TyskiPL 64 Opublikowano 2 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2009 Shinobi właśnie dobrze, że nie ma niektórych rzeczy z GTA:SA. To były właściwie dla mnie zawalacze miejsca na dysku. Bo sorry, ale po co był tuning, jeżeli: - nie mogliśmy w stuningowanym wozie wystartować na wyścigu - samochód czasami traciło się po chwilowym odwróceniu się od niego - jeżeli np. w Angle Pine zjeżdżając na autostradę PRZEPISOWO często jechały na nas samochody z Los Santos pod prąd - jak kierowcy z San Andreas uwielbiają niszczyć auto i nawet jak jedziesz przepisowo i ostrożnie to po 5 minutach masz rozwalony wóz ?? Jedyne, do czego ten tuning się przydawał to lowridery, a to i tak za mało. Co do siłowni mam mieszane uczucia. Nie przypominam sobie w ogóle, by w GTA można było kupić coś legalnie oprócz nieruchomości. Chociaż przyznam,że trochę mi tego brakuje ;P A w San Andreas ubieranie się było wygodniejsze, to też fakt. Ale to jest cecha GTA - im kolejna cześć, to inny styl życia bohatera (w sensie getto, mafiozo, emigrant), inne miasto (mimo iż podobne nazwy), czcionki tekstów itd. A to, że Niko chodzi koślawo po schodach - przynajmniej wygląda to bardziej realnie niż łażenie i bieganie Claude'a Speeda ;P Troche byłem też zły na Rockstara za brak pomysłów co do miasta. Od GTA 1 mamy właściwie te same miasta wzorowane na jednych miastach, a nie innych. Non stop Liberty City (New York), Vice City (Miami), San Andreas (Los Angeles, Las Vegas, San Francisco). A czemu np. nie wezmą Chicago pod obróbkę, Waszyngtonu, albo chociaż Houston? Aha i czy wam też gra na moment się zacina przy kupowaniu ciuchów w Perseusie? Cytuj Odnośnik do komentarza
marcin_N 61 Opublikowano 2 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2009 Aha i czy wam też gra na moment się zacina przy kupowaniu ciuchów w Perseusie? Jak kupowałem kiedyś buty w Perseusie to nie mogłem dokonać zakupu bo pad wogóle nie reagował. To chyba kolejny bug, których w każdym GTA jest niestety sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza
shinobi 1 Opublikowano 3 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2009 - U mnie na Pc nie zauważyłem takiego błędu. ...A co do tuningu w SA to było przydatne np. z tym jak chciało się wykonać jakiś Stunt Jump, montowałeś nitro i po wyskoku wzbijałeś się ponad chmury. Albo fajnie było zmienić felgi, bo przy niektórych furach sportowych te opcjonalne w ogóle do nich nie pasowały. W Pay'nSpray trzeba było nieraz kilka razy wjeżdżać i wyjeżdżać żeby dobrać odpowiedni kolor, a do warsztatu wjeżdżasz i wyjeżdżasz od razu z tym czym chcesz. - Jeszcze mam parę zastrzeżeń do sterowania w GTA IV, bywa tak że gdy przykleję się do ściany i za nim dojdę do jej Krawędzi to przeciwnik zdąży obejść moją osłonę i wpakować kulkę z tyłu. Kiedy stoję już przy Krawędzi, często jest tak że kule przelatują przez ścianę!. Kiedy uciekam przed Policją i próbuję przeskoczyć jakiś murek, Nikoś zatrzymuje się i podskakuje od niechcenia :wtf: (Arrrghh!!...przydał by "się Parkour Skill"!) Cytuj Odnośnik do komentarza
TyskiPL 64 Opublikowano 4 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2009 Shinobi i teraz tak: - żeby ozdobić auto tak? Co do nitro i skoków ok, to sie zgodze, chociaż skoki do 100% gry wymagane nie były (teraz w GTA IV niestety są...). Ale co z tego, że ozdabiałeś auto po to, by nim pojeździć, jeśli po chwili je tracieś? Wychodzi z tego, że zmarnowałeś kase. Chociaż pewnie powiesz "Ale forsy mamy dużo w tej grze i jest łatwo ją dorobić". Ok. Ja po prostu jestem takim człowiekiem, który nawet w grach jest oszczędny ;P A co do sterowania - Shinobi ty masz wersje na PC tylko tak? Bo na PS3 takich błędów nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza
shinobi 1 Opublikowano 4 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2009 Shinobi i teraz tak: - żeby ozdobić auto tak? Co do nitro i skoków ok, to sie zgodze, chociaż skoki do 100% gry wymagane nie były (teraz w GTA IV niestety są...). Ale co z tego, że ozdabiałeś auto po to, by nim pojeździć, jeśli po chwili je tracieś? Wychodzi z tego, że zmarnowałeś kase. Chociaż pewnie powiesz "Ale forsy mamy dużo w tej grze i jest łatwo ją dorobić". Ok. Ja po prostu jestem takim człowiekiem, który nawet w grach jest oszczędny ;P A co do sterowania - Shinobi ty masz wersje na PC tylko tak? Bo na PS3 takich błędów nie mam. ...Też jestem oszczędny, ale nie do przesady ( ) - Mówiąc o PS3, to jak ma się tam sprawa z reakcją na przyciski? Bo normalnie po przylgnięciu do ściany prawie nie da się efektywnie poruszać, zwłaszcza że za rogiem ściany nie jest tak bezpiecznie jak ma to miejsce w Gears of War Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 4 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2009 Tak samo chyba. Tzn. strasznie wolno się porusza postać. Systemowi coverów daleko do Uncharted i Gearsów, ale mimo to lepszy taki niż żaden. Zwyczajnie, trzeba opanować sterowanie tak żeby przyklejać się od razu najbliżej rogu i tyle. Bardziej mnie boli to że o ile w Story można covery wykorzystywać z powodzeniem, tak w multiplayerze jest to zupełnie bezużyteczne. <_< W ogóle Deathmatche są w GTA tak lamerskie że nikt, kto wyrósł na Qłejku, Unrealu, H-L i CSie nie może tego zaakceptować. Cytuj Odnośnik do komentarza
TyskiPL 64 Opublikowano 5 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2009 Tak samo chyba. Tzn. strasznie wolno się porusza postać. Systemowi coverów daleko do Uncharted i Gearsów, ale mimo to lepszy taki niż żaden. Zwyczajnie, trzeba opanować sterowanie tak żeby przyklejać się od razu najbliżej rogu i tyle. Bardziej mnie boli to że o ile w Story można covery wykorzystywać z powodzeniem, tak w multiplayerze jest to zupełnie bezużyteczne. <_< Popieram. W ogóle Deathmatche są w GTA tak lamerskie że nikt, kto wyrósł na Qłejku, Unrealu, H-L i CSie nie może tego zaakceptować. Popieram podwójnie. Na Deathmatchu nikt nie chce grać na pistolety, tylko jak jest okazja to każdy zapiepsza po bazooke ;P Chwała Rockstarowi, że nie dali miniguna, ani możliwość pisania kodów na multi. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 9 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2009 (pipi) a nie nuda.Gra jest iście za(pipi)ista i niezmiernie się cieszę, że dorwałem ją od nowa i mogę jeszcze raz przeżyć historię Nico. Ta gra daje takiego kopa w mordę, że w pale się nie mieści. Feeling jazdy po mieście, cały ten klimat, syf, brud wymiata. I smaczki panowie smaczki. Aby zaoszczędzić na czasie podczas wałowania samochodu wyjmuje klamke rozwalam szybę i od razu Bziuummm ;D. Albo miałem misję od Vlada co musiałem ukraść Bliste Compact. Stoi typ ja mu z shota w pizde, i krew na masce. Ogień. Jestem właśnie przy tym jak zabiłem Vlada.. "Nobody will fuck with ma family". (pipi)a ta gra to majstersztyk, a ten kto podkładał głos Nicka powinien dostać 3 Oskary i blow job'a od Tili Tequili pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark AlexX 0 Opublikowano 9 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2009 Orion, w 100% się z Tobą zgadzam. Do tej gry trzeba też dobrze podejść, to jest prawdziwa symulacja gangstera, który próbuje przeżyć w mieście bezprawia, a nie jakieś ufoludki, kolorowe giwery i inne cuda. Dawno już nie odpalałem, mam nadzieje, że kumpel wreszcie odda mi dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 9 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2009 Ja też jak brat mi oddał(po 2 miesiącach około ) to bardziej doceniłem tą grę.Baa nawet grafa mi się bardzo spodobała. Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 9 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2009 Orion, w 100% się z Tobą zgadzam. Do tej gry trzeba też dobrze podejść, to jest prawdziwa symulacja gangstera, który próbuje przeżyć w mieście bezprawia, a nie jakieś ufoludki, kolorowe giwery i inne cuda. Dawno już nie odpalałem, mam nadzieje, że kumpel wreszcie odda mi dzisiaj. prawidzi gangsterzy nigdy nie dzialaja sami :} Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 11 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2009 Właśnie między innymi dzięki grafice ta gra tak wymiata. Tekstury może nie są idealne, ale weźcie pod uwagę całokształt. Jedziesz sobie autostradą, zachód słońca i śliczne refleksy na wodzie. Wizualizacja zniszczeń zero skryptów. Jeszcze ani razu nie pogniotłem samochodu tak samo. Jechałem na pełnej (pipi)ie hammerem, wjechałem w bok taryfy i samochód się zapalił, a z fury wyskoczył palący się taksówkarz. Ta gra jest potężna i szacunek dla Rockstar, że im się chciało Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 11 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2009 Smaczków jest tutaj naprawdę co nie miara, a grafa to dla mnie nie lada osiągnięcie, bo gra naprawdę prezentuje się bardzo dobrze, a jak do tego dodać architekturę miasta, jego otwartość i masa efektów (oraz np. fizyka samochodów, ciał i zniszczenia ) to mamy chyba najlpiej korzystającą grę z mocy next-genów. A chciało im się, bo zarobili z tego kupę siana . Cytuj Odnośnik do komentarza
Drantzell 45 Opublikowano 12 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 stycznia 2009 Gra jest dla mnie trochę jakby niedorobiona. Pewnie dlatego żeby dorobić ją poprzez DLC. Już na nie czekam z punkcikami MS, bo czekam co mi zaoferuje ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
alik 0 Opublikowano 13 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2009 jak dla mnie to sanandreas i tak było najlepsze heeeee Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark AlexX 0 Opublikowano 17 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2009 Widzieliście ten Bug? http://pl.youtube.com/watch?v=n6I5eOPydis Fajnie samochód wy(pipi)uje w powietrze, a zgniecenia to sami musicie zobaczyć - co można zrobić z autem, to nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 17 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2009 B. stary bug Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark AlexX 0 Opublikowano 17 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2009 Nowych to raczej nie ma. ;] Dałem, bo może ktoś nie wiedział, tym bardziej nie widziałem, żeby ktoś tu o tym wspominał. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 19 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2009 Dzięki Ci Alex, zaraz idę się pobawić! Cytuj Odnośnik do komentarza
TyskiPL 64 Opublikowano 21 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2009 Zawiodłem się na końcach gry - właśnie przechodze gre drugi raz, by poznać drugie zakończenie i zebrać trofea. Jestem w ostatniej misji (przy czasie 13 godzin! ;D), a widze, że w obydwóch zakończeniach są właściwie identyczne misje, tylko pozmieniane osoby... Żal. Rockstar mógł zrobić większe konsekwencje w wyborze "Deal" or "Revenge", a nie tylko, że uśmierci się Romana lub Kate ... Cytuj Odnośnik do komentarza
kamilpolpak 61 Opublikowano 21 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2009 Ostatnio co usłyszałem w radio Vladistock czy jak to się pisze jadę sobie i nagle kolesiówa w radiu gada Catrina from poland i potem druga sie odzywa " Ja kocham tą stację" po polsku się trochę zdziwiłem bo jedynie co po polsku słyszałem to no kur.wa jedź Cytuj Odnośnik do komentarza
Kwapi 1 Opublikowano 21 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2009 Old shit is old. Wyłapane przez 99% procent graczy gdzieś tak w pierwszym tygodniu po premierze gry xD Cytuj Odnośnik do komentarza
kamilpolpak 61 Opublikowano 21 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2009 no ale nie przeze mnie ja wyłączam muzę w samochodach bo mnie wkurzają te "hity" zwłaszcza na tej rosyjskiej stacji O_0 Cytuj Odnośnik do komentarza
TyskiPL 64 Opublikowano 21 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2009 Szczerze? Tę Krystynę z Polski, z VladivostokFM to jedyna polka, jaką usłyszałem w grze, a przeszedłem prawie całą grę ;D I dodam, że z muzyki to ja właśnie bardziej wolę Vladivostok od takiego Journey, czy Fusion ;P Cytuj Odnośnik do komentarza
Diabeu 1 Opublikowano 21 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2009 odblokowałem trzecią wyspę i ... pozbyłem się tego bubla "symulacja gangstera" ale chyba w (pipi)e, beznadziejny scenar i koszmarny model jazdy po co jest opcja powtórki misji skoro i tak trzeba jechać po kevlar? i pomyśleć że kupiłem limita :banghead: ale przynajmniej puszka się przydaje Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi