Skocz do zawartości

Problem z PieCem ...

Iron

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli to nie żaden Tracer to powinno wystarczyć.

Wierzysz w to? :turned:

Jeszcze nie spotkałem się z czymś poza Feel III u osób, które nie siedzą w komputerach - standardem jest wspomniany a do tego jakieś markowe Huntery czy ColorsIt.

@sznurek

Wyłącz automatyczny restart po awarii, ustaw niewielki zrzut pamięci i włącz raportowanie (blue screen, nie dr watson); gdy nastepnym razem coś będzie nie tak wyskoczy okno z błędem, który zapiszesz i wtedy łatwiej będzie zidentyfikować problem. Prócz tego co podał Fisiu wina może leżeć również po stronie sypiącego się hdd, w momencie gdy ntfs.sys pada często wyskakują krytyczne wyjątki. Dla spokoju ducha uruchom sobie Crystal Disc Info i sprawdź stan zdrowia dysku.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

taki beton mi sie włączył ostatnio - podczas mojej nieaktywności po 5 minutach wyłącza mi się ekran w lapie - w ustawieniach nieaktywności mam ustawione żeby się nie wyłączał w ogóle, wygaszacz ekranu tez wyłączyłem na sprawdzenie i w dalszym ciągu ekran mi się wyłącza. Strasznie irytuje jak oglądam filmy.

any hint ?

Opublikowano

windows... jaki?

PS. Dziś na takie pytanie jeden koleś mi odp. "Normalny. Windows Word" ...

Opublikowano

Sprawdź jeszcze funkcje oszczędzania energii. Tam też są różne wynalazki.

• Minusik 1
Opublikowano

Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu mam problem z piecem. Mianowicie jak przeglądam neta i przewijam stronke czy to w dół czy w góre, tracę na chwile obraz, gaśnie na ułamek sekundy i po chwili jest ponownie. Nieraz moge przeglądać 2h i nic się nie dzieje, a nieraz to i z częstotliwością 4 razy na 10 sekund. Zawsze jest to powiązane z przesunięciem stronki czy to rolką czy suwakiem. Kilka razy stało się to podczas przewijania folderu, ale w 99% przypadków podczas serfowania po necie. Ktoś wie co może być tego przyczyną ?

Opublikowano (edytowane)

Mam naprawdę poważny problem z tym swoim nowym laptopem, chyba za dużo nakombinowałem.

Odpaliłem sobie program Samsung Recovery Solution 4 i wybrałem pełne przywrócenie systemu z nadzieją, że będę miał sytuację jak przy włączaniu komputera pierwszy raz, okazało się że jest zgoła inaczej... po ponownym uruchomieniu systemu dostaje komunikat "stop: 0xc000000e" (chyba coś z MBR) a samo narzędzie recovery nie uruchamia się (nie moze znaleźć pliku "X:\winclon\manager.exe"...

Zna ktoś wyjście z tej patowej sytuacji? Jak ja nie cierpię tych partycji recovery, normalnie bym nie miał żadnego problemu tylko bym sformatował dysk i włożył płytkę z systemem, teraz nie mogę bo zamiast płytek dają partycję recovery i program który zamiast naprawiać dobija ;/.

Dodam, że komputer mam czysty a program odpaliłem z czystej ciekawości, bez jakiejś konkretnej potrzeby.

Edytowane przez raven_raven
Opublikowano

Najprościej było by gdybyś wykombinował od kogoś płytę z czystym systemem i zainstalował ów system przy użyciu twojego oryginalnego OEM-owego klucza! przy okazji pozbędziesz się całego tego pre-loadowanego gówna które dodają producenci laptopów... u mnie na laptopie clevo było tego jakieś 1,3GB a na lenovo ok 3GB bezużytecznego demo-gówna...

Będziesz musiał tylko sterowniki i najważniejszy soft dociągnąć z neta ale to nie problem przecież.

Opublikowano

Zapomniałem napisać, że problem już rozwiązany :). Za pomocą LiveCD Ubuntu 9.10 sformatowałem sobie dysk (walić tą partycję recovery), potem ściągnąłem czysty obraz Win7 Home Premium, zainstalowałem na komputerze i normalnie aktywowałem telefonicznie kluczem spod lapka :).

Świetne rozwiązanie biorąc pod uwagę, że nie mam już nainstalowanego niepotrzebnego mi syfu :). Sterowniki pościągałem i poinstalowałem, wszystko działa lepiej jak na początku. Teraz muszę tylko obrazy Nortonem Ghostem porobić i będzie lepiej niż z tymi partycjami recovery.

Ale dzięki za pomoc ;).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam mega problem. Otóż czasem włącza mi się na ekranie power saving mode, gdy poruszam myszką nic się nie dzieje i muszę resetować pc. Do tego czasem gierki przycinają (nie wszystkie np. taka fifa 10 nigdy) na parę sekund a potem gra toczy się dalej jakby nigdy nic. To nie wina wymagań sprzętowych, bo te zazwyczaj spełniam z grubą nadwyżką. Da radę jakoś to wszystko naprawić bez grzebania w bebechach? Mam core 2 duzo 3,2 ghz i geforce 7600gt.

Opublikowano (edytowane)

Jest jakiś błąd Dhcp mniej więcej chyba wtedy kiedy się włącza ten power saving mode podejrzewam, że to o to chodzi co z tym fantem?

EDIT: A nie doczytałem, że to coś z netem. Także pozatem nie ma błędów. Jakieś inne opcje? Może to wina samego monitora? Zainstalowałem nowy sterownik karty graficznej i narazie odpukać gierki nie przycinają, ale nie sprawdzałem jeszcze nic zbytnio wymagającego. Możliwe, że te jazdy były winą samego stera do grafiki?

Edytowane przez majkelek
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam za.(pipi)iaszczy problem z kompem. Linux odmówił posłuszeństwa ;( Nawet nie chce bydle wystartować. Pojawia się czarny ekran z jakimiś napisami i, że niby ctr+d ma coś pomóc, a tu lipa. Nie moze znaleźć jakiegoś pliku systemowego. Potem coś tam z \home error? Da się naprawić?

Opublikowano

no dobra- laptop, 4 usb. trzy z nich dzialaja prawidlowo. jedno glupieje. podpinam myszke, aparat cyfrowy lub inne urzadzenie usb i lapek nie zalacza sie. kreci, kreci i nic- odpinam usb i startuje normalnie. na wlaczonym lapku usb dziala normalnie. problem pojawia sie w chwili podpiecia pod usb i probie uruchomienia go

Opublikowano

Sprawdź w BIOSie czy nie masz jakiejś dziwnej opcji w USB włączonej. Nie wiem, boot from usb czy inne USBmegazordHaxy.

Opublikowano

przy włączaniu kompa, na początku masz napisane co trzeba nadusić żeby wejść w bios. Na ogół jest to DEL lub F2

Opublikowano (edytowane)

przy włączaniu kompa, na początku masz napisane co trzeba nadusić żeby wejść w bios. Na ogół jest to DEL lub F2

fakt, jest tam takie cos- tylko na 99% jak zaczne tam grzebac to cos zje.bie

Edytowane przez maciekww28
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

nowy problem - laptop kumpla wyłącza się w czasie oglądania filmów online. poza tym działa prawidłowo. jedyne co mi przychodzi do głowy to hibernacja ale czy to możliwe?

sory za post pod postem - inaczej nikt by tego nie zauważył

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Panowie, mam problem.

Ni stąd, ni zowąd, mój laptop nie odtwarza dźwięku. Nagle z dnia na dzień, nie da się odtworzyć żadnego pliku z muzą, posłuchać radia, oglądać filmików na necie itp. Komp albo łapie zwieche, albo po prostu nic nie odtwarza. Jak w panelu próbuję przetestować głośniki, bądź dźwięki windows, pojawia się komunikat że nie może odtworzyć tego dźwięku? O co kaman?

laptop lenovo, system vista.

pomocy!

znalazłem takie coś, google pzretlumaczyło i już myślałem że problem rozwiązany, ale niestety, pliku takiego nie znalazłem.

no i jeszcze jedno - kodeki i sterowniki intalowałem itd. dalej beret.

Edytowane przez puppets
Opublikowano

everesta odpal, i podaj jaka masz karte dzwiekowa ( jaki uklad, pewnie ALCXXX )

Podaj jaki układ audio, oraz chipset ( nie Intel, tylko pełną nazwę )

Zobaczymy co da się zrobić :-)

Opublikowano

Nie wiedziałem, gdzie dać ten problem, więc wrzucam go tu.

Otóż, straszne rzeczy, nie działa mi Half Life 2. Odpalam instalację, po dłuuuuugim momencie system (Vista) pyta o pozwolenie na uruchomienie programu, później sprawdza konfigurację komputera, dochodzi do 100% i...nic. Koniec. Żadnego postępu. Miał ktoś z was tak? Gra odpalona w trybie zgodności z XP. Może chodzi o system? Na 7 u kumpla śmiga bez problemów.