Słupek 2 143 Opublikowano 4 maja 2008 Opublikowano 4 maja 2008 Ktoś już prędzej właśnie pisał, o tym, że gra podobno lepiej wygląda w SD, jeżeli tak jest to szok. Nie mam jak sprawdzić, może ktoś porobi fotki ???? Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 4 maja 2008 Opublikowano 4 maja 2008 (edytowane) Od razu obalam mit o tym, jakoby gra wyglądała lepiej na SDTV. Kolega zobaczył o mnie w jedynej słusznej postaci, czyli w HD i się zachwycił. Kupił w piątek Xbox'a z GTA, ale niestety musiał jechać na działkę. Tam ma zwykły TV. I stwierdził, jak go zapytałem o wygląd, że niestety spora różnica na niekorzyść SD. Tak więc pogłoski o lepszym wyglądzie gry na standardowych odbiornikach można włożyć między bajki. Edytowane 4 maja 2008 przez Keymaker Cytuj
ryder 0 Opublikowano 4 maja 2008 Opublikowano 4 maja 2008 powiedzcie mi jak jest z ilością samochodów, bo z tego co narazie widzialem na filmikach i screenach wynika że nie jest ich za wiele... (chodzi mi tutaj o ogólną ilość rodzajów samochodów a nie oto ile jest jednocześnie wyświeltanych) no i czy są pojazdy specjalne? w san andreas podobała mi sie rożnorodność maszyn, gokarty, kombajn, buldożer, wózek widłowy... czy i w gta 4 moge sie spodziewać podobnych zabawek? są już na necie jakieś strony z opisami pojazdów dostepnych w grze? dla mnie seria gta zawsze była freeroamingowa samochodówką z bardzo przyjemnym modelem jazdy, z tego co widze w filmikach, fizyka zachowania samochodów w "czwórce" jest jak dla mnie idealna a dym z palonych opon - coś pięknego, imo w żadnej innej grze (nawet stricte samochodowej) dym nie byl jeszcze tak... prawdziwy ale sie jaram, musze wytrzymać i poczekać jeszcze kilka dni na moją ps3 i gta... Cytuj
koso 114 Opublikowano 4 maja 2008 Opublikowano 4 maja 2008 Tekst, że gra (nawet nie GTA - jakakolwiek) wygląda lepiej na SD niż HD, to dla mnie hit miesiąca Strzelam, że ploty rozpowszechnieją wyznawcy VHS i oddani fani kaseciaków. Ja też zacząłem przygodę z GTA IV "w gościach", na SD - gra wygląda ładnie, co nie dziwi. Ale gdy potem u siebie w HD zacząłem węszyć w uliczkach, czytać najdrobniejsze napisy, widzieć każdy detal... Nie no, nie mogę, rodzyn po prostu. Cytuj
stabik 3 Opublikowano 4 maja 2008 Opublikowano 4 maja 2008 Zawiodlem sie na ilosciu ludzi na timesquere gdzie sa te tlumy ten kto byl lub widzial wie ze szpilki sie wcisnac nie da miedzy ludzi ;/ Cytuj
Meser 12 Opublikowano 4 maja 2008 Opublikowano 4 maja 2008 Wczoraj skończyłem tryb fabularny i powiem tak rozumiałbym te wszystkie dychy dla tej gry gdyby nigdy nie ukazało się się GTA:SA. W bezpośrednim porównaniu to właśnie SA wychodzi na grę nextgenową nie wierzysz ?? to przypomne pare szczegółow: samoloty, gagngi, statystyki, kupowanie nieruchomości, wpływ na wygląd bohatera, i 3x większy teren działania....... IV wnosi tylko JEDNĄ rzecz wpływającą na rozgrywkę - telefon komórkowy. JAk dla mnie ocena za single'a 8,5 bo wiem na co stać R*!!!!!!!!! :wkurzony: Cytuj
Kotu 0 Opublikowano 4 maja 2008 Opublikowano 4 maja 2008 A mi dziewczyna prezent zrobila i kupila mi GTA4(PS3) wraz z ksiazka;) Wrazenia po dwoch dniach grania pozytywne-. Jedynie musialem sie przyzwyczaic do modelu jazdy(glownie hamowanie). A co do obrazu SD-wesole stwierdzenie:) To oprocz TV zmienie tez monitor w komputerze na ,,kwadrata''(moze lepiej bedzie mi wyswietlac forum:)) Cytuj
neopb20 0 Opublikowano 4 maja 2008 Opublikowano 4 maja 2008 (edytowane) Zawiodlem sie na ilosciu ludzi na timesquere gdzie sa te tlumy ten kto byl lub widzial wie ze szpilki sie wcisnac nie da miedzy ludzi ;/ ..A ja dla odmiany jestem pod DUŻYM wrażeniem times square w GTA4 - graficznie to jest najlepszy widok w mieście jaki widziałem , wygląda tak realnie , że aż ciężko w to uwierzyć. W ogóle cała druga wyspa to centrum miasta, które jest klasą samą dla siebie . Time Square w nocy z tymi neonami powali nie jednego. GTA = grafika generację wstecz? GTA4 to zmieniło. A jak deszcz pada na drugiej wyspie (tam jest jaśniej, więc więcej widać, bo jest pełno świateł)...poezja, te odgłosy, jak prawdziwej ulewy . W nocy wybrałem się na przelot helikopeterem nad 2 wyspą (heli tour) ... JAK TO @*%^(* WYGLĄDA, screeny nie oddały tego widoku............ Widok z wysokości kilkudziesięciu/kilkuset?! pięter na Algonquin (Manhattan) jest nie do opisania. Widać nawet samochody, a jak jesteśmy za wysoko to tylko ich światła...ale jest ich...tak jak to kiedyś pisano w zapowiedziach, naprawdę tysiące . Warto się wybrać i podziwiać widoki, bo naprawdę jest co . Wiadomo, że chciałoby się więcej ... 2x tyle miasta (dodatki do X360? Nowe wyspy, o których mówi microsoft do GTA4 TEJ KLASY co w GTA4 byłyby chyba czymś więcej niż marzenie, ale kto wie...) , 2x tyle ludzi (nota bene można sobie stanąć, wyjść z samochodu, a kamera po chwili SAMA będzie robiła najazdy na ciekawe sytuacje...), samochodów, a przy tym elementy z SA: siłownia, misje taksówkarz (choć w sumie coś podobnego daje ****** ), nieruchomości, gangi itd itp . Ale... moim zdaniem do TAK wyglądającego miasta np. na times square nie dałoby się wcisnąć więcej ludzi , bo by zaczęło haczyć . Rozwiązaniem jest wykorzystanie HDD i... jeśli dodatki do X360 mają być właśnie na HDD to mamy teoretyczne rozwiązanie tych dodatków: pewne kwestie zostały wycięte z GTA4 (podstawowej, sklepowej wersji) bo nie zmieściły się na płycie itp - dodatki najprawdopodobniej te elementy uzupełnią . Na nową wyspę bym nie liczył, ale jeśli tak się stanie... MS zarobi, i to bardzo dużo. Wiem jedno - poprzeczka tworzenia gier przez Rockstar została tym razem postawiona na NIEBYWALE wysokim poziomie. Utrzymanie tak wielkich możliwości przy NAPRAWDĘ dobrej grafice , wybitnej fabule i wielkości ścieżki dźwiękowej oraz TAKIEJ wielkości miasta (każda ulica jest inna, w każdej widać, że to wielkie miasto, z wielkim obszarem) to wyzwanie dla każdego . Myślę, że GTA5 się na tej generacji konsol nie doczekamy. Za to pojawią się kolejne podczęści - nowe miasta i związana z nim fabuła - analogicznie jak z GTA3. Jeśli dodatki do GTA4 będą tym czym sądzę, może to spowodować bardzo wysoką sprzedaż X360 . Ludzie bezwzględnie łykną każdy dodatek do tej gry i żaden argument typu konieczny do dokupienia (dla Arcade) dysk raczej nie spowoduje rezygnacji z jego zakupu. MS ma powody do radości - jeśli dodatki będą czymś więcej niż dodatkowymi misjami , to mogą one ostatecznie zdecydować o zwycięzcy w pojedynku między MS a Sony. Jest jeszcze inna opcja, że Sony dostanie ekskluzywną część GTA - i wcale się nie zdziwię, jeśli ona spowoduje np. że posiadacze X360 dokupią konsolę Sony. Piszę to wszystko jeszcze nie grając w multi, które sądzę, że jeszcze bardziej mnie poskłada. PS. w kwestii wad: zdarzają się niewielkie spadki framerate'u i jakiś tam pop'up . Nie mniej nie przeszkadza to w grze wcale - wersja x360. PS2. Śmieszy mnie to wypisanie PCtowców, że GTA4 nie ma na PC i oni będą czekać aż się pojawi. Śmieszy, bo X360 można na allegro wyrwać za 700-800zł co jest ceną NIŻSZĄ od wyższej klasy karty graficznej. Na co oni czekają to nie wiem, tym bardziej ,że 90% z nich będzie musiało kupić tą kartę graficzną by w GTA4 pograć, jeśli ew. na PC się pojawi. Czysty idiotyzm. PS3. Mam 24 lata i wymagania moje w stosunku do gier są już bardzo duże - przy rzadko której przesiedzę więcej niż 10h . Z grami od 16 lat. Tak jak ktoś napisał. Mamy nową erę gier, którą zapoczątkowało GTA4 . Od teraz wymagania graczy są na sporo wyższym poziomie i będzie ciężko developerom je spełnić . Osadzenie gry w naszych czasach było świetną decyzją - to, co widzimy to świat, w którym tak naprawdę żyjemy (Nowojorczycy mogą stwierdzić, że nawet dosłownie;p) . Rewelacja . Edytowane 4 maja 2008 przez neopb20 Cytuj
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 4 maja 2008 Opublikowano 4 maja 2008 Wczoraj skończyłem tryb fabularny i powiem tak rozumiałbym te wszystkie dychy dla tej gry gdyby nigdy nie ukazało się się GTA:SA. W bezpośrednim porównaniu to właśnie SA wychodzi na grę nextgenową nie wierzysz ?? to przypomne pare szczegółow: samoloty, gagngi, statystyki, kupowanie nieruchomości, wpływ na wygląd bohatera, i 3x większy teren działania....... IV wnosi tylko JEDNĄ rzecz wpływającą na rozgrywkę - telefon komórkowy. JAk dla mnie ocena za single'a 8,5 bo wiem na co stać R*!!!!!!!!! :wkurzony: SA ssało kule, jakos nie jara mnie bieganie przerysowanym czarnuchem i walenie do ludzi z miotacza ognia lub latanie na dżetpaku 4 jest za(pipi)ista pod wzgledem realizmu i klimatu, tylko szkoda, ze nie zostawili samego pistoletu i szotgana. Cytuj
Meser 12 Opublikowano 4 maja 2008 Opublikowano 4 maja 2008 Wczoraj skończyłem tryb fabularny i powiem tak rozumiałbym te wszystkie dychy dla tej gry gdyby nigdy nie ukazało się się GTA:SA. W bezpośrednim porównaniu to właśnie SA wychodzi na grę nextgenową nie wierzysz ?? to przypomne pare szczegółow: samoloty, gagngi, statystyki, kupowanie nieruchomości, wpływ na wygląd bohatera, i 3x większy teren działania....... IV wnosi tylko JEDNĄ rzecz wpływającą na rozgrywkę - telefon komórkowy. JAk dla mnie ocena za single'a 8,5 bo wiem na co stać R*!!!!!!!!! :wkurzony: SA ssało kule, jakos nie jara mnie bieganie przerysowanym czarnuchem i walenie do ludzi z miotacza ognia lub latanie na dżetpaku 4 jest za(pipi)ista pod wzgledem realizmu i klimatu, tylko szkoda, ze nie zostawili samego pistoletu i szotgana. Specjalnie nie napisałem o głównym bohaterze z SA i nic o broniach bo to kwestia gustu...... Według mnie IV przy SA jest mała, nie można kupować domówco to powrót do czasów III?? Jak dla mnie R* wprowadzi wszystkie bajery znane z SA w PŁATNYCH dodatkach. Można pocieszać się tak jak ty to robisz mówiąć żew SA bohater był przerysowany miotacz ognia to be ( w SA była misja z paleniem plantacji ganji:)) ale co powiesz na to że dostałem miasto trzy razy mniejsze niż w POPRZEDNIKU co bezpośrednio wpływa na czas zabawy ( single ofkoz). Realizm w GTA??!! Ta gra nigdy nie była ani nie będzie realistyczna.... Cytuj
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 4 maja 2008 Opublikowano 4 maja 2008 Wczoraj skończyłem tryb fabularny i powiem tak rozumiałbym te wszystkie dychy dla tej gry gdyby nigdy nie ukazało się się GTA:SA. W bezpośrednim porównaniu to właśnie SA wychodzi na grę nextgenową nie wierzysz ?? to przypomne pare szczegółow: samoloty, gagngi, statystyki, kupowanie nieruchomości, wpływ na wygląd bohatera, i 3x większy teren działania....... IV wnosi tylko JEDNĄ rzecz wpływającą na rozgrywkę - telefon komórkowy. JAk dla mnie ocena za single'a 8,5 bo wiem na co stać R*!!!!!!!!! :wkurzony: SA ssało kule, jakos nie jara mnie bieganie przerysowanym czarnuchem i walenie do ludzi z miotacza ognia lub latanie na dżetpaku 4 jest za(pipi)ista pod wzgledem realizmu i klimatu, tylko szkoda, ze nie zostawili samego pistoletu i szotgana. Specjalnie nie napisałem o głównym bohaterze z SA i nic o broniach bo to kwestia gustu...... Według mnie IV przy SA jest mała, nie można kupować domówco to powrót do czasów III?? Jak dla mnie R* wprowadzi wszystkie bajery znane z SA w PŁATNYCH dodatkach. Można pocieszać się tak jak ty to robisz mówiąć żew SA bohater był przerysowany miotacz ognia to be ( w SA była misja z paleniem plantacji ganji:)) ale co powiesz na to że dostałem miasto trzy razy mniejsze niż w POPRZEDNIKU co bezpośrednio wpływa na czas zabawy ( single ofkoz). Realizm w GTA??!! Ta gra nigdy nie była ani nie będzie realistyczna.... Kupowanie domów czy chodzenie na siłke nie jest mi do niczego potrzebne. Miast wcale nie jest dla mnie małe a, ze w sa było wieksze nie obchodzi mnie Nie jest realistyczna tak jak mafia ale od czasow SA poczyniono spore kroki zeby choc troche zblizyc sie do realizmu. Cytuj
neopb20 0 Opublikowano 4 maja 2008 Opublikowano 4 maja 2008 (edytowane) Wczoraj skończyłem tryb fabularny i powiem tak rozumiałbym te wszystkie dychy dla tej gry gdyby nigdy nie ukazało się się GTA:SA. W bezpośrednim porównaniu to właśnie SA wychodzi na grę nextgenową nie wierzysz ?? to przypomne pare szczegółow: samoloty, gagngi, statystyki, kupowanie nieruchomości, wpływ na wygląd bohatera, i 3x większy teren działania....... IV wnosi tylko JEDNĄ rzecz wpływającą na rozgrywkę - telefon komórkowy. JAk dla mnie ocena za single'a 8,5 bo wiem na co stać R*!!!!!!!!! :wkurzony: SA ssało kule, jakos nie jara mnie bieganie przerysowanym czarnuchem i walenie do ludzi z miotacza ognia lub latanie na dżetpaku 4 jest za(pipi)ista pod wzgledem realizmu i klimatu, tylko szkoda, ze nie zostawili samego pistoletu i szotgana. Specjalnie nie napisałem o głównym bohaterze z SA i nic o broniach bo to kwestia gustu...... Według mnie IV przy SA jest mała, nie można kupować domówco to powrót do czasów III?? Jak dla mnie R* wprowadzi wszystkie bajery znane z SA w PŁATNYCH dodatkach. Można pocieszać się tak jak ty to robisz mówiąć żew SA bohater był przerysowany miotacz ognia to be ( w SA była misja z paleniem plantacji ganji:)) ale co powiesz na to że dostałem miasto trzy razy mniejsze niż w POPRZEDNIKU co bezpośrednio wpływa na czas zabawy ( single ofkoz). Realizm w GTA??!! Ta gra nigdy nie była ani nie będzie realistyczna.... Płatne dodatki? Też tak sądzę. Ale słuchaj, niech sobie zarobią - naprawdę zasłużyli i jestem w stanie wydać + - 500zł na tą grę z wszelkimi dodatkami . Co do wielkości miasta - ale CO miałeś w SA . Tak naprawdę 3 miasta (zamiast 3 wysp - bo teren podobny, nawet chyba w GTA4 teren wysp jest większy niż miast w SA a do tego jak wygląda :o ) i cała masa prawie pustego terenu , nie oszukujmy się. Poza tym porównaj grafikę GTA SA a IV . To zupełnie inne gry, inny silnik. Jest prawdopodobieństwo jakieś, że dodatki do IV to właśnie kolejne "dzielnice" (zrobili miasto na wodzie - aby szybko "dodać" kolejne części? - BP się kłania) - i może tak być. Pamiętaj, że GTA4 mieści się na DVD . Cholernie mało miejsca na tak potężną grę. Pamiętajcie, że odpowiednie rzeczy na Microsoft Breakfast coś tam;) zostały powiedziane - dodatki do GTA4 to nie kwestia misji czy ciuchów. Stawiam ...coś :-) , że dostaniemy dodatkowe tryby/elementy rozgrywki albo faktycznie nową wyspę/(y) ? Dodatek może mieć z 3GB - tyle by wychodziło na dodatkowe miasto - mniej więcej (skoro gra się mieści na DVD9) - nierealne? Zawsze może być tak, że ściągnie się dodatek a gra się zainstaluje na dysku z 2x taką pojemnością. Nierealna wielkość do pobrania? Realna , przecież takiej wielkości są choćby gry z Xbox Originals. Dorzucą kilka pojazdów, jakieś tryby, cutscenki związane z fabułą, kolejne stacje radiowe?! i tyle wyjdzie. Engine mają, kwestia "postawienia" terenu , zaplanowania fabuły itp . Pamiętacie pierwszy trailer? Wyszedł już bardzo dawno, a gra wygląda dokładnie tak, jak z pierwszego trailera (choć w życiu w to wtedy nie wierzyłem) . Dodatki to to, nad czym teraz pracują w R* i podejrzewam, że to od dawna, a to, co dało się z dodatków umieścić jeszcze w wersji "podstawowej" wprowadzili do czasu "pozłocenia" GTA4 . Tak się zastanawiam: dodatki w postaci potencjalnej nowej wyspy... : spowodują, że miasto LC urośnie i będzie "widać" gdzieś np. Vice City, czy po prostu wejdziemy do nowej gry (tak jak było w kolejnych częściach GTA3) ? No i czy mówimy o potencjalnie jednej nowej "wyspie" czy całym nowym "mieście (z kilkoma wyspami) ? . Tak czy inaczej przyszłość jest jasna - przyszłość w branży gier to GTA :-) Jeszcze odnośnie tych elementów, których nie ma: Siłownia, samoloty itp - zobaczcie: w GTA4 dostaliśmy elementy, z których każdy jest odmienny i ma swój cel - nie ma "zapchaj dziur" . Co z tego, że w GTA3 mieliśmy misje taksówkarza/strażaka/karetki, skoro wszystkie mniej więcej miały ten sam schemat -> "jechać do celu, wrócić do celu" ? Zamiast tego wrzucono misje Romana i ŚWIETNIE wykonane misje policjantów. Już ciekawsze byłoby np. wrzucenie kierowcy autobusu i np. przewiezienie po trasie tak, by ludzi nie pozabijać i dojechać na czas w korkach Są elementy, które wpływają na rozgrywkę a nie sztucznie przedłużają gameplay. To jest zbędne: mamy cholernie dobre wyścigi uliczne, świetne misje telefoniczno/smsowo/internetowe (np. odstawianie pojazdów - nota bene zarąbiście pomyślane:)))) - internet/pojazd/odstawka) i naprawdę dobrze rozwinięte kwestie randek i wypadów ze znajomymi. Do tego świetny multiplayer - "zapchaj dziury" są zbędne. Oczywiście to tylko domysły, ale są dość realne . PS. 20GB dysk z premiuma może nie wystarczyć by się cieszyć dodatkami ... PS2. Znacząco większe problemy z działaniem itp GTA4 ma PS3 - co teoretycznie by oznaczało, że być może są jakieś ograniczenia tej konsoli o której nie wiemy (ale być może to po prostu tylko jakiś bug, który zostanie usunięty - nie liczować mnie!! - sam niedawno planowałem kupić PS3:P ) i być może tworząc dodatki na XO Twórcy nie będą musieli brać pod uwagę tych ograniczeń (bo przecież płyta DVD - co jest głównym problemem XO - już ich w tym momencie nie ogranicza) . Fanboyem nie jestem - jeśli wyjdzie exclusive GTA na PS3 , kupię PS3 - konsolę kupuję taką, gdzie są gry. To tylko spekulacje i jakieś rozważania, ale od tego jest Forum PS3. Sorry , że tyle piszę - ale nie pamiętam by kiedykolwiek jakakolwiek gra zrobiła na mnie wrażenie do tego stopnia... Edytowane 4 maja 2008 przez neopb20 Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 4 maja 2008 Opublikowano 4 maja 2008 Inny robia... Meser - mam podobne zdanie do twojego, 4 poza paroma rzeczami takimi jak grafika, fizyka, itd nie oferuje nic praktycznie czego nie bylo w poprzednich GTA - nadodatek wyglada to na mozliwosci GTA3 (3d, liberty,itp)+ Direction Cut (helikoptery, motorki, plywanie,itd). Mnie te misje nudza - sa latwe i nie bylo jakis ciekawych jak w poprzednich GTA- ukranij kombajn, czy jetpacka. Po co dali mozliwosc restartu misji? Zawsze w GTA po misji jechalem po save by potem nie stracic broni gdy zgine czy zlapie mnie policja a tutaj odradzasz sie i masz wszystko, potem tylko wystarczy odebrac telefon i dac RESTART. Multi jest taki ze wiecej sie chodzi/czeka w lobby niz sie gra nie to nie tak ze jestem jakims gta hejterem czy wszystkim sie podoba ale bede inny i napisze o gta zle - NIE, to sa moje odczucia po ok 50 misjach Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 4 maja 2008 Opublikowano 4 maja 2008 Tekst, że gra (nawet nie GTA - jakakolwiek) wygląda lepiej na SD niż HD, to dla mnie hit miesiąca Strzelam, że ploty rozpowszechnieją wyznawcy VHS i oddani fani kaseciaków. Mam tez LCD 32'' i zwyczajnie bardziej podchodzi mi na kineskopie, na lcd wyglada sztucznie i nie moge ustawic dobrze kolorow. Zlinczuj mnie. Albo czekaj, podjedz do mnie, odbiore cie z dworca, postawie knyche w 4 budce i mi ustawisz, tej? Cytuj
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 4 maja 2008 Opublikowano 4 maja 2008 Inny robia... Meser - mam podobne zdanie do twojego, 4 poza paroma rzeczami takimi jak grafika, fizyka, itd nie oferuje nic praktycznie czego nie bylo w poprzednich GTA - nadodatek wyglada to na mozliwosci GTA3 (3d, liberty,itp)+ Direction Cut (helikoptery, motorki, plywanie,itd). Mnie te misje nudza - sa latwe i nie bylo jakis ciekawych jak w poprzednich GTA- ukranij kombajn, czy jetpacka. Po co dali mozliwosc restartu misji? Zawsze w GTA po misji jechalem po save by potem nie stracic broni gdy zgine czy zlapie mnie policja a tutaj odradzasz sie i masz wszystko, potem tylko wystarczy odebrac telefon i dac RESTART. Multi jest taki ze wiecej sie chodzi/czeka w lobby niz sie gra nie to nie tak ze jestem jakims gta hejterem czy wszystkim sie podoba ale bede inny i napisze o gta zle - NIE, to sa moje odczucia po ok 50 misjach O (pipi) przeszedlem 35% gry i nie wiedziałem, ze mozna restart zrobic ;] Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 4 maja 2008 Opublikowano 4 maja 2008 Tekst, że gra (nawet nie GTA - jakakolwiek) wygląda lepiej na SD niż HD, to dla mnie hit miesiąca Strzelam, że ploty rozpowszechnieją wyznawcy VHS i oddani fani kaseciaków. Ja też zacząłem przygodę z GTA IV "w gościach", na SD - gra wygląda ładnie, co nie dziwi. Ale gdy potem u siebie w HD zacząłem węszyć w uliczkach, czytać najdrobniejsze napisy, widzieć każdy detal... Nie no, nie mogę, rodzyn po prostu. Umi czytac ? ;] Napisalem, ze gra chodzi o wiele plynniej, a nie ze wyglada ladniej. Choc nie powiem, dla mnie skaczacy framerate i zabki to najgorsze zlo jezeli chodzi o gry - moze dlatego na 32 calowym CRT gra zrobila na mnie wieksze wrazenie niz na 32 calowym LCD - gra sama w sobie jest rozmazana troszke, wiec jeszcze wieksze rozmycie w SD nie zrobilo mi roznicy =P Cytuj
Janush 224 Opublikowano 4 maja 2008 Opublikowano 4 maja 2008 (edytowane) Spokojnie ludzie nie narzekajcie tak. Przecież tą grę musieli zmieścić na płycie DVD z tą grafiką i fizyką więc i tak naprawdę im się to udało Jak będą robili następne Gta to prawdopodobnie tylko na blu-ray i wtedy będzie ogromne miasto (jeszcze większe niż to) i jeszcze więcej możliwości takich jak kupowanie domów. Edytowane 4 maja 2008 przez terror Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 4 maja 2008 Opublikowano 4 maja 2008 Inny robia... Meser - mam podobne zdanie do twojego, 4 poza paroma rzeczami takimi jak grafika, fizyka, itd nie oferuje nic praktycznie czego nie bylo w poprzednich GTA - nadodatek wyglada to na mozliwosci GTA3 (3d, liberty,itp)+ Direction Cut (helikoptery, motorki, plywanie,itd). Mnie te misje nudza - sa latwe i nie bylo jakis ciekawych jak w poprzednich GTA- ukranij kombajn, czy jetpacka. Po co dali mozliwosc restartu misji? Zawsze w GTA po misji jechalem po save by potem nie stracic broni gdy zgine czy zlapie mnie policja a tutaj odradzasz sie i masz wszystko, potem tylko wystarczy odebrac telefon i dac RESTART. Multi jest taki ze wiecej sie chodzi/czeka w lobby niz sie gra nie to nie tak ze jestem jakims gta hejterem czy wszystkim sie podoba ale bede inny i napisze o gta zle - NIE, to sa moje odczucia po ok 50 misjach O (pipi) przeszedlem 35% gry i nie wiedziałem, ze mozna restart zrobic ;] Po kazdej misji nieudanej dostajesz smsa z pytaniem czy chce powtorzyc - (A) i zaczynasz od nowa! 8) Cytuj
koso 114 Opublikowano 4 maja 2008 Opublikowano 4 maja 2008 Tekst, że gra (nawet nie GTA - jakakolwiek) wygląda lepiej na SD niż HD, to dla mnie hit miesiąca Strzelam, że ploty rozpowszechnieją wyznawcy VHS i oddani fani kaseciaków. Mam tez LCD 32'' i zwyczajnie bardziej podchodzi mi na kineskopie, na lcd wyglada sztucznie i nie moge ustawic dobrze kolorow. Zlinczuj mnie. Albo czekaj, podjedz do mnie, odbiore cie z dworca, postawie knyche w 4 budce i mi ustawisz, tej? Jak masz Funai albo Emprexa sprzed 5 lat, to już nic nie pomoże Ins - nie piłem bezpośrednio do Ciebie Na LCD widać o wiele więcej bugów niż na SD, co jest oczywiste - na HD pop-up się bardziej rzuca w oczy, bo widać horyzont Cytuj
neopb20 0 Opublikowano 4 maja 2008 Opublikowano 4 maja 2008 Właśnie - a co jak "nie zdążyłem" restartować i zacząłem inną misję (a nie skasowałem jej z telefonu?) - przepadła, czy będę mógł podjechać do "pracodawcy" i wskoczy ta sama? ))) Cytuj
Meser 12 Opublikowano 4 maja 2008 Opublikowano 4 maja 2008 Ok, dobra jasne że rozumiem że IV to zupełnie nowy silnik graficzny itp. Jednak od kolejnej części gry danej serii oczekuje rozwoju nawet najmniejszego, a nie kroku w tył. Jakie było wasze odczucie gdy zobaczyliście voodoo na ulicy? Moje takie "o kozak zaraz sobie poskacze" jak się okazało jednak sobie nie poskakałem <_< Powtarzam oprócz tel kom ta gra nic nowego nie wnosi, animacje z łokciem czy odpalania na krótko sprzęta są fajne ale nie wpływają na rozgrywke no ludzie. Ja po prostu pytam za co ta gra ma średnią ocen powyżej 99%? Nie mówię, że gra jest zla co to to nie ale ja dla mnie GTAto klasa sama w sobie i po każdej ćzęści oczekiwałem dużo a dostawał jeszcze więcej, natomaist IV oprócz pary pomysłów na misje niczym mnie nie zaskoczyła, a nawet zawiodła. Zanim ktoś będzie chciał mnie za to zlinczować niech zrobi zestawienie IV z SA i naprawde po takim zestawieniu wychodzi że SAjest DUŻO bardziej nextgenową grą! I tłumaczenie że gra powstała na nowym silniku i nie potrafią jeszcze z niego w pelnii korzystać na mnie nie działają, bo JA jestem konsumentem ja oczekuje płace i oceniam! Cytuj
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 4 maja 2008 Opublikowano 4 maja 2008 Ok, dobra jasne że rozumiem że IV to zupełnie nowy silnik graficzny itp. Jednak od kolejnej części gry danej serii oczekuje rozwoju nawet najmniejszego, a nie kroku w tył. Jakie było wasze odczucie gdy zobaczyliście voodoo na ulicy? Moje takie "o kozak zaraz sobie poskacze" jak się okazało jednak sobie nie poskakałem <_< Powtarzam oprócz tel kom ta gra nic nowego nie wnosi, animacje z łokciem czy odpalania na krótko sprzęta są fajne ale nie wpływają na rozgrywke no ludzie. Ja po prostu pytam za co ta gra ma średnią ocen powyżej 99%? Nie mówię, że gra jest zla co to to nie ale ja dla mnie GTAto klasa sama w sobie i po każdej ćzęści oczekiwałem dużo a dostawał jeszcze więcej, natomaist IV oprócz pary pomysłów na misje niczym mnie nie zaskoczyła, a nawet zawiodła. Zanim ktoś będzie chciał mnie za to zlinczować niech zrobi zestawienie IV z SA i naprawde po takim zestawieniu wychodzi że SAjest DUŻO bardziej nextgenową grą! I tłumaczenie że gra powstała na nowym silniku i nie potrafią jeszcze z niego w pelnii korzystać na mnie nie działają, bo JA jestem konsumentem ja oczekuje płace i oceniam! Chyba tylko dla Ciebie bo napewno nie dla mnie. Cytuj
Kotu 0 Opublikowano 4 maja 2008 Opublikowano 4 maja 2008 To ja juz nie wiem jak powinna dla was wygladac gra-strzelam-grafika jak filmiki renderowane? Miasto 10 razy wieksze od poprzedniego? Misje wziete ze wszystkich filmow gangsterskich na przelomie lat? 1000 aut do wyboru wraz z traktorami itp.? Wtedy to bedzie next generation? Pozdro dla wszystkich nie narzekajac i bawiacych sie przy tej grze nie patrzac na spadki animacji czy dorysowywanie sie czegokolwiek. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 4 maja 2008 Opublikowano 4 maja 2008 (edytowane) i dla mnie - uzasadnilem to pare postow. Porownaj sobie mozliwosci 3 do SA, (o curwa, roznica jest olbrzymia!!) a teraz SA do 4 (fajna grafika, ble ble ble ale gra jest o WiELE mniejsza podwzgledem mozliwosci, i nadodatek b.malo nowosci) - od nastepnej czesci oczekuje sie czegos nowego a nie kroku wstecz a nawet 2 krokow. Widze flatbeta z rampa ale jej sie nie da obsunac , o firetruck/karetka/taxi - fak nie ma misji , brak jakis stundtowych miejscowek a nawet komunikatu INSANE STUNT BONUS za jakas akrobacje. Gra w sobie jest dobra gra, dosc spora roznica podwzgledem A/V niz gameplayu/mozliwosci gra cofnela sie o kilka czesci. Narazie nie jest warta 200zl. Edytowane 4 maja 2008 przez signap Cytuj
wisza 5 Opublikowano 4 maja 2008 Opublikowano 4 maja 2008 Suuuuuper!!! Ciesze sie ze bardziej podoba ci sie San Andreas,pogramy razem przez neta? Gta IV dostaje '10' za caloksztalt, klimat, grafike, miasto, muza, dzwieki broni/samochodow/ulicy to miasto ZYJE , IGN nie dal by dychy po 2 dniach grania, a najwieksza nowoscia jest Potezny online, komora, Taxi, jezdzenie z kims na chlanie itp,itd a teraz przerwe dyskusje i zadam pytanie : Na mapie na wyspie BOHAN w dzielnicy chyba Industrial mam punkcik z napisem Garage, jade tam i drzwi mi sie nie otwieraja, WTF? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi