mrynk 110 Opublikowano 13 maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2008 Ja gram w 720p po componencie. I nie mam opcji wylaczenia bluru. Jest ona chyba tylko dostepna gdy gra sie po composite (najgorszy syf) w SD. W nocy ten blur jest duzo mniejszy i wszystko wyrazniejsze (ale i tak widac ze rozdzialka zanizona). A framerate jest tragiczny, przez 50% spada do dolnych granic 20fps, a czesto i do -nastu. Przyklad: stanac w parku z fontannami i kula ziemska i obrocic kamere dookola = 15fps, albo jazda w tymze parku. I wiele, wiele innych miejsc (z 50% lokacji, zarowno podczas jazdy, pieszo i obracania kamery o 360 st.). Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 13 maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2008 Ja 90% czasu przy GTA4 spędziłem grając na tv sd w moim pokoju i framerate jest naprawdę ok.Zdarzają się zwolnienia,czasem w tle dogra jakiś budyneczek na bardzo dalekim planie itp(gram na ps3) ale jest naprawdę ok.Pozostałe 10% czasu przy grze spędziłem na TV HD i tam gra chodzi praktycznie identycznie,no może minimalnie gorzej ale może akurat miałem pecha grać przy większym natężeniu ruchu na ulicy itp-ciężko porównać.Na pewno gra chodzi lepiej niż poprzednie części i lepiej niż np Assassin Creed. Jako ciekawostkę dodam fakt,że zwolnienia animacji często zdarzają się w dziwnych miejscach,np podczas ostrych zadym,wybuchów granatów,aut gra praktycznie nie zwalnia,a gubi klatki w miejscach teoretycznie mniej moco-żernych.Ewidentnie silnik jest źle zoptymalizowany Ale blur w rozdzielczościach HD jest naprawdę widoczny i podczas gry w dzień(oczywiście w rzeczywistości growej) jest bardzo mocno widoczny i przez to obraz traci charakterystyczną do grafiki w wysokiej rozdzielczości ostrość.Jako ciekawostkę dodam ,że w rozdzielczości SD można go wyłączyć w opcjach i wtedy gra wygląda wyraźnie fajniej i szczerze pierwszy raz w życiu mam taki przypadek ,że wolę grać na SD niż HD z uwagi na możliwość wyłączenia blura(choć w SD praktycznie nie da się zauważyć jakie świetne są czasem tekstury np na aucie lub podczas deszczu) Cytuj Odnośnik do komentarza
Diobeu 0 Opublikowano 13 maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2008 (edytowane) Ale blur w rozdzielczościach HD jest naprawdę widoczny i podczas gry w dzień(oczywiście w rzeczywistości growej) jest bardzo mocno widoczny i przez to obraz traci charakterystyczną do grafiki w wysokiej rozdzielczości ostrość.Jako ciekawostkę dodam ,że w rozdzielczości SD można go wyłączyć w opcjach i wtedy gra wygląda wyraźnie fajniej i szczerze pierwszy raz w życiu mam taki przypadek ,że wolę grać na SD niż HD z uwagi na możliwość wyłączenia blura(choć w SD praktycznie nie da się zauważyć jakie świetne są czasem tekstury np na aucie lub podczas deszczu) Ja przyznaję, że nie bardzo rozumiem wasz lament w temacie bluru. Dla mnie to właśnie duża zaleta, która daje mi wrażenie bycia w tamtej rzeczywistości. Może dlatego, że jestem krótkowidzem - blisko widzę ostro, daleko widzę rozmazane, zupełnie jak w GTA IV Acha, wydaje mi się, że mój Xbox 360 chodzi wyraźnie szybciej podłączony przez HDMI do TV HD Ready niż zwykłym Microsoftowym kablem do Scart w zwykłym TV. Właśnie pobawiłem się mapką z gołębiami, może się komuś przyda. Jest to wersja oszczędzająca tusz w drukarce mapki do poradnika zamieszczonego na jednej takiej stronie, której adresu nie podam, bo może złamię regulamin, kto to wie... Edytowane 13 maja 2008 przez Diobeu Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 13 maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2008 Jeśli nic tam nie zapomniałeś ani nie przestawiłeś to mapka jest niezła. Cytuj Odnośnik do komentarza
rkBrain 28 Opublikowano 13 maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2008 Bardzo ciekawa sytuacja się wywiązała. Niech osoby, które tak marudzą sprzedadzą swój egzemplarz gry. Dzięki nim normalni ludzi będą mogli dostać jedną z lepszych gier za znacznie niższą cenę. A tak na serio. Nie chodzi tu już o bezkrytyczność i inne mądre słowa. Ludzie przyczepili się framerate'u, bluru itp. chociaż ww nie mają wpływu na jakość gry. Wszystko jest na akceptowalnym poziomie. Nie ma takich sytuacji, że błędy zawarte w grze odpychają, zniechęcają do jej kontynuowania. Wszystkie te marudzenia, (pipi)enia od rzeczy są nie na miejscu. W główkach się poprzewracało i tyle. Temat zamknięty. Ludzie nie mający wcześniej styczności z tematem jeszcze uwierzą w te bzdury. Blur jest zastosowany genialnie bo maskuje skutecznie niedociągnięcia i dodaje artyzmu niektórym sceneriom. Bez niego zachód słońca wyglądałby sztucznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
mobie 9 Opublikowano 13 maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2008 Ludzie przyczepili się framerate'u, bluru itp. chociaż ww nie mają wpływu na jakość gry. skopany framerate= brak przyjemności z gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 13 maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2008 Ludzie przyczepili się framerate'u, bluru itp. chociaż ww nie mają wpływu na jakość gry. skopany framerate= brak przyjemności z gry. tylko wlasnie wszystko sie rozbija o to ze wcale nie jest skopany <_< Cytuj Odnośnik do komentarza
mrynk 110 Opublikowano 13 maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2008 Ludzie przyczepili się framerate'u, bluru itp. chociaż ww nie mają wpływu na jakość gry. Piramidalna bzdura. skopany framerate= brak przyjemności z gry. AMEN Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 14 maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2008 Framerate jest o niebo lepszy niz w poprzednich czesciach GTA,ja przynajmniej nie widze z nim nic nie tak,moze poza multi,tam kuleje,ale na single player nie mam zastrzezen jak narazie. Cytuj Odnośnik do komentarza
mariopim 6 Opublikowano 14 maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2008 Grę mam od przedwczoraj - jest FENOMENALNA!! Kto się zastanawia nad kupnem to powiem że dał bym nawet 500 zł za tą grę xD Choc nie jestem hardkorowym graczem i kupuję tylko murowane Hity! Z każdą misją gra staje się coraz ciekawsza a graficznie wymiata!! Nie da się opisac tej gry, w to trzeba zagrac!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 078 Opublikowano 14 maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2008 Zbulwersowało mnie coś co dzisiaj zaobserwowałem... Na PS3 w wodzie odbijają się tylko budynki i inne stałe elementy. Na X360 natomiast odbijają się też elementy ruchome (łodzie itp). Podejrzewam, że podobnie jest z samochodami w mokrym asfalcie (choć tu nie mam pewności, bo nie widziałem). Niby nic, ale mam przez to drobny niesmak Cytuj Odnośnik do komentarza
mrynk 110 Opublikowano 14 maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2008 Zbulwersowało mnie coś co dzisiaj zaobserwowałem... Na PS3 w wodzie odbijają się tylko budynki i inne stałe elementy. Na X360 natomiast odbijają się też elementy ruchome (łodzie itp). Podejrzewam, że podobnie jest z samochodami w mokrym asfalcie (choć tu nie mam pewności, bo nie widziałem). Niby nic, ale mam przez to drobny niesmak He he, mam to samo. I dlatego GTA4 jest ostania gra multiplatformowa, ktora kupilem na PS3. Nastepne beda juz na X360, ktorego wkrotce nabede. Cytuj Odnośnik do komentarza
wojnar 1 892 Opublikowano 14 maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2008 One day as a Zombie xD http://pl.youtube.com/watch?v=eQYR8AKHEKQ Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 969 Opublikowano 14 maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2008 (edytowane) Przed chwilką dosłownie leciała reklama GTA IV na TVN Turbo No myślałem że zjade Co prawda anglojęzyczna z końcową planszą w PL ale zawsze Edytowane 14 maja 2008 przez Colin84 Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 15 maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2008 Przed chwilką dosłownie leciała reklama GTA IV na TVN Turbo No myślałem że zjade Co prawda anglojęzyczna z końcową planszą w PL ale zawsze taa tez to wczoraj widzialem Cytuj Odnośnik do komentarza
Diobeu 0 Opublikowano 15 maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2008 Mam jeszcze jedno spostrzeżenie co do IV. Fabuła w tej grze jest dla mnie taka jakaś życiowa, chyba najbardziej ze wszystkich, trójwymiarowych części GTA (w innne nie grałem). Wiem, że większość misji to pojedź tam, zrób to, pojedź siam i zabij tego gościa, nie przeszkadza mi to jednak. Jak chyba nigdy dotąd czuję się jakoś... hmm, związany z Niko. Zwyczajny koleżka, to znaczy zwyczajny wśród niezwyczajnych co to i przywalić z baśki potrafi, i pójsć na show z kolegą jak i na kurczaka z laską. Po pijaku ciężko mu chodzić, ale jak żadna taryfa nie nadjeżdża to kuzyna osobiście odwiezie! A jak lepiej postawiony człowiek zleci zabicie kogoś - no cóż, każdemu kasy brakuje. Jakoś wyjątkowo "czuję" fabułę w tej grze i jestem z niej bardzo zadowolony. Być może mój zachwyt spowodowany jest tym, że to pierwsza moja własna gra w HD, na mojej własnej konsoli HD i takim też telewizorze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sasori 1 Opublikowano 15 maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2008 Bardzo fajny post o GTAIV w lengłydżu. Polecam :] Cytuj Odnośnik do komentarza
TiNeX 0 Opublikowano 15 maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2008 Mam pytanie do posiadaczy GTA IV zarówno na PS3 jak i X360. Która waszym zdaniem wersja jest lepsza? Nie chodzi mi już o grafikę ale o aspekty techniczne. Dla tej gry kupuje konsolę więc nie chciałbym mieć przykrej niespodzianki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 969 Opublikowano 15 maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2008 Bardzo fajny post o GTAIV w lengłydżu. Polecam :] Kozacki ten post Ciekawe tylko czy koleś faktycznie tak działał czy to tylko wytwór wyobraźni Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 15 maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2008 Mam pytanie do posiadaczy GTA IV zarówno na PS3 jak i X360. Która waszym zdaniem wersja jest lepsza? Nie chodzi mi już o grafikę ale o aspekty techniczne. Dla tej gry kupuje konsolę więc nie chciałbym mieć przykrej niespodzianki. Gra chodzi i wygląda praktycznie identycznie na obu konsolach (choć pewnie zaraz pojawią się jacyś fanboye co Cię zaatakują cyferkami) więc praktycznie nie ma różnicy ,którą wersję kupisz-nie będziesz mieć przykrej niespodzianki.Choć trzeba uczciwie powiedzieć ,że technicznie GTA4 nie jest grą idealną na obu konsolach(lekkie spadki framerate i doczytywanie tekstur).Zastanów się bardziej co będziesz robił gdy już przejdziesz GTA4-przeanalizuj tematy-zobacz co już wyszło na obie konsole,jakie gry mają wyjść,jakie gry Cię interesują,czy zależy Ci na blu-rayu itp. i właśnie pod względem tego podejmij decyzję o wyborze konsoli Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 437 Opublikowano 15 maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2008 W obie wersje bedzie Ci sie gralo rownie dobrze, zobacz sobie pod katem nadchodzacych gier no i finansow jakie masz na ten cel. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 15 maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2008 Na X360 mają wyjść ekskluzywne dodatki do gry. No i X360 jest tańszy, a skoro jak na razie zależy ci tylko na GTA IV to poco przepłacać za konsolę? Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 15 maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2008 GTAIV na X360, ale tylko z konsolą wyposażoną w twardy dysk. W innym wypadku nie ma sensu... Cytuj Odnośnik do komentarza
wojnar 1 892 Opublikowano 15 maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2008 Wydrukowałem sobie złoty certyfikat z social clubu bo miałem 100% Public Transportu. http://img90.imageshack.us/img90/7544/obraz0162kr8.jpg Niby wszystko spoko ale "Time 000:00:00:00" xD Cytuj Odnośnik do komentarza
dx36 2 Opublikowano 15 maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2008 t3xz a czemu bez HDD nie ma sensu grac ? ja mam premium bez dysku i jedyna gra z jaka mialem problem to Saint`s Row ale z tego wzgledu ze jest w ch porysowana Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi