Zaton. 19 Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 http://www.animenewsnetwork.com/news/2009-...already-written ;_; Cytuj Odnośnik do komentarza
CHINDOOS 7 Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Jeżeli myślicie że na podstawie takiego anime nie da się zrobić filmu fabularnego to się gruuubo mylicie... Pamiętacie Yataman'a? Czek dis ałt! http://www.youtube.com/watch?v=CMW9b1Pk5Js http://www.youtube.com/watch?v=1BcKcqxY8S0 IMO na tej zasadzie powinni zrobić DB zamiast próbować nakręcić coś czym DB nie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza
Seigaku 0 Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 :lol3: Nawet fajnie to wygląda, ale mimo wszystko jestem za tym, żeby nie kręcili filmów fabularnych na podstawie mangi i anime. Są rzeczy, które powinny pozostać w niezmienionej formie i tak samo jak nie wyobrażam sobie dobrej filmowej produkcji ze Snejkiem w roli głównej, tak nierealne dla mnie jest zrobienie porządnej ekranizacji jakiejkolwiek "chińskiej bajeczki". Cytuj Odnośnik do komentarza
VHO 3 Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 http://dbthemovie.com/2009/03/10/uk-tv-spo...lips/#more-2298 Reklama TV i 6 scen z filmu... Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 "Premiera aktorskiej wersji „Dragonballa” już niedługo, tymczasem w sieci ukazały się dwie pełne sceny z tegoż filmu. Pierwsza z nich to walka Chi Chi, druga natomiast przedstawia spotkanie Goku z Roshim" http://anime.com.pl/Pelne_sceny_z_%E2%80%9...,read,4153.html Cytuj Odnośnik do komentarza
_One_ 36 Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 (edytowane) A jednak spier*olili ten film całkowicie nie obejrzałem jeszcze całego, tylko urywkami przeleciałem, jutro napisze coś więcej. Na necie sa już pierwsze opinie, niezbyt dobre, lub negatywne... http://www.animenewsnetwork.com/review/dragonball-evolution Edytowane 17 Marca 2009 przez _One_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 19 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Przemeczylem sie z wersja cam, nie bede sie rozpisywal co w tym filmie jest zle bo mi szkoda klawiatury. Zastanawiam sie tylko na co poszlo ponad 100mln dolarów. Cytuj Odnośnik do komentarza
_One_ 36 Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 (edytowane) Sam bym chciał to wiedzieć, w sumie efektów specjalnych było tyle co kot napłakał, ale gdybym musiał teraz zacząć pisać co w tym flmie było wg. mnie złe to bym pisał i pisał. Jak mogli tak marnie wykorzystac atak Kame hame ha? zostaje on w filmie użyty (razem z tym popularnym okrzykiem) 2 razy, i najgorsze jest to że raz jest używany do uleczenia goku !!! ;/ Rzeczy w tym filmie na które ja, fan dragonballa, reagowałem "ok, może być" moge policzyć na palcach jednej ręki... Edytowane 19 Marca 2009 przez _One_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Dante 424 Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Jak to ktoś powiedział film tylko dla dzieci które nigdy wcześniej nie zetknęły się z kinem. Każdy inny "oglądacz" się zawiedzie. Jest kiepsko i to bardzo. W jakieś niecałe 90 minut opowiedzieć kilkuset odcinkowy serial jest nierealne i wszystko przez to jest chaotyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 dragonball na otwarciu w piatek zarobil w usa ledwo 2mln, dla porownania Hannah Montana zarobila 17mln, jest nadzieja ze nie powstanie kolejna czesc tej padaki. Cytuj Odnośnik do komentarza
marycha 1 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Uhh... Biedny ten film jest strasznie. Słabe walki, fabuła i to co zrobili z Kame Hame jest żałosne <_< jedyne co mi sie tu podoba to aktorka grajaca Chi Chi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark_Slide 2 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Przemeczylem sie z wersja cam, nie bede sie rozpisywal co w tym filmie jest zle bo mi szkoda klawiatury. Zastanawiam sie tylko na co poszlo ponad 100mln dolarów. Ja bym zadał jeszcze lepsze pytanie, kto te 100 mln dał na takie g***o? To jest porażka... kolejna ekranizacja gry/anime, która jest żałosna... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Przez pierwszy weekend według imdb.com film zarobił 4.76mln w USA. Tak niecałe pięć milionów! Taka Hannah Monrana: The Movie 32.3 mln... Kto stawia, że film się zwróci? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 zwroci sie, ale fox pewnie oczekiwal sporego zarobku Cytuj Odnośnik do komentarza
Tori 12 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Jest szansa, że ktoś inny nakręci DB wg. własnego pomysłu, tak jak powstał Batman Początek. Także jeszcze poczekamy z 10 lat, bo ja tego gówna nawet z torrentów nie ściągnę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Solidny (pan) 3 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 (edytowane) A mnie szatan (Piccolo) podkusił i trafiłem do kina . Uznałem, że w ten sposób zobaczę go w możliwie najlepszej formie. I co? Jajco, tak jak się spodziewałem, przynajmniej się nie zawiodłem. Jest kilka zabawnych momentów (humor ok), nawet kilka niezłych ujęć walk (głównie łączących się ze wspomnianym humorem). Postacie zupełnie bez wyrazu, tylko Roshi wydaje się zadowalać (humor). Goku to po prostu silny nastolatek nieudolnie idący za głosem penisa, a Chi-chi mu to ułatwia. Piccolo chce się zemścić i tyle. Ogólnie przez większość czasu było przeciętnie ("walki") albo OK ( oczywiście znowu przez humor), ale pod koniec moja granica bólu została przekroczona i zrobiło mi się smutno . Finałowa akcja to całkowita porażka. Jak już coś widać, to wygląda do dupy, niezły efekt ki to jedyna zaleta. Na koniec oczywiście porzucili humor i zrobiło się "poważnie", a powaga to ostatnie co twórcom wychodziło, zaraz po reżyserii w ostatniej walce. 5/10 tak, za humor - przynajmniej się uśmiałem... Edytowane 18 Kwietnia 2009 przez Solidny (pan) Cytuj Odnośnik do komentarza
Insane Girl 0 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Wlasnie skonczylam ogladac to arcydzielo... WTF !? Poprostu brak mi slow jak nedzna jest to produkcja. Fabula nie trzyma sie kupy, przekrecili absolutnie wszystko. Wlasciwie to nie wiem o czym ten film byl... Ciezko bylo mi dotrwac do konca, a jestem fanka, wiec nie mam pojecia jak zwykly widz ma przecierpiec to widowisko... C'mon na youtubie mozna znalezc lepsze ekranizacje... ŻENADA Cytuj Odnośnik do komentarza
Solidny (pan) 3 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Fanom pozostaje obejrzeć kolejny raz Kung Fu Hustle Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 (edytowane) Właśnie sprawdzałem na imdb i tam jest podane, że budżet wyniósł 45mln, nie 100. Naprawdę, nie wiem skąd to info o 100mln, ale takich pieniędzy na tak niepewny projekt by nikt nie wyłożył. Nikt normalny. W tym tygodniu nie znalazł się w 10 Box office w USA. Hannah Montana już się zwróciła... Edit. Na pocieszenie, w Ghanie DB radzi sobie dobrze, 3,443 USD wpływów Edytowane 19 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
Guts 7 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Właśnie sprawdzałem na imdb i tam jest podane, że budżet wyniósł 45mln, nie 100. Naprawdę, nie wiem skąd to info o 100mln, ale takich pieniędzy na tak niepewny projekt by nikt nie wyłożył. Nikt normalny. W tym tygodniu nie znalazł się w 10 Box office w USA. Hannah Montana już się zwróciła... Edit. Na pocieszenie, w Ghanie DB radzi sobie dobrze, 3,443 USD wpływów Niedawno producenci zapowiedzieli, że DB będzie trylogią. Może te 100 mln przeznaczone jest na 3 filmy XD Sam film jest slaby i to bardzo. Na każdym kroku reżyser pokazuje widzowi, że DB nie nadaje się do przeniesienia w live action. Nie ma tu ani klimatu, ani dobrych scen walki, o muzyce już nie wspominając O.o Na otarcie łez warto sięgnąć po starą, chińską adaptacje, która na pewno ma więcej klimatu, niż nowa produkcja: Cytuj Odnośnik do komentarza
_Globus_ 1 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Na każdym kroku reżyser pokazuje widzowi, że DB nie nadaje się do przeniesienia w live action. Co jest największą bzdurą. To, że nie został taki film zrobiony, nie znaczy, że zrobić się takowego nie da. Ogólnie to boję się oglądać, ale pewnie ciekawość zwycięży. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Właśnie sprawdzałem na imdb i tam jest podane, że budżet wyniósł 45mln, nie 100. Naprawdę, nie wiem skąd to info o 100mln, ale takich pieniędzy na tak niepewny projekt by nikt nie wyłożył. Nikt normalny. W tym tygodniu nie znalazł się w 10 Box office w USA. Hannah Montana już się zwróciła... Edit. Na pocieszenie, w Ghanie DB radzi sobie dobrze, 3,443 USD wpływów Niedawno producenci zapowiedzieli, że DB będzie trylogią. Może te 100 mln przeznaczone jest na 3 filmy XD Sam film jest slaby i to bardzo. Na każdym kroku reżyser pokazuje widzowi, że DB nie nadaje się do przeniesienia w live action. Nie ma tu ani klimatu, ani dobrych scen walki, o muzyce już nie wspominając O.o Na otarcie łez warto sięgnąć po starą, chińską adaptacje, która na pewno ma więcej klimatu, niż nowa produkcja: Z tą 'lepszą adaptacją' to Cie chyba nieco poniosło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kame 20 Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Jako prawdziwy fan DB, obejrzałem całą serię, oprócz GT 5x, nie dotknę tego nawet patykiem gdyż to co zostało nakręcone jest profanacją w pełni tego słowa znaczeniu. Nie ma co się rozpisywać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Skąd wiesz, ze to profanacja skoro nie dotykałeś nawet patykiem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Pewnie widział trailery i sneak peeki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi