systematyk 0 Opublikowano 14 października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 października 2008 ja zaś powiem, że podchodzę do tej części z dużą rezerwą po tym, co widziałem na trailerach. poprzednią trylogię uwielbiam i czekałem na tę część z wypiekami, bo to nextgen w końcu i możliwości ogromne. a tu takie coś. dziwna, mało plastyczna grafika. paskudna dizajn postaci, tak księcia, jego towarzyszki, jak i potworów. lokacje zupełnie bez serca, bez pomysłu. do tego wszystko takie proste się wydaje. no i głupio odrealnione umiejętności księcia... w poprzednich częściach mo-cap był wyśmienicie wykonany, co sprawiało, że prawie wierzyłem, że tak można się poruszać [wyśmienite rozwinięcie dostałem w assassin's creed], a tu... mamy rękawicę, która sprawia, że książę biega po suficie. no do... nie wiem. czekam na rozwój sytuacji i premierę. póki co trzymam jednak stronę zgredów i yahtziego z Zero Punctuation w moim pesymizmie. ale z racji na sentyment, szczerze mam nadzieję, że się pozytywnie zawiodę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Mr. Blue Opublikowano 15 października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 października 2008 dziwna, mało plastyczna grafika. paskudna dizajn postaci, tak księcia, jego towarzyszki, jak i potworów. lokacje zupełnie bez serca, bez pomysłu. do tego wszystko takie proste się wydaje. Przecież od strony artystycznej, to już z trailerów widać, że nowy książę bije na głowę poprzedniego. A już nie wspominam o fenomenalnych potworach. Cytuj Odnośnik do komentarza
systematyk 0 Opublikowano 15 października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 października 2008 dziwna, mało plastyczna grafika. paskudna dizajn postaci, tak księcia, jego towarzyszki, jak i potworów. lokacje zupełnie bez serca, bez pomysłu. do tego wszystko takie proste się wydaje. Przecież od strony artystycznej, to już z trailerów widać, że nowy książę bije na głowę poprzedniego. A już nie wspominam o fenomenalnych potworach. mnie się te potwory widzą jako coś do bólu standardowego i jeszcze ta przemiana w mroczną wersję. już potwory z sands of time bardziej mi pasują. ja wiem, że one muszą być mroczne i by każde dziecko kumało, kto jest ten zły, ale można by się trochę wysilić. mam tylko nadzieję, że każdy będzie inny, bo póki co tylko jednego dane nam było zobaczyć. i czy bije? puste, bidne plenery. coś tam majaczy w tle ładnego, ale jest nijak eksponowane. a to cało ożywianie przyrody to w ogóle koszmar i zrzynka z okami. zupełnie zgubili orientalny klimat. ale kłócić się o to nie będę. kwestia gustu. ktoś zawsze musi być niezadowolony, nie? :> Cytuj Odnośnik do komentarza
TomisH 3 Opublikowano 31 października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 października 2008 7 gorących obrazów z PoPa. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 980 Opublikowano 3 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2008 nowy trailer - świetny! http://www.ps3site.pl/prince-of-persia-nowy-trailer/ Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 995 Opublikowano 3 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2008 nowy trailer - świetny! http://www.ps3site.pl/prince-of-persia-nowy-trailer/ Poprostu zakochałem się w klimacie tej gry. Czysty miód okraszony niesamowitą grafiką. Takiego bajkowego klimatu od dawna mi brakowalo!! O jedno sie tylko martwie a mianowicie o poziom trudnosci. Na trailerach jak i z wypowiedzi grajacych w urywek gry wynika iz ciezko w grze zginac, wiec mam nadzieje ze jednak beda miejsca w ktorych bedziemy mieli ochote walnac padem o sciange(ja to bardzo lubie:). Cytuj Odnośnik do komentarza
TomisH 3 Opublikowano 13 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2008 9 świeżutkich obrazów z gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Seigaku 0 Opublikowano 20 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 listopada 2008 Kolejny po Fallout 3, Mirror's Edge i nowym Tomb Raiderze tytuł w który czuje, że jak nie zagram to się chyba posram. Nowy Prince urzeka z miejsca, lokacje wręcz tętnią bajkowym klimatem, a sama grafika przywodzi mi na myśl taki trochę misz-masz Okami (postacie, przeciwnicy) i Jak&Daxter (otoczenie). Misz-masz, który ja kupuję bez mrugnięcia okiem, bo pod względem doznań wizualnych mało która gra zrobiła na mnie ostatnio tak mocne wrażenie bez używania setek tysięcy trylionów polygonów i skomplikowanych efektów graficznych przewalających się jednocześnie przez ekran. Nie da się ukryć, że stara formuła się wyczerpała i serii potrzebne są większe miany. Cieszy mnie, że poza oczywistą kwestią grafiki twórcy postanowili też poeksperymentować trochę z gameplayem. Kooperacja z Eliką na pewno tchnie trochę świeżości do jakby nie patrzeć skostniałego już motywu bujania się po ścianach, podobnie jak nowy system walki opierający się na starciach z pojedynczymi przeciwnikami w miejsce bitew z całymi chordami demonów. Stary PoP meets ICO. I bardzo udane to spotkanie, przynajmniej tyle można wywnioskować z tego co na razie widać na trailerach. Co do polonizacji gry to jestem jak najbardziej za, i mam szczerą nadzieję, że polski dubbing obejmie też inne systemy niż tylko PC. Warto zwrócić tutaj uwagę, że do takich typowo bajowych produkcji nasi rodzimi aktorzy nadają się jak w pysk strzelił, wystarczy odpalić sobie jakąkolwiek starszą bajkę z repertuaru Disney'a albo coś od Pixara, żeby przekonać się, że w kwestii voice-actingu są niezastąpieni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kris77 433 Opublikowano 20 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 listopada 2008 Nie żebym siał ferment w sprawie lokalizacji, ale z powodu że księcia ma dubbingować Zakościelny, to raczej będę szukał wersji oryginalnej... Poza tym wersja zlokalizowana pojawi się ze 2 miesiące po premierze (nie żebym krakał, ale patrząc na Fallout 3 i Far Cry 2 po polsku których jeszcze nie ma, jakoś obuwa pewnie czeka i księcia). Cytuj Odnośnik do komentarza
.... 2 Opublikowano 20 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 listopada 2008 (edytowane) Nie żebym siał ferment w sprawie lokalizacji, ale z powodu że księcia ma dubbingować Zakościelny, to raczej będę szukał wersji oryginalnej... Poza tym wersja zlokalizowana pojawi się ze 2 miesiące po premierze (nie żebym krakał, ale patrząc na Fallout 3 i Far Cry 2 po polsku których jeszcze nie ma, jakoś obuwa pewnie czeka i księcia). dlaczego on Ci tak przeszkadza? Edytowane 20 listopada 2008 przez .... Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 20 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 listopada 2008 (edytowane) Mnie w ogule raczej wersja PL nie obchodzi, może nasi Polscy aktorzy mają swoją "magię", ale ja kce grać w PoP i nie potrzebuje żadnych czarów . Edytowane 20 listopada 2008 przez Dr.Czekolada Cytuj Odnośnik do komentarza
Kris77 433 Opublikowano 20 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 listopada 2008 (edytowane) Nie żebym siał ferment w sprawie lokalizacji, ale z powodu że księcia ma dubbingować Zakościelny, to raczej będę szukał wersji oryginalnej... Poza tym wersja zlokalizowana pojawi się ze 2 miesiące po premierze (nie żebym krakał, ale patrząc na Fallout 3 i Far Cry 2 po polsku których jeszcze nie ma, jakoś obuwa pewnie czeka i księcia). dlaczego on Ci tak przeszkadza? Mam pewne wątpliwości co do umiejętności aktorskich tego pana - osobiście wolałbym mniej popularnego aktora. Aktora który zna się na swoim fachu i zrobi to naprawdę dobrze. Mały przykład: pierwsze filmy Pixara jak Toy Story czy Dawno Temu W Trawie - dubbing robili mało znani aktorzy i wyszło super, a później zaczęły się Adamczyki, Zamachowskie i Pazury... Czy ich dubbing był dużo lepszy? Nie jestem pewny... Tak jak pisałem na początku - nie chcę siać fermentu. To moja prywatna opinia. Edytowane 20 listopada 2008 przez Kris77 Cytuj Odnośnik do komentarza
.... 2 Opublikowano 21 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2008 Nie żebym siał ferment w sprawie lokalizacji, ale z powodu że księcia ma dubbingować Zakościelny, to raczej będę szukał wersji oryginalnej... Poza tym wersja zlokalizowana pojawi się ze 2 miesiące po premierze (nie żebym krakał, ale patrząc na Fallout 3 i Far Cry 2 po polsku których jeszcze nie ma, jakoś obuwa pewnie czeka i księcia). dlaczego on Ci tak przeszkadza? Mam pewne wątpliwości co do umiejętności aktorskich tego pana - osobiście wolałbym mniej popularnego aktora. Aktora który zna się na swoim fachu i zrobi to naprawdę dobrze. Mały przykład: pierwsze filmy Pixara jak Toy Story czy Dawno Temu W Trawie - dubbing robili mało znani aktorzy i wyszło super, a później zaczęły się Adamczyki, Zamachowskie i Pazury... Czy ich dubbing był dużo lepszy? Nie jestem pewny... Tak jak pisałem na początku - nie chcę siać fermentu. To moja prywatna opinia. czy shreka 1 uwazasz za zle zdubbingowego? a moze nie podkladali tam glosu popularni aktorzy? osobiscie tez uwazam, ze powinni zatrudnic nieznanego aktora, bo jesli znamy glos to postac z gry bedziemy utozsamiac z wczesniejszymi rolami (choc osioł ze shreka wcale mi sie nie kojarzyl z maksem z seksmisji) tylko, ze w tym wypadku mi to lata, bo ja nic z Zakoscielnym nie ogladalem no jest jeden wyjatek a jesli chodzi o jego umiejetnosci to obczaj na zigzapie "szóstke w pracy" Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 21 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2008 Ojj się napaliłem na Księcia....eee znaczy się na grę, na tą jego Panne no Dodatkowo nie oglądałem żadnych gameplayów (tylko 1 krótki trailer), więc w końcu może jakaś gra mnie zaskoczy No i ocena wstępna w Extreme, tylko że to Kali ocenia... Cytuj Odnośnik do komentarza
Seigaku 0 Opublikowano 21 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2008 Od ocen Kaliego trzeba zawsze odejmować min. 1 oczko. Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 21 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2008 Jestem nakręcony, kupuje w UK, tam gdzie wszystkie gry; wychodzi bardzo tanio i nie muszę przejmować się wersjami PL btw VA księcia robi ten sam koleś co w uncharted trochę mi nie pasuje do tej roli .... Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 21 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2008 btw VA księcia robi ten sam koleś co w uncharted trochę mi nie pasuje do tej roli .... Co, boisz się że nagle coś mu się pomyli i zamiast mówić swoje kwestie będzie strzelał Fakami i szitami na prawo i lewo ? . Cytuj Odnośnik do komentarza
POL_SouL 1 Opublikowano 24 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2008 Limitowana edycja juz zamowiona w eXtra Vision, teraz kwestia wytrzymania do 5 grudnia. Na szczescie mam jeszcze pare trofeow w BioShocku do odkrycia ;P w OXM byla pierwsza recka. Gra dostala 8, czytalem ta recenzje i bylem zadowolony, ze szarpnalem sie na pre-ordera. Zobaczymy jak sie juz sama gra pojawi, czy jest taka magiczna jak na screenach i czy rzeczywiscie rozgrywka na 15 h. Jako fan PoP'a jestem na TAK. Roll on 5 grudnia Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 995 Opublikowano 24 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2008 Limitowana edycja juz zamowiona w eXtra Vision, teraz kwestia wytrzymania do 5 grudnia. Na szczescie mam jeszcze pare trofeow w BioShocku do odkrycia ;P w OXM byla pierwsza recka. Gra dostala 8, czytalem ta recenzje i bylem zadowolony, ze szarpnalem sie na pre-ordera. Zobaczymy jak sie juz sama gra pojawi, czy jest taka magiczna jak na screenach i czy rzeczywiscie rozgrywka na 15 h. Jako fan PoP'a jestem na TAK. Roll on 5 grudnia Co to jest to extra Vision?? Bo sam sie chyba skusze na limitke tylko ze jak juz mam skladac pre-ordera to chce dostac gre w dzien premiery:) Cytuj Odnośnik do komentarza
POL_SouL 1 Opublikowano 25 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2008 Limitowana edycja juz zamowiona w eXtra Vision, teraz kwestia wytrzymania do 5 grudnia. Na szczescie mam jeszcze pare trofeow w BioShocku do odkrycia ;P w OXM byla pierwsza recka. Gra dostala 8, czytalem ta recenzje i bylem zadowolony, ze szarpnalem sie na pre-ordera. Zobaczymy jak sie juz sama gra pojawi, czy jest taka magiczna jak na screenach i czy rzeczywiscie rozgrywka na 15 h. Jako fan PoP'a jestem na TAK. Roll on 5 grudnia Co to jest to extra Vision?? Bo sam sie chyba skusze na limitke tylko ze jak juz mam skladac pre-ordera to chce dostac gre w dzien premiery:) eXtra Vision to filia sklepow na terenie UK zawierajaca mase nowosci, zarowno z gier na konsole, jak i dvd/blu-raye do wypozycznia. Skladam tam zawsze pre-ordery na wieksze tytuly bo dostaje je w tym samym dniu co premiera UK i to jest piekne. Z ostatniej chwili: Wyczytalem wlasnie na http://thatvideogameblog.com ze osoby skladajace pre-ordera na PoP'a otrzymaja wersje Limitowana w cenie wersji podstawowej. Zwazywszy na fakt co zawiera edycja kolekcjonerska to wypada sie tylko cieszyc. Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 25 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2008 Wszystkie sklepy online w UK? ja zamawiam z thehut.com i nie mają w ofercie limitowanej tylko zwykłą i do tego tania jak barszcz bo 35 funtów + 1 funt przesyłka.... A chętnię bym się skusił na limitowaną xD Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 995 Opublikowano 25 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2008 a beda w PL sklepach te limitki?? Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 25 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2008 Pewnie będzie z wersją PL, ale czy wersja PL nie będzie miała poślizgu 1-2 miesiące jak to bywa? who knows.... Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 995 Opublikowano 25 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2008 Pewnie będzie z wersją PL, ale czy wersja PL nie będzie miała poślizgu 1-2 miesiące jak to bywa? who knows.... Ale mi nie o to chodzi tylko o to czy w Polsce mozna gdzies bedzie te limitki kupic:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Kris77 433 Opublikowano 26 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2008 Pewnie będzie z wersją PL, ale czy wersja PL nie będzie miała poślizgu 1-2 miesiące jak to bywa? who knows.... Ale mi nie o to chodzi tylko o to czy w Polsce mozna gdzies bedzie te limitki kupic:) Na pewnym znanym serwisie aukcyjnym - za 219,99 zł + 15 za wysyłkę. Zwykła wersja kosztuje w okolicach 200 zł, więc moim zdaniem nie jest to jakaś specjalnie wygórowana cena. Sam sobie taką kupiłem i pozostaje tylko czekać na przesyłkę... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi