Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Orzeszek

Mizeria @_@

edit, kupiłem te masło orzechowe z lidla i rzeczywiście ma 95% zawartości orzechów 0_0 bułki sie pieką w piekarniku, już wiem że bedzie goty

Edytowane przez Orzeszek

Mizeria @_@

edit, kupiłem te masło orzechowe z lidla i rzeczywiście ma 95% zawartości orzechów 0_0 bułki sie pieką w piekarniku, już wiem że bedzie goty

polecam na to maslo orzechowe naniesc warstwe jakigokolwiek kremu czekoladowego, albo posmarowac pieczywo kremem, a na to serek smietankowy np. philadelphia. nastepny dobry mix to serek smietankowy i miod, mniam, mniam.

yoppai21.png

Tuńczyk, łosoś, ryba maślana, awokado.

Musiałem podejść drugi raz do tego zestawu w odstępie 1 miesiąca, bo poprzednio kot kumpla usyfił mi całe sushi sierścią (stał, gapił się aż w końcu ogonem przeleciał po całym talerzu, skuhwysyn. Daję słowo, że śmiał się jak odchodził) i miałem lekkie obrzydzenie. Teraz weszło znakomicie, pyszne.

bazbot- jak robiłeś?

sos zrobilem z 3 calych jaj, okolo 150ml slodkiej smietany i startego parmezanu.

na patelni podsmazylem boczek, nastepnie dodalem czosnek, a na koniec ugotowany makaron.

calosc podgrzalem w niskiej temperaturze ciagle mieszajac, az uzyskalem odpowiednia gestosc sosu.

doprawilem to swiezo zmielonym czarnym pieprzem i swieza bazylia.

ps. basbot, a nie baZbot  :teehee:

polecam odpuścić bazylie, wg mnie nie pasuje do carbonary, a z jajek polecam zostawić same żółtka, i być może też mniej ich dawać niż 3

chociaż w kwestii jajek to są różne preferencje, widzialem opcje gdzie ktoś dawał z 5 żółtek i łyżke śmietany, ale jak dla mnie to wychodzi jajecznica z kluskami, ja preferuje opcje gdzie żółtko jest jedynie niewielkim dodatkiem do śmietany

problem w tym, ze przepisow na carbonare jest masa. mialem akurat taki przepis, wiec go wyprobowalem, ale na nastepny raz zrobie tylo z zoltkiem i bez zielska.

na szczescie nie smakowalo na jajecznice, bo boczek, parmezan i bazylia graly pierwsze skrzypce.

wlasnie skonsumowalem puszke klopsikow rybnych w sosie pomidorowym.

GVTjuGB.jpg

Penne, sosik, wołowinka, pomidorki, fix ziołowy (swoją drogą, rujnujący świetną poza tym wydajność dania - 4 zł na porcję starczającą najwyżej na 2 talerze). Mało subtelne ale kurde dobre w ciul. Kolorystycznie może mało poryw ale zapach urzeka.

Edytowane przez ogqozo
  • Plusik 1