grzybiarz 10 291 Opublikowano 30 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2016 Przeskanuj Malwarebytes, a potem np. CC Cleaner. W awaryjnym trybie też Ci się to robi? Obczaj co takiego włącza Ci się na starcie: wpisz msconfig w menu start. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 30 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2016 pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 30 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2016 I co było przyczyną? Jakiś trojanik z Malwarebytes, czy pomogło skanowanie rejestru CC Cleanerem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 30 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2016 zrobiłem i to i to, wykryło 3 malware. Usunąłem i ok Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 6 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2016 (edytowane) Od kilku dni cos się z kompem stało - kiedy klikam na plik / ikonkę prawym przyciskiem, to zamiast paska z opcjami cały eksplorator windows się zawiesza - "brak odpowiedzi" Windows 10. Co to moze być? urwa znowu wróciło, grzybek pomóż wyczyściłem CCleanerem, zeskanowałem malware anti bytes (nie wykryło nic) Restart kompa (sam nie mógł się wyłączyć, ekran "ponowne uruchamianie przez 5 min" -> zresetowałem) włączyłem na nowo oi działa. Ehh Edytowane 6 czerwca 2016 przez Banny Cytuj Odnośnik do komentarza
da$io 110 Opublikowano 10 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2016 (edytowane) Mam pytanie do Was. Chodzi o skalowanie Chrome. Mam full HD w laptopie i np. taka opera, edge czy firefox ładnie wygląda po przestawieniu na 125% gdyż jak wiadomo szkoda tracić oczu. Z Chromem to jest niewykonalne. Co bym nie ustawił te ikonki, paski zakładek i tytuły to mikronowe wielkości. Bug czy jak? Szukałem jakiegokolwiek rozwiązania ale słabo ze wsparciem.System oczywiście Win 10. Edytowane 10 czerwca 2016 przez da$io Cytuj Odnośnik do komentarza
_Shaman_ 867 Opublikowano 11 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2016 Mam pytanie do Was. Chodzi o skalowanie Chrome. Mam full HD w laptopie i np. taka opera, edge czy firefox ładnie wygląda po przestawieniu na 125% gdyż jak wiadomo szkoda tracić oczu. Z Chromem to jest niewykonalne. Co bym nie ustawił te ikonki, paski zakładek i tytuły to mikronowe wielkości. Bug czy jak? Szukałem jakiegokolwiek rozwiązania ale słabo ze wsparciem. System oczywiście Win 10. A to ciekawe, przed chwilą sprawdzałem u siebie i wszystko skaluje się w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza
da$io 110 Opublikowano 11 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2016 No właśnie u mnie niestety nie. Wszystko jest maciupeńkie. Wywaliłem i zainstalowałem ponownie, czyściłem cookies, canary nawet zainstalowałem i mikrony dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 11 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2016 A zobacz tu: Panel sterowania\Wygląd i personalizacja\Ekran I tam będzie taki suwak z procentami. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Shaman_ 867 Opublikowano 11 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2016 (edytowane) No właśnie u mnie niestety nie. Wszystko jest maciupeńkie. Wywaliłem i zainstalowałem ponownie, czyściłem cookies, canary nawet zainstalowałem i mikrony dalej.My bad, nie doczytałem że 125%, a nie 150%. Chrome na Windowsie nie obsługuje skalowania 125% jak na razie: https://bugs.chromium.org/p/chromium/issues/detail?id=410696 Edytowane 11 czerwca 2016 przez _Shaman_ Cytuj Odnośnik do komentarza
da$io 110 Opublikowano 11 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2016 Jednak te internety przydają się do czegoś. Dzięki za info. Nawiasem to niezłe asy programistyczne w tym Google: dwa lata nie potrafią ogarnąć czegoś co w innych działa bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 850 Opublikowano 19 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2016 Cinszka sprawa, bo problem nie u mnie, więc średnio mogę cokolwiek sprawdzić. w każdym razie znajoma ma dziwny problem. Nie działa jej JEDNA, JEDYNA strona w necie. Witryna nieosiągalna i dupa. wszystko inne chodzi, na innym kompie strona bez problem idzie. Sprawdzała na różnych przeglądarkach, używa chroma ogólnie. Ale na innych to samo. Paczała antywira, wyjątki srątki, czyściła historie, ciastka, takie tam, dalej nic. Skanowała i wiele innych dziwnych rzeczy próbowała i nic. No co jest grane, any ideas? Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 19 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2016 Prawdopodobnie IP strony dopisane do hosts file lub w samym firewallu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 850 Opublikowano 19 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2016 Ja lamus jestem, nie wiedziałbym co zrobić z twoją podpowiedzią ;( Cytuj Odnośnik do komentarza
_Shaman_ 867 Opublikowano 19 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2016 Otwórz notatnik jako administrator i otwórz plik C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts . Standardowo powinien być zakomentowany ( hashe "#" na początku każdej linii) Ewentualnie można zmienić DNSa albo go przeładować (trzeba w cmd wpisać "ipconfig /flushdns" ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 850 Opublikowano 19 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2016 Robila juz to i nic z notatnikiem nie wiem, potem zagaje bo w trasie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 19 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2016 A ma ruter i na telefonie po wifi tez jej nie działa ta strona? Co to za strona? Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 850 Opublikowano 19 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2016 (edytowane) Na fonie dziala i na innym kompie tez. Wiec w strone firewalla bym nie uderzal. Bloodwars ;P Edytowane 19 czerwca 2016 przez acidizer Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 850 Opublikowano 20 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 czerwca 2016 (edytowane) Ok, sprawa oczywiście okazała się mieć podłoże, że tak powiem, socjotechniczne. Po wypróbowaniu wszystkich mądrych zaleceń od wielu bardzo cwanych ludzi (w tym was, moi mili), gdy okazało się, że żadna rada nie przynosi choćby najmniejszego pozytywnego skutku, wystarczyło.... zadzwonić do dostawcy neta, aby dowiedzieć się, że faktycznie mają jakiś problem, jest on, no cóż.. zewnętrzny i nad tym pracują. Po telefonie sprawa rozwiązała się w 10 minut. Tiru riru. Powinien byc temat Pokaż swoje polactwo. Edytowane 20 czerwca 2016 przez acidizer Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 24 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2016 Co godzinę może dwie na ułamek sekundy pojawia mi się CMD minimalizuje wszystkie okna i znika. Wie ktoś jak to naprawić ? Nie mam pojęcia co się pojawia w cmd bo to ułamek sekundy a irytuje dość mocno jak się gra. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 25 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2016 Sprawdzić czy nie ma uruchomionych podejrzanych procesów/usług, przejrzeć autouruchamianie oraz task schedulera w poszukiwaniu cyklicznych zadań. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 26 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2016 Skasowałem folder acer-a( nie wiem czemu to się wogóle u mnie na kompie znajduje) i problem zniknął , dziś rano ponownie cmd się pojawia i folder Acera wrócił. Cytuj Odnośnik do komentarza
kultywator 2 083 Opublikowano 26 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2016 Próbowałeś malwarebytes zeskanować? Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 3 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2016 Mam pieca z sound blasterem audigy rx. Do tego glosniki 5.1 od logitecha. Co wlaczalem kompa to musialem ustawiac od nowa (w oprogramowaniu do karty) zeby wszystkie glosniki graly. Pamietam ze kiedys tak nie bylo, ale nie jestem pewien, chyba po instalacji 10ki zaczelo sie to chrzanic tak. Pomyslalem ze przywroce domyslne i zobacze co dalej. Teraz sie zje,balo na amen. 5.1 nie dziala w ogole. Jak bym nie ustawil nie ma zadnej roznicy, czy to 2.1 4.1 czy jakakolwiek inna konfiguracja. Nie mam juz pomyslow co sie obs.ralo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 3 sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2016 Kompatybilnosc 5.1 z tego co wiem wylaczyli chyba juz w Win7? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi