Skocz do zawartości

Jaki arcade stick warto kupic?

Gizi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a gdzie moge zakupic dobrego sticka?

http://www.allegro.pl/item784310544_ps3_pc_madcatz_arcade_stick_tournament_edition.html - Prosze Cie bardzo.

Mam pytanko odnosnie tego pada:

http://www.allegro.pl/item755823189_street_fighter_iv_fight_pad_ps3_ryu_wyprzedaz.html

Nie wiecie, czy wspolpracuje on rowniez z X360?

Wiem, ze jest rowniez wersja przeznaczona dla Xboxa, ale niestety rozni sie tym, ze ma kabel, co nie bardzo mi odpowiada.

Przykro mi ale nie.

Opublikowano

Mam zmodowanego Mayflasha jednak chciałbym zmienić PCB na coś z przyciskiem home (PS3 button). Co byłoby najkorzystniejsze (cena/montaż) płytka od Sixaxisa or smth ? Opcja z jakimś przeprogramowaniem, aby przycisk auto lubclear nabrały funkcji PS3 buttona chyba jest niemożliwa czy się mylę ?

Opublikowano

Nie, to jest niemozliwe. Mozesz jeszcze uzyc przejsciowki PS2-PS3 zalozonej na koncowke do PS2 mayflasha. Jesli przejsciowka ma przycisk Home badz jego emulacje (najczesciej gora+select) to masz Home na sticku.

Pozdrawiam.

Opublikowano

[quote name=K'^^' date='21 October 2009 - 14:35 PM' timestamp='1256128558' post='1979889]

Mam zmodowanego Mayflasha jednak chciałbym zmienić PCB na coś z przyciskiem home (PS3 button). Co byłoby najkorzystniejsze (cena/montaż) płytka od Sixaxisa or smth ? Opcja z jakimś przeprogramowaniem, aby przycisk auto lubclear nabrały funkcji PS3 buttona chyba jest niemożliwa czy się mylę ?

Płytkę od Sixaxisa ponoć dość ciężko się lutuje, polecałbym poszukać czegoś innego.

Opublikowano (edytowane)

Jeśli przejściówka z tym stickiem nie będzie generowała lagów to chyba top jest najbardziej ekonomiczne rozwiązanie. Dzięki za informacje. Szukam jedynie jeszcze gdzie mogę ładnie przyciąć pleksę, aby był już w miarę kompletny na razie jest to estetyczna prowizorka:

Mayflash + LS-32+Sanwa OSBN 30 ( części od Marioit )

dscn0400.th.jpg

Grafikę przykryłem dosyć sztywną folią coś na kształt tego co dają do skoroszytów i niestety od góry trochę odchodzi bo jest zbyt elastyczne, ale na prowizorkę dobre i to :D

Edytowane przez K'^^
Opublikowano

[quote name=K'^^' date='22 październik 2009 - 21:04 ' timestamp='1256238280' post='1981002]

dscn0400.th.jpg

Grafikę przykryłem dosyć sztywną folią coś na kształt tego co dają do skoroszytów i niestety od góry trochę odchodzi bo jest zbyt elastyczne, ale na prowizorkę dobre i to :D

Ja bym przykrył ciemniejszą.

Opublikowano

no to musi jakis wozek na allegro widłowy dorwac :D :D

tam mozna czesto dostac cos z Crowna a Fanta nie lepsza

co do plexy to na Emu#Dreams do odpowiedniego tematu zapraszam 9sobeis am znajdziesz w dzaiel hardware) sam popełniłem moda z plexa i wyszedł bardzo dobrze i paru innych ludzi tez z szablonu skorzystało i wyszło im elo

Opublikowano

Trzeba zdrapać naklejkę SF IV żeby działał z Tekkenem.

będzie "współpracował" z każdą bijatyką

Opublikowano

a ja bym chętnie nabył limitke tego sticka (obojętnie którą), ktoś wie czy jest jakaś szansa dorwania gdzieś tego.

Chodzi mi o wersję na PS3 bo na Play-Asia widziałem tę całą białą ale tylko na X360 oO

Opublikowano

Mam pytanie, czystnieje taka mozliwosc zeby przerobic Dreamcastowego arcade sticka na USB nie tracac przy tym mozliwosci gry na DC? Niekoniecznie musi byc USB, opcja Playstation2/DC oraz Xbox/DC tez wchodzi w gre :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

gdzies w(pipi)ało temat o customach

Namco Keiiego zmodowany sanwa, drazk,actuator i sprezyna od hori z shaft coverem od JLF nawet sprezyne upaliłem zapałkami tak ze ma dokładnie 160g na tym nizszym drazku tak jak JLF na oryginalnym bo tak to miał parwie 200g. mamy precyzje i jakosc sanwy a rzut znany ze starego Namco.

keii.th.jpg

keii2.th.jpg

Opublikowano

Trzeba zdrapać naklejkę SF IV żeby działał z Tekkenem.

będzie "współpracował" z każdą bijatyką

Ja posiadam tego stika kupiłem w Uk , jedyny kłopot to taki że nie działa mi to ustrojstwo jak podepne do pc.Ktoś wie jak to rozwiązac?

[ win XP ]

• 2 tygodnie później...