Skocz do zawartości

Breaking Bad

Shen

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

lol, trochę Ci zeszło z załapaniem tego, albo raczej uciekło z pamięci ile to już razy pogardzał lub manipulował ludźmi, na czele z Jessem, dla swoich celów. Na czele z pozwoleniem, żeby jego laska udusiła się własnymi wymiocinami, co w konsekwencji doprowadziło do katastrofy lotniczej. Tak, Walt jest kawałem kut.asa. Ale może właśnie dlatego jest tak fenomenalnym charakterem.

Opublikowano

Stawiam na to, że po wizycie Walta u Sala i dogadaniu sie, kazał jego ochroniarzowi zabrać fiolke podczas przeszukania. To, że otruł dzieciaka to pewniak, prawdopodobnie nawet spisał go na straty i wziął pod uwagę fakt, że mógł umrzeć, no ale poświęcenie dzieciaka aby uratować rodzine to już weszło nawet w nawyk. Potwierdzeniem tego jest motyw z sąsiadką. Dostała by kulkę w drzwiach a Walt by odjechał i rozkminiał dalej skąd wziąć piniondzory.

Opublikowano

"We weren’t sure that we would have a fifth season when we were plotting out the end of Season 4. So we wanted to make the end of Season 4 as satisfying and as complete as possible, not knowing what the future would hold. Having said that, there are a couple of big, outstanding questions still in play. But I agree with you, if the show had not gone on past the end of Season 4 – although I’m very happy to say that it indeed will – but if it weren’t to go forward, I think I could be satisfied on some level, by that episode."

Vince Gilligan

Opublikowano
  W dniu 10.10.2011 o 18:17, Snejk napisał(a):

a mnie final zawiodl

Pokaż ukrytą zawartość

Nie mniej sezon byl doskonaly!

Finał zawiódł? Aż dziw, bo niewiele osób. No ale możesz być faktycznie tym procentem.

Pokaż ukrytą zawartość

W dniu 11.10.2011 o 08:12, asfalt napisał(a):

No ale fajka znikła. I w ogóle co to było, że u Walta jest konwalia? Że to niby on otruł tego dzieciaka? Nie wierzę. Po co w ogóle to zbliżenie? Żeby nam zabić ćwieka. Gus bez połowy głowy wychodzi poprawia krawat i umiera. Taaa.

Hym, jakie "Taaa". A kury, która po ścięciu głowy jeszcze śmiga po podwórzu nie widziałeś? Ludzie też tak mają. To się nazywa szok. Znam historię człowieka, który pod wpływem % wracał do domu, dzięki pociągowi stracił rękę i szedł z ręką w ręku tak, aż do domu, gdzie od żony dowiedział się o tym, że nie ma ręki i spojrzał na ubytek... wtedy dopiero zaczął krwawić i zemdlał. Naprawdę. Więc jak najbardziej tak mogłoby się stać.

W dniu 10.10.2011 o 19:53, Grigori napisał(a):

Prze w ch.uj.

Intryga może nietypowa jak na BB, ale odcinek rozwalił system, pełno genialnych scen, na czele z Waltem w szpitalu pyskujący policjantom trzymając w torebce bombę. Albo bezceremonialnie ryzykujący życiem sąsiadki zamiast swoim. Gus-dwie twarze był makabryczny, zatkało mnie.

I niezmiernie się cieszę, że nie miałem racji co do spekulacji sprzed tygodnia co do tego jak się chłopak zatruł, jednak nadal pozostaje pytanie jak Walt podwędził Jessemu fajkę - może to jednak był ochroniarz Saula.

Zakończenie bez cliffhangera faktycznie jest nietypowe - pewnie to właśnie miał Gilligan na myśli, mówiąc że ma przygotowane zakończenie, które może skończyć serial na tym sezonie. Z niewielkimi przeróbkami właśnie tak mógłby się skończyć serial. No ale jednak pozostaje kilka wątków, które muszą dojść do swojego zwieńczenia, choćby śledztwo Hanka. W sumie to skoro kartel już się rozpadł, Walt po kilku sezonach może wreszcie zacząć myśleć jak z tego wszystkiego się teraz wygrzebać i będzie ciekawie na to popatrzeć, bo i cały przyszły sezon może nabrać dzięki temu tchu i świeżości.

True that!

Opublikowano (edytowane)

Pokaż ukrytą zawartość

W dniu 11.10.2011 o 18:50, Ore napisał(a):

Ten tydzień wygrał Boardwalk Empire

Okej, niedługo się przekonam, ale śmiem wątpić. Zakończenie sezonu BB zmiażdżyło. Jak się przekonam i przyznam Ci rację to dam znać :P

EDIT:

No Ore, mimo, że Boardwalk także uwielbiam (klimat, prohibicja, mafia!) to Breaking Bad jednak miecie. Momenty Empire miało, ale to nie "to".

Edytowane przez CezaQ
  • Plusik 1
Opublikowano

A wiesz, że ludzie żyją i normalnie funkcjonują z połową mózgu? To tylko odruch, dobre podsumowanie jego charakteru. I hiperbola, taka jak wszystko w tym serialu.

Opublikowano (edytowane)

Jak w pierwszej sekundzie wyszedł po tym wybuchu i zaczął poprawiać sobie krawat to sobie pomyślałem: "bez jaj, że on wyszedł z tego bez szwanku". Potem się jeszcze przez chwilę bałem, że zrobią z niego Two-Face :P . I jak wcześniej była scena gdy Gus szedł przez parking, to sądziłem, że już wtedy się coś stanie (w końcu ta muzyka trzymająca w napięciu i jeszcze te spowolnienie akcji/czasu). W ogóle to trochę dziwne, że Gus nie kazał cały czas śledzić Waltera (skoro był taki podejrzliwy) i też dziwne skąd ten murzyn wziął się pod komendą policji/DEA. Trochę to naciągane, ale i tak dobry finał.

Edytowane przez MBeniek
Opublikowano
  W dniu 11.10.2011 o 22:08, Grigori napisał(a):

A wiesz, że ludzie żyją i normalnie funkcjonują z połową mózgu? To tylko odruch, dobre podsumowanie jego charakteru. I hiperbola, taka jak wszystko w tym serialu.

True that! Nie muszę nic dodawać. Grigori:

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Generalnie finał taki sobie(oby to nie był prawdziwy finał), chociaż odcinek bardzo fajny. Najlepsza była akcja: Salamanca-Hank, moment( i mina zimnego cHóia), kiedy Jessie powiedział jak to naprawdę było z dzieciakiem. Motyw z sąsiadką to już podchodziło pod hc. O Gusie nie chce mi się gadać, bo fajna postać była, dopóki nie przegiął ze swoją, jak to Tokar ładnie nazwał, przenikliwością. Genialny serial tak ogólnie.

Opublikowano

No bez jaj, w poprzednim odcinku Gus popisuje się supermocą odgadywania cudzych zamiarów, a teraz nie widzi sporej bomby przymocowanej do koła wózka inwalidzkiego ?

Two-face jak dla mnie zbyt groteskowy, a przez to śmieszny.

Było kilka dobrych motywów w tym odcinku, ale dwa poprzednie epizody nakręcały na większą psychozę.

Opublikowano (edytowane)

8 odcinkow i rok czekania na reszte? za(pipi)iscie..

Edytowane przez kad2