Juchy 24 Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 (edytowane) A co mnie ciekawi, ja używam na stałe nieprzerobionej konsoli, lecz ściągałem stuff na przerobionej konsoli kumpla. To z Twoim tokiem rozumowania, jedno odnotowanie = ban. Czego nie mam bana? no i co w zwiazku z tym? znasz jak dokladnie dziala system banow? nie ma bana bo system nie wykryl zadnych anomalii takich jakie ma wykrywac...a to MS ustala co wykrywa... trzebabylo pograc na przedpremierowych tytulach w XBL to bys przekonal sie jak dziala system banow w tej fali co byla... ale to nie temat o banach A skąd mam wiedzieć czy takie coś jest możliwe skoro nigdy dwóch konsol nie podłączałem przez LAN? Pytam się po prostu. to po prostu odpowiedz jest, nie ma takich mozliwosci Edytowane 21 Listopada 2008 przez Juchy Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Jakie jest teraz najtanszy dzialajacy z tym dysk? I jakies instrukcje jak to sie dokladnie robi jakby ktos mogl podac to bylbym wdzieczny. Bo nie wiem, ktora jest sprawdzona i dzialajaca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 jest tylko 1 model dysku BEVS 120 gb Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 No to niezle, ze nie ma nawet takiego na All. teraz Cytuj Odnośnik do komentarza
Fridrich666 2 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Witam Pytanie dla osób przekładających dyski, możecie podać jaki rozmiar ma ten Torox(tzw śrubokręt gwiazdkowy) do rozkęcenia obudowy. Z góry dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 http://www.xbox-scene.com/tutorials-xbox36...0-hdd-drive.php Cytuj Odnośnik do komentarza
Fridrich666 2 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 http://www.xbox-scene.com/tutorials-xbox36...0-hdd-drive.php Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nicon 0 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 a wsadził ktoś dysk Western Digital WD1600BEVS ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Katana 0 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 a wsadził ktoś dysk Western Digital WD1600BEVS ? jest tylko 1 model dysku BEVS 120 gb Do tego moda możesz użyć każdego dysku WD z serii BEVS, wygląda to tak: - Jak użyjesz <120GB, to wykorzystasz w X360 tylko 20GB - Jak użyjesz >=120GB to wykorzystasz w X360 tylko 120GB ---- Sam w tej chwili korzystam z dysku WD1200BEVS i działa jak należy Mogłem wziąć inny (bo 120GB były niedostępne), ale kupiłem na allegro 120GB jako "niesprawdzony" za 30ZŁ i okazało się, że działa Po zmodowaniu dysk jest wykrywany jako Toshiba Cytuj Odnośnik do komentarza
Kwas_91 0 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Emulator Xboxa znajduje się na oryginalnych dyskach M$ na partycji 2. Można gdzieś ściągnąć kopię tej partycji, aby później wgrać na nieoryginalny dysk? Samą partycję już utworzyłem dzięki poradnikowi z neta. Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Dawno temu widzialem link do rapida po sam emulator ktory pewnie wystarczyloby wgrac na hdd Cytuj Odnośnik do komentarza
Kwas_91 0 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 (edytowane) Znalazłem kopię dysku na jakiejś azjatyckiej stronie. Nic nie zrozumiałem co tam było napisane, ważne że ściągnąłem, wgrałem i wszystko działa. Edytowane 19 Grudnia 2008 przez Kwas_91 Cytuj Odnośnik do komentarza
unknown 0 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Ktoś kiedyś pytał czy da się przerobić dysk WD2500BEVS. Dzisiaj przeprowadziłem eksperyment z tym dyskiem, który zakończył się sukcesem. Dysk był z serii 22UST0 Cytuj Odnośnik do komentarza
Katana 0 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 (edytowane) Ktoś kiedyś pytał czy da się przerobić dysk WD2500BEVS. Dzisiaj przeprowadziłem eksperyment z tym dyskiem, który zakończył się sukcesem. Dysk był z serii 22UST0 Bo gdyby się czytało readme, to by nikt nie zadawał takich pytań Można użyć każdego dysku z serii BEVS od 20GB-xxxGB <120GB = otrzymamy 20GB miejsca do użytku >=120GB = otrzymamy 120GB miejsca na dysku PS. Gratuluje zakupu i udanej przeróbki (chociaż trzeba by było mieć trzy lewe ręce, żeby się nie udała ) Edytowane 20 Grudnia 2008 przez Katana Cytuj Odnośnik do komentarza
xenionq 0 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 (edytowane) Można skądś ściągnąć hddss.bin z dysku 60 GB? Edytowane 26 Grudnia 2008 przez xenionq Cytuj Odnośnik do komentarza
Kwas_91 0 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Chociażby tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza
sznurek 10 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 (edytowane) Przerobilem (chyba) dysk tym hddhackr - f. POkazuja aby wylanczyc kompa, potem go wlanczam i nie pokazuje mi czegos w stylu dysk jest ok, ale jeszcze raz chce go flashowac chocociaz parametry sa tam juz takie same i nie da rady zzrobic drugi raz pliku undo bo juz tam jest. Konsola niestety go nie wykrywa. Poki co daje sobie spokoj z emulatorem bo nie mam dwoch kabli sata by to podlaczyc w kapie, che poki co zrobic tylko dysk. Wyglada to jakos tak: Serial IDENTIFY DEV: WD-WXE70740... - to samo tu i Serial in hddss.bin file: . - tu Model IDENTIFY DEV: WDC WD1200BEVS-22UST0 to samo tu i Model string in hddss.bin file: tu Bios version IDENTIFY DEV: 04.01G04 to z innego forum Bios version in hddss.bin file: 009300.. to też Information on sector 16 does NOT match the firmware info. Want to flash this firmware to make it compatible with sector 16 ? (y/n)y ! daje na "y", potem na "n" bo juz mam niby sflashowane jednak za kazdym razem wracam do tego monentu na gorze, a konsola nic nie wykrywa. Edytowane 17 Stycznia 2009 przez sznurek Cytuj Odnośnik do komentarza
Abdul 0 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 flashujesz na VIA 6421A ? Ja próbowałem na nforce , później na dwóch lapkach na intelu i miałem to samo co Ty. Dopiero na zalecanym VIa6421 było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
sznurek 10 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Chodzi o chipset płyty głównej? Na intelu flashuje. Nieiwedziałem, że jest jeszcze jakis zalecany chipset. Chyba sprzedam ten dysk i dam sobie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza
Abdul 0 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 No jakoś tak , chip VIA 6421A musi być. Ja użyłem czegoś takiego http://www.allegro.pl/item525263126_kontro...421a_ak60a.html . Oddzielny kontroler sata. Na szczęście ziomek którego nigdy bym nie podejrzewał że będzie miał coś takiego miał i pożyczył. Popytaj znajomych z kompami , może w jakimś sklepie komputerowym by Ci to zrobili za dyszkę bo w sumie ta operacja trwa krótką chwilkę. A czy się opłaca kupować kontroler to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
grykom 283 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 (edytowane) daje na "y", potem na "n" bo juz mam niby sflashowane jednak za kazdym razem wracam do tego monentu na gorze, a konsola nic nie wykrywa. Jaki masz komunikat po pierwszym naciśnięciu Y? Ah, już wiem, pytanie o plik UNDO. Nie było pytania Edytowane 18 Stycznia 2009 przez grykom Cytuj Odnośnik do komentarza
sznurek 10 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Chyba kupię to ustrojstwo co podałeś Abdul. Niestety mieszkam na wsi, w prawdzie nie jest to za(pipi)e, ale wątpię by ktoś takie coś miał. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 ...w jaki sposób skopiować dane z 20GB na 120GB... po prostu program Xplorer360 podlaczasz dysk 20GB zgrywasz zawartosc na PC podlaczasz 120GB ladujesz z PC na dysk dane zgrane wczesniej a podlaczasz normalnie pod SATA same dyski a tutorial o hacku dysku jest na scenie pl http://xbox-scena.pl/viewtopic.php?t=17 Czy moge te dyski podpiac przejsciowka SATA-USB ? Xplorer bedzie je widzial ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 to zwykly dysk sata wiec nie widze zadnego problemu jesli sie ma taki adapter... Cytuj Odnośnik do komentarza
Nicon 0 Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Panowie mam problem , udało mi sie przerobic 80gb bevsa na 60gb dysk do xboxa360 i wszystko ładnie śmiga ale nie wiem jak zgrać stary profil i savy, uzywam programika explorer360 extreme 2 i gdy wybieram opcje extract na 3 partycji to po chwili cały proces zamarza na folderze E0000278FA23B05F. Udało mi sie zgrać foldery "content", "mindex", "$TitleUpdate" metodą chwyć i upuść;P ale pojawia sie problem z "folderem Compatibility" http://img22.imageshack.us/my.php?im...mpabality1.jpg Olałem to i usiłowałem wgrać to co mam na nowy dysk, otworzylem go przez xplorer360 extreme2 i wyskoczyły mi wszystkie partycje 0,2,3 tylko ze ta ostatnia była pusta(chociaz wczesniej zalozyłem nowy profil i zapisałem stan gry) zaznaczyłem wczesniej zgrane foldery i przeniosłem na partycje 3. Wsadziłem do xboxa i lipa... pustka jak w mm po wyprzedaży, jedynie miejsca troche zjadło Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi