Boomcio 4 155 Opublikowano 15 maja 2008 Opublikowano 15 maja 2008 Witam serdecznie , jak w temacie -poszukuję książki , ale mój problem jest taki,że nie pamietam tytułu ,ani autora ( możliwe,że było to nazwisko Scott,ale nie jestem pewien...) czytałem ją około 10-ciu lat temu .Może troszkę opiszę,jak by ktoś się zetknął ,to serdecznie proszę o info . Rzecz dzieje się bodajże w XIX wieku ,grupa chłopców spotyka anioła .Od tej chwili ich życie diametralnie zmienia się , on potrafi zmieniać bieg życia różnych osób (alternatywne żywoty) .Miesza się w życie miejscowej społeczności .Później się okazuje,że on jest szatanem ,ale ogólnie kawał dobrej prozy -pomimo mizerności mojego opisu ,to tylko ogólny zarys. Nigdzie nie mogę na tą książkę trafić ,szukam od kilkunastu miesięcy.Pomóżcie . 1 Cytuj
ogicool 43 Opublikowano 20 grudnia 2009 Opublikowano 20 grudnia 2009 (edytowane) szukam (i to bardzo) pewnej książki którą czytałam dawno, nie pamiętam tytułu a walnęła mnie po głowie na tyle porządnie, ze muszę do niej powrócić szczegóły: mroczne fantasy, CIENIE(świat jasny, świat ciemności, oczywiście przenikające się na wzajem), jednym z bohaterów zdaje się był jakiś skrzydlaty kruk czy inny ptak, no i był bardzo mądry, był tez jakimś upadłym księciem ciemności czy coś w tym stylu może ktoś skojarzy, bardzo mi zależy hehe, już znalazłam, ale pomieszały mi się dwie ksiązki:'Widmowy Jack' R. Żelaznego(tą której szukałam) z Mroczną Wieżą S.Kinga, pozdro i saionara Edytowane 17 stycznia 2010 przez ogicool Cytuj
Boomcio 4 155 Opublikowano 1 lipca 2012 Autor Opublikowano 1 lipca 2012 Witam serdecznie , jak w temacie -poszukuję książki , ale mój problem jest taki,że nie pamietam tytułu ,ani autora ( możliwe,że było to nazwisko Scott,ale nie jestem pewien...) czytałem ją około 10-ciu lat temu .Może troszkę opiszę,jak by ktoś się zetknął ,to serdecznie proszę o info . Rzecz dzieje się bodajże w XIX wieku ,grupa chłopców spotyka anioła .Od tej chwili ich życie diametralnie zmienia się , on potrafi zmieniać bieg życia różnych osób (alternatywne żywoty) .Miesza się w życie miejscowej społeczności .Później się okazuje,że on jest szatanem ,ale ogólnie kawał dobrej prozy -pomimo mizerności mojego opisu ,to tylko ogólny zarys. Nigdzie nie mogę na tą książkę trafić ,szukam od kilkunastu miesięcy.Pomóżcie . Kojarzy ktoś? Cytuj
Wojtq 809 Opublikowano 1 lipca 2012 Opublikowano 1 lipca 2012 Po opisie nie kojarzę, ale jeśli powiązać nazwisko/imię z gatunkiem ewidentnie sci-fi-fantasy (sądząc po opisie), możesz spróbować poszukać tej książki wśród bibliografii autora o pełnym imieniu Orson Scott Card. http://pl.wikipedia.org/wiki/Orson_Scott_Card 1 Cytuj
Boomcio 4 155 Opublikowano 2 lipca 2012 Autor Opublikowano 2 lipca 2012 ok, zaczynam szperać w jego twórczości (spooro tego:) , bo to może być to . Dzięki ! Cytuj
Dajzner 990 Opublikowano 2 lipca 2012 Opublikowano 2 lipca 2012 (edytowane) Użytkownik MAJOCHEY_PL dnia 15 maj 2008 - 14:24 napisał Witam serdecznie , jak w temacie -poszukuję książki , ale mój problem jest taki,że nie pamietam tytułu ,ani autora ( możliwe,że było to nazwisko Scott,ale nie jestem pewien...) czytałem ją około 10-ciu lat temu .Może troszkę opiszę,jak by ktoś się zetknął ,to serdecznie proszę o info . Rzecz dzieje się bodajże w XIX wieku ,grupa chłopców spotyka anioła .Od tej chwili ich życie diametralnie zmienia się , on potrafi zmieniać bieg życia różnych osób (alternatywne żywoty) .Miesza się w życie miejscowej społeczności .Później się okazuje,że on jest szatanem ,ale ogólnie kawał dobrej prozy -pomimo mizerności mojego opisu ,to tylko ogólny zarys. Nigdzie nie mogę na tą książkę trafić ,szukam od kilkunastu miesięcy.Pomóżcie . Kojarzy ktoś? Mark Twain - Tajemniczy przybysz. Edytowane 2 lipca 2012 przez Dajzner 1 Cytuj
Boomcio 4 155 Opublikowano 2 lipca 2012 Autor Opublikowano 2 lipca 2012 To jest to !!! Wielkie Thx . Cytuj
Luk248 104 Opublikowano 20 stycznia 2013 Opublikowano 20 stycznia 2013 Szukam czegoś w temacie podróży po kosmosie, wszechswiecie. Jakieś kosmiczne przygody. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 20 stycznia 2013 Opublikowano 20 stycznia 2013 Solaris? Moze nie tyle co podróże, ale książka świetnie napisana i moim zdaniem bardzo ciekawa. Cytuj
Luk248 104 Opublikowano 20 stycznia 2013 Opublikowano 20 stycznia 2013 Czytalem. Cos innego moze? Cytuj
Duki 105 Opublikowano 20 stycznia 2013 Opublikowano 20 stycznia 2013 Czytalem. Cos innego moze? Polecam Trzy Stygmaty Palmera Eldritcha autorstwa P. Dick'a. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 22 stycznia 2013 Opublikowano 22 stycznia 2013 a ja szukam książki ,w której bohaterem/bohaterką jest prawnik, ktoś związany z prawem. Najlepiej jeszcze, jakby ta postać była super fajna, tak, że po przeczytaniu czytelnik chciałby zostac prawnikiem. dziwnie to napisałem ,ale chyba podłpiecie o co mi chodzi Cytuj
Wojtq 809 Opublikowano 22 stycznia 2013 Opublikowano 22 stycznia 2013 Sprawdź sobie bibliografię John'a Grisham'a. Facet jest dość monotematyczny, gdyż pisze właściwie same powieści prawnicze, ale z tego co wiem, jest w tym doskonały. 1 Cytuj
wiki1993 539 Opublikowano 23 stycznia 2013 Opublikowano 23 stycznia 2013 Sorry Wojtq, że się przypier.dalam, ale jeśli słowo kończy się na spółgłoskę to nie stawiamy apostrofu przy odmianie Normalnie nawet bym się nie odezwał, ale akurat ten błąd zawsze mnie kłuje w oczy 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi