Opublikowano 15 kwietnia 201311 l Bez sensu kupować takie sosy, nie wiadomo, co w nich jest. Zawsze można zmiksować pomidory lub pomidory w puszce z koncentratem i ulubionymi dodatkami.
Opublikowano 16 kwietnia 201311 l Ja lubie sos w proszku knorra do spaghetti napoli, do niego dodaje tylko pomidory, dorzucam troche bazyli i oregano i jest spoko.
Opublikowano 18 kwietnia 201311 l Karkówka na grilla od Sokołowa, z biedronki. Bardzo dobra i świetnie przyprawiona. (ja zrobiłem na patelni)
Opublikowano 16 maja 201311 l Różowy Magnum o smaku... szampana, omijać szerokim łukiem, najobrzydliwsza rzecz jaką ostatnio jadłem, po dwóch "dziabach" wywaliłem do kosza, masakra, piekło nie jedzenie
Opublikowano 16 maja 201311 l A ten czarny, chyba espresso to w sumie lód śmietankowy (jeśli dobrze pamiętam) w polewie z gorzkiej czekolady... i MOŻE trochę kawowy (tzn. smaku kawy nie czuć praktycznie). Spróbowałem tylko i wprawdzie nie okropny, to mimo wszystko nic takiego... Edytowane 16 maja 201311 l przez Accoun
Opublikowano 30 maja 201311 l Różowy Magnum o smaku... szampana, omijać szerokim łukiem, najobrzydliwsza rzecz jaką ostatnio jadłem, po dwóch "dziabach" wywaliłem do kosza, masakra, piekło nie jedzenie Moim zdaniem całkiem dobre w smaku, nie wiem czy przypominają szampana, ale jest to dosyć ciekawe doznanie dla kubków smakowych i z pewnością w kwestii lodów coś innego. Z kolei te Blacki mi nie podeszły, na setkę espresso to nie smakuje. Z lodów ostatnio próbowałem białych frugo. Przesadnie słodkie, rozpuszczone niejadalne Edytowane 30 maja 201311 l przez Gość
Opublikowano 1 czerwca 201311 l Pączki z... TESCO - nigdy nie jadłem lepszych pączków ze sklepu. Lubie sobię czasem kupić dwa pączki i upie.rdolić się nimi jak świnia. Te z marmoladą są po prostu najlepsze <3 U mnie jest kilka cukierni (dwie w samej Jeleniej Górze), gdzie są mega drogie wyroby cukiernicze, bo takie dobre (niby), pączek 2,5 zł, bułka słodka 3 zł. Tyle, że ten pączek się nie umywa do tego taniego z tesco ;p
Opublikowano 2 czerwca 201311 l Pączki z... TESCO - nigdy nie jadłem lepszych pączków ze sklepu. Lubie sobię czasem kupić dwa pączki i upie.rdolić się nimi jak świnia. Te z marmoladą są po prostu najlepsze <3 U mnie jest kilka cukierni (dwie w samej Jeleniej Górze), gdzie są mega drogie wyroby cukiernicze, bo takie dobre (niby), pączek 2,5 zł, bułka słodka 3 zł. Tyle, że ten pączek się nie umywa do tego taniego z tesco ;p (pipi) jeśli na tyle pączków masz takie określenie, to lepiej ci nie mówię ile ja w(pipi)ę na tłusty czwartek Edytowane 2 czerwca 201311 l przez marekjw2523
Opublikowano 3 czerwca 201311 l Miałem coś podobnego napisać o sosie spaghetti bolognese Dawtona (bez mięsa). Kupiłem go ostatnio, bo pomyślałem, że może niepotrzebnie przepłacać za Pudliszki czy Łowicz. Niestety, sos wygląda jak tani ketchup i ma taką też konsystencję, smakuje jak ketchup z pieprzem i w ogóle jest bardzo słaby. Naprawdę, lepiej zrobić sos na koncentracie albo kupić porządny sos, który z pomidorami ma coś więcej wspólnego niż kolor. Tez chciałem przyoszczędzić na sosie i kupiłem meksykański Dawtony zamiast Knorr'a. Fu. Mimo próby doprawienia po swojemu wciąż smakował troche lepiej od gó.wna. Omijać tą firmę szerokim łukiem!
Opublikowano 9 czerwca 201311 l bez przesady. dawtona nie jest taka zła, większej różnicy od pudliszek nie zauważyłem. Wiadomo że ogolnie sosy słoikowe są chu.jowe i lepiej już zrobić samemu, ale jak musze kupić to wole już to tańsze badziewie bo imo we wszystkich innych jest to samo.
Opublikowano 9 czerwca 201311 l Sosy winiary są bardzo spoko. Kilka klas wyżej od Heinzów i Dawton. Mówię jak jest.
Opublikowano 10 czerwca 201311 l A nigdy nie jadłem właśnie tych wyciskanych, muszę spróbować kiedyś.
Opublikowano 10 czerwca 201311 l Dobre. Wszystkie 4 któe próbowałem. Włoski, Salsa, Barbecue i Czosnkowy. A Salsa bardzo dobry do naczosów. Lepszy nawet niż te słoikowe z Lidla.
Opublikowano 14 czerwca 201311 l Odpowiedniki Delicji z Lidla o smaku marakuji. Biedronka miała te ciasteczka nienajgorsze, jeśli dobrze pamiętam Te są ohydne. Nawet nie chodzi już o sam smak (w sensie galaretki), ale ta czekolada jest nie do przełknięcia. :confused:
Opublikowano 16 czerwca 201311 l Se właśnie jajecznice na pomidorach wygnoiłem. jestem dobry kucharz!
Opublikowano 17 czerwca 201311 l ja do jajecznicy trochę sera wrzuciłem i całość potem na opiekany chleb, śniadanie jak ta lala
Opublikowano 17 czerwca 201311 l Cukierki Dumle Original z Fazera, co mogę powiedzieć o tych bądź co bądź drogich cukierkach? Hm, porządne tofi w czekoladzie, ale chyba cena to trochę przegięcie.
Opublikowano 17 czerwca 201311 l W sumie najlepsza w nich jest ta czekolada. Ten pierwszy etap. Toffi też spoko ale nudne i klejące.
Opublikowano 19 czerwca 201311 l Cukierki Dumle Original z Fazera, co mogę powiedzieć o tych bądź co bądź drogich cukierkach? Hm, porządne tofi w czekoladzie, ale chyba cena to trochę przegięcie. Za(pipi)iste są ale cena , co niektóre sklepy sprzedają na sztuki, parodia (pipi)ONY RARYTAS
Opublikowano 19 czerwca 201311 l Przed chwilą jadłem pomidorową. Fantastyczna sprawa. Ja właśnie skończyłem jeść z lanym ciastem coś za(pipi)istego. oczywiście z prawdziwych pomidorów a nie jakiś przecierów czy uj wie co jeszcze
Opublikowano 21 czerwca 201311 l Spaghetti Carbonara, pierwszy raz w tym roku tego próbowałem i teraz dziewczyna robi co jakiś czas, oczywiście wszystko sama nie jakieś guwno z torebki.