Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

Makaron z zielonym pesto. Jezu to jest danie idealne, jest pyszne, szybko się robi, relatywnie zdrowe.

podaj więcej szczegółów, sam makaron i samo pesto? jakoś nie chce mi sie wierzyć że uzyskałeś pyszne danie, wielokrotnie sprawdzałem pesto i zielone i czerwone, i ani razu nie uzyskałem pozytywnego efektu 

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 413,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

• Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

• Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Zrób sobie sam pesto i będziesz miał miazgę, ewentualnie dodaj pomidorki koktajlowe i mozzarellę buffalo.

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Tak sam makaron z pesto ze sloika. No i jest tluste (tluszcz roslinny rzecz jasna), wiec moze ci posmakowac.

Opublikowano

Tak sam makaron z pesto ze sloika. No i jest tluste (tluszcz roslinny rzecz jasna), wiec moze ci posmakowac.

Yano tylko porzadnie wytopiony tluszcz z ssakow (tak, z czlowieka ostatnio tez).

Opublikowano

No ale co jest dziwnego w zjedzeniu boczku z człowieka?

iksde

Opublikowano

przecież nie powiedziałem że chce go jeść tylko że jak by mi ktoś podał nieświadomie to pewnie by był spoko w smaku

ale z tym pesto to jakoś nadal mam wątpliwości

Opublikowano

Ale jakie watpliwosci? Odnosnie czego?

Opublikowano

że bez mięsa coś może mieć smak, olo

Opublikowano

Ale jakie watpliwosci? Odnosnie czego?

wątpliwości czy to takie dobre, pare raz sprawdzałem coś w tym stylu i nie byłem zachwycony

Opublikowano

No ale to jest kwestia indywidualna, smak. Jak dla mnie baza do pesto sa: oliwa, ser (grana albo parmezan), czosnek i pistacje. Dalej dokladasz to co lubisz np. bazylie albo rukole, pomidorki suszone czy co tam jeszcze chcesz (ale powinno byc warzywne/ziolowe). Mieszasz to z makaronem i tyle.

Opublikowano

Lepsze imo są orzeszki piniowe tylko podsmażone

Opublikowano

Makaron z zielonym pesto. Jezu to jest danie idealne, jest pyszne, szybko się robi, relatywnie zdrowe.

podaj więcej szczegółów, sam makaron i samo pesto? jakoś nie chce mi sie wierzyć że uzyskałeś pyszne danie, wielokrotnie sprawdzałem pesto i zielone i czerwone, i ani razu nie uzyskałem pozytywnego efektu 

Ja to jem nawet makaron spaghetti z czosnkiem i oliwą i całą masą parmezanu (nie tego gówna z torebki typu corregio itp.) i twierdzę, że jest to danie bliskie ideału. Gusta są różne - jeden woli tonę ketchupu i musztardy a drugi kapkę.

Ostatnio jadłem smażonego dorsza w panierce z mąki z sosem tatarskim i pieczonymi ziemniaczkami. Dzisiaj za to smażyłem hamburgery z Lidla (po prostu dwa klocki mielonej wołowiny) + bułki do hampiśniaków z Biedry + ser cheddar Hochland - rewelka (ale lepsze robiłem w ubiegłym tygodniu ze zmielonej wołowiny bez kości ze sklepu Społem).

Edytowane przez konsolopececiarz

Opublikowano

To w lidlu są kotlety 100% wołowe? Nie mogłem znaleźć, ani nawet mięsa mielonego wołowego. 

Yup - pakowane po dwie sztuki, każda 100 gramów, 100% wołowe. W składzie niby są jakieś przyprawy ale na szczęście nic nie czuć i burgery wychodzą za(pipi)iste.

2_11972_Hamburgery_903.jpg

Edytowane przez konsolopececiarz

Opublikowano

muffiny z bekonu, pieczarek, sera i jajek.  :thumbsup:

914655_571646592948850_1788155893_n.jpg

Edytowane przez ofsajd

Opublikowano

Oszamałem właśnie chyba najlepsze jak dotąd sushi (pod kątem doboru składników):

16 krążków z surimi, shibazuke, ogórkiem, sosem kobe, łososiem:

10291702_746197528735548_544208205820577

Opublikowano

Serek wiejski łaciaty 200g z wkrojoną świeżą rzodkiewką i solą <33

Opublikowano

Oszamałem właśnie chyba najlepsze jak dotąd sushi (pod kątem doboru składników):

16 krążków z surimi, shibazuke, ogórkiem, sosem kobe, łososiem:

10291702_746197528735548_544208205820577

Właśnie kupiłem w biedrze za 14,99, też stąd masz?

Prócz tego kupiłem parę innych, dziwnych wynalazków:

guacamole łagodne, liście winogron zawijane w ryż, serki burquitos, papryczki jalapenos w zalewie..., te ostatnie wziąłem, bo tak mi się przypomniały te posty o krwawiących odbytach :) Zobaczymy dziś wieczorem, myślałem, że będą megaostre.

Opublikowano

Z biedry nie, swieze z sushiarni. Ile jest sztuk w biedrze w tej cenie?

Opublikowano

Po jalapenios nie ma zadnego krwawienia. Obe sa bardzo malo ostre

Opublikowano

Jak chcesz zobaczyć krwawiące odbyty to napisz coś złego o TLOU