Gość Maiden Opublikowano 19 maja 2013 Opublikowano 19 maja 2013 (edytowane) cytat z forum WL: A co do fany: Legia jeździ po Polsce z najbardziej pretensjonalną flagą świata "Jesteśmy Waszą Stolicą". Flaga choć pretensjonalna, to jednak jest w gruncie rzeczy zabawna. Stolicowatość Warszawy nie jest bowiem ani ich żadną zasługą, ani powodem do zbytniego chwalenia się, gdy się popatrzy, co się w stolicy na codzień dzieje (to stąd lansowane są lewicowo-nowoczesno-hipstersko-różowo-tęczowe trendy, to tu jedną linię metra buduje się kilkadziesiąt lat, a jak usiłują zbudować drugą, to ich natychmiast zalewa Wisła, albo zapadają się ulice, to tu jako do ostatniej europejskiej stolicy, dojechała autostrada, to tu wreszcie knują politycy-darmozjady, itp. itd.). Pomyślano więc o zabawnej przeróbce, uderzającej właśnie w tę nieuzasadnioną pyszałkowatość "stolicznych". Ponieważ jednak jakakolwiek krytyka Warszawy, spotyka się z natychmiatowym histerycznym płaczem "kompleksy, kompleksy", postanowiono posłużyć się tekstem nie kogo innego, a rodowitego Warszawiaka. Pisarz Antonii Słonimski, gdy w okresie międzywojennym, Warszawiacy mieli równie pretensjonalne zapędy i zaczęli lansować określenie "Warszawa Paryżem Wschodu", odparł, że należałoby raczej mówić o "Warszawie jako Radomiu Europy". Do tego "eLka" zamiast w kółeczku to wśród unijnych gwiazdek (w szczególności dla "młodych, aspirujących, nowoczesnych, postępowych i europejskich") i przeróbka herbu Warszawy, gzie syrenkę zastąpiła znana z jesiennej oprawy "tańcząca dla mnie" kobieta lekkich obyczajów. Tyle w temacie. -Legia! -Co? -Metro wam kilkadziesiąt lat budowali! Rozumiem, że jak na początku meczu krzyczeliście "Warszawskie słoiki" to pozdrawialiście warszawską wiarę? Jesteście wprost zaje.biści w swojej maleńkości A skoro już tak namiętnie czytasz to nędzne forum to wierzę, że nie przeoczyłeś tego wpisu: z forum Lecha, niejaki Poho: Bez jaj z tym słuchaniem, Legia tak darła mordę, że momentami nie było słychać na dole własnych myśli, a co dopiero naszych bębnów, czy Klimy. Zaliczyłem sporo wyjazdów na Ł3 i muszę przyznać, że dzisiaj z pewnością pokazali się najlepiej pod względem wokalnym. Kilka takich momentów, że głowa mała. Edytowane 19 maja 2013 przez Maiden Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 19 maja 2013 Opublikowano 19 maja 2013 Nie przeoczyłem. Tylko o dopingu nie rozmawialiśmy jak byś nie zauważył. Ale miło, że śledzicie nasze forum w poszukiwaniu wrażeń. Szukacie tam dowartościowania? z mojej strony koniec tematu bo się ot robi. Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 19 maja 2013 Opublikowano 19 maja 2013 Bo nabierasz wody w usta. Jak tam walka o miszcza? Cytuj
ofsajd 1 112 Opublikowano 19 maja 2013 Opublikowano 19 maja 2013 trolololo http://www.youtube.com/watch?v=xOnBc30qbq4 Cytuj
ofsajd 1 112 Opublikowano 19 maja 2013 Opublikowano 19 maja 2013 Anglia i pirotechnika? rzadki widok Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 20 maja 2013 Opublikowano 20 maja 2013 Kłuje to płótno na prowincji, prawda? A co fo Waszej anty-flagi, to pięknie sobie strzeliliście w stopę; Bo jeżeli Warszawa jest "Radomiem" Europy, to czym jest dla Europy jest Poznań? No czym? Charlerois? Sette? Grimbsy? Ach te Wasze kompleksy POZnań* Wronkami Europy Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 20 maja 2013 Opublikowano 20 maja 2013 Maiden jak Ci poszedl test gimnazjalny? widzialem ten mecz, obie jedenastki to biegajace cioty nic wiecej. J,ebac polska lige. A ta kibolka to w ogole kabaret " bozechronfanatykoff ". Mowie jak jest 1 1 Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 20 maja 2013 Opublikowano 20 maja 2013 (edytowane) Cioteczkę masz w majtkach, między swoimi wydepilowanymi nożkami. Piękna fota <3 Edytowane 20 maja 2013 przez Maiden 1 2 Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 20 maja 2013 Opublikowano 20 maja 2013 jaki bol dupska " nieznanych sprawcof " jak tam europejskie puchary? dobra, nie odpowiadaj Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 20 maja 2013 Opublikowano 20 maja 2013 (edytowane) Biorąc pod uwagę dwa ostatnie sezony, nienajgorzej. Jak tam handel ciuszkami na forum dla konsolomiaków e-cyganie? Edytowane 20 maja 2013 przez Maiden Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 23 maja 2013 Opublikowano 23 maja 2013 Biorąc pod uwagę dwa ostatnie sezony, nienajgorzej. Jak tam handel ciuszkami na forum dla konsolomiaków e-cyganie? Ale damian mówiąc europejskie puchary miał na mysli LM i LE a nie puchar polski ;/ Cytuj
Gość suteq Opublikowano 24 maja 2013 Opublikowano 24 maja 2013 Urban jest strasznie suchy i słaby. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 26 maja 2013 Opublikowano 26 maja 2013 Wczoraj właśnie jak oglądałem to myslałem, żeby kurcze nie było jak z Benficą. No i bach. Cytuj
ogqozo 6 551 Opublikowano 26 maja 2013 Opublikowano 26 maja 2013 No w zasadzie to w momencie zdobycia gola przez Robbena było na liczniku 88:21. Cytuj
Pawlo 86 Opublikowano 26 maja 2013 Opublikowano 26 maja 2013 Wiem, przed wstawieniem sprawdzałem, ale jednak zbieżność sytuacji ciekawa. Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 29 maja 2013 Opublikowano 29 maja 2013 widziałem kiedyś podobną zabawę tuzów z polskiej reprezetacji przy okazji promowania Euro w Warszawie - co chwilę piłkę tracili http://www.youtube.com/watch?v=uhtiL_mi2mQ Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 29 maja 2013 Opublikowano 29 maja 2013 http://www.youtube.com/watch?v=KOb4T1oxg5E Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi