Scorp1on 8 Opublikowano 2 czerwca 2008 Opublikowano 2 czerwca 2008 czemu nie? Skoro gry sa na DVD9 Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 2 czerwca 2008 Autor Opublikowano 2 czerwca 2008 czemu nie? Skoro gry sa na DVD9 Spytaj Billa. Dla pewności spróbuję włożyć grę do napędu jak wrócę z pracy. Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 2 czerwca 2008 Opublikowano 2 czerwca 2008 wkladajac gre czy muzyke wywala komunikat zeby wlozyc to do napedu konsoli. Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 2 czerwca 2008 Autor Opublikowano 2 czerwca 2008 Hmm, mam taka wątpliwość - czy odtarzacz HD-DVD ma region?... Przeglądając sklepy netowe zobaczyłem regionalizację filmów. Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 2 czerwca 2008 Opublikowano 2 czerwca 2008 na dvd tak wiec na hd pewnie tez. Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 2 czerwca 2008 Autor Opublikowano 2 czerwca 2008 na dvd tak wiec na hd pewnie tez. No nic, to czeka wyłapywanie okazji w "regionie 2", ewentualnie japońskich Ewentualnie bezregionowych. Cytuj
zwierzakX360 1 Opublikowano 2 czerwca 2008 Opublikowano 2 czerwca 2008 Orientuje sie ktoś czy dostane gdzies w wawie hd dvd za 100zł? Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 2 czerwca 2008 Autor Opublikowano 2 czerwca 2008 Orientuje sie ktoś czy dostane gdzies w wawie hd dvd za 100zł? Poszukaj w Mediamarktach, Saturnach. Ja kupowałem swój w Empiku (199 zł minus specjalne zniżki Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 2 czerwca 2008 Opublikowano 2 czerwca 2008 w tych sklepach co wymieniles nie dostanie za 100zl, cena ustalona jest przez MS na ok. 50 euro a to na nasze sklepy tego typu co podales przeklada sie na ok 200zl. wiec takiej ceny to trzeba szukac na aukcjach czyli w jakis malych sklepikach i prywatncyh sprzedawcoc... Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 2 czerwca 2008 Autor Opublikowano 2 czerwca 2008 Jakby co w opolskim MM jest za 99 zł odtwarzacz HD-DVD. Ofkoz do Xa 360 Sugerowałem się nieco tym postem - jeżeli możliwe jest w Opolu to czemu nie w Warszawie? Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 2 czerwca 2008 Opublikowano 2 czerwca 2008 wszystko jest mozliwe, ale znajac warszawskie warunki (sporo sklepow konsolowych czyszczacych wszelkie MM itp. z wszelakich promocji) nie sadze by to bylo mozliwe... Cytuj
Dybcio 1 Opublikowano 3 czerwca 2008 Opublikowano 3 czerwca 2008 Po 119 zł są nóweczki na allegro z roczną gwarancją, więc chyba warto Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 3 czerwca 2008 Autor Opublikowano 3 czerwca 2008 Wczoraj obejrzałem pierwszy film w HD - "Holiday" z Cameron Diaz i Kate Winslet. Oczywiście obraz jak żyleta, o dźwięku się nie wypowiem (nie mam sprzętu). I przyczepię sie do szczegółu jednego - w scenach spokojnych, gdy kamera prowadzona jest powoli lub jest statyczna jest ok, ale jeśli tylko strzeli panoramkę i zacznie szybciej cos kadrować - są widoczne skoki, tak jakby spada ilość wyświetlanych klatek na sekundę. Nie mam możliwości porównania na innym filmie (na razie) więc pytam - czy to normalne? Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 6 czerwca 2008 Opublikowano 6 czerwca 2008 Stawiałbym raczej na "wysoką jakość" xboxowego czytnika... niech Was nie zdziwi także, jak będą problemy z odczytem płyt HD DVD wyprodukowanych w Polsce... Hmm, mam taka wątpliwość - czy odtarzacz HD-DVD ma region?... Przeglądając sklepy netowe zobaczyłem regionalizację filmów. HD DVD - w przeciwieństwie do Blu-ray - NIE MA regionalizacji. Kupuj filmy gdzie chcesz na świecie i nie sugeruje się regionami w opisach, zwłaszcza w sklepach US (np. Amazon). Miesiąc temu kupiłem drugi odtwarzacz HD DVD (po xboxowym) - stacjonarną Toshibę EP 35 na eBayu DE. Mam skrzywienie (jak może Państwu wiadomo ) na punkcie kina domowego, a Tośka podaje już wszystko w max jakości jaką oferuje format ( i film) czyli np. audio w DTS HD MA O "szczegółach" typu cicha praca, własny wyświetlacz czy komplet wyjść audio/video do wzmacniacza nie wspominam nawet... "Śmierć formatu" podnieca tych, którzy obserwowali wojenkę i trzymali kciuki za BD/PS3. A jaka jest rzeczywistość ? HD DVD oferuje dokładnie tą samą jakość filmów co Blu-ray (1080p, Dolby TrueHD, DTS HD MA, itd.) - skoro więc jest okazja nakupować ulubionych filmów w najwyższej możliwej aktualnie jakości i do tego player za 100 zł - kogo obchodzi czy format nadal istnieje? Oczywiście - nowych produkcji już nie będzie (albo pojedyncze sztuki dosłownie), ale dla fanów dobrego kina, ze znajomością angielskiego (bo ofkoz mówimy wyłącznie o imporcie w oryginalnych wersjach językowych) jest kilkadziesiąt pozycji wartych zakupu, klasyków kina akcji, itd. A biorąc pod uwagę ogólnoświatowe wyprzedaże tych filmów w necie po 30-40 zł - odpowiedź jest prosta... Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 9 czerwca 2008 Autor Opublikowano 9 czerwca 2008 Dzięki Butch za wyczerpująca odpowiedź - najbardziej ucieszyło mnie zapewnienie o braku regionów. Z nerw wychodziłem patrząc na "1" przy większości filmów z USA. Cóż, i tak za taką cenę odtwarzacz do X-a jest ok, a że czasem coś chrupnie - nic to. Cóż, lece zamiawiać filmy Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 24 czerwca 2008 Opublikowano 24 czerwca 2008 dajcie jakies linki skad zamawiacie te filmy bo wyplata sie zbliza ;] Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 24 czerwca 2008 Autor Opublikowano 24 czerwca 2008 Już. www.play-asia.com - Duzo filmów w dobrej cenie, sprawdzone, przychodzi zawsze, cła nigdy nie płaciłem. www.yesasia.com - jeszcze wiecej filmów, teoretycznie darmowa przesyłka - ja zapłaciłem jakieś grosze... Jak wolisz w euro to uderzaj do www.amazon.de - nie sprawdzałem, ale widziałem filmy za pare euro. W ostateczności allegro. Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 24 czerwca 2008 Opublikowano 24 czerwca 2008 allegro wlasnie bieda straszna, musze z play asia sprobowac jak karte dostane, ile to idzie od nich? Cytuj
zygmunt2 0 Opublikowano 24 czerwca 2008 Opublikowano 24 czerwca 2008 (edytowane) Mi z play-asia.com idą przesyłki mniej więcej do 2 tygodni od wysłania ale zdarza się też że do tygodnia dochodzą. Edytowane 24 czerwca 2008 przez zygmunt2 Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 24 czerwca 2008 Autor Opublikowano 24 czerwca 2008 Mi dzis wlasnie przyszedl film z yesasia, szedl ok. 2 tygodni od zamowienia. Za to gry z play-asia zdarzyło sie ze w tydzien dochodzilo. Ogolnie warto brac - dolar jest tani jak barszcz a filmy na hd-dvd tylko taniec beda Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 24 czerwca 2008 Opublikowano 24 czerwca 2008 Stałem się posiadaczem HD-cudeńka jakieś 2 tygodnie temu i muszę powiedzieć, że nie żałuję Strasznie słabo szukacie okazji, moi mili dvd.co.uk - sporo filmów w dobrych cenach przy obecnym kursie funta, funt lub dwa (zależnie od filmu) za przesyłkę, która idzie 2 dni :o Do tego sporo filmów, które w parze kosztują po 5Ł - żyć, nie umierać. Pamiętajcie: HD-DVD's not dead !!! PS. Jak ktoś ma jakieś pytania, to niech pyta, chętnie odpowiem i nakłonię do kupna ;] Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 24 czerwca 2008 Opublikowano 24 czerwca 2008 Sam kombinuje mocno.Cena w sklepie to 21 funtow wiec grosze doslownie a i filmow troszke jest...i cos czuje ze sie skusze. Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 25 czerwca 2008 Opublikowano 25 czerwca 2008 Stałem się posiadaczem HD-cudeńka jakieś 2 tygodnie temu i muszę powiedzieć, że nie żałuję Strasznie słabo szukacie okazji, moi mili dvd.co.uk - sporo filmów w dobrych cenach przy obecnym kursie funta, funt lub dwa (zależnie od filmu) za przesyłkę, która idzie 2 dni :o Do tego sporo filmów, które w parze kosztują po 5Ł - żyć, nie umierać. Pamiętajcie: HD-DVD's not dead !!! PS. Jak ktoś ma jakieś pytania, to niech pyta, chętnie odpowiem i nakłonię do kupna ;] a ślą do polanda? Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 25 czerwca 2008 Autor Opublikowano 25 czerwca 2008 Strasznie słabo szukacie okazji, moi mili dvd.co.uk - sporo filmów w dobrych cenach przy obecnym kursie funta, funt lub dwa (zależnie od filmu) za przesyłkę, która idzie 2 dni :o Do tego sporo filmów, które w parze kosztują po 5Ł - żyć, nie umierać. Hmm, ja załatwiłem sobie karte "pseudokredytową" w mbanku - dolarową. I dlatego się bujam po serwisach azjatyckich... tam można w dularach Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 25 czerwca 2008 Opublikowano 25 czerwca 2008 Stałem się posiadaczem HD-cudeńka jakieś 2 tygodnie temu i muszę powiedzieć, że nie żałuję Strasznie słabo szukacie okazji, moi mili dvd.co.uk - sporo filmów w dobrych cenach przy obecnym kursie funta, funt lub dwa (zależnie od filmu) za przesyłkę, która idzie 2 dni :o Do tego sporo filmów, które w parze kosztują po 5Ł - żyć, nie umierać. Pamiętajcie: HD-DVD's not dead !!! PS. Jak ktoś ma jakieś pytania, to niech pyta, chętnie odpowiem i nakłonię do kupna ;] jak wpisac polski adres? Anglicy kod pocztowy mają w osobnej linijce Spróbowałem zamówić - cena przesylki 1 funt - coś się walneło? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi