Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 19 czerwca 2008 Opublikowano 19 czerwca 2008 GTA IV skonczone 3 krotnie, odkryte na 100%. Teraz moge z czystym sercem wystawic 9+/10 - licze, ze dodatki to zmienia. ;]]]]]]] Cytuj
gatling 0 Opublikowano 20 czerwca 2008 Opublikowano 20 czerwca 2008 Popełniłem ogromną głupotę strącając przypadkowo spotkane gołąbki podczas przechodzenia głównego wątku gry- nie zapisywałem sobie miejsc w których je strącałem – następnie przystąpiłem do eksterminacji wszystkich gołębi według mapy zamieszczonej w dziale faq – po numerach, pomijałem miejsca w których znaleźć ich nie mogłem z myślą iż strąciłem je wcześniej – teraz widzę braki. Na samą myśl że muszę przeszukiwać niektóre lokacje po raz kolejny odechciewa mi się. Nie jest to takie proste ale nie poddam się tak łatwo Cytuj
Fab3r 4 Opublikowano 20 czerwca 2008 Opublikowano 20 czerwca 2008 W temacie z poradnikiem masz linka do mapki + zdjęcia... Do tego link do skanów oficjalnego poradnika, gdzie też masz mapkę + zdjęcia. Wtedy po prostu zobaczysz, że tam nie stoi gołąb, czyli że już go zabiłeś... Cytuj
Arek_ 20 Opublikowano 21 czerwca 2008 Opublikowano 21 czerwca 2008 A jeszcze lepiej użyj youtube.com, są tam video-poradniki do gołębi (od O07Craft-a) i skoków i z tym idzie łatwo, bo jak już wejdziesz w idealnie to samo miejsce co O07Craft i gołębia nie będzie tzn. że go zabiłeś Cytuj
Gość maciek88 Opublikowano 24 czerwca 2008 Opublikowano 24 czerwca 2008 Może ktoś napisać różnice w biegu wydarzeń po podjęciu innej decyzji na końcu gry? Oczywiście wybrałem killa na Dimitrim ;] Cytuj
Mastah 103 Opublikowano 25 czerwca 2008 Opublikowano 25 czerwca 2008 Wystarczyło trochę poszukać: http://www.psxextreme.info/index.php?s=&am...t&p=1504412 P: Ile jest zakończeń gry? O: Dwa. W zakończeniu A Nico dogaduje się z Dimitrim za co zgarnia 250 tysięcy, Roman ginie na swoim ślubie, okazuje się, że to sprawka Dimitriego, którego na końcu gry zabijamy , w zakończeniu B Niko mści się na Dimitrim, Kate wychodząc z kościoła po ślubie Romana zostaje zastrzelona przez Pegorrino, Niko zabija Jimmy'ego i na jego konto także wpada 250 kawałków . Cytuj
jakub1989 0 Opublikowano 29 czerwca 2008 Opublikowano 29 czerwca 2008 Zawiodłem się na animacji w tej grze gram w nia na xbox'e 360 wygląda to tak jak by gra przez 90% czasu działała w 20fps Cytuj
mrynk 110 Opublikowano 29 czerwca 2008 Opublikowano 29 czerwca 2008 Zawiodłem się na animacji w tej grze gram w nia na xbox'e 360 wygląda to tak jak by gra przez 90% czasu działała w 20fps "Pociesz" sie ze na PS3 jest nawet gorzej i do tego z 20% gorsza rozdzielczoscia. Jak dla mnie skandal: jesli sprzet nie moze uciagnac (lub programisci nie daja rady z optymalizacja) wynikiem czego jest "stop klatka" to sie gry nie wydaje, albo tonuje grafike w dol (w PS3 juz to zrobili z marnym skutkiem), zeby te 30 fps bylo. Mamy juz w koncu 2008 rok a nie 1995 gdy gry w 3D raczkowaly i mozna bylo przebolec 'skaczaca' grafike..... Oczywiscie za 6 miesiecy wyjdzie pewnie wersja PC i wtedy zobaczymy ja to mialo wygladac/dzialac..... Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 29 czerwca 2008 Opublikowano 29 czerwca 2008 Zawiodłem się na animacji w tej grze gram w nia na xbox'e 360 wygląda to tak jak by gra przez 90% czasu działała w 20fps "Pociesz" sie ze na PS3 jest nawet gorzej i do tego z 20% gorsza rozdzielczoscia. Jak dla mnie skandal: jesli sprzet nie moze uciagnac (lub programisci nie daja rady z optymalizacja) wynikiem czego jest "stop klatka" to sie gry nie wydaje, albo tonuje grafike w dol (w PS3 juz to zrobili z marnym skutkiem), zeby te 30 fps bylo. Mamy juz w koncu 2008 rok a nie 1995 gdy gry w 3D raczkowaly i mozna bylo przebolec 'skaczaca' grafike..... Oczywiscie za 6 miesiecy wyjdzie pewnie wersja PC i wtedy zobaczymy ja to mialo wygladac/dzialac..... Nie wiem o co wam chodzi... Mam 30h, 50% i moż z 2 dropy i bardza rzadkie spadki płynności... Coś obiło mi się o uszy, że gra szwankuje na memorce, więc może to jest problem. Cytuj
jakub1989 0 Opublikowano 29 czerwca 2008 Opublikowano 29 czerwca 2008 Mam premium nawet z początku myślałem ,że z konsola coś nie tak kupiłem ją 4 dni temu w MM. Gre mam oryginalną u kumpla działa tak samo tylko dłużej mu się wczytuje. Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 4 lipca 2008 Opublikowano 4 lipca 2008 Zawiodłem się na animacji w tej grze gram w nia na xbox'e 360 wygląda to tak jak by gra przez 90% czasu działała w 20fps "Pociesz" sie ze na PS3 jest nawet gorzej i do tego z 20% gorsza rozdzielczoscia. Jak dla mnie skandal: jesli sprzet nie moze uciagnac (lub programisci nie daja rady z optymalizacja) wynikiem czego jest "stop klatka" to sie gry nie wydaje, albo tonuje grafike w dol (w PS3 juz to zrobili z marnym skutkiem), zeby te 30 fps bylo. Mamy juz w koncu 2008 rok a nie 1995 gdy gry w 3D raczkowaly i mozna bylo przebolec 'skaczaca' grafike..... Oczywiscie za 6 miesiecy wyjdzie pewnie wersja PC i wtedy zobaczymy ja to mialo wygladac/dzialac..... PC i granie w gry rodzaju GTA mija się z celem.Nie chce prowadzić kolejnej wojenki,ale aktualnie konsole biją na łeb na szyje kompy.Pytanie tylko czy to nadal są konsole? Cytuj
artex 28 Opublikowano 4 lipca 2008 Opublikowano 4 lipca 2008 Zawziętość policji jest imponująca. Zwińcie Patriota i zacznijcie dym żeby przyjechała policja. Jak sie zjawia powywracajcie radiowozy. Kiedy radiowozy będą do góry nogami zaczną kroić samochody i będą nas ścigać. Najlepiej wybrać jakieś skrzyżowanie i jeździć w kółko i wywracać im auta. Cytuj
w07t3k 0 Opublikowano 4 lipca 2008 Opublikowano 4 lipca 2008 PC i granie w gry rodzaju GTA mija się z celem. To dlaczego GTA zawsze wychodzilo na PC(moze poza LCS I VCS)? Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 4 lipca 2008 Opublikowano 4 lipca 2008 PC i granie w gry rodzaju GTA mija się z celem. To dlaczego GTA zawsze wychodzilo na PC(moze poza LCS I VCS)? Bo multiplatformowość zawsze była bardziej opłacalna? Cytuj
w07t3k 0 Opublikowano 4 lipca 2008 Opublikowano 4 lipca 2008 Moze i tak, mimo piractwa, bo nie znam wiele osob, ktore maja oryginalne VC, SA, czy GTA3. Jednak nie zgadam sie ze stwierdzeniem, ze w GTA gra sie zle na PC. Wielu z nas zaczynalo swa przygode wlasnie grajac na kompie i na pewno nie narzekalo. Mimo, ze dzis wole konsole, to jednak stwierdzenie, ze granie w GTA na PC mija sie z celem nie jest do konca prawdziwe. Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 4 lipca 2008 Opublikowano 4 lipca 2008 Wszystko rozbija się pewnie o sterowanie. Co innego latać po całej klawce a co innego wciskać guziczki ergonomicznego pada Dla większości (w tym i dla mnie) to za duży hardcore grać na PC. Dostępność i możliwości to już inna bajka. Cytuj
theGrimReaper669 0 Opublikowano 8 lipca 2008 Opublikowano 8 lipca 2008 Gram juz troche w gta iv i jedyna rzecz ktora naprawde mi sie nie podoba to muzyka z radia.Normalnie nie ma czego sluchac.Zadnego porownania z VC i SA. Cytuj
izon 995 Opublikowano 8 lipca 2008 Opublikowano 8 lipca 2008 A ja nie wiem jak komus moze sie chciec robic 100% .Ja nawet nie skonczylem fabuly a juz mam dosc tej gry.Zrobilem sobie od niej tydzien przerwy wlaczylem i jak zobaczylem znowu te srake w wersji ps3 to podziekowalem.Gra byla fajna przez jakies pierwsze 10 moze 15 h.Potem juz zaczyna bys straasznie monotonna i mimo ze wkoncu po polowie gry ukazuja sie naprawde fajne misje(bank rozwala) to juz mi sie ich porpostu nie chce robic.System restartu misji=padaka bez jaj po co to wogole jest skoro itak musze znowu przejezdzac pol miasta??Dropy animacji plus zrabany filtr w wersji na ps3 w wyniku ktorego grafika wogole jest nie ostra.Gra ma super potenjal ,fizyke rozne smaczki ale wedlug mnie mozna bylo wydac ja pozniej dopracowaną.No nic wersja ps3 idzie na aukcje a jak wyjdzie na PC to moze wroce do tej gry.. P.S.Sry za brak spojnosci itp.. Cytuj
ATG 1 Opublikowano 11 lipca 2008 Opublikowano 11 lipca 2008 Więc tak, jako że kończę właśnie grę (nie gram na czas) chciałbym się wypowiedzieć. Po zagłębieniu się w grę mam uczucia mieszane, wiadomo grafika, fizyka na najwyższym poziomie jak na gta dodatkowo przyjemne multi ale jakim sposobem do takiej gry mogły trafiły tak beznadziejne misje? Jedź, zabij ,wróć, a miały być długie i złożone? niby jak, nie widziałem takowej w tej grze ani jednej, w poprzednich częściach gta to było cos . Poziomu misji nawet nie skomentuję bo jest żałosny... jak na razie powtarzałem dwie misje i to z własnej głupoty.... Gra jest bardzo dobra pomijając beznadziejne misje. Czekam na remake Vice City i mam nadzieje że się pod tym względem nie zawiodę. Cytuj
kijek 3 Opublikowano 27 lipca 2008 Opublikowano 27 lipca 2008 Mam ps3 z Gta od 2 dni i moze pierwszy kontakt nie był jakis olsniewajacy(choc to wina lokacji poczatku gry) to to co widziałem pozniej sprawiło ze zapomnialem o wszystkich niedociagnieciach. Widzieliscie wode o wschodzie slonca, fizyke postaci, rewelacyjny model jazdy, zyjace miasto, slady po kulach, wgniecenia samochodu, pekniecia na murze, obicia na jezdni po deszczu, swiatla i cienie(szczegolnie na plazmie), super strzelanie, a jak raz oderwana maska samochodu mnie zabiła to oniemialem, uderzajac w ławke samochodem odrywalem po kolei po jednej desce, albo piasek na plazy- bajka, potracanie gosci otwartymi drzwiami samochodu, albo po prostu podrzuccie pod siebie granat i zobaczcie co sie dzieje!!! Pewnie juz wszyscy to widzieliscie, ale zobaczylem jakies narzekania, choc to moze i ja sie podniecam pierwszym kontaktem nextgen. Cytuj
Blim 0 Opublikowano 28 lipca 2008 Opublikowano 28 lipca 2008 Widzieliscie wode o wschodzie slonca, fizyke postaci, rewelacyjny model jazdy, zyjace miasto, slady po kulach, wgniecenia samochodu, pekniecia na murze, obicia na jezdni po deszczu, swiatla i cienie(szczegolnie na plazmie), super strzelanie, a jak raz oderwana maska samochodu mnie zabiła to oniemialem, uderzajac w ławke samochodem odrywalem po kolei po jednej desce, albo piasek na plazy- bajka, potracanie gosci otwartymi drzwiami samochodu, albo po prostu podrzuccie pod siebie granat i zobaczcie co sie dzieje!!! Pewnie juz wszyscy to widzieliscie, ale zobaczylem jakies narzekania, choc to moze i ja sie podniecam pierwszym kontaktem nextgen. Tak, widzieliśmy. Im dłużej pograsz tym bardziej dostrzeżesz jak niedopracowana jest ta gra. Cytuj
Sasori 1 Opublikowano 28 lipca 2008 Opublikowano 28 lipca 2008 Racja. GTAIV jest mocno niedopracowana, składa się na nią niemal sam hype właściwie. Dowiedziałem się o tym po 98 godzinach gry. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 28 lipca 2008 Opublikowano 28 lipca 2008 W koncu ludzie przejrzeli na oczy, ciekawe jakie teraz bylyby oceny GTA po hypie i po spedzeniu z nia 30 czy wiecej godzin . Cytuj
Sasori 1 Opublikowano 28 lipca 2008 Opublikowano 28 lipca 2008 Właśnie! Tak jak napisałem, po stu godzinach zabawy okazuje się, że gra w sobie nic nie ma! Co więcej, na przykładzie kolegi z achievementem za marudzenie widać, że gra potrafi przynudzać i po 30 godzinach. W dobie WoWa, przy którym można się odwodnić i zemrzeć z głodu, wydanie gry, która daje minimum 25h radochy to czysta zbrodnia. Cytuj
jerry 0 Opublikowano 28 lipca 2008 Opublikowano 28 lipca 2008 Przyznam, że już po paru godzinach gry (mojej pierwszej fascynacji, cudna misja z bankiem, ala "Gorączka"), coraz bardziej teraz mnie odpycha. Wcześniej potrafiłem siedzieć przy niej 2-3h wykonując misje lub latając sobie frywolnie po mieście. Teraz już (po przejściu około 54% gry) mogę wykonać maksymalnie 1-2 misje nie nudząc się. "Free run" cały czas sprawia mi jakąś tam radochę, ale też nie trwa to długo. Tak czy inaczej, grę uważam za udaną. Czemu? Ma coś w sobie, że jednak lubię sobie do niej wrócić lub pokazać ją znajomym. Chyba mam coś z głową... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi