Skocz do zawartości

Breaking Bad

Shen

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wystartował już ten serial po tej długiej przerwie?

Pamiętam, że obejrzałem wszystko a potem doj.(pipi)ali prawie rok przerwy. Który sezon miał być właśnie najnowszy? I niech ktoś mi napisze jak się skończył ten serial przed tą przerwą, bo już zapomniałem, a za bardzo nie mam ochoty oglądać ostatnich odcinków.

Opublikowano

W całym internecie nie ma do ściągnięcia kawałka z konca odcinka? honey claws-digital animal

Opublikowano

"Breaking Bad" to może pierwszy od "Twin Peaks" amerykański serial autorski. Nie dziwią mnie lekceważące opinie, raczej to, że ci ludzie w ogóle to oglądają. Nie obchodzi ich za bardzo, co to w zasadzie za historia, ani jaka powinna być, żeby ich zadowolić, a przecie kategorii "niech po prostu coś się dzieje" jest w TV wiele lepiej dobranych propozycji.

W istocie, tak jak "odcinek z muchą" był samą esencją tego, co wyróżnia "BB", tak w sezonie czwartym bynajmniej nie dzieje się "nic", ale właśnie to, co w sumie jako jedyne może i powinno się dziać. To jest historia śmierci i rozpadu. Jeśli bohaterowie "The Shield" uciekali przed losem po wąskim klifie, tak tutaj są raczej zamknięci w klatce, której ściany powoli się zaciskają. Anatomia przeznaczenia. Jeśli komuś nie podoba się większość z niewielkiej grupy bohaterów, no to ma do wyboru wiele innych ciekawych seriali, bo ta historia jest na nich skazana, a oni na nią.

• Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano

niektorzy sie tu ladnie oburzyli. ja nie napisalem, ze jest zle. obejrzalem 3 odcinki (4 je.bne dzisiaj) i jestem zadowolony, uwielbiam ten serial. po prostu czekam az fabularnie sezon sie rozpedzi.

Opublikowano

Napisałeś, że jest "tak sobie", ja napisałem, że się z tym nie zgadzam i dlaczego. Analogicznie nie czekam, aż serial się rozpędzi, bo uważam, że jest rozpędzony.

Opublikowano

nuda <ziew>

;)

Sezon jest super.

Potwierdzono 5 sezon jako ostatni, 16 odcinków, możliwe że rozbitych na dwa mini sezony. Po kłopotach z dogadaniem się z AMC, które skąpiło kasy i chciało więcej sezonów, stanęło na budżecie 3 miliony zielonych na odcinek (czyli tyle co teraz) i zakończeniu serii zgodnie z wizją Gilligana.