Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?


Rekomendowane odpowiedzi

Gość _Milan_
Opublikowano

sushi z surimi ja (pipi)e never

jeden woli z grilowanym wegorzem w tempurze a drugi surimi

Opublikowano

Wole z samym surowym lososiem bez tempury, ale tamte akurat byly spokens. Mam szesc pieczatek do Haiku, czyli 30% znizki przy kolejnym zamowieniu. Na urlopie wezme plater dla 5 osob, bedzie uczta.

Opublikowano (edytowane)

Skład opakowania "Sushi z Biedry"

"9 szt. maki

2 szt nigiri

1 pojemniczek z imbirem marynowanym i wasabi

1 szt saszetka z sosem sojowym"

Przepisałem z pudełka, te nigiri to jakieś dziwne paćki. W sumie ja tu widzę dziewięć rulonów sushi, nigdy tego nie jadłem, bo u mnie w mieście nie ma takich restauracji. To całe "nigri" nie wygląda zachęcająco. Na serio mam to jeść na surowo? :)

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano

Nigiri to kawalek ryby lub warzywa na kulce ryzu. No wiadomo, ze na surowo, ale jednak wolalbym swiezutkie ze sprawdzonej knajpy, a nie z biedry:p

Opublikowano (edytowane)

Właśnie opierniczyłem stek z dojrzewającego rostbefu produkcji Sokołowa zakupiony w Biedrze. Podany z ziemniakami (masło i szczypiorek) i malutkimi korniszonkami z chili. Polecam.

 

ps. Pod żadnym pozorem nie przewracać więcej niż raz bo zrobi się twardy - 4 minuty z jednej, 4 minuty z drugiej, dodać masła, krótki odpoczynek i amciu. Pieprzyć można na początku - solimy na końcu (chociaż Pascal twierdzi inaczej). W takiej konfiguracji wychodzi lekko różowy.

Edytowane przez konsolopececiarz
Opublikowano (edytowane)

Bleee, fuuu, nigdy więcej "sushi z biedry", faktycznie, cośtam było wędzone. A i ten dziwny smak nigiri, czy marynowany imbir. Same kulki ryżowe z surimi, również syfne, zresztą ja jestem przyzwyczajony do ryżu, ale ciepłego :)

Tak to wyglądało zaraz po otwarciu

DSC00390.JPG

A tak zaraz przed wywaleniem. Zmarnowałem czternaście dziewięćdziesiąt dziewięć!

DSC00391.JPG

Szkoda, że czuę się zrażony do sushi, no ale czego można spodziewać się po Biedronce i ich "sushi".

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano

Faktycznie mega tragicznie to wyglada, jak będziesz miał okazje idź do jakiejś dobrej knajpki sushi bo naprawdę warto dać kolejna szanse

Opublikowano

Na obiad dorsza w panierce z mąki + frytki z prawdziwych ziemniaków (myłem frytkownicę z godzinę) + sos tatarski Winiary + papryka konserwowa. Na kolację spaghetti carbonara (wersja ze śmietaną) z makaronem tagliatelle z biedry czy lidla (taki jakby domowy który gotował się tylko 3 minuty).

Opublikowano

Ja paste jajeczna robie z bardzo drobno posiekaną cebulą. Pokrojoną i posolona na samym poczatku zeby miala troche czasu żeby sie przegryźć no i potem oczywiscie mueszam to z majonezem i jakiem na twardo. Chociaz nie tylko mieszam ale też rozgniatam widelcem całość. Bo w koncu to ma byc pasta jajeczna a nie salatka z jajka i majonezu

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Robię potrawkę/gulasz a'la Red. Wrzucam na czuja składniki i będzie się dusiło ~2h w woku:

- 500g krowy pokrojonej w kostkę

- woda po brzeg woka

- 4 duże cebule

- 3 marchewki

- pół papryki żółtej

- pół papryki zielonej

- 3 spore ogóry kiszone

- trochę mąki pszennej do zagęszczenia sosu na koniec

- przyprawy: liść laurowy, papryka słodka, czosnek, sól, pieprz, lubczyk, bulion warzywny w kostce

Zobaczymy jak ze smakiem, ale pachnie już sążnie po 30 minutach.

  • Plusik 1

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...