Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pizze giuseppe z salami właśnie zjadłem.

 

ostre govno, nigdy więcej.

no właśnie, przewijały sie tu głosy ze guseppe to najlepsza mrożona pizza więc sie skusiłem, okazało sie że to padaka bez smaku z wodnistym ciastem, o wiele bardziej wole pizze rigga (jak na mrożonke)

Opublikowano

 

pizze giuseppe z salami właśnie zjadłem.

 

ostre govno, nigdy więcej.

no właśnie, przewijały sie tu głosy ze guseppe to najlepsza mrożona pizza więc sie skusiłem, okazało sie że to padaka bez smaku z wodnistym ciastem, o wiele bardziej wole pizze rigga (jak na mrożonke)

 

(pipi)isz, z piekarnika dobra wychodzi, chrupiaca, do tego jest duza. Rigga jest ok, ale za mała.
Opublikowano

oczywiscie ze robilem w piekarniku ale serio bylem nieprzyjemnie zaskoczony, mimo ze dorzucilem od siebie wiecej sera i jakiejs kielbasy to mialem wrazenie ze prawie nie ma smaku

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem, ja rozmrazam, wrzucam do rozgrzanego piekarnika na 25 minut i jest spoko, jak na mrozonke. Rigge lubilem z szynka, ale cos z(pipi)ali ostatnio, jakies z dupy przyprawy zaczeli dodawac.

Edytowane przez Guernica
Gość Orzeszek
Opublikowano

rigga jest dobra jak chce sie szybko wszamać coś na ciepło, 4,5 min w mojej mikrofali i jest spoko, gdzie inne pizze robia sie 6-7min i są kapciami

Gość Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

no też wole, ale czasami czasu nie ma to trzeba pójść na kompromis :F

co do burgerów kołu ultimy w warszawie otworzyli jakąś burgerownie, ktoś obadał? w przyszłym tygodniu sie przejdę tam, chyba ze nie warto.

Edytowane przez Orzeszek
Opublikowano

W robocie był najlepszy swojski obiad evurr. Ziemniaczki, duża porcja surówki i wywalony w kosmos kotlet z fileta kurczaka w panierce (chyba cięższy niż 200g na oko, ponad 1cm mięsa + paniera). Tak domowy jak tylko się da - najlepiej zainwestowane 10zł ostatnimi czasy:)

Opublikowano

Kupiłem dzisiaj pyszne bułeczki (a raczej buły, bo miały z 15cm średnicy) i zrobiłem sobie wypasioną kolację z 4 takich. Takie pyszne, mięciutkie, pachnące z polędwicą sopocką, goudą, ogórkiem i pomidorkiem. Tak mi smakowały, że zjadłem wszystko (4 takie bułki, 30dag polędwicy i 25dag sera, 2 pomidory i 1 długi ogórek), a miało mi zostać na śniadanie jutro. Do tego pyszne mleczko (z biedry). Żyć nie umierać.

Opublikowano

Bałbym się być winnerem przy mojej tendencji do liczenia kalorii i ważenia posiłków.

W końcu zrobiłem sobie tradycyjne poznańskie PYRY Z GZIKIEM:

- 4 średnie ziemniaki w mundurkach (obrane po ugotowaniu)

- 200g serek wiejski z drobno posiekaną cebulką

- 40g prawdziwego masełka 82%

- sól do smaku

Niebo w gębie, 700kcal pysznego żarcia.

  • Plusik 2
Opublikowano

kiedyś to kilka razy kupiłem bo mi zasmakowało, ale za którymś razem prawie sie zbełtałem , nie wiem czy to wina tego mleczka czy może połączyłem z czymś, ale od tamtej pory to olewam

Opublikowano (edytowane)

Przecież każda "czekolada" którą jesz to podróbka.

 

<prowo>

 

 

Ostatnio jadłem mandarynki, dużo mandarynek. Lubię mandarynki.

Edytowane przez mate5
Opublikowano

Przecież każda "czekolada" którą jesz to podróbka.

 

<prowo>

 

 

Nie rozumiem, rozwiń. 

Opublikowano

Czekolada to jest tylko gorzka, reszta to podróbki.

Kurde caly czas wpieprza "mięso" zrobione z mąki albo fasoli, "ser" zrobiony z oleju a teraz nagle mowi jakie jedzenie jest prawdziwe a jakie nie. A jak ja mówiłem mu to samo to mnie wyzywal..

Opublikowano (edytowane)

- makaron spaghetti (nitki)

- mielona wołowina (wziąłem 500g opakowanie z Carrefoura, ok 10zł, niezła cena a w smaku świetna)

- sos boloński Łowicz

- Okocim Mocne

<mlask>

Edytowane przez _Red_
Opublikowano (edytowane)

Red polecam zamiast jakiegoś łowicza ze słoika zrobić samemu sos, to naprawde niewiele roboty a przynamniej masz sos z pomidorów a nie (woda, pomidor 20%, zagęsniki)

 

można użyć prawdziwych pomidorów albo takich (albo jakichkolwiek z puszki)

96840.jpg

 

jak już podsmażysz mięso (można też dodać cebule) to dorzucasz te pomidory na patelnie i pod przykryciem trzymasz z 10-15 min, do smaku polecam bazylie, ale moze być też oregano, czosnek (oprócz bazylii a nie zamiast) itp (oczywiscie sól i pieprz też)

 

roboty odrobine więcej względem sosu ze słoika ale efekt o wiele lepszy, i możesz sie chwalić ze sam robisz sos :D

 

ja to jeszcze zwykle dodaje coś ostrego a na koniec dużo żółtego sera żeby sie roztopił :D

Edytowane przez Yano
Opublikowano (edytowane)

Ja robie sos z pomidorow, przyprawiam go sam, ale i tak dla koloru i zeby go zagescic dodaje sos z proszku knorr ;/

Edytowane przez Guernica

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...