MrSatan 20 Opublikowano 27 maja 2008 Opublikowano 27 maja 2008 Mam takie pytanie - czy warto teraz zainwestować w napęd HD-DVD? Można je teraz dostać trochę powyżej stówki, więc inwestycja jest żadna, problemem jest tylko upadek formatu. Czy duża jest baza filmów i czy będzie się coś jeszcze ukazywać? Czekam na opinie. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 27 maja 2008 Opublikowano 27 maja 2008 moze za 50 lat bedzie mial wartosc kolekcjonerska Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 27 maja 2008 Opublikowano 27 maja 2008 Zapoznaj się z ofertą filmów na HD-DVD i jeśli znajdziesz kilka które chciałbyś mieć, to warto kupić odtwarzacz. Jak nie, to wiedz, że nic nowego się już nie pojawi. Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 27 maja 2008 Autor Opublikowano 27 maja 2008 (edytowane) Przejrzałem filmy - jest dużo interesujących tytułów , oferty są kuszące - można kupić filmy w HD już od 30 złotych. Zanim obejrzę je wszystkie trochę czasu minie... A później przerzucę się na blu-ray, odtwarzacze będą sukcesywnie tanieć. Jeszcze jedno pytanie, może trochę dziwne. Czy odtwarzacz hd-dvd może bez problemu stać na leżącym xboxie, nie będzie zakłócał chłodzenia albo nie będzie powodował przegrzania się sprzętu? Edytowane 28 maja 2008 przez MrSatan Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 29 maja 2008 Opublikowano 29 maja 2008 ha, ja wlasnie sobie kupilem. 110 zl ze znanego serwisu aukcyjnego - porzadne dvd kosztuje 4 razy tyle. Filmy cenowo jak dvd, jak tylko odbiore i filmy przyjda to bedzie cudnie Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 30 maja 2008 Autor Opublikowano 30 maja 2008 ha, ja wlasnie sobie kupilem. 110 zl ze znanego serwisu aukcyjnego - porzadne dvd kosztuje 4 razy tyle. Filmy cenowo jak dvd, jak tylko odbiore i filmy przyjda to bedzie cudnie Ja kupuję jutro. Sprawię sobie na dzień dziecka. Teraz tylko czekam na filmy - nic to że bez polskich napisów, poszlifuję sobie angielski. A gdzie najlepiej kupowac filmy? Na znanym polskim serwisie dość mały wybór, sprawdzałem jeszcze play-asię - tam mają tego więcej... Cytuj
zwierzakX360 1 Opublikowano 30 maja 2008 Opublikowano 30 maja 2008 na alledrogo jest sporo filmów z polskim lektorem które nadal wychodzą: CZERWONY KAPTUREK Swiadek koronny Hannibal - Po drugiej stronie maski Babel U pana Boga w ogródku Oficerowie artur i miminki Katyn Cesarzowa Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 31 maja 2008 Opublikowano 31 maja 2008 chyba jeszcze apocalypto, w media widzialem Cytuj
zwierzakX360 1 Opublikowano 31 maja 2008 Opublikowano 31 maja 2008 A filmów BD z Polskim dubbilngiem jak na lekarstwo. Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 31 maja 2008 Opublikowano 31 maja 2008 (edytowane) Czy odtwarzacz hd-dvd może bez problemu stać na leżącym xboxie, nie będzie zakłócał chłodzenia albo nie będzie powodował przegrzania się sprzętu? wg. instrukcji moze, jest nawet pokazane ze klada go na otworach wentylacyjnych. Ja swoj dla spokoju polozylem na pc, x i tak stoi. Sporym plusem calosci jest pilot http://allegro.pl/item373274219_orginalny_...foto_od_ss.html o ten, obsluga wiadomo - wygodniej niz na padzie, chociazby dlatego ze pilot si enie wylacza jak pad. Czytnik sam w sobie jest mniej wiecej rozmiarow wii. Na dniach beda jeszcze jakies filmy na hd wiec nic tylko sie cieszyc ;] Zwierzak - na kiego Ci dubbing w filmach? Edytowane 31 maja 2008 przez MasterShake Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 1 czerwca 2008 Autor Opublikowano 1 czerwca 2008 No to good, mam mało miejsca w okolicach telewizora a stawiając go na 360ce zaoszczędzę miejsce. Pilot fajny, jak działa też z odtwarzaczem DVD w konsoli to będzie niezłe combo. Dziś kupuję odtwarzacz, szkoda że nie ma jakiegoś bonusowego filmu w zestawie Filmy z dubbingiem? Ja tylko żałuję że Shreka nie ma z polskim. Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 1 czerwca 2008 Opublikowano 1 czerwca 2008 Jakby co w opolskim MM jest za 99 zł odtwarzacz HD-DVD. Ofkoz do Xa 360 Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 1 czerwca 2008 Opublikowano 1 czerwca 2008 No to good, mam mało miejsca w okolicach telewizora a stawiając go na 360ce zaoszczędzę miejsce. Pilot fajny, jak działa też z odtwarzaczem DVD w konsoli to będzie niezłe combo. tak, dziala. Co najbardziej mi sie spodobalo - ogladalem film na xo, kupilem czytnik, wrzucilem ten film do niego i lecial od momentu na ktorym sie zatrzymal na xo. Mala rzecz a cieszy ;] Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 1 czerwca 2008 Opublikowano 1 czerwca 2008 A nie jest przypadkiem tak, że ten napęd jest cichszy od napędu konsoli i lepiej się na nim ogląda też zwykłe DVD? Cytuj
Dybcio 1 Opublikowano 1 czerwca 2008 Opublikowano 1 czerwca 2008 Czy odtwarzacz HD-DVD M$ może pracować w pionie jak x360? Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 1 czerwca 2008 Opublikowano 1 czerwca 2008 A nie jest przypadkiem tak, że ten napęd jest cichszy od napędu konsoli i lepiej się na nim ogląda też zwykłe DVD? tez, a ze mam go blizej to z niego korzystam Dybcio - tak Cytuj
TroniC 12 Opublikowano 1 czerwca 2008 Opublikowano 1 czerwca 2008 Czy odtwarzacz HD-DVD M$ może pracować w pionie jak x360? Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 1 czerwca 2008 Opublikowano 1 czerwca 2008 A nie jest przypadkiem tak, że ten napęd jest cichszy od napędu konsoli i lepiej się na nim ogląda też zwykłe DVD? tez, a ze mam go blizej to z niego korzystam To dodatkowa wygoda, bo nawet gry nie trzeba wyciągać. Cytuj
skypawel 2 Opublikowano 2 czerwca 2008 Opublikowano 2 czerwca 2008 Jakos nie przemawia do mnie inwestowanie w trupa. Niby hd, jakas tam baza, odtwarzacz za stowke.. Ale i tak wiem ze kupie kiedys ps3 (niech no tylko ceny zejda jescze i nie widzi mi sie zeby potem mi ten odtwarzacz stal i sie kurzyl razem z 10 filmami na polce. Jestem cierpliwy wiec poczekam ^_^ Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 2 czerwca 2008 Autor Opublikowano 2 czerwca 2008 Jakos nie przemawia do mnie inwestowanie w trupa. Niby hd, jakas tam baza, odtwarzacz za stowke.. Ale i tak wiem ze kupie kiedys ps3 (niech no tylko ceny zejda jescze i nie widzi mi sie zeby potem mi ten odtwarzacz stal i sie kurzyl razem z 10 filmami na polce. Jestem cierpliwy wiec poczekam ^_^ Zawsze możesz potem schować do piwnicy, odsprzedać kolekcjonerom, postawić na nim kwiata... jak na razie jest to najtańsza opcja oglądania filmów w HD (oprócz piractwa). Wczoraj kupiłem, stoi na x-ie i rzeczywiście jest cichy - prędkość x6. Pilot bardzo funkcjonalny, nareszcie odpada niewygodny pad. I mała ciekawostka - w dashboardzie kółko koło paska zawartości płyty podzieliło się na dwa - na x-owe dvd i hd-dvd. Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 2 czerwca 2008 Opublikowano 2 czerwca 2008 Jakos nie przemawia do mnie inwestowanie w trupa. Niby hd, jakas tam baza, odtwarzacz za stowke.. Ale i tak wiem ze kupie kiedys ps3 (niech no tylko ceny zejda jescze i nie widzi mi sie zeby potem mi ten odtwarzacz stal i sie kurzyl razem z 10 filmami na polce. Jestem cierpliwy wiec poczekam ^_^ Zawsze możesz potem schować do piwnicy, odsprzedać kolekcjonerom, postawić na nim kwiata... jak na razie jest to najtańsza opcja oglądania filmów w HD (oprócz piractwa). Wczoraj kupiłem, stoi na x-ie i rzeczywiście jest cichy - prędkość x6. Pilot bardzo funkcjonalny, nareszcie odpada niewygodny pad. I mała ciekawostka - w dashboardzie kółko koło paska zawartości płyty podzieliło się na dwa - na x-owe dvd i hd-dvd. jestes pewien predkosci? Bo to x6 z pudelka odnosi sie do jakosci obrazu xd A co do nazywania tego trupem - bez przesady, filmow troche jest, poogladac i przesiasc sie na blu-ray Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 2 czerwca 2008 Opublikowano 2 czerwca 2008 a moze to sluzyc jako naped dvd do pc? Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 2 czerwca 2008 Autor Opublikowano 2 czerwca 2008 (edytowane) jestes pewien predkosci? Bo to x6 z pudelka odnosi sie do jakosci obrazu xd Cholera, może racja - zasugerowałem się wielką x6 na pudełku Co do pytania - tak, podobno XP i Vista widza go jako odtwarzacz HD-DVD Toshiby, trzeba zainstalowac odpowiednie sterowniki i działa. Logicznie rzecz biorąc jest zapenie kompatybilny w dół i odtwarza na PC filmy DVD. Edytowane 2 czerwca 2008 przez MrSatan Cytuj
Dud.ek 2 049 Opublikowano 2 czerwca 2008 Opublikowano 2 czerwca 2008 A mnie ciekawi takie cos czy można odpalac gry na x0 na tym HD-DVD ?? Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 2 czerwca 2008 Autor Opublikowano 2 czerwca 2008 A mnie ciekawi takie cos czy można odpalac gry na x0 na tym HD-DVD ?? Sie nie da. Tylko HD-DVD i zwykłe DVD. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi