Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?


Rekomendowane odpowiedzi

Gość Orzeszek

Mizeria @_@

edit, kupiłem te masło orzechowe z lidla i rzeczywiście ma 95% zawartości orzechów 0_0 bułki sie pieką w piekarniku, już wiem że bedzie goty

Edytowane przez Orzeszek
Odnośnik do komentarza

Mizeria @_@

edit, kupiłem te masło orzechowe z lidla i rzeczywiście ma 95% zawartości orzechów 0_0 bułki sie pieką w piekarniku, już wiem że bedzie goty

polecam na to maslo orzechowe naniesc warstwe jakigokolwiek kremu czekoladowego, albo posmarowac pieczywo kremem, a na to serek smietankowy np. philadelphia. nastepny dobry mix to serek smietankowy i miod, mniam, mniam.

Odnośnik do komentarza

yoppai21.png

Tuńczyk, łosoś, ryba maślana, awokado.

Musiałem podejść drugi raz do tego zestawu w odstępie 1 miesiąca, bo poprzednio kot kumpla usyfił mi całe sushi sierścią (stał, gapił się aż w końcu ogonem przeleciał po całym talerzu, skuhwysyn. Daję słowo, że śmiał się jak odchodził) i miałem lekkie obrzydzenie. Teraz weszło znakomicie, pyszne.

Odnośnik do komentarza

bazbot- jak robiłeś?

 

sos zrobilem z 3 calych jaj, okolo 150ml slodkiej smietany i startego parmezanu.

na patelni podsmazylem boczek, nastepnie dodalem czosnek, a na koniec ugotowany makaron.

calosc podgrzalem w niskiej temperaturze ciagle mieszajac, az uzyskalem odpowiednia gestosc sosu.

doprawilem to swiezo zmielonym czarnym pieprzem i swieza bazylia.

 

ps. basbot, a nie baZbot  :teehee:

Odnośnik do komentarza

polecam odpuścić bazylie, wg mnie nie pasuje do carbonary, a z jajek polecam zostawić same żółtka, i być może też mniej ich dawać niż 3

chociaż w kwestii jajek to są różne preferencje, widzialem opcje gdzie ktoś dawał z 5 żółtek i łyżke śmietany, ale jak dla mnie to wychodzi jajecznica z kluskami, ja preferuje opcje gdzie żółtko jest jedynie niewielkim dodatkiem do śmietany

Odnośnik do komentarza

problem w tym, ze przepisow na carbonare jest masa. mialem akurat taki przepis, wiec go wyprobowalem, ale na nastepny raz zrobie tylo z zoltkiem i bez zielska.

na szczescie nie smakowalo na jajecznice, bo boczek, parmezan i bazylia graly pierwsze skrzypce.

 

wlasnie skonsumowalem puszke klopsikow rybnych w sosie pomidorowym.

Odnośnik do komentarza

GVTjuGB.jpg

 

 

Penne, sosik, wołowinka, pomidorki, fix ziołowy (swoją drogą, rujnujący świetną poza tym wydajność dania - 4 zł na porcję starczającą najwyżej na 2 talerze). Mało subtelne ale kurde dobre w ciul. Kolorystycznie może mało poryw ale zapach urzeka.

Edytowane przez ogqozo
  • Plusik 1
Odnośnik do komentarza

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...