Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość MasterShake
Opublikowano

ponoc sie da, plyta ze sterownikami jest w opkakowaniu

• Odpowiedzi 185
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Da się. Może służyc jako zwykły napęd. Co ciekawe nie chciało odtwarzac mi filmów HD-DVD. Ale to pewnie dlatego że mam zwykłego laptopa. Płyty DVD odczytywał bez problemów.

Opublikowano

Po podłączeniu napędu do PC, XP'ek wykrywa go jako napęd Toshiby (Xbox360) i to by było na tyle, czyta jedynie płyty DVD. Sterowniki dołączone do napędu niestety nie działają z blaszakiem. Trzeba będzie coś poszukać na necie.

Dla tych co chcieli by wiedzieć co i jak, zapraszam tu : http://www.digital-digest.com/articles/Xbo...dows_page1.html

Wszystko świetnie opisane. Odtwarzacz czyta płytki, niestety obejrzeć filmu nie mogę, gdyż mam za słabą kartę graficzną, miłej zabawy

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

HELP!!! Chciałem sobie dzisiaj z okazji niedzieli spokojnie oglądnąć 300 a tu zonk :o . W dashbordzie brak podwójnej ikonki czytnika ale sam czytnik się otwiera. Nie wiem o co biega. Wszystko podłączone jak należy, nie ruszałem czytnikiem podczas pracy itp. Miał ktoś podobny przypadek? :(

Opublikowano

Zrobiłem tak od razu i to kilka razy. Wydaje mi się, że to jakiś problem z kablem. Przy włączaniu X'a kiedy go docisnę przez pewien czas wszystko działa normalnie. Dziwne bo tacka się wysuwa...Jest jakaś szansa na reklamację?

Opublikowano

Zadzwoniłem na infolinię MS i rzeczywiście ta sama bajka co z konsolami. Facet był chyba lekko zaskoczony ale i tak wszystko poszło sprawnie. Kazano mi zadzwonić jutro w sprawie numeru przewozowego, potem po kuriera i tyle. :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

no ja dzis wkoncu tez sie skusilem na odwarzacz , w pobliskim komisie konsolowym kupilem za 20 f.... niestey godzine pozniej na necie zauwazylem na www.game.co.uk odwarzacz za 13 f. fakt ze kupilem rownierz nowy... ale cena, 7 funtow wplecy.... 5 tyskich :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Chciałbym kupić ten napęd ale jako zewnętrzny do laptopa (który nie posiada napędu optycznego). Jest to dość słaby sprzęt (256MB/800MHz) i czy ktoś się orientuje jakie wymagania ma ten napęd? Nie chodzi mi o filmy HD tylko o normalne DVD. Czy ten napęd obsługuje również CD czy tylko DVD i HD DVD?

• 2 tygodnie później...
Gość MasterShake
Opublikowano

mocne, w piątek zamówiłem film z dvd.co.uk - wczoraj doszedł. Szkoda że to tylko gejowskie 300 ale chciałem sprawdzić jak sklep działa xd

Opublikowano
mocne, w piątek zamówiłem film z dvd.co.uk - wczoraj doszedł. Szkoda że to tylko gejowskie 300 ale chciałem sprawdzić jak sklep działa xd

sklep działa świetnie :D zamówiłem dwa filmy w poniedziałek, wysłali we wtorek a już dzisiaj to jest czwartek filmy doszły ^_^ zapłaciłem tylko 1 funta za przesyłkę od płyty, polecam wszystkim sklep jest super :D

Gość MasterShake
Opublikowano

btw - jedno mnie irytuje, może mam coś w ustawieniach. Oglądam film dajmy na to do połowy, wyłączam konsolę, włączam ponownie, włączam film a tu się płyta włącza od początku z menu itp - wtf? To nawet dvd zapamiętuje na czym skończyło

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

DVD.co.uk ma chyba jeszcze najwiekszy wybór na tą chwilę.

Ze sprawdzonych miejscówek polecam jeszcze hmv.co.uk, axelmusic.com (mają rewelacyjne opisy płyt i skany okładek) i oczywiście eBay :D

btw - jedno mnie irytuje, może mam coś w ustawieniach. Oglądam film dajmy na to do połowy, wyłączam konsolę, włączam ponownie, włączam film a tu się płyta włącza od początku z menu itp - wtf? To nawet dvd zapamiętuje na czym skończyło

To kwestia softu playera, nawet PS3 dostało opcję Resume dopiero z jakims kolejnym updatem BD playera - w przypadku HD DVD X360 już się chyba tego nie doczekasz...

Edytowane przez Butcher
Gość MasterShake
Opublikowano (edytowane)

omg jakie hmv ma ceny, byle do wyplaty

Butcher a jak u nich z wysylka do nas? Problemow nie robia?

na dvd.co.kuk ceny pojedynczych filmow poszly w gore

Edytowane przez MasterShake
Opublikowano (edytowane)

HMV.co.uk nie robi żadnych problemów, tylko wysyłka 2.50, zamiast 1.00 jak na dvd.co.uk. Na ten ostatni zresztą radziłbym uważać - wczoraj dostałem HD DVD Miami Vice UŻYWANE - brak folii, obtarte pudełko, na płycie ślady starości (nalot, kurz), ale rys brak. To już chyba naprawdę wyprzedaż końcówek... :D

btw:

Posiadaczom PS3 polecam Men in Black Blu-ray z dvd.co.uk. - polskie napisy i lektor, aktualnie przecena na 9.95 + 1 za wysyłkę, co daje niecałe 50zł. W polskich sklepach ok. 110 zł.

A jeżeli komuś niestraszny brak PL, Amazon.com (US) ma świeżutki mega-zestaw Blu-ray Kill Bill vol. 1&2 (tylko u nich komplet) za niecałe 50$ z wysyłką, region free (trzeba się liczyć z ew. cłem). U nas tyle będzie kosztować jedna płyta - i to pewnie jak wyjdzie za te kilka lat... :D

Jakość Killa na BD zabija na miejscu - jak sam film oczywiście...

mastershake

na dvd.co.uk warto korzystać z promocji "2xHD DVD za 10 funtów". Wyszukuj filmy z takim znaczkiem i kupuj parami (większa ilość nie podlega promocji, nawet parzyste ilości). Polecam Blade Runner - REWELACYJNIE odświeżone i wydane pod względem jakości, muza powala. Do tego np. Troja czy Wysyp żywych trupów... Dla mnie już tam niewiele, szperam u nich od dawna... :D

Znany polski serwis aukcyjny ma też dużą ofertę HD DVD do 30 zł. Widzę, że ludzie zaczynają wyprzedawać kolekcje...

Edytowane przez Butcher
Gość MasterShake
Opublikowano

o promocji wiem, chodzilo mi o to ze filmy byly po 5.6 a teraz sa po 7. Ale ogolnie w porownaniu do hmv to drogo maja. W kazdym razie ostatniego zamawiam sobie paczke z hmv, wciagam sharkoony i dzien z zycia wyjety xd. Poki co hd dvd wychodzi taniej niz zwykle dvd w polskich sklepach, ot sposob na przeczekanie czasu do zkaupu jakiegos bluray

Gość MasterShake
Opublikowano

nie wyszly, tak samo parku jurajskiego nie ma nad czym ubolewam. No, poki co 11 filmow w kolekcji ( tzn 6 wlasnie do mnie idzie ale sa juz moje ;] )

Opublikowano (edytowane)

Dzięki, racja znalazłem info, o tym, że wszystkie 6 epizodów ma wyjść na Blu-Rayu. Swoją drogą dobry film mi wkręciłeś na Jurassic Park, no to by było coś, zobaczyć JP w HD. Pochwal się filmami jakie masz w kolekcji.

Edytowane przez Slupek88
Gość MasterShake
Opublikowano

na stanie:

ostatni samuraj

underworld 2

red dragon

bourne ultimatum

white noise 2

300

i jutro albo w pon powinno dojsc:

skeleton key