kermit 6 998 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Rzuciłem na patelnie tuńczyka z puszki w oleju słonecznikowym (filet) podsmażyłem, dodałem kawalki pomidorków bez skórek (only lidl), doprawiłem przecierem pomidorowym, do tego pietruszka, oregano, 4 zabki czosnku. Dusimy razem to 15 min zeby jak najwiecej wody poszło w atmosferę, zasypujemy ugotowanym makaronem świderki (lidl only, italia ofcourse). Omaszczony maksymalnie makaron sosem pomidorowym z tuńczykiem posypujemy serem mozzarella tartym, który się ładnie roztopi. Tak, to jest ten smak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 zjadłem grzybobranie z biesiadowa Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 988 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 W biedrze maja steki z antrykotu lub rostbefu po 35zl/kg. Kupilem, obsypalem pieprzem, smazylem po 4min na strone, na koncu sol i troche masla. Tu zacytuje Yano, ale "I came". Hesus, jakie to miekkie, kruche i soczyste. Tyle smaku jedynie z pieprzem i sola. 270g szczescia, pelnego kreatyny i bialka. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Po 4 minuty z każdej strony wystarczy ? Na jakim ogniu ? Widziałem je ostatnio i się zastanawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 988 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Taki byl tutorial na opakowaniu:) Co 2 min zmieniac strone, lacznie dwie rundy wiec calosc 8min. Wg "instrukcji" to jest stek dobrze wysmazony, ale i tak byl lekko rozowy. Sredni ogien mialem. Kolejnym razem wezme rostbef dla porownania. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Dzięki, w weekend sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza
M4c 23 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Jak można jeść steki dobrze wysmażone Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Chińskie pierogi (饺子) przygotowane przez naszego prowadzącego Chińczyka. Za(pipi)iste, z sosem sojowym + cytryną jeszcze lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 988 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Że też wcześniej nie robiłem smażonej cukinii pokrojonej w talarki (jedynie z mieszanek Hortex). Dziś kupiłem świeżą długą sztukę cukinii, pochlastałem w krążki, przyprawiłem, usmażyłem na oliwie z oliwek - jakie to dobre. Do tego kawałek steku z rostbefu.Morda mi się ośliniła w trakcie spożycia. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 pierwszy raz dzis jadlem orzechy nerkowca, zaje.bista sprawa szkoda, ze troche droga. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Też bardzo lubię, a do tego bogate w białko i tłuszcze nienasycone. Cena faktycznie zaporowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Dobry 'ser' wegański robi się z nerkowców. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 weganska wode niegazowana Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Strukturalna ? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Leczo wegetriańskie z kiełbasą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 pierwszy raz dzis jadlem orzechy nerkowca, zaje.bista sprawa szkoda, ze troche droga. Ostatnio były w Lidlu po 9,90 za 200g paczkę, chyba z cztery o(pipi)iłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 W biedrze są nerkowce za ~4 dyszki za kg. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 nerkowce są spoko ale znacznie bardziej wole pistacje, niestety obie te rzeczy są drogie i btw w przypadku nerkowców i pistacji nie zawsze opłaca się iść w tanioche i kupować w biedrze czy w tesco najtańsze wersje, czasami różnica w jakości i smaku jest tak ogromna że nawet jak sie zapłaci połowe typowej ceny to kasa jest wyrzucona w błoto bo prawie sie tego nie da jeść 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 (edytowane) Akurat nerkowce i pistacje w biedrze są bardzo dobre - duże i wyjątkowo smaczne. Edytowane 30 Stycznia 2014 przez Lucek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 syrop z puszki z ananasami, Pycha. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 W biedrze są nerkowce za ~4 dyszki za kg. Jeśli nie solone to sprawdzę je. Ostatnio dodawałem je do makaronu ze szpinakiem i tez się sprawdziły. Zacząłem robić w domu smoothie, wczoraj do blendera powędrował: szpinak, pomarańcze, banany, awokado, cynamon. Wyszło takie coś, w smaku rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Czasem są solone, czasem nie, trzeba obczajać. Cytuj Odnośnik do komentarza
BoryzPL 254 Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Poledwiczki wieprzowe z miodem i musztarda na ostro + sos bbq wlasnej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Arkady 1 008 Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Wędzoną makrele, uwielbiam ten szajs. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 właśnie jem cukinie smażoną w jajku, bułce, z przyprawami. I popijam sokiem marchwiowym. Taki mam dziś biedny obiad Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.