Doneth 3 Opublikowano 1 lipca 2008 Opublikowano 1 lipca 2008 Czy w tych filmach kupowanych w zagranicznych sklepach mozna ustalic j.polski(napisy lub lektora)? Sam w miare bym sobie poradzil, chociaz wolalbym chociaz te napisy, zawsze pewniej. No i nie tylko ja bym te filmy ogladal. Nie kazdy zna przeciez w miare angielski. Drugie pytanie: czy roznica miedzy DVD a HD-DVD na 22" monitorze bedzie dosc spora? Wiem, ze przy wiekszych przekatnych na pewno, chcialbym wiedziec czy warto to kupowac majac nie najwiekszy ekran. a) Nie ma napisów polskich w filmach kupowanych w zagranicznych sklepach. b) Na monitorze 22" widać olbrzymią różnicę między tymi dwoma formatami. Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 1 lipca 2008 Opublikowano 1 lipca 2008 Czy w tych filmach kupowanych w zagranicznych sklepach mozna ustalic j.polski(napisy lub lektora)? Sam w miare bym sobie poradzil, chociaz wolalbym chociaz te napisy, zawsze pewniej. No i nie tylko ja bym te filmy ogladal. Nie kazdy zna przeciez w miare angielski. Drugie pytanie: czy roznica miedzy DVD a HD-DVD na 22" monitorze bedzie dosc spora? Wiem, ze przy wiekszych przekatnych na pewno, chcialbym wiedziec czy warto to kupowac majac nie najwiekszy ekran. a) Nie ma napisów polskich w filmach kupowanych w zagranicznych sklepach. b) Na monitorze 22" widać olbrzymią różnicę między tymi dwoma formatami. oglądałem hd nie z płyt tylko z video marketplace i jakaś taka megakozacka nie była. Cytuj
Doneth 3 Opublikowano 1 lipca 2008 Opublikowano 1 lipca 2008 Na mnie jakość HD zrobiła duże wrażenie. Może zrób porównanie. Obejrzyj fragment w normalnej jakości a następnie zapuść coś na HD. Ja tak zrobiłem i jest bardzo duża różnica. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 1 lipca 2008 Opublikowano 1 lipca 2008 Ja zamowilem przedwczoraj i dzisiaj juz mam. Kurierem ofkoz. Naped jest tylko filmów brak, zaraz cos zamawiam. Cytuj
jarken 33 Opublikowano 1 lipca 2008 Opublikowano 1 lipca 2008 Również zakupiłem odtwarzacz w Ultimie wraz z trzema filmami. Czy za pomocą Visy Electron z Inteligo uda się mi zapłacić w dvd.co.uk? Cytuj
w07t3k 0 Opublikowano 1 lipca 2008 Opublikowano 1 lipca 2008 Na mnie jakość HD zrobiła duże wrażenie. Może zrób porównanie. Obejrzyj fragment w normalnej jakości a następnie zapuść coś na HD. Ja tak zrobiłem i jest bardzo duża różnica. Takie porownanie sobie faktycznie zrobie, gorzej, ze nie ma polskiego jezyka w filmach z zagranicy. Plytka duzo bardziej pojemna, wiec mogli chociaz ten napisy wrzucic. Cytuj
Darko. 4 Opublikowano 1 lipca 2008 Opublikowano 1 lipca 2008 Również zakupiłem odtwarzacz w Ultimie wraz z trzema filmami. Czy za pomocą Visy Electron z Inteligo uda się mi zapłacić w dvd.co.uk? Visa Electron da rade Też dzisiaj dostałem z Ultimy. Cytuj
dx36 2 Opublikowano 1 lipca 2008 Opublikowano 1 lipca 2008 Czy TEN HD-DVD odtwarza zwykłe plyty dvd tzn 4,7GB i divx`y ?? Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 1 lipca 2008 Opublikowano 1 lipca 2008 (edytowane) Zwykłe filmy DVD tak, a div'xów nie. Xbox jako taki odtwarza Xvidy - jest róźnica między tym a Divxem Edytowane 1 lipca 2008 przez Keymaker Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 1 lipca 2008 Opublikowano 1 lipca 2008 Na mnie jakość HD zrobiła duże wrażenie. Może zrób porównanie. Obejrzyj fragment w normalnej jakości a następnie zapuść coś na HD. Ja tak zrobiłem i jest bardzo duża różnica. Takie porownanie sobie faktycznie zrobie, gorzej, ze nie ma polskiego jezyka w filmach z zagranicy. Plytka duzo bardziej pojemna, wiec mogli chociaz ten napisy wrzucic. E tam, napisy i tak ważą znikome ilości a nie widzę sensu żeby lokalizować w danym regionie film przez co wydawca byłby narażony na koszta (tłumaczenia) a i tak nikt by z tego nie skorzystał (bo film wydawany jest dajmy na to w hong kongu/usa a nie w polsce). Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 2 lipca 2008 Autor Opublikowano 2 lipca 2008 Kupiłem sobie "300" za psie pieniądze. Jakość powala, na moim 32" widać każdy najdrobniejszy szczególik. To jak na razie nalepszy z oglądanych przeze mnie filmów HD-DVD. Polecam! P.S. Poluję na martixa. Cytuj
Dybcio 1 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Kupiłem sobie "300" za psie pieniądze. Jakość powala, na moim 32" widać każdy najdrobniejszy szczególik. To jak na razie nalepszy z oglądanych przeze mnie filmów HD-DVD. Polecam! P.S. Poluję na martixa. Trylogia jest na allegro za 119 zł. Dobra cena Cytuj
Pchela 7 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Ja wczoraj dopiero wyczailem okazje na ultimie i zamowilem zestawik z 3 filmami za psie pieniadze (150 zl za HD lolololol) Myslalem ze to jakis przekret ale czytam dzisiaj to forum i dochodze do wniosku ze dokonalem dobrego wyboru Mam nadzieje ze niedlugo w pchlim targu pojawia sie oferty z filmami HD, zamiany bylyby mile Bo zamienianie jest fajne xD heueh pozdrawiam Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Kurde, dziwi mnie to. Po co wam odtwarzacz umierającego formatu, to prawie jak kupowanie VHS kiedyś. Rozumiem, że część ma kolekcję filmów dvd (to odtwarzacz chyba też macie?), ale jak wiadomo nie wyjdą już żadne nowości w HD-DVD więc jedyne co to pozostaje kupno tych co wyszły. Sam kiedyś filmy zbierałem filmy, ale na dziś IMO to strata kasy. Doszedłem do wniosku, że: - nigdy nie będę miał wszystkich filmów które chcę - większość które posiadam była w moim dvd raz lub dwa (bo ile razy można film oglądać? wybitne oki, kilka razy, a co z resztą, tymi kupionymi z sentymentu, bo tanie, czy z gazetą? - leczę się ze zbieractwa - brak czasu - brak miejsca - za dużo nowych filmów by stare oglądać (no chyba że zaległości) - szkoda kasy Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Kurde, dziwi mnie to. Po co wam odtwarzacz umierającego formatu, to prawie jak kupowanie VHS kiedyś. Rozumiem, że część ma kolekcję filmów dvd (to odtwarzacz chyba też macie?), ale jak wiadomo nie wyjdą już żadne nowości w HD-DVD więc jedyne co to pozostaje kupno tych co wyszły. A te co wyszły kosztują tyle co dvd więc po co kupować zwykłe dvd skoro można mieć to smao w hd. Jakieś z dupy to zdanie wyszło ;f. I w sam raz na przeczekanie do momentu aż czytniki bluray stanieją Cytuj
Mefi23 15 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Jak ktos jeszcze nie zakupil swojego otwarzacza HD-DVD to tu mozna znalezc http://allegro.pl/item393023637_xbox_360_h...najtaniej_.html Cytuj
w07t3k 0 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Moze to absurdalne pytanie, ale czy mozna odpalac gry z tego playera? W koncu filmy na DVD odczytuje, gry sa w tym samym formacie. Jesli nie gry, to np. nie bedzie problemu, zeby obejrzec 2 filmy? Jeden w konsoli, drugi w odtwarzaczu? Cytuj
Doneth 3 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Moze to absurdalne pytanie, ale czy mozna odpalac gry z tego playera? W koncu filmy na DVD odczytuje, gry sa w tym samym formacie. Jesli nie gry, to np. nie bedzie problemu, zeby obejrzec 2 filmy? Jeden w konsoli, drugi w odtwarzaczu? Już na samym początku Microsoft zapowiedział, że nie będzie gier na hd-dvd. Możesz obejrzeć 2 filmy, ale nie jednocześnie. Nie można zrobić takiego "splitscreena" jak w co poniektórych nowszych telewizorach. Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 2 filmy tak, czytnik hd odczyta tylko i wyłącznie filmy Cytuj
w07t3k 0 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Nie chodzilo mi o 2 filmy jednoczesnie. Po prostu zeby moc jeden obejrzec, pozniej drugi bez przekladania plyt. Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Właqśnie czekam na kuriera od ultimy. Zamówiłęm zestaw HD DVD + dwa filmy a do tego film Cesarzowa. Zestaw kosztował 120 zł, do tego film osobno 49zł + kurier wychodiz jakieś 184zł. Dzień potem patrze a tu sie okazuje, że owy zestaw możan nabyć za 140zł (3 filmy i HD DVD). Napisałem czy nie dało by sie anulować\zmienić zamówienia i niestety lipa. Jednak co najciekawsze teraz ten zestawik chodzi po 199zł więc popyt na jego jest jak widać. myślałem, że będe ok 40zł w plecy a jednak jestem pare do przodu . Cytuj
dx36 2 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Właśnie tez zauwazylem kurde trza zamawiac poki sam HD jest po 79zł filmy i tak mnie nie interesowaly Cytuj
ksips1 32 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 (edytowane) Samego HD już nie ma Edytowane 2 lipca 2008 przez ksips1 Cytuj
dx36 2 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 (edytowane) a to co ?? http://www.ultima.pl/HD_DVD_Player_Microso...estawie_/i4521/Z Kurde sorry nie doczytałem Edytowane 2 lipca 2008 przez dx36 Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Jak by nie patrzeć to z filmami moim zdaniem za 120zł była dobra opcja, bo i tak nie mam niczego na HDDVD, a filmy dołonczoen do zestawu maja chyba potencjał by pokazać czym HD. Właśnei podjechał kurier. Zaraz obczaje co i jak. Jest jakaś różnica czy odtwarzacz stoji na konsoli bądź obok? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi