Opublikowano 30 grudnia 201311 l Rzuciłem na patelnie tuńczyka z puszki w oleju słonecznikowym (filet) podsmażyłem, dodałem kawalki pomidorków bez skórek (only lidl), doprawiłem przecierem pomidorowym, do tego pietruszka, oregano, 4 zabki czosnku. Dusimy razem to 15 min zeby jak najwiecej wody poszło w atmosferę, zasypujemy ugotowanym makaronem świderki (lidl only, italia ofcourse). Omaszczony maksymalnie makaron sosem pomidorowym z tuńczykiem posypujemy serem mozzarella tartym, który się ładnie roztopi. Tak, to jest ten smak.
Opublikowano 16 stycznia 201411 l W biedrze maja steki z antrykotu lub rostbefu po 35zl/kg. Kupilem, obsypalem pieprzem, smazylem po 4min na strone, na koncu sol i troche masla. Tu zacytuje Yano, ale "I came". Hesus, jakie to miekkie, kruche i soczyste. Tyle smaku jedynie z pieprzem i sola. 270g szczescia, pelnego kreatyny i bialka.
Opublikowano 16 stycznia 201411 l Po 4 minuty z każdej strony wystarczy ? Na jakim ogniu ? Widziałem je ostatnio i się zastanawiałem.
Opublikowano 16 stycznia 201411 l Taki byl tutorial na opakowaniu:) Co 2 min zmieniac strone, lacznie dwie rundy wiec calosc 8min. Wg "instrukcji" to jest stek dobrze wysmazony, ale i tak byl lekko rozowy. Sredni ogien mialem. Kolejnym razem wezme rostbef dla porownania.
Opublikowano 17 stycznia 201411 l Chińskie pierogi (饺子) przygotowane przez naszego prowadzącego Chińczyka. Za(pipi)iste, z sosem sojowym + cytryną jeszcze lepsze.
Opublikowano 27 stycznia 201411 l Że też wcześniej nie robiłem smażonej cukinii pokrojonej w talarki (jedynie z mieszanek Hortex). Dziś kupiłem świeżą długą sztukę cukinii, pochlastałem w krążki, przyprawiłem, usmażyłem na oliwie z oliwek - jakie to dobre. Do tego kawałek steku z rostbefu.Morda mi się ośliniła w trakcie spożycia.
Opublikowano 28 stycznia 201411 l pierwszy raz dzis jadlem orzechy nerkowca, zaje.bista sprawa szkoda, ze troche droga.
Opublikowano 28 stycznia 201411 l Też bardzo lubię, a do tego bogate w białko i tłuszcze nienasycone. Cena faktycznie zaporowa.
Opublikowano 29 stycznia 201411 l pierwszy raz dzis jadlem orzechy nerkowca, zaje.bista sprawa szkoda, ze troche droga. Ostatnio były w Lidlu po 9,90 za 200g paczkę, chyba z cztery o(pipi)iłem.
Opublikowano 30 stycznia 201411 l nerkowce są spoko ale znacznie bardziej wole pistacje, niestety obie te rzeczy są drogie i btw w przypadku nerkowców i pistacji nie zawsze opłaca się iść w tanioche i kupować w biedrze czy w tesco najtańsze wersje, czasami różnica w jakości i smaku jest tak ogromna że nawet jak sie zapłaci połowe typowej ceny to kasa jest wyrzucona w błoto bo prawie sie tego nie da jeść
Opublikowano 30 stycznia 201411 l Akurat nerkowce i pistacje w biedrze są bardzo dobre - duże i wyjątkowo smaczne. Edytowane 30 stycznia 201411 l przez Lucek
Opublikowano 31 stycznia 201411 l W biedrze są nerkowce za ~4 dyszki za kg. Jeśli nie solone to sprawdzę je. Ostatnio dodawałem je do makaronu ze szpinakiem i tez się sprawdziły. Zacząłem robić w domu smoothie, wczoraj do blendera powędrował: szpinak, pomarańcze, banany, awokado, cynamon. Wyszło takie coś, w smaku rewelacja.
Opublikowano 1 lutego 201411 l Poledwiczki wieprzowe z miodem i musztarda na ostro + sos bbq wlasnej roboty.
Opublikowano 8 lutego 201411 l właśnie jem cukinie smażoną w jajku, bułce, z przyprawami. I popijam sokiem marchwiowym. Taki mam dziś biedny obiad