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Nie, bo nie ma takich duzych dyskow od MS. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tomaszek88 1 Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 a do tego dysku to potrzebuje kieszen od HDD do PC? I jakis kabelek chyba czy nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 ten dysk podlanczasz normalnie przez sate do pc Cytuj Odnośnik do komentarza
Tomaszek88 1 Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 jak przez sate? Przecież wejście na HDD w Xklocku jest większe niż SATA w PC Cytuj Odnośnik do komentarza
grykom 283 Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Musisz otworzyć całą obudowę dysku odpowiednim śrubokrętem. Potem wymieniasz dyski. Ale zanim to zrobisz musisz odpowiednio BEVSa przerobić podłączając go do komputera. Znajomość Hexa też się przyda w niektórych przypadkach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tomaszek88 1 Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 (edytowane) aa... A co z gwarancja? Jak rozkręcę HDD to przepadnie? Edit: Już widzę, odkręcając HDD uszkodzę naklejkę i będzie po gwarancji Edytowane 19 Listopada 2008 przez Tomaszek88 Cytuj Odnośnik do komentarza
grykom 283 Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 A słyszałeś o przypadku uszkodzonego dysku 20GB? Bo ja nie i gwarancję stawiam na ostatnim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tomaszek88 1 Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 tyle ze ja mam 60GB Ale nie słyszałem w sumie tylko kurde musiałbym mieć wsio jak na tacy podane żeby nie zrypać czegoś. Cytuj Odnośnik do komentarza
grykom 283 Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 No to 60GB sprzedajesz i kupujesz samą obudowę oraz bevsa Cytuj Odnośnik do komentarza
Gromi 10 Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 (edytowane) Post do usunięcia. Edytowane 20 Listopada 2008 przez Gromi Cytuj Odnośnik do komentarza
GhettoKingSas 0 Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 mam pytanko jak wyglada sprawa z banami dostal ktos za taki dysk? czy wszystko smiga ? mam niemodowana konsole i nie bardzo bym sie za bana ucieszyl mam memorke to z kopiowaniem plikow nie mialbym problemu a dysk 20gb dokupilem pare dni temu do arcade, weszly 2 gry i nara nawet jesli dawali by bany za dysk, to przykladowo, jesli rozebralbym kieszen i gry w ktore gram online mialbym na tym 20gb oryginalnym, a singlowe gry na customie, profil na memorce i poprostu dysk wymienial do gry online czy MS ogarnalby ze mam 2 dyski w tym jeden nieoryginalny troche namieszalem ale chyba wiadomo o co mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 banow za ten hdd nikt obecnie nie dostal Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 ...troche namieszalem ale chyba wiadomo o co mi chodzi jakby juz byly bany to nikt by nie sledzil co Ty robisz, w tkaich przypadkach jedno odnotowanie niedozwolonej rzeczy konczy sie banem, a systemy wykrywania do banow to maja rozne i nikt nie wie jak do konca dzialaja... na razie banow z tego tytulu nie ma a czy beda to do jasnowidza trzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 (edytowane) Da sie. Bedziesz musial to przekopiowac jakos przy pomocy peceta i programow zczytujacych partycje Xowe ;o. Troche roboty przy tym jest, ale poszukaj na xbox-scene.com 'narzedzi' do dyskow 360 - tam powinien byc jakis program przeznaczony do tego. Wtedy zdaje sie pod Winda to wszystko sie robi, ale sie nie znam ;o. A da się inaczej? Np. dzwonię do kumpla on przychodzi z konsolką podłączamy obydwie kablem ethernet i ja kopiuję wszystkie sejwy, profil i ważne pierdoły na jego dysk do jakiegoś katalaogu. Następnie on przez jakiś czas ma te dane na swoim HDD, a ja załatwiam sprzedaż mojej 20tki i kupno tego spreparowanego 120GB BEVS Edytowane 21 Listopada 2008 przez Gooralesko Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 a widziales taka opcje w Xbox 360? bo ja nie Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 ...troche namieszalem ale chyba wiadomo o co mi chodzi jakby juz byly bany to nikt by nie sledzil co Ty robisz, w tkaich przypadkach jedno odnotowanie niedozwolonej rzeczy konczy sie banem, a systemy wykrywania do banow to maja rozne i nikt nie wie jak do konca dzialaja... na razie banow z tego tytulu nie ma a czy beda to do jasnowidza trzeba... A co mnie ciekawi, ja używam na stałe nieprzerobionej konsoli, lecz ściągałem stuff na przerobionej konsoli kumpla. To z Twoim tokiem rozumowania, jedno odnotowanie = ban. Czego nie mam bana? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 (edytowane) a widziales taka opcje w Xbox 360? bo ja nie A skąd mam wiedzieć czy takie coś jest możliwe skoro nigdy dwóch konsol nie podłączałem przez LAN? Pytam się po prostu. Edytowane 21 Listopada 2008 przez Gooralesko Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi